He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

„Putyin, takarodj!” – Élőben az ellenzék tüntetéséről + Márki-Zay Péter: Mi nem fogjuk ukrán vérrel az égre festeni, hogy Orbán takarodj

2022.03.01. 19:15 guma

Az ellenzék pártjai közös megmozdulást tartanak a 'kémbanknak' nevezett orosz Nemzetközi Beruházási Bank előtt „a háború ellen és Európa mellett”.

Putyin, takarodj! címmel ellenzéki tüntetést szerevezett kedd este 6 órára Márki-Zay Péter a sokszor "kémbanknak" nevezett orosz Nemzetközi Beruházási Bankból (NBB) épülete elé a Clark Ádám téren.

A tervek szerint a tüntetésen felszólalnak Vlagyimir Putyin ellen és határozott kiállást fognak követelni a Fidesz-kormánytól az orosz elnökkel szemben.

Az eseményen biztosan beszél Márki-Zayon kívül a múlt héten az adóhatóság által költségvetési csalással vádolt Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke.

A Szeretlek Magyarország élő adása a tüntetésről:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/putyin-takarodj-eloben-az-ellenzek-tunteteserol/

Márki-Zay Péter: Mi nem fogjuk ukrán vérrel az égre festeni, hogy Orbán takarodj

Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás az orosz többségi tulajdonú Nemzetközi Beruházási Bank és Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen szervezett tüntetést.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Az eseményen felszólal Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, mivel Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke nem ért oda a tüntetésre, helyette Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa ugrott be.

Tordai Bence azzal kezdte, megpróbálta elmagyarázni a gyerekeinek, hogy mi történik, de nehéz volt, mert olyan világban nőttünk fel, ahol nem fenyeget minket háború.

A Párbeszéd politikusa szerint Orbán Viktor azon dolgozik, hogyan lehet lassítani a közös cselekvést, gyengíteni a NATO-fellépést, pedig a kormányfő korábban Európát fenyegető veszélynek nevezte Oroszországot, de néhány év alatt hatalmas fordulattal „ő maga vált a leghűségesebb pincsikutyájává Putyinnak”.

Tordai Bence úgy látja, hogy Orbán Viktor elárulta a nemzeti érdeket, a közös európai értékeket és kiszolgáltatta Magyarországot Oroszországnak.

Orbán Viktor hazaáruló. Hazaáruló volt akkor amikor leszerződött Paks 2-re, amikor idehozta a kémbankot, amikor orosz metrókocsikat vett sokkal drágábban és rosszabb minőségben, amikor az oroszok kezébe adta a magyar energiaszolgáltatást, amikor mentességet adott az orosz titkosszolgálatnak és szabadon járnak-kelnek Putyin emberei Magyarországon. Magyarország a KGB lerakata lett

– fogalmazott az ellenzéki politikus, aki azt is hozzátette: Orbán Viktor szégyent hoz Magyarországra, és ezt csak a magyar emberek moshatják le.

Tordai Bence beszédét a demonstrálók egyszer „Orbán, takarodj!” skandálással szakították félbe.

A párbeszédes politikus szerint még mindig kettős játékot folytat a kormányfő, „szégyent hoz” az országra, ezt csak a magyar emberek moshatják le április 3-án, hogy a „pokol legmélyére” száműzzék Orbán Viktort. Azt is ígérte, hogy ha az ellenék kormányra kerül, akkor „eltakarítják” a Nemzetközi Beruházási Bankot. „Tűnjenek innen, Putyin takarodj” – jelentette ki Tordai Bence.

Ukrajna államként és nemzetként igazolta magát

Egy menekült, Maria, akinek három kisgyerekével és a nagyszülőkkel kellett eljönnie Kijevből, elmondta: az első éjszakákat pincében töltötték Kijevben, a háború ötödik napján lépték át a magyar határt, az elindulás nem volt könnyű, mert a férje – akire büszke – hátramaradt, hogy harcoljon az orosz megszállás ellen.

A háború előtt normálisan éltek, dolgoztak, körbeutazták a világot, most Vajda Zoltán MSZP-s politikusnál szálltak meg, aki egyébként tolmácsolta a tüntetésen elhangzó beszédét.

Maria arról is beszélt, hogy az ukrán hadsereg erős, a nyugati fegyverekkel még erősebb, az orosz katonák most már félnek, elkezdték pusztítani a civileket, mert gyávák, háborús bűnt követnek el. Azt is elmesélte, hogy a gyerekei molotov-koktélokat segítettek csinálni az orosz tankok ellen.

„Ez a fickó egy atomgombon ül” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalva. Hozzátette: együtt kell megállítani az agresszort. Arról is beszélt, hogy Oroszország nem tudja felismerni és elhinni, hogy Ukrajnában nagyon különbözünk tőlük. Azt is mondta, hogy Ukrajna államként és nemzetként igazolta magát, hihetetlen jövő előtt állnak, az orosz fenyegetés hatására pedig csak erősödni fognak.

Arra kér minden Budapesten és Európában élő orosz embert, kérjék meg oroszországi rokonaikat, hogy tiltakozzanak a háború ellen, ne legyenek „rabszolgák nemzete”. Ha Oroszország abbahagyja a harcot, nem lesz több háború, ha Ukrajna abbahagyja a harcot, nem lesz többé Ukrajna – fogalmazott a Kijevből menekült Maria.

Márki-Zay Péter: Mi nem fogjuk ukrán vérrel az égre festeni, hogy Orbán takarodj

Márki-Zay Péter azzal kezdte beszédét, hogy Záhonyba viszik az összegyűlt adományokat. Ukrajnában valódi háború van, de a magyar kormány az elmúlt 12 évben mindig háborúzott valaki ellen, a háborús retorikát megszoktuk – folytatta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki szerint Orbán Viktor minden háborút elveszített, az első az államadósság elleni volt, később a nyugdíjakat védte, de háromezer milliárd forint nyugdíjvagyon bánta ezt. Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy benzinkutasok mennek tönkre és az árstoppal nem lehet védekezni az infláció ellen, ezért ezt a harcot is elveszítette Orbán Viktor.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor a kommunikáció ellenére migránsokat engedett az országba. Márki-Zay Péter az európai politikára kitérve elmondta: az „illiberális Putyin-frakció” nem látszik összejönni Orbánnak, annak ellenére, hogy „Putyin-bérencekkel” megpróbálták összehozni, ezért ez a harca is elbukott a kormányfőnek, viszont a koronavírus elleni háború járt a legtragikusabb következménnyel.

Orbán Viktor igenis felelős azért, ami ma Ukrajnában megy, hiszen Putyin bérenceként mindig kiszolgálta Putyint.

Márki-Zay Péter úgy látja, hogy megfontolt, komoly vezetés kell Magyarországnak, a háborúval szemben béke, a béke kultúrája, a szeretet hatalma.

Mi nem fogjuk ukrán vérrel az égre festeni, hogy Orbán takarodj. A háborúból nem csinálunk politikát. Április 3-át nem lehet ukrán életekkel mérni. A mi szabadságunk nem mérhető ahhoz, ami most Ukrajnában zajlik. Minden olyan lépést, amit Orbán helyesen tesz, el fogjuk ismerni.

A miniszterelnök-jelölt arra kérte Orbán Viktort, hogy fejezze be a hintapolitikát, Magyarország végérvényesen kössön ki nyugaton.

Visszavonatná az ellenzék a beruházási bank működési engedélyét

Kedd délután az ellenzéki összefogás felszólította a magyar kormányt, hogy haladéktalanul vonja vissza a Nemzetközi Beruházási Bank működési engedélyét.

A köznyelvben orosz kémbankként emlegetett intézmény kivételezett státusza eddig is elfogadhatatlan volt a számunkra. Az NBB ugyanis teljes mentességet kapott a magyar hatóságok felügyelete alól. A bank vezetői és vendégei a diplomáciai mentesség szabályai szerint mozoghatnak Magyarországon és így az Európai Unióban. Az orosz képviselet minden tulajdona mentesült bármiféle korlátozás, szabályozás, ellenőrzés és moratórium alól, még a rendőrök is csak akkor mehetnek a bank területére, ha hívják őket. Emellett az orosz befolyás alatt álló »pénzintézet« minden magyarországi jövedelme és tulajdona adómentes

– olvasható az Egységben Magyarországért közleményében.

https://index.hu/belfold/2022/03/01/putyin-es-az-orosz-beruhazasi-bank-ellen-tuntet-az-ellenzek/

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7517769496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2022.03.01. 20:29:08

a nem leszünk gyarmat molino mellett álltunk, csak a putin tábla betakar:)))

ruszkik haza!

habakuk000 2022.03.01. 21:38:30

@taga20: Akkor összefuthattunk volna, mi a szélén voltunk a kutyákkal.

taga20 2022.03.01. 21:48:02

@habakuk000: vasárnap még bepótolhatjuk;)

habakuk000 2022.03.01. 21:57:20

@taga20: Vasárnap nem megyünk.
Nekem nem nagyon tetszett Márky beszéde, nem azért autóztunk 250 km-t, hogy azt hallgassuk, orbán milyen fájintosan a jó oldalra állt.
Állt a nagy büdös lófaszt, nincs egyéb lehetősége.

A másik: orosz kémbank ellen mentünk tüntetni, nem szétszórt kampánybeszédet hallgatni.
És az ukránok melletti szolidaritásért.

Pozitívumok: 1, a Batthány téren egy öreg nyomtassteis-t akart adni, mondtam, ma éppen ötszázat nyomtattam én is. :)
2, A kutyák élvezték.

habakuk000 2022.03.01. 22:01:31

@taga20: Ez a nyomtassteis mozgalmacska nagyon klassz dolog egyébként, egy-egy kis falut örökbe fogadhatna mindenki, van hatása, pár alkalom után tudom, érzem, látom.

taga20 2022.03.01. 22:30:13

@habakuk000: azért a vajda péter és az ukrán hölgy, marija, elég ütős volt.

taga20 2022.03.01. 22:40:19

@taga20: párdon, vajda zoltán.

habakuk000 2022.03.02. 10:54:09

@taga20: igen, tanulhatna tőle az összes ellenzéki majom.
Felhívtam ma a körzet ellenzéki kampányfőnökét, hogy kooperáljunk nyomtassteis-ben, az a picsogás, nincs kapacitás, három szórólapot kell kihordaniuk.... kérdem én, ha végigmennek egy lappal, akkor nem tudnának-e ugyanakkor bedobni a postaládákba egy a-4 papírt is, nem baszmeg, nem tudnak.
Pedig a nyomtassteis-t elolvassák, jönnek a visszajelzések...

381 az €, de nem hallom, hogy az elmúlt 12 év nagyszerű tettei miatt most buktuk el megtakarításaink 20 %-át, és nem tudjuk, hol állunk meg.
Nikola Rozsnyóból csak vonogatja a vállát, neki csak gyarapodik a pénzecskéje.
süti beállítások módosítása