He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lázár János: Elég a külföldi diszkontokból! + Swan Edgar vélemény

2021.11.22. 07:10 guma

Magyarországnak fontos a függetlenségre való törekvés, amit három területen, az energetikában, a pénzügyi szektorban és a tágan értelmezett élelmiszeriparban lehet elérni – erről Lázár János, a mezőhegyesi tangazdaságért felelős kormánybiztos beszélt a Portfoliónak adott interjúban.

Orbán Viktor korábbi kancelláriaminisztere magát importellenesnek vallva azt mondta: a magyar államnak „akár állami beavatkozással is”, de tenni kell, hogy teljes magyar élelmiszerlánc legyen, amiben egymásra épül magyar termelő, magyar felvásárló, magyar feldolgozó, magyar nagy- és kiskereskedő.

Arra a felvetésre, hogy már most is van olyan kiskereskedő – az Aldi –, amely bejelentette, hogy kizárólag magyar friss húst értékesít majd, Lázár azt mondta: „ez csak PR, aki elhiszi, naiv”, mert ezt szerinte „valószínűleg a diszkontlánc sosem engedi majd”. Hátrányosnak nevezte azt a helyzetet, hogy „magyar kézben és domináns pozícióban lévő élelmiszer-diszkontlánc még 30 évvel a rendszerváltás után sincs Magyarországon”.

Ezért a kereskedelemben is kell egy „patrióta fordulat”, amivel szemben „persze könnyű populista szólamokat hangoztatni”, hogy akkor kisebb lesz a boltokban a választék, de szerinte egy ilyen fordulat „nem azt eredményezi majd, hogy eltűnik a választék és drágább lesz az élelmiszer”. Arról, hogy Jellinek Dániel beszállt az Auchanba, azt mondta, ez üdvözlendő, de „sokkal határozottabban kell előremenni”.

Miközben akár állami beavatkozást is indokoltnak látna azért, hogy kialakuljon egy teljes magyar élelmiszerlánc, benne magyar érdekeltségű vállalkozásokkal, aközben ellenezné, hogy az elszabadult élelmiszerárakat kormányzati lépésekkel tartsák kordában, „a piac működésébe ugyanis – egy ponton túl – beleavatkozni nem szabad”.

A kormánybiztos az interjúban beszél az új vidékfejlesztési stratégiáról és arról, hogy 2023-tól kezdődhet az agrárforrások felhasználása, arról, hogy a következő évtizedekben a gáz és olaj helyett az édesvíz lesz a legfontosabb stratégiai kincs, a birtokpolitikai viszonyokról, és arról, hogy kormánybiztosként sok mindenkivel kerül kapcsolatba, akikkel „igyekszem stratégiai szövetséget kötni, ez vonatkozik a Magoszra, az agrárkamarára, a Mészáros- és a Csányi-csoportra is”

https://telex.hu/gazdasag/2021/11/16/lazar-janos-videkfejlesztes-magyar-kiskereskedelmi-halozat-elelmiszer-elelmiszeripar-mezogazdasag-meszaros-csanyi

Nem mondom, sokkal egyszerűbb lenne beleülni a készbe valamelyik ezer tehetségű vállalkozónak

Éppen itt volt az ideje annak, hogy kidugja a fejét a gumicsizmából Lázár János, Orbán Viktor egykori mindenhez is értő bizalmasa, jelen állás szerint a vidéket gőzerővel szolgáló lótenyésztő. Nem először fut neki ennek a kérdésnek, már kezdek gyanakodni, hogy az van kiadva feladatnak: tesztelje a reakciókat. Lázár a Portfóliónak adott meglehetősen kimerítő interjút. Úgy tűnik, jelenleg a patrióta a kedvenc szava, de a vivát és az abcúg is elhangzik a szájából. Ha már itt tartunk – bár messze nem erről óhajtok értekezni, mintegy kis színesként döföm ide -, a patrióta szó francia eredetű, az abcúg német, a vivát pedig latin. Ez nem fontos, de magyarkodási szempontból legalább vicces.

Tehát ott tartottam, hogy a lovakhoz is remekül értő Lázár János ismét előhozakodott kedvenc témájával: az önellátó élelmiszertermelés fontosságával, és a magyar tulajdonú élelmiszerlánccal. Ez tényleg igazi árvalányhajas, gémeskutas, de leginkább délibábos elgondolás, ugyanis a magyar mezőgazdaság nem alkalmas arra, hogy önellátóvá tegye az országot. Már persze akkor, ha feltételezzük, hogy a lakosság nem fog a jövőben krumplin, répán, kukoricán, búzán, napraforgón és gumókon élni. Márpedig aligha fog. De nem is hiszem, hogy erről szól a dolog.

A koronavírus-járvány és az energiaválság alatt is szembesült Magyarország azzal, hogy bármikor veszélybe kerülhet az ország ellátása. Emiatt fontos a függetlenségre való törekvés. Ezt három területen lehet elérni: az egyik az energetika, a másik a pénzügyi szektor, a harmadik pedig a tágan értelmezett élelmiszeripar.

Aha. Ezek szerint ahol nem terem jól a krumpli, oda olajkutakat fúrunk. Persze értem én, nagyon keserves dolog, hogy az élelmiszerkereskedelmet még nem sikerült lőrincesíteni, pedig mi pénzt ki lehet onnan lopni! Lázár szerint könnyfacsaró, hogy magyar kézben és domináns pozícióban lévő élelmiszer diszkontlánc még 30 évvel a rendszerváltás után sincs Magyarországon. És kell nekünk (értsd: a NER-nek) nagyon, de populista lózung azt állítani, hogy azért kedvelik a jómagyar emberek a multikat, mert ott normális áron jutnak hozzá friss árukhoz, ráadásul igen széles a választék.

Kezdjük talán ott, hogy a CBA teljesen magyar kézben van. Lázár János erről bátran kérdezze meg a névrokonát, Lázár Vilmost. Harminc éve létezik az üzletlánc. Arról igazán nem a Lidl meg az Aldi tehet, hogy nem igazán halad a magyar üzletlánc sehonnan sehová. Ugyanis a Lidl és az Aldi tulajdonosai nagyon komoly összegeket invesztálnak az üzletláncaik kiépítésébe, a már működő üzletek felújításába, a dolgozók bérezésébe, a kínálat bővítésébe. Nem állítom, hogy gyakorlott CBA látogató vagyok, mert a környékünkön nincs ilyen műintézmény, de megfordultam már néhány üzletükben. Mit mondjak? Ha nagyon kisasszonyosan akarok fogalmazni, akkor azt mondom: sem az árak, sem a kínálat, sem a termékek – főként zöldség és gyümölcs – minősége, sem a kiszolgálás színvonala nem ütötte meg az általam elvárt szintet. Ha kevésbé vagyok disztingvált akkor azt mondom: ilyen lepukkant eladóteret, ennyi halomban fonnyadó vagy éppen félig elrohadt zöldséget és gyümölcsöt, ilyen gyér kínálatot és udvariatlan kiszolgálást ritkán lát az ember egyetlen kupacban. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden üzletük ilyen, valószínűleg én vagyok a szerencsétlen, hogy éppen az 5-6 legszarabb boltjukba szédültem be.

Na tehát. Hát itt van ez a remek magyar lánc, mégsem képesek letarolni a piacot. De még csak tartani sem képesek a lépést. Sőt, a kanyarban sincsenek a konkurenciához képest. A hazai pálya előnye nem segít nekik. Eszük ágában sincs hazai termékeket forgalmazni. Akár a húskészítményeket nézem, akár a gyümölcsöket, akár bármi mást, külföldi termékek vannak túlsúlyban. De hagyom őket békén, beszélgessünk a reménybeli M. és Szomszédja üzletláncról. Azt hogyan kell elképzelni? Mitől lesz versenyképes? Mert annak kell lennie, ha meg akar állni a lábán. Nem mondom, sokkal egyszerűbb lenne beleülni a készbe valamelyik ezer tehetségű vállalkozónak, de azzal meg az a baj, hogy egy hónap sem kellene, és alighanem elkezdene lerohadni az is, ami eddig jól működött. Márpedig ha lerohad, elmaradnak a vevők. Ugyanis nem csak megszerezni kell, hanem működtetni is. Ahhoz kell pénz, hozzáértés – bár az persze csak liberális humbug -, infrastruktúra, beszerzési források és egyéb ilyen hülyeségek. Magától semmi nem működik, annyi pedig nincs már ebben az országban, hogy a szállodák mellett egy üzletláncot is eltartson állami támogatás címszóval.

De tegyük fel – mert naiv hülyék vagyunk -, hogy nem a készbe akar beülni senki, hanem a két dolgos kezével akarja felépíteni a hálózatot. Hát hajrá! Eddig mi gátolta? Vagy mi gátolta a kormányt abban, hogy segítse a magyar termelőket minőségi árut előállítani? Mert ami most megy, az nem annyira remek, én legalábbis kifejezetten nem veszek honi krumplit, valamiért nem szeretem, ha a felét ki kell dobálni, mert beteg, fertőzött, fekete, gusztustalan és ehetetlen. Lehet ám normális cuccot is termelni, lehet magyar paprikát zacskózni, lehet a büdös birkahús helyett minőségit megtartani – és nem exportálni -, lehet finom magyar gyümölcsöt termeszteni. Esküszöm, meg fogom venni akkor is, ha kicsit drágább, mint az import. De ameddig ez nem megy, addig leszarom. Akkor is, ha Lázár János felsorol még vagy hat lejárt szavatosságú kifejezést.

https://kolozsvaros.com/2021/11/18/nem-mondom-sokkal-egyszerubb-lenne-beleulni-a-keszbe-valamelyik-ezer-tehetsegu-vallalkozonak/

 

51 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr10016757240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.11.22. 08:59:39

"Egy férfihoz számomra a hatalom is hozzátartozik. Nem politikai hatalom, hanem az, hogy a pályáján nem a ranglétra alján áll, hanem fel tud mutatni valamit, amit elért, kiharcolt, saját érdemei, tudása, képzettsége alapján.", írta Andika a könyvében a számára tökéltes férfiról a Blikkben megjelent idézet szerint.

Nekem ez teccik nagyon, fel tud mutatni valamit, amit elért, kiharcolt, saját érdemei, tudása, képzettsége alapján. Hiszen János is azt mondta, mindenki annyit ér, amennyije van. Neki még csak egy vadászkastélya, és egy Ménsbirtoka van, áruházlánca nincs.

Neytiri1 2021.11.22. 10:59:43

„Sokáig azt hittem, csak a romantikus filmekben létezik, hogy két ember egymás karjában szenderedik el, de most, amióta megtaláltam a páromat, meglepődve figyeltem fel rá, hogy csak ráhajtom a fejem a mellkasára, és mint a kisbaba, úgy alszom”

Andrea úgy fogalmaz, az a legjobb felállás, ha az exfeleség már megtalálta a boldogságát valaki más oldalán. „Az szuper, mert akkor el van foglalva az új pasijával, és nem a te leendő férjedet akarja visszaszerezni, aki azelőtt ugyebár az ő férje volt” – olvasható a fejezetben."
várkonyi andrea könyvéből

A könyv már megjelenése előtt dobogós volt a könyvek listáján, úgy gondolom, hogy jogosan, ezt tényleg el kell olvasni, sok bölcsességgel leszünk gazdagabbak.

Neytiri1 2021.11.22. 14:53:26

Nekem abból van elegem, hogy külföldön osztják el a magyar adóforintokat, miközben itt is lenne helye
www.magro.hu/agrarhirek/szekelyfoldon-tamogatja-a-burgonyatermesztest-a-magyar-allam-es-a-pro-economica-alapitvany/?source=hirkereso

guma 2021.11.22. 15:06:41

@Neytiri1: +1

valamelyik nap pont erről posztoltam 29.-re egy komolyabb vizsgálatot.

gazoló 2021.11.22. 16:53:35

@Neytiri1:

nebaccá föl kékasszony))

gazoló 2021.11.22. 18:25:45

@taga20: DDD

se a kékség/,se a minielnök "ne vicceljen,én sem lopok"))

Neytiri1 2021.11.22. 20:15:45

@guma: ez a 29. ez hol látszik, hogy ő a 29-es? :)

Neytiri1 2021.11.22. 20:26:50

@gazoló: nyugtatnálak én, de nem hagyják, mindig csinálnak valamit. :)
Ez talán nyugtató, vagyis az is, meg gyönyörű
www.youtube.com/watch?v=L4qM1IEhtNQ

ja, és még kék is :)

gazoló 2021.11.22. 22:19:21

@Neytiri1: DDD

ezek a kékek valóban nyugtatóak)

youtu.be/6941jRLnBH4

jóccakát

jaegtoer 2021.11.23. 05:57:15

Szegény Lázár János hiába is sopánkodik a magyar termelőre, magyar árura, magyar kereskedőre alapított élelmiszer (vagy bármi más) értékesítési láncról. Szép hagyományt folytatva mindhárom ott ejti át, csapja be a másikat, ahol és ahogy csak bírja, tudja, teheti, de leginkább a fogyasztót. Már csak önfeledt hagyománytiszteleten alapuló hagyományőrzésből is.

jaegtoer 2021.11.23. 06:12:00

@Neytiri1: Úgy van. Egy nerribanc gondolatai mindig hasznosak. Elsősorban ugyan a maga számára, amint kifundálja, hogy kellesse magát egy köpcös, hírhedten buta és ostoba, ámde jól bélelt pénztárcájú és egészen kiváló folyószámlájú tettestársi strómannak.

Neytiri1 2021.11.23. 09:33:25

@jaegtoer: "Várkonyi Andrea doktor megjelentette életmód tanácsadással foglalkozó könyvét, amelyben a következőt írja: „Néhány éve bementünk egy közintézménybe, és amikor kijöttünk, Nóri azt kérdezte: anya, miért ilyen szörnyen unott arccal ül itt mindenki? Mondom: édes kicsim, azért, mert egész életükben nem csinálnak mást, mint iratokat tologatnak ugyanazzal a három emberrel összezárva egy ronda hivatalban, nagyon kevés pénzért. Mondom: de jó, hogy észrevetted! Látod, nem azért papolom, hogy tanuljál, mert mindenáron nevelni akarlak, hanem azért, hogy felnőve majd dönthess úgy, hogy te nem egy hivatalban akarsz ülni.” Nem, nem unott arccal ülnek ott az emberek, hanem fáradtan és reményvesztetten, mert ők is tanultak és hajtottak, de ezt a kutya sem honorálta nekik. És a te lányod sem azért fog majd milliókat keresni, mert annyival különb lenne náluk, hanem, mert a te lányod. Te meg az újdonsült urad, az a gázszserelő g..iputtony, addig nyaltátok a fenséges király lógóját, amíg az rátok nem fröccsentette az összes jólétet, meg csillogást, meg márványlépcsőt, meg dubai lakosztályt. Azok az emberek abban a közintézményben dolgoznak, és szenvednek, mert a király nem méltatja őket figyelemre, nem úgy mint téged, meg azt az egybites agyú csávódat, aki - veled együtt - azt akarja elhitetni a világgal, hogy a tehetsége juttatta oda, ahova, nem pedig az EU-s támogatások magánosításában játszott szerepe. Andrea, nem vagy egyedül, vagytok még jó páran, akik a szart dagasztjátok milliárdokért, de legalább legyen már benned annyi jóérzés, hogy a saját végtelen szerencsédet nem a dolgozó emberekhez méregeted. Aljas vagy, szemérmetlen, cinikus némber. Te meg a férjed, több kárt okoztok ennek az országnak, mint bárki más! Azt mered írni, hogy az egyedülálló anyák tutyimutyi férfiakat nevelnek? Ennyi benned az együttérzés a nőtársaiddal, akiket elhagyott a férjük, és akik egyedül nevelnek meg dolgoznak? Miből vagy te, ember? Aki a könyvedet megveszi, aki a tévédben (TV2) szerepel, aki együtt nyalja azt a nagy lógót, az mind a cinkostársad ebben az undorító virtsaftban! Ha van igazság, egyszer még megbűnhődtök azért, mert egy egész országot használtatok a saját szórakoztatásotokra. Addig meg csak heverj édesen a nagy macid szőrős mellkasán, ahogy írod. Na, csá!"
Schilling Árpád

Szerintem számtalan gondolat jár az emberek fejében ennek a libának a könyvében olvasottak után.
Viszont kurva sok szerencsétlen nő fogja megvenni és kezeli majd bibliaként, idézve mint igazi bölcsességet.
Ez a nő nekem a combos műsorában is egészen visszataszító volt, amikor ezzel a malaccal összeállt mint nő elveszett, de ilyen magvas gondolatokat megosztani pénzért, ennél már nincs lejjebb.
Ez a gyerekes ügyintézős sztori egy hányás. De még inkább az, hogy ez a nulla nő, fel sem fogja, hogy mekkora tahó, hanem még le is írja egy könyvben.
Szerintem agyilag lemegy az ura szintjére már.

gazoló 2021.11.24. 19:44:17

@Neytiri1: DDD

csak jó napja lehet annak,akinek egy reggel ilyen zenét küld a barátja))

taga20 2021.11.24. 20:03:18

@gazoló: most vacsiztam tesó.

ne csinád má, me visszajön!:))

Neytiri1 2021.11.24. 20:42:04

@gazoló: bár szél van a címben, nekem olyan reggeli pirkadat inkább. Amikor lassan felkel a nap és az égsötétből szürke, narancsossárga, majd kékség lesz és világos.
Csendesen képzelem el, hegyen, vagy vízparton, ahol más nincs, aztán elmúlik egy pillanat alatt, mire a szám végére érünk, megérkeznek az emberek és a csend helyét a hangos élet veszi át, én lassan felállok lábujjhegyre emelkedek, a karom felemelem a fejem fölé, nyújtózkodom egy nagyot, majd lustán összehajtom a plédet, amin ültem, és hazaballagok.
Aludni :)

gazoló 2021.11.24. 20:48:42

@taga20: :-)

akkor azt mondtad "nyaligátor?))

őszintén gondoltam,tőled is jólesett a minap a rolls frakció))

Neytiri1 2021.11.25. 08:16:38

Lázár elmegy a fenébe.
A magyar diszkontláncok -legalábbis felénk- ócskák, drágák, szar áru van, kevés, minőségben és áruválasztékban a béka segge alatt. Nem kérem.
Én a multikat választom. Csak végső esetben megyek be magyar kiskereskedelmi "boltba".
A híres magyar méz... én is éppen nem régen olvastam.
Egy ilyen hír, és a "megbízható magyar méz" mítosznak annyi, már akit érdekel az ilyen, és nem csak álmosan levesz a polcról egy üveggel és mindegy neki.
Kurvára megbüntetném, de nagyonnagyon.
Nem tudom megállapítani, hogy melyik méz méz, és melyik cukrozott. Arról volt szó, hogy cimkével, üveggel majd ezt jelzik (hogy ellenőrzött és tiszta). Nos ilyen üveget és cimkét én alig-alig láttam, valaha, régen. Hogy ez az egész jelzés megszűnt, vagy egyik méz sem méz, nem tudom.
A méz nagyon drága, ha cukrozott szart vesz az ember drágán, akkor pedig még drágább.

Az Aldi csak magyar tejet és tojást fog forgalmazni, aztán majd jön a többi "csakmagyar", amit én kifejezetten nem szeretnék. Lehessen választanom, ha éppen külföldit, akkor azt. Már régen túl vagyok azon a gondolaton, hogy támogatni akarom a magyar termék előállítóit. A pénztárcámat és az ízlésemet kívánom támogatni.

gazoló 2021.11.25. 09:13:46

@Neytiri1:

random,híres "magyar borászatba,"pinecébe toppantunk be egy hajnali órán.
a rabszolgák épp kavarták a cukrosvizet a nagy fakanalaikkal a dézsában.
tudod,azóta jók a kaliforniai,chilei,délafrikai eretnek borotok is))

mézet pedig csak ismerős méhésztől,az nem elég,hogy magyari.

persze a hazai gyümölcsborok sem kutyák))

jóreggelt!

Neytiri1 2021.11.25. 15:10:31

@gazoló: az ismerős méhész mindössze annyit jelent nálam, hogy az anyukájától veszem két éve, de hogy abban mi van, azt nem tudom. Testi valójában egyetlen méhészt sem ismerek. :)

Biztos meg tudják magyarázni, hogy miért kell a cukrosvíz a borba. :D

Neytiri1 2021.11.25. 15:14:15

@gazoló: nagyon szeretem Lanát. :) Köszönöm.
Ez volt az első, amikor felfigyeltem rá:
www.youtube.com/watch?v=vVMnQ1ypjmY
Lehet, hogy Tagától jött, még a Varánuszból???

Ezt "rongyosra" hallgattam:
www.youtube.com/watch?v=LVHU_YWV3e4

És aztán jött tömegesen kedvenc tőle.

taga20 2021.11.25. 17:52:31

@Neytiri1: nekem meg ez vot.
itt ébresztette FÖL az érdeklődésemet a művésznő:)))

www.youtube.com/watch?v=QnxpHIl5Ynw

gazoló 2021.11.25. 22:27:56

@Neytiri1: DDD

"Ez nagyon édes, szeretem a pasit"

gyilkosan kedves humora van.

atlatszo.hu/kornyezet/2021/11/17/diszletkent-hasznaljak-es-tonkreteszik-a-nemzeti-parkot-a-luxusberuhazashoz/
........
jókat zenélgettetek itt 'eközben..

lehallgattam))

Neytiri1 2021.11.26. 08:27:39

@gazoló: www.greenpeace.org/hungary/blog/8700/az-europai-bizottsaghoz-fordult-a-greenpeace-ausztria-is-a-ferto-tavi-beruhazas-miatt/

atlatszo.hu/kozugy/2021/06/07/a-ferto-tavi-beruhazas-azonnali-leallitasat-keri-az-unesco-a-magyar-allamtol/

Aztán van az a szint, ahol már lehetne valamit csinálni, de én nem találtam semmit, hogy ebből mi lett (ettől még lehet, hogy van, csak én nem fektettem kellő időt a keresésre):
merce.hu/2021/08/06/az-osztrak-kormany-szamon-keri-a-magyart-amiert-kozos-hatasvizsgalat-nelkul-kezdtek-beepiteni-a-ferto-to-partjat/
Arra azért kíváncsi lennék, hogy kormányszint megbékéltek-e ezzel az osztrákok és puszi-puszival elintézték és csak a zöldek ugrálnak még?

Neytiri1 2021.11.26. 08:38:59

@gazoló: igen, gyilkos humora van és ehhez megfelelő hangja is. :)

Jó reggelt! :)

Lana egy nagylusta kufircolásra csábító macska. És ettől, vagy ezért a számai jók (máshogy, mint mondjuk Shakira), nem kell ugrálni tőle, felpattanni, hogy kedve támad az embernek takarítani, amihez slungot ad, hanem csak hallgatni kell és belemerülni. :)

www.youtube.com/watch?v=rhlM0rhl7Mk
Meghallgatok egy számát, aztán már hallgatom a következőt, mert kíváncsi vagyok rá
www.youtube.com/watch?v=Qrgk60YRtxo

És bónuszként még letargiát is lehet tőle kapni. :)))

gazoló 2021.11.26. 16:38:17

@Neytiri1: DDD

látod taga is felállt(végre,egyszer) tőle))

Neytiri1 2021.11.26. 16:45:26

www.youtube.com/watch?v=Op2TjTQs7X0&t=78s
1:15 Ezt azért cicivel kemény padlóra... hát... nem pont olyan a becsapódás, mint cici nélkül. :D

Neytiri1 2021.11.26. 16:49:06

@gazoló: a zenét élvezni kell. :)))

taga20 2021.11.26. 17:07:41

@Neytiri1: azé aszt tegyük hozzá, hogy 4-5 lana szám és eret vágsz magadon.

vannak egyébként jobb csajok, de nem úgy, hanem amúgy:)))

pl. ő.

www.youtube.com/watch?v=KWmETxWM0h0&list=RDKWmETxWM0h0&start_radio=1&rv=KWmETxWM0h0

Neytiri1 2021.11.26. 17:49:11

@taga20: "És bónuszként még letargiát is lehet tőle kapni. :)))"

Én is írtam ezt kérem! :)

Neytiri1 2021.11.26. 17:50:45

@taga20: nem azt írtam egyébként, hogy jó csaj.
Hanem azt, hogy egy nagylista macska (...). Abban azért ő elég egyedi. :)

Neytiri1 2021.11.26. 18:43:55

@gazoló: nézd mit találtam:

2017.12.22. 18:17:52
www.youtube.com/watch?v=amdS2-3O3vU

www.youtube.com/watch?v=O3k3I2_aEpw

www.youtube.com/watch?v=aLBndf5TR2A

Tahótlanítok
Válasz erre

gazoló 2017.12.22. 18:34:16
@Neytiri1: R.I.P

Tahótlanítok
Válasz erre

taga20 2017.12.22. 20:45:45
@Neytiri1: döbbenet milyen jó hangja van/volt a csajnak.

mindig a jók mennek el előbb.

www.youtube.com/watch?v=M_ciiCyxOJA&list=RDM_ciiCyxOJA

:))))
Ez volt az első Neytiri1, és töröltem a lelkem, azért nincs ott, de a válaszodban igen. :)

Azért nagy zenerakós voltál te is. :)))

gazoló 2021.11.26. 20:03:04

@Neytiri1:

jól feltúrtad a netet drága))

rodival külön hullámhosszunk volt,mariannal meg a kézi volt kitárgyalva.
szerettem munkásőrt,épészt,bolit és sokakat és természetesen az isteni gumát)

azt nem gondoltam,hogy veled is volt találkám)

Neytiri1 2021.11.26. 20:40:25

@gazoló: jó volt titeket olvasni, egyszer -először- le is írtam, hogy szívesen ülnék egy éttermi asztal sarkánál, úgy, hogy ott vagytok és nem az írásotokat olvasom, hanem a hangotokat hallgatom, fejemet támasztva tenyeremben. :)

Neytiri1 2021.11.26. 20:47:50

@gazoló: megható és libabőrös...

Eszembe jut erről (is) Anyu, aki már 15 éve ment el, és hullámokban tör rám a hiánya és most, néhány napja kifejezetten erősen, annyira erősen, hogy ismét ott tartok, nem tudom elhinni, hogy soha többé nem látom és nem érinthetem meg, nem hallom a hangját, és minden, ami hiányzik, nem lesz enyém soha már, és visszamennék, hogy jobban tudjam értékelni minden pillanatát, megöleljem és beszélgessek vele, még-még többet, mert annyira hirtelen veszítettem el, hogy nem tudtam elraktározni belőle, és ismét követelni akarom valakinél, hogy adja vissza nekem és csak sírok ilyenkor. Ismét.
És érzem a mozdulatait az én mozdulataimban.
A halál egy mocsok lény...

Jó éjszakát Kedves. :)

taga20 2021.11.26. 20:58:11

@Neytiri1: frau, túltolod. ennyire senki sem hiányzik senkinek.

mond aszt, hogy patent volt, és hiányzik, ennyi;)

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1&rv=xOzgft37uGY

Neytiri1 2021.11.26. 21:35:05

@taga20: mindenkit másért szeretek itt.
Téged azért, mert veled gyakorolhatom az elfogadást, azt, hogy ne küldjelek el kapásból a picsába, amikor olyat írsz, ami nekem nem tetszik, azt, hogy keressek olyat benned, ami megmagyarázza, hogy miért vagy üres, érzelmileg, bár azt nem tudom, hogy az mitől van, hogy bár te üres vagy érzelmileg, miért gondolod, hogy más is az, de ennek is megvan az oka biztosan, és azt, hogy bár beletiporsz már nem egyszer abba, ha én az érzéseimről írok, ne érdekeljen, és legközelebb is megtegyem, újra. :)

taga20 2021.11.26. 21:50:44

@Neytiri1: az egyenesség, üresség?

egyébként érdekelnek az érzéseid, me ha nem, ako nem:))

csajszi, zenét szoktál? tessék!:)))

www.youtube.com/watch?v=kL09wRp9pwg&list=RDkL09wRp9pwg&start_radio=1

jaegtoer 2021.11.26. 22:45:59

@Neytiri1: ez a piszok taga egy unicum, csak nem lehet meginni, nem azért, mert ihatatlan, hanem csak úgy. Az viszont biztos, hogy nem körülményeskedik, nem affektál a szavakat/jelzőket illetően, ha valami böki a csőrét.

Neytiri1 2021.11.26. 23:02:54

@jaegtoer: abban is unicum, hogy én már azért elég sokszor írtam le nyersen a véleményemet neki, róla, és azt hiszem egyszer szállt fel a dühe mindössze, a többi esetben elviccelte. Akkor az egyszer fokozatosan mentem neki és tovább bírta, mint gondoltam. Ritka az ilyen csendesjó ember. :)))

taga20 2021.11.26. 23:38:47

@jaegtoer: cigány, öreg vagy vén vagy, de nyomokban bölcs vagy!:)))

www.youtube.com/watch?v=OlOZMUpfDoY&list=RDMM&index=5

s 2021.11.27. 00:59:03

@látjátok feleim szümtükkel: Eredeti tőkefelhalmozás. Ami azt illeti, mégcsak nem is igazán eredeti. Sima csalás. A turbómagyar meg befizeti a lóvét, aztán zabálja a szart.
süti beállítások módosítása