He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Gyarapodtunk!

2021.11.20. 05:05 guma

Bemutatták a miskolci születésű kisoroszlánokat

Az állatkert közleménye szerint most, hogy elérték a két hónapos kort, megvizsgálták őket az állatorvosok. Megkapták a szükséges védőoltásokat, és az egyedi azonosítást szolgáló mikrochipet is. Mind a három kölyök – egy hím és két nőstény – jól fejlődik, életerős.

Az oroszlán az egyetlen macskaféle, amely társas életmódot folytat: általában egy hím él együtt több nősténnyel, illetve a kölykeikkel. Az utódok mintegy 110 napos vemhesség után jönnek a világra. Az első hetekben kizárólag anyatejjel táplálkoznak, de már egy-két hónapos korukban elkezdik rágcsálni a felnőtt állatok táplálékát is. 6-7 hónapos korukig még szopnak is, önállóan vadászni pedig csak másfél éves koruk körül képesek.

Ahogy a természetben, úgy a Miskolci Állatkertben is most, két hónapos korukban találkoznak a többi felnőtt állattal, és így a látogatók is megnézhetik őket. Nevet is ezután kapnak, a névadásban számít a látogatók segítségére az állatkert.

Az oroszlán régen nem csak Afrikában, hanem Ázsiában és Európa déli részén is honos volt, mintegy 2500 évvel ezelőtt még Magyarország területén is. Mára Afrikán kívül csak Nyugat-India erdeiben maradt fenn egy apró állománya, és egyre több helyen kerül veszélybe az élőhelye, így most már az oroszlán is sebezhető természetvédelmi státuszú.

Leadkép és fotók: Miskolci Állatkert

https://magyarnarancs.hu/bionarancs/bemutattak-a-miskolci-szuletesu-kisoroszlanokat-243628

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5516759724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása