He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kövér László '56-ról nyilatkozott, de hamar ráfordult Gyurcsányra

2021.10.22. 12:59 guma

Kövér László '56-ról nyilatkozott, de hamar ráfordult Gyurcsányra

Nem mindig jó, ha egy nép csak békésen kezeli a konfliktusait - mondta a házelnök.

A tragikus kimenetelű eseményekre is lehet ünneplőbe öltözött lélekkel emlékezni, ha erkölcsi tartalmukkal a jövő generációk gyarapodását szolgálják - mondta a Magyar Nemzetben megjelent interjújában az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából Kövér László..

Kövér a teljes ellenzék szégyenének nevezte, hogy még mindig Gyurcsány Ferenc tölti be a vezető szerepet a baloldalon. "Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene a teljes magyar ellenzéknek, azon belül elsősorban a szocialistáknak, akiknek nemcsak azért kellett volna kivetniük maguk közül a volt miniszterelnököt, mert tönkretette az országot, hanem azért is, mert a saját politikai közösségét is szétrombolta."

Kövér László szerint abban az értelemben nem történt meg 1956 feldolgozása, hogy az kollektív felszabadító élménnyé tudott volna válni. Megjegyezte, hogy 1956. október 23-án békésen indultak az események.

1990-ben is büszkék voltunk rá, hogy vérontás nélkül zajlott le az átmenet. "Még egy pofon sem csattant, pedig most már úgy látom, hogy azért igény lett volna néhányra. Lehet, hogy nem mindig jó dolog, ha egy nép ennyire békésen, nyugodtan kezeli csak a konfliktusait " - mondta az Országgyűlés elnöke.

Azt mondta, a béketűrő mentalitásnak vannak hátrányai is. Úgy vélte: Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene  a magyar igazságszolgáltatásnak, hiszen még Szanyi Tibor is azt mondta, hogy Gyurcsány Ferencnek vagy a Csillagbörtön, vagy a Lipótmező lett volna a megfelelő hely." 

Szerinte Gyurcsány a 2006-os választás előtt összeesküvést szőtt a demokrácia megdöntésére, és ma is ugyanezt csinálja, "földönfutóvá tétellel és bebörtönzéssel fenyegeti a politikai ellenfeleit és mindenkit, aki a mostani kormány mögé áll. Azt mondja, hogy az alkotmányos szabályokat felülírva fogja megváltoztatni hazánk alkotmányos berendezkedését. Ez utóbbinak amúgy szerintem minimum fel kellene keltenie az igazságszolgáltatás szerveinek a figyelmét" - tette hozzá.  

Az egész magyar demokrácia szégyenének nevezte, hogy "ez az ember még a politikai porondon van, még mindig a baloldal vezére lehet, és egy véreskezű kommunista gyilkos véresszájú unokáját maga előtt tolva kíván visszatérni a hatalomba."

Kövér László a nyugatról is kifejtette a gondolatait: az elmúlt tíz évben kiderült, hogy míg mi azt hittük, hogy Európa a jövőnk, addig valójában mi vagyunk Európa jövője. "Már ha egyáltalán Európa méltóztatik üres kommunikációs fogások és konferenciázgatások mellett érdemben is foglalkozni a saját jövőjével, és figyelmet fordítani ránk. Igaz, túlságosan nagy erők dolgoznak azon, hogy felszámolják Európát abban a formában, ahogy az elmúlt ezer évben létezett."

https://magyarnarancs.hu/

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8016732066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.10.22. 13:43:57

"egy véreskezű kommunista gyilkos véresszájú unokáját maga előtt tolva" kijelentés kapcsán nagyon remélem, hogy az unoka bepereli nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsletsértésért a bajuszost.

habakuk000 2021.10.22. 15:30:56

@látjátok feleim szümtükkel: Ez büntető kategória, nem polgári.
Ez az embernek már nehezen nevezhető idegroncs a harmadik főméltósága Magyarországnak.

Amúgy történelmet is tanulhatna, ha maradt volna még agya.

s 2021.10.22. 23:12:42

"Lehet, hogy nem mindig jó dolog, ha egy nép ennyire békésen, nyugodtan kezeli csak a konfliktusait"
laci, a kurva anyádat. Kezdhetjük veled is. Gyere ki a hóra. Úgy szétverem a mocsok pofádat, hogy a kezelőorvosod sem ismer rád, csak a tajkártyád alapján. Ha tégedet személy szerint ennyire zavavar a békés és nyugodt konfliktuskezelés, ezen elég könnyű változtatni.

"a béketűrő mentalitásnak vannak hátrányai is"
Tizenkét éve tudom. Ennél nagyobb újságod nincsen?

"az alkotmányos szabályokat felülírva fogja megváltoztatni hazánk alkotmányos berendezkedését"
laci, teljesen összezavarsz. Pont ezt akarod, nem? Egy kis békétlenséget. Állunk rendelkezésedre, nehogy bármiben is hiány szenvedjél. Azt nem bírnánk elviselni.
süti beállítások módosítása