He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Tömegoszlatáshoz használható gránátvetőt vásárolt Kövér házőrsége

2021.11.12. 05:45 guma

A Kövér Lászlót védő Országgyűlési Őrség a gránátvető mellett még egy mesterlövészpuskát, két géppisztolyt és két új pisztolyt vett. A fegyverek egy részét már 2020 szeptembere óta használhatják.

A fegyvervásárlásról a  Magyar Narancs számolt be a Parlament honlapján elérhető dokumentumok alapján. 

Az már köztudott, hogy a Kövér László felügyelete alá tartozó fegyveres testület félelmetes arzenált használhat: a több mint 400 tagú fegyveres szervezet 2017-ben kapott felhatalmazást nagy tűzerejű fegyverek használatára, de az olyan „nem halálos kényszerítőeszközökből” is betáraztak, mint a bivalyerős Taser X26-sokkoló, vagy a teleszkópos taktikai rendőrbot (közkeletű nevén: vipera).

A házőrség felfegyverzését 2017-ben a terrorfenyegetettség növekedésével indokolta a Belügyminisztérium, ami rendeletben szabályozta a bevethető fegyverek és eszközök listáját – igaz, terrortámadásra nem volt példa az Országházban.

A házőrség fegyvereivel mindenesetre egy katonai puccsot is meg lehetne akadályozni – vagy éppen megrendezni. A frissen beszerzett eszközök közül talán a leginkább figyelemreméltó az Accuracy AT 308 mesterlövő puska: a 7,62-es NATO lőszerrel használható, távcsöves precíziós fegyverrel 800 méterig lehet nagy pontossággal célba találni, maximális lőtávolsága pedig megközelíti a négy kilométert – vagyis a házőrök a Parlament tetejéről a Margit hídon sétáló potenciális terroristát is le tudják szedni vele. A lövedék – hatótávolsága alapján – pedig a Puskás Arénáig repülhet.

A legbrutálisabb megjelenésű fegyver a frissen rendszeresített eszközök közül az AAMI-WEAPONS AV-140 gránátvető. Az amerikai Milkor által gyártott, célzókás sorozatvető három másodpercen belül képes kiüríteni a hatos tárat, 40 milliméteres gránátjai pedig típusuktól függően, 400-800 méteren belül csapódnak be. A kizárólag csak fegyveres erőknek értékesített márkát június végén vette alkalmazásba az őrség parancsnoka. Beszerezték a hozzájuk tartozó lövedékeket is: ezek könnygázgránátok és testre lőhető, „szimpla" műanyagránátok, amelyek a termékleírás szerint áthatolnak üreges ajtókon, préselt falemezen is.

Arról sincs nyilvánosan elérhető adat, hogy a fegyverek mennyibe kerülhettek, de az biztos, hogy nem voltak olcsók. 

Forrás: Magyar Narancs
https://hirklikk.hu/kozelet/tomegoszlatashoz-hasznalhato-granatvetot-vasarolt-kover-hazorsege/389261

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3016748876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.11.12. 06:59:44

Micsoda bizalmatlanság Kövér részéről. Talán attól fél, hogy a magyar rendpőrség és honvédség nem védené meg a parlament épületét esetleges támadás eesetén?
süti beállítások módosítása