He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Para-Kovács Imre: A Modern Magyarországért Legényegylet

2022.02.26. 07:05 guma

Nem magyar sajátosság, hogy aki retteg a néptől, az folyamatosan rá hivatkozik: a nép ültetett engem ebbe a székbe, nem az Európai Unió, ilyeténképpen én csak a népnek tartozom elszámolással. Ha ilyenkor valaki óvatosan érdeklődik, hogy mikor és milyen formában történik majd meg az elszámolás, akkor az Gyurcsány-bérenc, kommunista, liberális hazaáruló, és tényleg! Konkrétan a nép sohasem jelzi elszámoltatási igényét, mindig csak az egyének, esetleg kisebb-nagyobb csoportok. Be kéne már fejezni a hazudozást.

Csak vicceltem.

A hazudozást nem lehet befejezni, lényegéből fakad, hogy csak folytatni kell, ameddig a politikusnak szája van, mert a lebukás sem szab gátat, ezek Hágából vagy a Markó utcából is megfontoltan és folyamatosan tovább hazudnának.

Nem csak én viccelek, hanem a kormány is, valamint – akitől aztán végképp nem vártam volna – Bokros Lajos is, sőt utóbbi egészen korrekt viccpártot hozott létre, izlandi mintára.

Németh Lászlónéról tudni kell… pontosítok. Németh Lászlónéról nem kell tudni semmit, de mivel rendkívül szórakoztató nyilatkozattal hívta fel a figyelmet magára, elmondom az Amerikai Népszava olvasóinak, hogy ő egy miniszter mostanában, egyenesen a nép, a Köznép nevű vállalat kegyelméből került a hatalomba, és most megszólalt. Azt mondta, hogy meg fogja vizsgálni a MOL esetét, mert nem szerencsés, ha egy részben állami tulajdonú cég pénzt ad egy politikai szervezetnek. Mindezt Bajnai alapítványa kapcsán, amelyik pénzt kapott a nagy magyar energiaszolgáltatótól. Filléreket, de akkor is.

Németh László felesége fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ez nem szerencsés. Mindezt a Simicska-közeli Orbanisztán bábminisztereként. Gyilkos humora van, kár, hogy eddig nem csillogtatta, de még egy év van hátra a választásokig. Remélhetőleg, gyakran megnyilatkozik majd a politikai-gazdasági összefonódások témakörében, már amennyiben céges megbízói megengedik neki. Reménykedjünk!

A magam részéről a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, legfeljebb az SZDSZ vagy az LMP részéről vártam volna ilyen intenzitású humorbombákat a kampányidőszakban, de Németh Lászlónétól semmiképpen sem.

Mint ahogy Bokros Lajost sem úgy ismertem meg, mint aki vinnyogó röhögésre készteti társaságát, ahol csak megjelenik, könnyesek a szemek az önfeledt kacajtól, stb. Nem egy mókaláda – gondoltam róla eddig, de meglepett.

Bokros Lajos pártot alapít, Modern Magyarország Mozgalom Párt néven, ami önmagában is elég lenne, de a rövidítése MoMa, ami itt, New Yorkban egyenesen fergeteges ötletnek számít. Azonban ez nem minden!

Az első oldalon, amelyet információszerzés céljából megnyitottam, Pállfy G. István képe virított, alatta a Modern Magyarország felirattal, én pedig nem tudtam abbahagyni a röhögést.

Életemet és véremet a kormányváltásért, bármit megtennék (természetesen a törvényes kereteken belül), hogy ne a Fidesz kormányozzon 2014-től, de a „Pállfy G.” és a „modern” szavak egymás közelében történő szerepeltetése olyan ellenállhatatlanul vicces, hogy majdnem elfelejtettem a pártpreferenciáimat.

Azoknak, akik hirtelen nem tudják hova tenni Pálffy G. Istvánt, elmesélem, hogy ő volt a rendszerváltás utáni médiatörténet egyik legzüllöttebb figurája, számtalan kollégáját árulta el, mocskolta be neofita szofthorthysta felindultságában, miközben abban az MDF által megszállt köztelevízióban pojácáskodott, ahol nemrégiben még párttitkárként tette ugyanezt.

Személyét bármilyen formában összekötni a modernitással csak és kizárólag abszurd tréfa lehet, én legalábbis alig várom, hogy Dolák-Saly Róbert elmagyarázza a miérteket.

Modern, mint Ady? Modern, mint az impresszionisták? Modern, mint a puskapor? Időközben vége lett a posztmodern fárasztó és bűnös egyeduralmának (haha – sátáni kacaj – a posztmodern egyeduralmának sohasem lesz vége!), de Magyarországon még mindig azért tűnhet valaki korszerűnek, mert a lovaskocsit lassabbnak találja a gőzmozdonynál, és erre – ha feltétlenül szükséges – bizonyítékokat is tud mutatni. Az emberek meg köré ülnek és tátják a szájukat, hogy milyen rohadt modern lesz ez a Magyarország, ha majd végre mindenki elhiszi és vallja, hogy a gőzgép jobb a lónál! Csodálatos dolog ez a tudomány…

Semmiképpen sem szeretnék az Orbán-váltás kerékkötőjének tűnni, de ha a választásokig hátralévő szűk egy évben még sok ilyen komolyságú párt alakul, könnyen elveszhetünk a rengetegben, de annyi bizonyosnak látszik, hogy legalább a „saját pártot mindenkinek!” mozgalom célkitűzései érvényesülnek. A jelenlegi szabályozás egyébként azt sem tiltja, hogy minden egyes nagykorú magyar állampolgár elinduljon egyéniben, pártot alapítson, sőt (ha ismereteim nem avultak el a soros alkotmányrongálás következtében), az is megoldható, hogy egy személy több pártnak is tagja legyen, így aztán simán lehet több párt, mint lakos Magyarországon. A kombinatorika szabályai szerint a lehetséges pártok száma a végtelenhez közelít, és pontosabb számot csak azért nem mondok, mert lusta vagyok kiszámolni.

A magam részéről jelentős összegben fogadnék, hogy Orbán Viktort a végelgyengülés fogja leváltani (az ő istene tartsa meg minél tovább jó egészségben!) miniszterelnöki posztjáról, ha ilyen csodálatosan alakulnak a továbbiakban is a dolgok az ellenzéki térfélen, de talán nem is baj. A magyarok ezt szeretik, akik pedig nem ezt szeretik, azok nem magyarok. Vár reájuk a tágas nagyvilág.

https://www.nepszava.com/2013/04/velemeny/para-kovacs-imre-a-modern-magyarorszagert-legenyegylet.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8917588552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása