He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Heti abszurd: Simlikirályfi

2022.02.17. 05:46 guma

Az se volna furcsa egyébként, ha a magyar kormányt egy szép napon tokkal-vonóval, Louis Vuttonostul, Guccistul és Cartier-stül, jacthostul és magánrepülőstül, a Seherezádét megríkató vagyonnyilatkozatokkal együtt elvinné a rendőrség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és bűnszervezetben elkövetett, folytatólagos alaptörvénysértés miatt.

Legyen elég itt most annyi, hogy nálam már a közösségi médiában meglehetős vérszemmel forgalmazott „Soha többé baloldalt!” kedélyes halálhörgése is kimeríti az alkotmánysértés tényállását, ezt ugyanis nem tudom koherensnek tekinteni a „Magyarország védelmezi az állampolgárait” passzussal – G) cikk (2). Igaz persze, hogy legott alapítható egy en-plusz-ikszedik kormányzati kutatóintézet (Szánthó Miklósok lesznek hozzá bőven), amelyik egy szekér pénzért megoldja a problémát: szó sem volt arról, hogy Magyarország az összes állampolgárát védelmezi, és a strasbourgi vonaton iPadező költőnek máris igaza lesz – valahogy így. Márpedig az ellenzékellenes (ergo félország-ellenes) kommunikáció évtizede uralja a kormány napirendjét

A héten például makacsul tartotta magát az olykor tiszta pillanatokra is képes Gulyás Gergelyben az a vád, hogy a sztrájkoló pedagógusok politikai indíttatásból cselekedtek. Egy átlagosan szocializált honpolgárnak már hozzá sem kell tenni, hogy mind e mögött Gyurcsány áll, aki mögött Soros, aki mögött vérnősző LMBTQ-pedofilok müezzintranszban. Az igazáért és még a miniszter szerint is jogos követeléseiért kiálló pedagógustársadalom helyében finoman szólva nem érezném méltányosnak az ismerős arroganciát. Abban az országban, ahol kopaszokkal gyalázzák, megfutamodással fogadják, és tíz évre megölik a népszavazás intézményét, és ahol kormánytagok sértegetik a nehezített körülmények között kiálló, tankerületi elvtársak által megfélemlített sztrájkolókat, ott nagy baj van. Avagy: большая проблема. Ez a kormány lemondott az ország egyik feléről, hogy a másik felének a csujogatásával üldözze a démonjait. Mert az kifizetődő. Az sem igaz, amit kérdez, szokták mondani a hazudozás csimborasszójára. Ez a kormány tucatszor is megugrotta már a kérdésekkel kamuzás lehetetlen kihívását, amikor parasztvakító konzultációkkal dúcolta alá nyolc éve porladó, a választási törvény notórius átírásával összecelluxozott kétharmadát. De a készségszintű maszlagolás verhetetlen bajnoka kétségkívül Orbán Viktor.

És itt most nem is csak a vagyonnyilatkozatára gondolok – amint tisztakezű liberálisként még ő sem ezt gondolta a tisztességes elszámolásról egykoron –, hanem a hatalomfüggő köpönyegforgatására. Mert még 2007-es kiadású, már rég nem liberális Fidesz-vezérként is azt gondolta, hogy „nyugati demokráciát akarunk, amely a keresztény kultúrára, a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméjére épül, nem pedig keleti típusú áldemokráciát, amit végső soron a hatalom önkénye működtet, ha érdekei úgy kívánják, akár erőszakkal is”. És mi van Nyugat helyett? Oroszország kegyéből tobzódó rezsicsökkentés, amit a kormány narancs feliratokkal odaad a dúsgazdagoknak is, miközben a különbözetet az állam kezével a szegénytől is elveszi. Van még cserébe Putyin asztalánál pukedliző leköteleződés, mondván, orosz gáz nélkül nincs rezsicsökkentés. De vajon mit kell adnunk Európa egyik legolcsóbb fűtőanyagáért cserébe? Vagy ez ajándék a diktátortól, aki minden erejével a nyugati államok politikai és katonai egységét szekercézi? Hol van egy hatóság, amely a színe elé citálja a miniszterelnököt, hogy na de, jóember, mibe kerül ez az országnak? Tudja, aminek másik fele is van, nemcsak az, amelyet szavazatvásárlással édesget. De a reflexszerű füllentést nekifutás nélkül is gyakorolja a kormányfő. Azt mondta például a szegény Kossuth nevét szomorító rádióban, hogy az elmúlt tizenkét évben azon dolgozott, hogy „ne ellenségeket gyűjtsünk Magyarországnak, hanem barátokat”. Mi lett volna, ha ellenségeket gyűjt? A Néppárt nemcsak kizárja, de még magát is megszünteti, nehogy visszajöjjön? És a félkegyelmű ostobaként beállított Brüsszel? Nincs erre valami jobb szövegük? Hátha az barátságosabb. 

A kormányfő igazmondás-fóbiáját a mind szakmailag, mind emberileg makulátlan Nézőpont Intézet igyekezett alakítgatni a héten. Beleszórtak három agyalágyult kérdést, valamint egy tonna makeupot a furcsa kis gépezetükbe (nézzék meg a fotókat a honlapjukon, Márki-Zay fáradt, szürke, morcos, Orbán meg mintha saját maga Tussaud-figurája volna), és a végén az jött ki, hogy – tadamm! – a Karmelita-királyfi sokkal jobb, mint Márki-Zay. Akár azt is kérdezhették volna, hogy ki tud jobban disznót ölni Öttömösön, mert ugyan a többség még nem döfött egy pitvarban a kormányfővel, de fotót már látott róla. Bezzeg Márki-Zay előtt még nem lehelte ki a lelkét egy helló-röfi sem! Hát volt ennek tisztaszobája? Ugyanígy nem tudta az emberek közel fele, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt betartja-e, amit ígér. Hát honnan a szájba tekert villámlásból tudnák, kedves jó Ágoston? Jelzem, valamit elbarmoltak, a főnök csak a megkérdezettek 48 százaléka szerint tisztességes, 52 százalékuk szerint nem vagy nem tudják eldönteni, pedig idejük volt kiismerni. Vagy csak nem tudták, melyik Orbán, a jó, a rossz, vagy a csúf. Fejek fognak görögni, és az is egy nézőpont lesz.

https://nepszava.hu/3146166_heti-abszurd-simlikiralyfi-kormany-orban

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8017505934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.02.17. 10:10:06

Eszement világ ez!
Mindig ilyen volt?

taga20 2022.02.17. 18:34:14

@BiG74 Bodri: segítek!
midig, sőt régen még eszementebb volt.

lásd 56, holokauszt, vallásháborúk, etc.

BiG74 Bodri 2022.02.17. 19:25:50

@taga20:
Oké, de mindez "56, holokauszt, vallásháborúk, etc." után?

taga20 2022.02.17. 19:35:33

@BiG74 Bodri: igen!

kádár után orbán. hülyék vagyunk, nincs mese!

taga20 2022.02.17. 21:38:28

@habakuk000: csak nem ti is beszálltatok haba?

ha igen, akkor gratula!

ja és április 4.-én felszabadul kis hazánk!:)))

www.youtube.com/watch?v=polZt_813kA

habakuk000 2022.02.17. 21:50:02

@taga20: Írtam régebben, hogy ezzel szórakozunk. Kihordani nem hordjuk, szegények hordják ki, akiknek nem árt egy kis pénz, én csak otthon nyomtatok, de lehet hétvégén már én is beszállok olyan falvakba, ahol nem találok kihordót.
Mostanában meglepően sokat megy a nyomtató. :)
A hajtogatás unalmas. :(

taga20 2022.02.18. 16:20:15

@gazoló: amilyen öreg, tapasztalt küszöb vagyok, engem már semmi sem lep meg, de amikor müller péter nevét olvastam kicsit levert a víz. szerencsére nem müller péter sziámiról van szó, hanem a félkegyelmű nevelőapjáról;)

gazoló 2022.02.18. 17:08:12

@taga20:

:-)

milyen tapasztalt leszel majd + 4 év utan,ha nyernek újra ezek az alávalók.

vonat alá

habakuk000 2022.02.18. 17:51:14

@taga20: A múlt héten +300.000- példányt nyomtattak.

taga20 2022.02.18. 18:19:05

@habakuk000: brávo!

de az út a fontos, nem a ...!

zenét szoktál vidéki barátom?:)))

www.youtube.com/watch?v=drh1TxZ3v4k&list=RDdrh1TxZ3v4k&index=1

gazoló 2022.02.18. 18:19:21

@habakuk000:

el is olvassák Haba,mert szerintem egyszeri fidesz szavazót ne nagyon zavarnak össze a tények? :-(

taga20 2022.02.18. 18:33:12

@gazoló: ha nyernek, akkor a falusi barmok miatt nyernek!

ha nyernek, akkor el kell gondolkodnom, hogy van értelme ebben az országban élnem.

www.youtube.com/watch?v=mVzTTbokNTE&list=RDmVzTTbokNTE&start_radio=1&rv=mVzTTbokNTE

habakuk000 2022.02.18. 18:42:56

@gazoló: Elolvassák: Ez pl leegyszerűsített nyelvezetű cigányszámból részlet

Nyomtasd, másold, terjeszd! ROMA SZÁM (VI. évfolyam) | 2022. február 13.
NYOMTASS TE IS!
www.nyomtassteis.hu
Hírek, amelyek eddig nem juthattak el mindenkihez
Mit kínál az ellenzék
a szegényeknek és a cigány embereknek?
Az elmúlt 12 évben a Fidesz-kormány nem törődött a szegényekkel. Sok százezer cigány ember nyomorog. Ha az ellenzék győz a választáson, jobb életük lesz a szegény és a cigány embereknek is.
Április 3-án országgyűlési választások lesznek Magyarországon. Arról fogunk dönteni, hogy a következő 4 évben kik kormányozzák az országot. Eddig Orbán Viktor és a Fidesz volt hatalmon. Most Márki-Zay Péter vezetésével az összes ellenzéki párt összefogott, hogy levált- sák a Fidesz-kormányt.
Ha az ellenzék győz, ezt fogják tenni:
• Kétszeresére emelik a családi pót­ lékot, amit a Fidesz-kormány 12 év alatt egyetlen forinttal sem növelt.
• Több lesz a lakásfenntartási támo­ gatás. Ez segít, hogy ki tudd fizetni a víz-, a villany- vagy a gázszámládat.
• Felfüggesztik a kilakoltatásokat.
• Kétszer annyi pénzt fognak adni a
gyógyszerek támogatására.
• Bérlakásprogramot indítanak. Te is
jobb lakáshoz juthatsz.
letgépet kap, hogy ne maradjon le a
tanulásban.
• Mindenki ingyen kap a mobiltele­ fonjához internetcsomagot. Te is!
Az ellenzék megduplázza a családi pótlékot

Tudod, hogy milyen sokat adózol te is?
Amikor a boltban vásárolsz, akkor mindig fizetsz adót is. Ha 100 forin­ tért veszel valamit, abból 27 forint az államé lesz. Ezekből az adókból költ az állam. Vagyis a mi pénzünk­ ből. A tiédből is. Ezért van jogod beleszólni, hogy mire költsék. Ezért van jogod megkérdezni, hogy miért nem adnak belőle többet neked.

habakuk000 2022.02.18. 18:47:10

@gazoló: 444.hu/2022/01/29/ledobbennek-hogy-letezik-a-fideszetol-eltero-valosag-is

"Turára hat héten keresztül hordtuk az újságot, és azt követően a Medián készített egy alapos felmérést. Rengeteg szilárd adat a birtokunkba került. Korábban sokan legyintettek ránk, hogy bedobjuk a postaládába a lapot, de úgyse hederít rá senki - megy egyből a kukába. A kutatás bizonyította, hogy ez nincs így: 30 százalék elolvassa, arra a kérdésre pedig, hogy megváltoztatta-e a véleményét, 10 százalék felelte, hogy igen. Hat hét után. Ezért is szoktam mondani értekezleteken, hogy ha tudunk, ne összevissza cikázzunk az országban, próbáljunk elidőzni egy-egy településen és visszajárni hetekig. A vélemény lassan változik."

taga20 2022.02.18. 18:54:51

@habakuk000: kezdelek mekszeretni téged pajti:)))

mi is megyünk az asszonnyal olyan helyre április 3.-án szavazó biztosnak, ahol faszozzák az összefogást.

szerintem, most összeállt minden,
ha most nem sikerül, akkor csak akkor fog, amikor összecsuklik ez a mi "szarházi" hazánk;)

habakuk000 2022.02.18. 18:57:14

@taga20: A mai napon én is adogattam személyesen cca 50 darabot, rápillantottak és kb tíz másodpercen belül kivétel nélkül mindenki mondta : de hát ez igaz, a vastagbetűs címet a "nyugdíjasok csak a választások előtt fontosak"-at elolvasva.

Kivétel nélkül mindenki eltette. Ha csak tíz % gondolkodik el, ne is csak 1% legyen, az csak nálam több mint tíz szavazó. Húsz embernél körzetenként már 200, a billegőket képes átváltoztatni!

Unjátok már, de ismétlem magam, a rendszerváltáskor nekem nagyon pozitív tapasztalataim voltak a bányászokkal történő beszélgetéseimkor, pedig akkor ellenük magyaráztam, a munkásosztály uralma ellen.

Eddig most sincs negatív még szerencsére, a fásultság kézzel fogható, az igaz.

habakuk000 2022.02.18. 19:01:14

@taga20: Azon is gondolkodtam, de ismerem magam, botrányoznék. :(

Valamelyik nap Mohácson sem álltam meg, hogy oda ne ballagjak a szanyi féle aláírásgyűjtőkhöz, hogy tudják-e, hogy bayarzsótti reklámozza őket?

Elcsodálkoztak. :)

guma 2022.02.18. 19:15:10

sziasztok!

örülök, hogy látlak bennetek és üdvözlöm : BiG74 Bodri: kommentelőnket is!

habakuk000 2022.02.18. 19:27:51

@guma: Szia!

És a mocskoskurvannnnyát putyinnak és az őt szolgáló rengeteg lapostetyűnek.
Tényleg kivárják az olimpia végét, de itt a saját zászlós akció.

444.hu/2022/02/18/donyeckben-felrobbantottak-a-szakadarok-nepi-miliciajat-vezeto-gyenyisz-szinyenkov-terepjarojat

taga20 2022.02.18. 19:48:16

@habakuk000: én is félek magamtól, de szeretnék segíteni.

persze lehet, hogy láttok a tévében április 3.-án este a tévében:)))

gazoló 2022.02.18. 20:26:42

@taga20:

nem téged akarlak látni aznap haver hanem Márkit ésvagy a félbeszakított kacsameséket.
süti beállítások módosítása