He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Karácsony – rettegés a Fideszben

2021.09.01. 08:00 guma

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában jelentette be, hogy a Fidesz szeptember elsejétől petíciót indít „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” címmel.

Ezzel az igen eredeti ötlettel arra kívánják emlékeztetni az embereket, hogy „akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot" A minden más médiánál pártatlanabb, és szakmai színvonal tekintetében verhetetlen Magyar Távirati Iroda (MTI) bőségesen idézett az interjúból, nyilván, mert nem akarta, hogy a magyar emberek akár csak a legapróbb részletről is lemaradjanak.

Kocsis frakcióvezető részletesen taglalta a Gyurcsány-korszak bűneit. Egyet sem hagyott ki közülük, talán még hozzájuk is tett néhányat. Azt szeretné ugyanis, hogy a magyar emberek tudják, mekkora veszély fenyegeti őket jövőre, a parlamenti választáson.

„Az elmúlt években a baloldalon a teljes kontrollt Gyurcsány Ferenc szerezte meg, ezért mindegy, hogy Jakab Péter, Karácsony Gergely vagy Dobrev Klára indul miniszterelnök-jelöltként, Gyurcsány Ferenccel állunk szemben”, idézte az MTI némi borzongással Kocsis szavait. Hogy világos legyen, és Mari néni Rémrettentőn, valamint Józsi bácsi Békésborzadályon is megértse, mindezen rémségekhez Kocsis még hozzátette: Gyurcsány Ferenc „szereplők mögé bújva, újra hatalomra akar kerülni, ezért a Fidesz azokat, akik nem akarják, hogy újra hazudjanak reggel, éjjel és este, akik nem akarják, hogy Gyurcsány újra lovasrohamot vezényeljen a saját honfitársai ellen, vagy szemeket lövessenek ki, akik nem akarják, hogy fizetőssé tegyék az egészségügyet, arra biztatja, hogy támogassák a petíciót.”

Kocsis frakcióvezető és a Fidesz retteg. Talán nem is a beígért elszámoltatástól fél a legjobban – abban eddig még egyik kormányra kerülő erő sem ért el sikereket – hanem attól, hogy nem folytathatja azt, amit eddig tett.

A lopásra gondolok, elsősorban, Magyarország kifosztására. A korábban soha nem tapasztalt korrupcióra, mely utóbbit persze nem kell negatívumként értelmezni, hiszen, mint a Fidesz egyik fő ideológusa, Lánczi András volt oly kedves elmagyarázni, amit mi korrupciónak gondolunk, az gyakorlatilag a Fidesz politikájának a lényege. Vagyis, értelmezve ezt a gondolatot, a rokonok, barátok, csókosok helyzetbe hozása, az úgynevezett felső középosztály feltőkésítése, miközben a társadalom többi része, különösen a szegények – az ő számuk egyre növekszik – a Fidesz számára nem létezik.

2014-ben a Fidesz programját egyetlen szóban foglalta össze a párt: Folytatjuk. Ezt tudták ígérni a választóknak, ezt volt az ajánlatuk Magyarországnak.

És tényleg folytatták, sőt, nagyobb tempóra is kapcsoltak. Folytatták a sajtó, a független bíróságok megszállását, az egészségügy kivéreztetését, az oktatás lebutítását, és nem utolsósorban tovább növelték Magyarország külpolitikai elszigeteltségét. A korábbi barátok ellenségek lettek, már nem Moszkvát, hanem Brüsszelt akarták megállítani, olyan kétes hírű diktátorokkal barátkoztak és ölelkeztek, akiket korábban bottal sem piszkáltak volna.

Ezért kell most a Stop Gyurcsány! és a Stop Karácsony! Mely petíciónak amúgy nem tudni, mi a célja valójában. Mert azt senki sem gondolja komolyan, hogyha megfelelő számú aláírás összejön – mennyi számít megfelelő számnak? – akkor Karácsony felhagy a politizálással, nem lesz főpolgármester, még kevésbé miniszterelnök-jelölt, hanem hátralévő életében IKEA bútorok összeszerelését gyakorolja, valamint tanulmányokat folytat a „Hogyan viselkedjünk disznóölésen, hogy ne legyünk láb alatt?” tárgykörben. És persze Gyurcsány is megtépkedi a ruháját, hamut szór a fejére, bocsánatot kér Orbán Viktortól, amiért a 2006-os miniszterelnöki vita során felmosta vele a padlót.

Rettegés van tehát a két nap múlva induló petíció mögött. Attól félnek a derék elvtársurak és elvtársasszonyságok, hogy le kell mondaniuk a gazdag vadászmezőkről, a zsíros földekről, a fehér asztal mellett levajazott adásvételekről.

Ettől félnek a Fideszben, és ez a félelem lehet Magyarország ma még nem túl izmos, de már látható reménye.

https://hirklikk.hu/velemeny/stop-gyurcsany-stop-karacsony-retteges-a-fideszben/386285

Kocsis Máté egyet posztolt, és a fideszes politikusok, mintha parancsot kaptak volna, tömegével kezdtek kommentelni

„STOP Gyurcsány, STOP Karácsony!” adta ki az ukázt a frakcióvezető Facebookon, és a fél frakció úgy érezte, hogy ehhez volna mit hozzáfűzni.

https://444.hu/

101 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1916675470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2021.09.01. 22:37:54

Nos . . . én is attól rettegek, hogy az ellenzék nyer. Nem kellene pedig. Lenne egy gyenge koalíciós kormány, erős fideszes ellenzékkel. Semmit nem tudnának elintézni, azon kívül a fidesz a lerohasztott viszonyokat, amik akkorra csúcsosodnak ki, mind a mostani ellenzék nyakába varrná, annak ellenére, hogy ezt a fidesz alakította így 12 év alatt.
Tehát vigyen mindent a fidesz, egyék meg, amit főztek. Kerül, amibe kerül, de ne az ellenzék küldje el őket. A saját szavazóik mondják azt, hogy most már elég volt.
mussolinira gondolok, meg az Esso kútra. Nem szép, tudom. Mégis egyre gyakrabban jut ez eszembe orbánnal kapcsolatban. Talán neki is, bár amekkora barom, még ez sem biztos.

s 2021.09.02. 14:11:45

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, csak nem tudom, hogy erre miként vonatkozik. Mert az indokolatlan reménykedés, hogy az ellenzék 2022 -ben elsöprő fölénnyel nyer. Jó, ha enyhe többsége lesz, vagy nem lesz fidesz 2/3 legalább. Én már kihúztam a kezemet a biliből, és ezt tanácsolom másnak is.

habakuk000 2021.09.02. 15:36:48

@s: Jó lenne ha nem minősítésnek fognád fel az alábbiakat:
A magyar társadalom azért beteg és nem szabad, a ner azért tobzódik, mert pont az ilyen megalkuvó gondolatokkal hagyjuk szolgasorba taszítani az országot.
Egy büszke, szabad, civilizált polgár nem hagyhatja szó nélkül tönkremenni a következő tíz nemzedéknek is a környezetét.
Ezzel a szólásoddal nem húztad ki a kezed a biliből, hanem könyékig kakis kézzel próbálod ráönteni a többiekre is, ha már maradunk a hasonlatodnál.

Magam részéről nem fogadom el a tanácsodat habár nincsenek ábrándos gondolataim a jövőről.

jaegtoer 2021.09.02. 19:19:34

@habakuk000:

Kalácsony Gelgelyt a trónra!

habakuk000 2021.09.02. 19:35:01

@jaegtoer: Nem trónra.

Amúgy én Pálinkást vagy a hódmezővásárhelyit támogatnám legszívesebben.

Elkeserítők ezek a cinikus reakciók amúgy. Szomorúbbak mint a fideszes buták megnyilvánulásai.

s 2021.09.02. 22:13:28

@habakuk000: Nehéz nem minősítésnek felfogni, amikor a könyékig kakis kezemről esik szó. Ennek ellenére megértem a felháborodásod, talán még egy kicsit együtt is érzek veled. Jó társaság vagytok, ezért maradok itt.
Viszont vannak realitások. Én egy személyben nem vállalhatok felelősséget azért, hogy a szavazásra jogosultak miként döntenek. Ne jöjjön senki az ész érvekkel, mert a szavazáshoz éppen ész nem kell. Nem tudok, és nem is fogok egyszemélyes forradalmat kirobbantani, csak azért, hogy a tanulatlan, ostoba honfitársaim ne úgy szavazzanak, ahogy egyébként teszik.

Van két találó mondás ezzel kapcsolatban. Az egyik Szilárd Leótól származik, és így szól:
- Azzal még valahogy egyet tudok érteni, hogy egy fajankó szavazata éppen annyit ér, mint az enyém. De azt hogy kettőé kétszer annyit ér, már nehezen tudom elfogadni.

A másik Winston Churchill mondása:
- Más rendszerekhez képest a demokrácia egyik nagy előnye, hogy legalább megássa a saját sírját.

Elég nagy vonalakban ismerni a 20. század történéseit ahhoz, hogy belássuk, mekkora igazságok ezek.

habakuk000 2021.09.02. 23:23:27

@s: Miért ne maradnál? Nem baj az, ha nem egyezik a véleményünk, sőt.
De a kiindulás nem a demokrácia hibái és sebezhetősége, hanem a "fideszre kell hagyni az országot, gebedjenek bele" kitétel volt.
Ebben van nagyon nagy eltérés a levonandó következtetéseinkben.
Belátom, hogy van logika a mondásodban, azt is belátom, hogy nagyon nehéz elképzelni egy olyan koalíciót, ami képes lesz kormányozni a veszett kutyaként acsargó orbánék ellenében, de meg kell próbálni, különben hogyan nevezhetjük magunkat embernek? Magyar embert kéne írnom, de azt már réges-régen nem írok.
Ez valami olyasmi, mint az egri ostrom: esély kicsi, de nem akarsz Hegedűs hadnagy lenni.
Szóval picit gondolkodó, hazát szeretőként nincs más lehetőséged, áldjon vagy verjen a sors keze, itt élned, halnod kell. :) , nem lehet kihúzni a kezed a biliből.

Az más kérdés, hogy a tanulatlan tömegek manipulációja milyen könnyű, Sulláig sőt még régebben a görögökig, de mehetünk vissza a fáraókig is, nincs változás az emberi történelemben.
Az internet, az elektromos média sokkal nyíltabbá és mindenki által felfoghatóvá teszi csupán a birkák terelgetésének szándékát.
De a pár ezer éves történelemben a demokráciák mindig képesek voltak megújulni, - aztán pedig olyan szinten bürokratizálódni, hogy a fejlődésük eredményébe magasabb szinten belerokkanjanak -, és a körforgás egyelőre úgy tűnik folyamatos.
A saját sírásás igaz, csak az hiányzik a mondásból, hogy egy fejlettebb, komfortosabb sír kerül kiásásra.

Okosak demokráciája? Volt már. Az sem volt tökéletes, mint ahogyan semmi sem tökéletes, mert minden folyamatosan változik.

s 2021.09.03. 00:03:58

@habakuk000: "Bár a demokratikus rendszerek a hasonló esetekben (amikor a kormány lebontja a jogállamot és a demokratikus intézményeket) általában korrigálják magukat, ez alól a szabály alól Magyarország jelenti a kivételt. Orbán Viktor pártja, a Fidesz több mint egy évtizedet töltött a hatalmon. Úgy fest, hogy a demokrácia halálos sebet kapott, és bizonytalan, hogy a szavazók bármikor is elmozdíthatnák a hatalomból a mostani kormányt."

Ezt mostanában írta Daron Acemoglu, az amerikai Massachusetts Institute of Technology (MIT) ismert közgazdásza. Nem vitatkozom vele.

"fideszre kell hagyni az országot, gebedjenek bele"
Úgy tűnik, a fideszre sem lehet ész érvekkel hatni, nem csak a szavazóik süketek az iyesmire. Csúnya példát fogok mondani, haragudni fognak érte. Annak idején hitler ment el a falig. Nem érdekelte azt semmi, csak ment, mint a barom. A teljes megsemmisülés árán lehetett csak tőle megszabadulni. Van ilyen. Szerintem jellegében a fidesz hatalomgyakorlása is ezt utánozza. Kis lépésekkel halad, de 1926 -ban ugye az említett alakulat sem lépegetett nagyokat. Fokozatosan mentek a teljes pusztulásba, és ehhez egy megtévesztett nép asszisztált mindvégig. Félsz? Féljek? Mit tegyek én, aki pontosan látom mivé leszünk? Mi, kevesek, mindenki ellen. Egyetlen szerencsénk az, hogy orbán nem rendelkezik akkora erőforrásokkal, hogy nagy faszságot csináljon. A 'kormány vektor', hogy a rosseb ott egye meg, ahol van. Átmegyek Ausztriába, ha probléma lesz. Nem egy Anschluss, de nekem azért megfelel.

s 2021.09.03. 00:22:31

@habakuk000: "Okosak demokráciája?"

Tanultság és ész nélkül a demokrácia a csőcselék uralmává válik. Szép dolog az általános szavazati jog, de nem tettek mellé mindenkire kiterjedő képzést, műveltséget, okosságot. A demokrácia a gazdagok luxusa. Jóléti államokban alakul ki, ahol rosszul mennek a dolgok, ott többnyire autokratikus vezetés van. Churchill mondása arra vonatkozik, hogy egy fejlett demokrácia - ami a németeknél volt - meglehetősen rövid idő alatt képes (választások útján) diktatúrává alakulni egy vesztes háború és gazdasági válság hatására. A tömegek - tehát végül is a demokrácia - intézték mindezt. orbán demokratikusan került hatalomra, de nem merek megesküdni arra, hogy úgy is kerül ki belőle. Egyre többen gondolják azt, hogy választásokkal próbálkozni felesleges erőfeszítés. Nem megyek tovább, megállok itt, mert esetleg olyanok is szemlézik ezeket az írásokat, akiknek nem szántam.

jaegtoer 2021.09.03. 04:44:23

@habakuk000:

Mi várható az ellenzéktől?

habakuk000 2021.09.03. 07:51:54

@jaegtoer: Gondolom jó sok botladozás, bénaság, nehézkes kormányzás, sorolhatnám még, de fölösleges, mert nem tudjuk, én legalábbis nem.

Amit viszont tudok: mi várható orbántól.

Nem kerek ez a történet. Nem hiteles.

habakuk000 2021.09.03. 08:12:31

@s: Minden modern demokrácia a "csőcselék" demokráciája. A különbség csupán az, éppen beletartozunk-e a "csőcselékbe" avagy ki is az a csőcselék.
Nekünk ugyan hosszú ez a 30 év, a demokráciának viszont röpke pillanat.
Orbánnak volt egy európai költségvetési ciklusnyi szerencséje. Ugyanis igaz, hogy a demokrácia hibáit kihasználva épít kizárólagos hatalmat, de a demokrácia erényei miatt nem fogja tudni tartósan fenntartani. Egy emberöltőn belül sem. Ha elfogy a kontroll nélküli uniós támogatás, elfogy a ner is, a "csőcselék" elsöpri, kérdés az, hogy akkor is csőcselék lesz-e vagy felelősen gondolkodó állampolgárok gyülekezete.

"Egyre többen gondolják..." az én olvasatomban: egyre több ember esik vissza a Mohács óta genetikailag belénk ivódott megalkuvás és kényelmes szolgaság elviselésébe a legkisebb akadályok láttán.
Nem tudom, hány éves vagy: a rendszerváltás idején egy ugyanilyen fásult, eltunyult, mindenbe beletörődő társadalomból hetek alatt egy üde, lelkes, igazságot, fejlődést kereső társadalommá váltunk.
Az igaz hatalmas hibákkal, de reformokkal, változás lehetőségeivel.

Neytiri1 2021.09.03. 14:12:37

szazadveg.hu/hu/2021/09/03/miniszterelnok-preferenciak-orban-viktor-54-szazalek-karacsony-gergely-34-szazalek~n1991

"Összegzésként elmondható, hogy a többség Orbán Viktorban nemcsak egy erős és határozott vezetőt lát, hanem egy olyan politikust is, aki jól kezelte az eddigi válságokat és kiáll fontos társadalmi csoportok mellett. Az országon belüli problémamegoldás mellett a külkapcsolatok ápolása is legalább ilyen fontos, e téren a magyarok 59 százaléka szerint a miniszterelnök áll ki jobban Magyarországért, Karácsony Gergelyről ezt csak 30% gondolja így."

Jó lehet a század végén dolgozni.(?)(...)

habakuk000 2021.09.03. 15:10:27

@s: A Radnótiban ment egy darab, Portugál a címe, e-színházban mostanában is nézhető.
A "csőcselék". Gondolom, a többség azzal jön ki az előadásról, úristen micsoda emberek vannak, szerencsére mi nem azok vagyok vagyunk, s csupán törpe kisebbség azon töprengve, hogyan is lehetne segíteni ezeken az életeken, mit is lehetne tenni, hogy ne ez legyen egy élet.
Jobb törpe kisebbségnek lenni. :)

www.youtube.com/watch?v=u7aScNDaDCI

guma 2021.09.03. 16:31:52

@habakuk000:

filmen is megvan (itt is :-D)

videa.hu/videok/film-animacio/a-portugal-1999-yfEUhbV8VYMWNz6y

Egy képzeletbeli magyar faluba, Irgácsra harminc év körüli, budapesti esszéíró fiatalember érkezik. Betér a kocsmába, ahol a falu prominens képviselői fogyasztanak és fogadják igencsak értetlenül a portugál naplementéről álmodozó, romokban heverő házasság elől menekülő fiút. A fiatalember azonnal beleszeret a kocsmáros lányába, Masniba, így aztán meghosszabbítja kissé pihenését a nagy út, Portugália előtt. Ennek leginkább Retek, a kényszervallatás miatt kirúgott egykori rendőr, Masni vőlegénye nem örül.

Egressy Zoltán és Lukáts Andor története itthon, vidéki környzetben játszódik. A magyar falu jellemző figurái elevenednek meg, jellemző helyzeteikben, nagyobbrészt egy kocsma hűvösében mondják el mindazt, amit az életükről elmondhatnak. A Portugál helyzetkép, az elvágyódás filmje. Vacak hely ez, ahonnan el kéne menni, valami jó kis helyre "menni kell, innen el", oda, ahol több a nap, több a lehetőség, több a szív, több az élet. A Portugál a tehetetlenség és a belenyugvás filmje, ahol a hősök nem mennek - csak jönnek, nem tudnak - csak gondolnak, nem tesznek - csak várnak és addig is isznak egy-két fröcsit.

s 2021.09.03. 21:50:21

@habakuk000: "Minden modern demokrácia a "csőcselék" demokráciája."
Nem gondolom. Ez erősen függ a választók értelmességétől. Igaz, hogy sokan szavaznak, igaz, hogy képviseleti demokrácia van, csak az nem mindegy, hogy a 'sokan' kikből áll.

"de a demokrácia erényei miatt"
Magyarországon kétséges, hogy egyáltalán beszélhetünk -e még demokráciáról. A demokrácia alapja a gondolkodó ember, de ha az esetleg fogyóban van, akkor az általuk korábban kiépített intézményrendszer. Az utóbbi években mind a kettőt fokozatosan leépítette a fidesz. Tehát nem tekintek a demokráciára egy mindent gyógyító csodaszerként, főként azért, mert ma Magyarországon talán már nem is létezik.

"elfogy a ner is, a "csőcselék" elsöpri, kérdés az, hogy akkor is csőcselék lesz-e vagy felelősen gondolkodó állampolgárok gyülekezete"
Csőcselék lesz, ez nem kérdés. Nemrég említettem mussolinit. Nincs vita abban, hogy őt a csőcselék juttatta hatalomra. Viszont amikor a szövetséges haderő elfoglalta Szicíliát, hamar elegük lett belőle. Ilyen rövid idő alatt a népek nem hallgatnak tömegesen klasszika-filológiát, vagy atomfizikát, hogy sokkal értelmesebbek legyenek. Erre utal a mód is, ahogy befejezte dicstelen földi pályafutását a korábbi újságíró. Nehéz idők jártak akkoriban, megesett az ilyesmi.

""Egyre többen gondolják..." az én olvasatomban: egyre több ember esik vissza a Mohács óta genetikailag belénk ivódott megalkuvás és kényelmes szolgaság elviselésébe a legkisebb akadályok láttán."
Ugyan! Csak azért, mert reálisan látom a dolgokat, még nem kellene ezt mondanod. Egyébként ezen a véleményen van számos külföldi egyetem professzora is. Őket is "a Mohács óta genetikailag belénk ivódott megalkuvás és kényelmes szolgaság elviselésébe" beletörődők közé sorolod?

"Nem tudom, hány éves vagy"
Nem tartozik a tárgyhoz. Itt egy kupac betű vagyunk egymás számára. Csak a gondolatot nézd, a többi lényegtelen.

"a rendszerváltás idején egy ugyanilyen fásult, eltunyult, mindenbe beletörődő társadalomból hetek alatt egy üde, lelkes, igazságot, fejlődést kereső társadalommá váltunk"
Van egy fontos különbség. Akkor egy külső hatalom elleni közös szabadságvágy volt a kötőanyag az akkori társadalomban. Most - régi magyar szokás szerint - önmagunk ellenségei vagyunk. Látszik, hogy orbán is csak ismételni tudja önmagát. Akkor a Szovjetunió ellen beszélt, ahogyan most az EU ellen. Fel is hívták arra a figyelmét, hogy ide Magyarország önként lépett be. Arra is emlékeztették, hogy akár ki is léphetne. Csak akkor ugye megy a pénz is a picsába, ezért orbán nem igazán tudja, hogy mit is tegyen. A belső népszerűség hajszolása azt sugallja, hogy pofázzon az EU ellen, de a ner lovagok igényei meg azt követelik, hogy jöjjön a pénz, bármi áron. (Kerül, amibe kerül, csak olcsó legyen.)

habakuk000 2021.09.04. 07:26:48

@s: Választók értelmessége: az angol demokrácia meglehetősen régóta fennáll, a választói belenőttek ebbe, mégis sikerült megszavazni a brexitet.
Egy röpke év alatt felelős, megfontolt szavazókból csőcselék lettek? Szerintem nem.
Mitől válik valakiből értelmes választó vagy csőcselék? Nekem most úgy tűnik csupán az az ismérv. hogy a kevés okos világképének megfelelően szavaz-e avagy nem. ( nem akarok személyeskedni, ezért nem második személy, hanem a suta fogalmazás) :)
Szóval én óvatosabban bánnék a csőcselék kifejezéssel. Nem véletlenül jutott eszembe a Portugál. Ez a darab nem a témája miatt kiváló társadalmi látlelet, hanem a közönségének reakciói miatt. Ugyanis sikerdarab lett, a civilizált, végképp nem csőcselék intellektuel elit törte-zúzta magát, hogy egy jót röhöghessen a húsz km-rel odébb élők nyomorúságán, akik ugye a csőcselék.

Az Európai Közösség demokráciájáról beszéltem elsősorban. A ner nem jött volna létre az EU nélkül, mert az ostoba csőcselék úgy söpörte volna el az útból orbánt fejlesztési források nélkül, mint kopasz baka a nyárfa szöszeit.
Tudom, megy a vitatkozás arról, Magyarország demokrácia-e még vagy már nem. Ez egyszerű politikai vita. Ha már nem lenne az, akkor nem lenne semmi értelme a mi mostani beszélgetésünknek.

Persze. Őket is, ha magyarok. Ha nem magyarok, akkor pedig a merjünk nagyobbat mondani, mint más kutatók mariskához hasonló történetbe.
Nincs ezzel baj. Minden rezsim azok restségére alapoz, akiknek van vesztenivalójuk, azok nem fognak mozdulni. Miért pont nálunk lenne máshogyan, ahol évszázadokig a semmittevés volt a túlélés egyetlen útja legtöbbek szemében, most is.
Ha személyesen megélted a rendszerváltást, akkor érezhetted a pezsgést, pusztán ennyi volt az érdeklődésem tárgya, ha fájt neked, elnézést kérek érte.

Nem értek egyet, a szocializmus lebontása volt az egész lényege, az oroszok kivonulása az átlag szemében marginális kérdés volt.

habakuk000 2021.09.04. 07:47:06

@habakuk000: Itt a csőcseléknek házhoz hozzák a sajtos kroaszont a reggeli kaféoléhoz, ezért a megszakítás.

Vitatkozom azzal, hogy a csőcselék hülye döntései miatt beteg lett a demokrácia. Mindig ilyen volt.

Úgy vélem, az okosok okosodtak meg annyira, hogy elszakadtak a valóságtól és nem tudják lekövetni a technikai fejlődés csőcselékre zúdult hatásait, így aztán valóban az a probléma, hogy Hitler után 100 évvel sem tudnak védekezni a populista majmok ellen.

Neytiri1 2021.09.04. 13:44:37

@Neytiri1: "Az ördög ügyvédje
Most egy ideig megint nem leszek. Az adatok, információk gyűjtése tovább folyik. Dániel Péter pedig csak egy vásári komédiás.

boborján20 2021.09.04. 14:39:38

@Neytiri1: "Vajon ki jelentkezik még a címért?"

remélem az ördög maga, és viszi az összes fityeszördögöt a pokolba!;)

www.youtube.com/watch?v=LSsDrfTNLCY

habakuk000 2021.09.04. 15:43:33

@Neytiri1: @boborján20: Ó, lesz jelentkező bőven.

Ha csak egy kicsit is szűkül a fidesz mozgástere, az ejtőernyősök rögtön helyezkedni kezdenek.

Ha pedig az ellenzék győz, lesz itt annyi partizány, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
Mocskos egy állatfajta az ember, nem is értem, a muszlimok miért a disznót tartják tisztátalannak.

boborján20 2021.09.04. 17:48:08

@Neytiri1: frau bakker, csak nem te vagy az ördög ügyvédje?:))))

Neytiri1 2021.09.04. 18:46:13

@habakuk000: én a celebekre is kíváncsi lennék.
Ha van az a pénz, ami egyik oldalra billenti őket, akkor van az a pénz, ami a másikra is?

Neytiri1 2021.09.04. 18:47:05

@boborján20: én sajnos nem vagyok az, de remélem jó pasi :DDD

Neytiri1 2021.09.04. 18:47:58

@gazoló: nem beszélsz velem kedves Gazoló? :))))

Neytiri1 2021.09.04. 18:49:04

www.youtube.com/watch?v=aMSnuRtSCQ4&t=43s
Ismételten nem tudom úgy linkelni, hogy az elejétől induljon, ezt sosem tudom, hogy miért.

boborján20 2021.09.04. 19:03:09

@Neytiri1: mi ez a hímsovinizmus drága, nő nem lehet az órdög?:)))

coub.com/view/1m9nvk

gazoló 2021.09.04. 19:07:09

@Neytiri1:

annyira beszélnék,de népes kiccsalád,onokadömping,grillsütisörborpálesz nem engedi)))

boborján20 2021.09.04. 19:24:24

@gazoló: "onokadömping"

nebaszmá küszöb, hogy ilyen vén vagy!:)))

focihoz értesz? tessék!

telex.hu/velemeny/2021/09/03/magyar-angol-futballmeccs-sterling-unneples-szurkolo-velemeny

Neytiri1 2021.09.04. 20:05:43

@boborján20: de, az ördög simán lehet nő is. De te azt kérdezted, hogy az "ördög ügyvédje" nem én vagyok-é.
Ördög még lehetek attól, hogy az ügyvédje nem vagyok. Nem? :)))

Neytiri1 2021.09.04. 20:09:59

@gazoló: de jó, neked onokád is van? :)
Egy-kettő-három?
Lábuk/lábfejük Gazolós remélem. :)))
Majd beszélünk akkor máskor. :)

boborján20 2021.09.04. 20:12:01

@Neytiri1: ördögi a logigád;)

zenét szoktál fraudrága? nesze, kibaszottjó!:)))

www.youtube.com/watch?v=9ZbYmgQgSjk

boborján20 2021.09.04. 20:24:28

@Neytiri1: jó, de új frigoja nincs a majomnak, az fiksz!:)))

www.youtube.com/watch?v=amJp5aSV5Ac

Neytiri1 2021.09.04. 21:18:02

@boborján20: egyszerű női logika ez Boborján. :)))

Neytiri1 2021.09.04. 21:21:33

@boborján20: józeneez :)
Isteni az új frigó, jobb, mint az előző volt, és "csak" 56 ezer forintot fizettem rá, hogy enyém legyen.
Viszont erre már nem kértem emelt idős garanciát, mert az még 25 ezer forinttal emelte volna az árat.
Egyébként is, ki tudja mi lesz két év múlva a mai világban :(

Neytiri1 2021.09.04. 21:22:51

www.origo.hu/itthon/20210901-hollik-istvan-elindult-a-stop-gyurcsany-stop-karacsony-peticio.html

"A petíciót azért indították, hogy megmutassák: sokan vannak, olyanok,
akik nem kérnek még egyszer a kudarcos Gyurcsány-korszakból"
- közölte Hollik István.
A politikus megígérte, hogy nem engedik Gyurcsány Ferencet és "embereit" visszatérni a hatalomba.
Hollik István azzal is érvelt a petíció mellett, hogy azok közül, akik 2022-ben szavazni fognak, sokan még gyerekek voltak, amikor Gyurcsány Ferenc "békés tüntetőkkel szemben vezérelt lovasrohamot"."

Jujjjj, de komoly legény ez a pityu.

boborján20 2021.09.04. 21:33:00

@Neytiri1: fraudrága miért nem?
szerintem nem nézel ki többnek, mint 50:)))

ja és zene!:)

www.youtube.com/watch?v=GtlqiNYRF5I&list=RDGtlqiNYRF5I&start_radio=1&rv=GtlqiNYRF5I

Neytiri1 2021.09.04. 21:36:41

„Magyarország biztos pont”

Neytiri1 2021.09.04. 21:42:30

168.hu/itthon/nagy-fero-is-befutott-a-kotcsei-piknikre-212283?fbclid=IwAR0dC97I7OHYhDQ3Lhhlk-5Gn4IMafY1PUFIHRmmDc1TxYY-fxDV1V80QzQ

"Befutott Nagy Feró is, aki arról beszélt, hogy az ő unokáját ne akarja senki lány ruhába öltöztetni az óvodában. A Népszava kérdésére, hogy történt-e már ilyen kísérlet, vagy hallott-e ilyenről, nemmel felelt. A friss Kossuth-díjas előadó még azt is mondta: tudomása szerint az átoperáltatottak nem érzik jól magukat."

boborján20 2021.09.04. 21:53:17

@Neytiri1: ja befutott!
és régen mijen patent volt feroevtárs. még szerettem is, na nem úgy!:)))

www.youtube.com/watch?v=QzRhhvDAdyM

boborján20 2021.09.05. 10:42:11

@habakuk000: juteszembe!:)))

"Boldog névnapot kivánok Miniszterelnök Úrnak és Andi Asszony Völegénye Gázszerelö Úrnak! <3"

Neytiri1 2021.09.05. 12:19:26

@habakuk000: réges-régi szokások, hagyományok, történetek, amik még ma is élnek, amikhez ragaszkodunk, ami biztos pont, amitől egy országhoz tartozónak lehet tudnia magát az embernek. Születnek vajon ma is ilyenek, amiket az idő sem kezd ki?

Erről egyébként az jutott eszembe, hogy Abádszalókon, amikor még nem volt ennyire felkapott hely, voltunk sátorozni és fürdeni a tóban, ahol a víz tetején uszkáló szarkupacra lettünk figyelmesek szerencsére elég hamar, köszönhetően annak, hogy valaki egy kicsi ágra tűzött nagy falevelet és azt szúrta bele, ami aztán büszkén úszott fellobogózva, és segítve a fürdőzőket, hogy ne menjenek közel hozzá. :)

Neytiri1 2021.09.05. 12:23:37

ŐSZI LEVÉL
Kedves Magda!
Tegnap, amikor hazajöttem az iskolából, levele már itt várt. Nem tudtam azonnal válaszolni, de most már – úgy-ahogy – összeszedtem magam.
Messze az elején kezdem.
Amikor augusztus végén elbúcsúztunk, megígértem, hogy érettségi után nem megyek az egyetemre, hanem átveszem apám kis gazdaságát, és egy-két év múlva megesküszünk. Maga akkor átölelt, és én lemondtam arról, hogy valaha diplomás ember legyek. Elfeledtem, hogy nyolc hosszú esztendőn át miért vergődtem a szegény diák kenyerén, s csak azt éreztem, hogy a karomban tartom Magát: a jövőmet. Boldog, szép élet tavasza gyulladt ki előttem, bár akkor már az augusztusi este gyújtogatta örökmécseseit, és az öreg almafáról lekerengett egy-egy fáradt levél. Szerettem volna, ha akkor megáll az idő, megáll a hold a jegenyék fölött, és sohse kellett volna elbúcsúzni.
Ó, ez a búcsú!
Megáll a tollam, és úgy érzem, keze most is a fejem simogatja, és haja az arcomba hull. Amikor aztán mégiscsak elszakadtunk, azt mondtam: szeptember huszadikán, amikor Maguknál szüret van, jöjjön át a mi pincénkhez is, mert élve vagy halva, ha másként nem, gyalog is, de ott leszek, hogy láthassam. Otthon ne is tudják meg, hogy hazajöttem.
Maga akkor nevetett, és én azt hittem: boldogság nevetése ez, és nem a kétkedésé.
Igaz, nagy az út innét odáig.
Este indultam el, és úgy éreztem, a ragyogó, holdvilágos augusztusi utak húznak magukkal, mint a holdkórost.
Porzott utánam a szekerek útja, és árnyékom repült előttem. Az öröm járt velem, melyet Magának szerzek, és észre sem vettem, hogy maradnak el faluk, hogy hajlik lefelé a Göncölszekér rúdja. A réteken hideg harmat húzta le a sást, ködök is ereszkedtek, de én mindezt alig vettem észre. Szívem a másnappal volt tele.
Az utak mellett felfehérlett egy-egy kilométerkő, s én megsimogattam őket, mint jó barátokat, akik azt mondják: közelebb vagyok Magához.
Hajnal volt, amikor a szőlőbe értem. Akkor már elhalványult a hold, és a szürkület járt az álmos utakon, melyek elfogytak alólam, de fáradtságot nem éreztem, mert Maga járt előttem, és hívogatott, hívogatott…
Átnéztem a szőlőjükbe is, és megsimogattam az öreg padot, melyen ülni szokott, és jelet tettem a küszöbre, hogy azt mondják: valaki itt járt az éjjel… és akkor Maga majd rám gondol. Aztán átjöttem a mi pincénkbe, hol a nádtető alatt a darazsak már ébredeztek.
Nyolcórás gyalogút nem kicsiség, de én mégsem tudtam elaludni. Boldog félálomban feküdtem a kis szobában, és néztem az ablakot. Néztem, hogy lesz a szürkületből hajnal, a hajnalból reggel.
Az ablakrács árnyéka kereszteket írt a falra, melyek elindultak láthatatlanul, mint az óra mutatója, és én kiszámítottam, hogy mire a kályhától a fogashoz érnek, már meglátom Magát.
Lassan, nagyon lassan ment az idő. Odakünt ragyogó őszi nap lett. Hordók kongtak a túlsó domboldalon, cinkék cserregtek a szilvafákon és vidám kiáltások zengtek a párás levegőben.
Az árnyék lassan ballagott a falon.
Majd – ha már a feleségem lesz, gondoltam – bemeszeltetem ezt a kis szobát, új bútorokat csináltatok bele, és sokszor kijövünk ide, boldogságunk szőlőhegyére szüretelni álmokban és örömökben. Őszi, holdas estéken kihozom a hegedűmet, és muzsikálok Magának soha nem hallott melódiákat. Tüzet rakunk a domboldalon, messze villogó, nagy lángú tüzet, melynek testvérei szanaszét lobognak, és mi az őszi tüzek és a boldogság lángolásában átöleljük egymást.
A nap mind fényesebben öntötte be aranyos melegét az ablakon, az árnyék ballagott, ballagott, és kocsizörgés hallatszott az úton.
Megdobbant a szívem. A nap éppen a szemembe sütött, s csak akkor láttam meg Magát, mikor a kocsi megállt.
Először Bóka Feri szállt le, aztán lesegítette az öregeket, Magát, Kürtös Klárit, Lenkét. Magát valósággal úgy vette le a kocsiról…
Rosszkedvem lett. Mért fogadja el ezt a tolakodó udvariasságot? Mért megy a két lány egymás mellett, és Maga miért marad hátra Ferivel?…
Aztán szidtam magam, hogy milyen ostoba érzékeny vagyok. Hát csak természetes, ha Feri udvarias.
Búcsúzásunkra gondoltam, kis kezét éreztem az arcomon, és elhessegettem ezeket a gyanakvó gondolatokat. Néztem tovább ki az ablakon, és vártam Magát.
Persze, nem tud mindjárt megszabadulni – gondoltam. A nap magasabbra emelkedett, és homály nőtt a kis szobában. Fázni kezdtem. Magamra dobtam az öreg szűrt, melyen ülni szoktunk – emlékszik? –, és újra az ablakhoz ültem, melyet már elhomályosított a leheletem.
Maguk odaát vígan voltak.
Szemem az ajtajukon, hogy most, most kell jönnie.

Neytiri1 2021.09.05. 12:24:42

@Neytiri1: De nem jött senki.
Dél lett. Azon imádkoztam, hogy kint ebédeljenek a kőasztalon, mert akkor látom Magát, amint idenéz vágyakozással, és talán int is titokban… Ez az „örömem” teljesedett. Feri segített a székeket kihordani, és amikor egy száraz levél a Maga fejére esett, odatartotta Ferinek, hogy vegye le, pedig Maga is levehette volna. Amikor Feri keze a hajában turkált, lehunytam a szemem, mint amikor erdőn jár az ember, és pókháló csap az arcába, melynek közepén ott leselkedik a soklábú féreg…
De aztán mégiscsak kinyitottam a szemem. Sokára, igaz, mert vergődve küzdöttem magamban Magáért.
Akkor már ebédelni ültek. A jó falatokat Feri tányérjára tette, válluk néha hosszan összesimult, és keserű volt nagyon a szám, pedig én nem ettem semmit.
Magda! Nem tudja, mit szenvedtem!
Odakünt szikrázott a nap, vidám szüreti hangok bujkáltak a pirosra váló szőlőlevelek közt, s az én lelkemben mégis hideg heggyé nőtt a csend. Egyedül maradtam, nem néztem ki többé az ablakon, csak a szívem hallgattam, hogy vágtatott ijedten valami után, ami elmúlt.
De még akkor se volt vége.
Ebéd után elsétáltak a mi pincénk felé, és Maga nevetve mondta Ferinek: „Ez a bolond Géza azt ígérte, ma kijön, mert látni akar, annyira odavan értem…”
Feri ismer engem, hogy mindig megtartom a szavam, mert elkomolyodott, és azt mondta:
– Meg kellene nézni, hátha bent van?
Maga felkacagott, megverte öklével öreg pincénk ajtaját, és bekiáltott:
– Kéri Géza, gyere ki!
– Megyek, megyek – suttogtam, ám az is lehet, hogy nem szóltam semmit, és a hideg falhoz szorítottam a homlokom.
Akkor halk dulakodás kezdődött az ajtó előtt, és Maga azt mondta:
– Ne itt… idelátnak…
Azóta már biztosan megadta Ferinek azt a csókot, ha nem ott, hát másutt, és megírta nekem levelét, hogy milyen szomorú volt a szüret – nélkülem.
Hát ne szomorkodjék, kedves Magda, mert én ott voltam. Magának – persze – utoljára.

Fekete István

boborján20 2021.09.05. 13:00:05

@Neytiri1: fraudrága, ez most, hogy jött ide?

az ősz válasz, kevés lesz!:)))

inkább eszt nézd meg! szeretnék ilyen higgadt lenne olyan évek után, amin ő átment.

remélem rehabilitáljuk a végén, mert megérdemli.

www.youtube.com/watch?v=Qus7_BHtBfc

habakuk000 2021.09.05. 14:46:18

@Neytiri1: Nagyon szeretem a Fekete István írásokat.
Van bennük valami időtlen csendesség.

habakuk000 2021.09.05. 14:48:53

@boborján20: Engem mindig kiver a csípős verejték, amikor a tolvaj hazudóst bárki miniszterelnök urazza.
Nem az. Se nem miniszterelnök, sem úr.

jaegtoer 2021.09.05. 17:26:23

@habakuk000:

ej, ej, ej... tetszik, nem tetszik: miniszterelnök de jure et de facto. Az úr mivolta persze nem is kérdés, mégis uraság, ami nem jelenti, hogy úr lenne, de mit meg nem tesz szegény pária, hogy az urak közé tartozzon. A probléma abban áll, hogy mind ő, mind környezete erkölcsi szempontból katasztrófa sújtotta terület. Ezért az úri társaság affektál, pedig az eleik között szép számmal akadnak rabló lovagok, méregkeverők, orgyilkosok és a többi. Így hát az úrság, mint olyan lényegtelen elem. Hanem a miniszterelnökség az már bajság. És ez így is marad.

habakuk000 2021.09.05. 18:59:37

@jaegtoer: Nem állítom, hogy nem bitorolja a miniszterelnök funkcióját.
Csak nem valódi ministerek elnöke.

De most van ettől fontosabb kérdés is, ugyanis fiaink hősiesen védik a keresztény világ kapuját a migráncs, muszlim albán hordák ellen.

Röhej, hogy úgy látszik az albánok képesek helyén kezelni a focijukat, nálunk pedig micsoda hiszti van körülötte.

( Nem tudom, hogyan sikerült beállítani a tévénket, de továbbra sincs kommentátor hang, így sokkal jobb bámulni a labda után szaladgálókat, mint bosszankodni a sok baromságon.)

Neytiri1 2021.09.05. 19:52:46

@boborján20: pedig az ősz, valaminek az elmúlása.
Én is szívesen lennék sokszor higgadt. Sajnos amikor kéne, ez a szívesenség nem jut az eszembe. :)

gazoló 2021.09.05. 19:59:48

@habakuk000:

én nem tudom mit lehet ezeken a falábúakon szeretni,de az albánok ellen szinte az egész meccsen helyzetbe sem kerültek.
a felszopás az megvolt a királyin.
az albán'légierő simán hármat is lőhetett volna ezeknek a túlértékelt majmoknak.
igénytelen az aki az ilyen fociért,teljesítményért elmegy ezeknek a meccseire.

habakuk000 2021.09.05. 20:14:55

@gazoló: Nem sikerült a csoda a forró szkipetár katlanban a szupersztárokkal tűzdelt hazaiak ellen. :(
Nincs még nagy baj, a Wembley-ben még javíthatjuk ezt az apró kisiklást. :)

Én nem hallom a riportert, így végig is tudok nézni egy meccset, nem kell piros fejjel elkapcsolnom. :)

Irtó gyengus ez a válogatott, nem volt jobb az eb-n sem, csak azt lehetett hinni.

gazoló 2021.09.05. 20:40:25

@habakuk000:

a magyar'ázat: a meccs Elbasanban volt :-)

az egyik játékos a végén: "tompák voltunk"

mijjafa@@?

boborján20 2021.09.05. 20:52:57

@gazoló: remélem a zandorrai pékeket kemény megbüntetjük jövő héten!:))))))))))))

jaegtoer 2021.09.05. 21:13:57

@gazoló: milyen falábúak? Ezek a lábak aranyból vannak. Ezért oly nehezek, s mint nehezek, nehéz velük gólt rúgni. De hát az értékes játékosokkal már csak így van. A még értékesebbek időnként gólt is rúgnak. Rendszerint, máskor rendszeresen. Mindazonáltal a vaktyúkok is olykor olykor. Vagy nem érzik annyira, hogy gólt kell rúgni. Amennyit csak lehet. Mindenesetre le vagyok nyűgözve. Jó helyekre hullottak a jó adóforintok. Csak nem volt jó az időjárás, ezért nem a jó aranylábak keltek ki. Egyébként a fű is rossz szögben nőtt, és a levegő ellenállása is mindig szembe hatott az aranylábaknak, míg a botlábú albánokat minden segítette. Még Szkander bég szellemét is láttam, amint telepofával befútta a kapuba a labdát. Nálunk meg a Szent Korona aura tisztítója is spórol a varázsszavakkal, amint azt biztos forrásból hallottam, és még csak fehér lovat sem áldoztak. Hát csudálkozunk, hogy nem megy a fiúknak?

jaegtoer 2021.09.05. 21:18:18

@boborján20: Az andorrai pékek példaképe Lisztes Krisztián, a szállodai portásé meg Szent Péter és így tovább. Úgyhogy föl van/lesz adva a lecke. Hülye vikingek.

jaegtoer 2021.09.05. 21:22:37

@jaegtoer:

vikingek? hülye. Azok Izlandon héderelnek. Andorrában legföljebb gótok.

gazoló 2021.09.05. 21:47:02

@boborján20: DDD

a pékek már készítik a vazelines kiflit ellenünk.
európa vezetője a gráci muszájkabátkában fogkja végignézni.

gazoló 2021.09.05. 21:54:12

@jaegtoer: DDD

"andorrai pékek példaképe Lisztes Krisztián"
tenagyonhüllle)))
úgy látom a térgyelés nem csak az eukaliptosz kongresszuson gyakorlat.

gazoló 2021.09.05. 22:05:10

@boborján20:

sanmarinóban is építik már az oroszlánbarlangot,hogy beférjen mind a harmincháromezer polgáruk röhögni csordacsapatunk ellen.

több akadémiát sanmarinónak is!

látjátok feleim szümtükkel 2021.09.05. 22:10:23

Nem is volt ez a meccs olyan rossz, hiszen nagyon sokat, és f(p)ontosat írtatok róla.:D

jaegtoer 2021.09.06. 06:40:49

@látjátok feleim szümtükkel:

Ez a meccs nem hogy nem volt olyan rossz, hanem egyenesen remek volt. megmutatta, hogy milyen a magyar futball. Főként azt, mennyit fejlődött. Panaszra semmi okunk nem lehet. úgy tűnik, 'fiaink' kűzdeni már megtanultak, még tíz év és lassan a foci alapja is menni fog, feltéve, hogy gólt is tudnak majd rúgni. Lehetőleg nem öngólt.

habakuk000 2021.09.06. 17:19:58

@gazoló: Én nem tudtam, hogy a serdülőválogatott focizott Albániában.
Asszonta a kapitány ugyanis, hogy az vót a baj, hogy az albánok nagyok voltak és erősek.
Amikor még jártam meccsre az volt a divat, hogy az NB-I-es megyei csapat kölyökcsapatai részt vettek az alacsonyabb rangú bajnokságokban, s ott tényleg sokszor előfordult, hogy a kicsi, fiatal ám focizni tudó kölykök elverték a nagyobb és erősebb tuskókból álló falusi fiatalokat.
Szóval ez a nagyok voltak és erősek egy úttörő- akarom mondani kiscserkész bajnokságon hivatkozási alap lehet, de felnőtt világbajnoki selejtező után meglehetősen nevetséges.
Zengett a város a himnusztól a meccs végén? A nemzetileg felemelő eseményekről mindig lemaradok. :(

jaegtoer 2021.09.06. 18:09:43

@Neytiri1:

Hála istennek, már aggódtam Andika egzisztenciája és jövőképe miatt. Csakis a populisták károghatják, hogy fajlagosan a 25,1 milliárd Ft/km az sok ezért a munkáért. Biztos forrásból tudom, hogy ezüst mokkáskanalakkal hordják össze töltést, márpedig sok kanálnak el kell kopni, amíg összeáll a nagy mű a mellék mellékekkel, meg mi-egyébbel. Occsón meg van számítva, na. A vas meg milyen drága kilója méterben számolva, ugye. Ne is beszéljünk róla, mert meg lesz hosszabbítva Bicskéig.

Neytiri1 2021.09.06. 20:42:27

@jaegtoer: el nem tudom képzelni, hogy minek ennyi pénz?
Mi a hajtóerő? Még több pénzt szerezni? De minek? Mit lehet még venni, ami örömforrás?
andi? Nem értem, hogy képes egy nő elfogadni ennek a simogatását.

Neytiri1 2021.09.06. 20:45:04

Kikelt a tépősalátánk és már a kiegyelelés is megtörtént, amit meg is ettünk. Érdekes, és jó érzés.
A mángold is nő. Sajnos a kelmbimbó nem csinál semmit.

Neytiri1 2021.09.06. 21:05:29

www.youtube.com/watch?v=vnvI6V-TtLs
Na, ezekhez mit vágnának a magyar drukkerek?

gazoló 2021.09.06. 21:08:24

@habakuk000:

néztem tegnap este a belga cseh meccset,remek belga gólokkal büszkén meghaló csehekkel. így is lehet! egyik országban sincs így felhájpolva a foci,mégis felejthetetlen meccset vívtak magas színvonalas meccst vívtak null nacionalista,nyilas hozadékokkal.

gazoló 2021.09.06. 23:50:04

@Neytiri1:

ezek őket vágnák jól pofán :-)

gazoló 2021.09.06. 23:52:44

@habakuk000:

érdeklődnék ez milyen fajta szilva lehet? :-)

Neytiri1 2021.09.07. 10:23:57

www.penzcentrum.hu/otthon/20210907/erik-a-botrany-az-ut-szelen-hagyjak-az-ilyen-hazakban-elo-magyarokat-1117555?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

"600 ezer háztartást és így több mint 1 millió vályogfalazatú házban élő embert hagytak az út szélén, ezúttal a hosszú távú épületfelújítási stratégiáján keresztül. A nyáron született állásfoglalás szerint ugyanis a vályogházak esetén csak a bontás jelenthet megoldást, a házak felújítása nem javasolt. Pedig szakszerű felújítással megmenthetőek a régebbi vályogházak is, ráadásul van olyan bank, ami nem zárkózik el ezektől az épületektől sem.

A Környezettudatos Építők Szervezete tételesen cáfolta a stratégiában a vályogházzal kapcsolatban leírtakat – erről a HelloVidék nemrégiben Lénárt István vályogvető vándortanítóval is beszélgetett. Az egyesület álláspontja szerint ugyanis a vályogházak - legyen szó döngölt falakról vagy vegyes falazatokról - egészséges és fenntartható otthont adnak, ha megfelelő szakértelemmel és hozzáállással nyúlunk hozzájuk. A meglévő vályog falazatú épületállomány energetikai, műszaki korszerűsítése is megoldható és elérhető."

Ezekről a házakról szinte mindig eszembe jut az Árvácska és a padló...
De ezekről a házakról eszembe jut az is, hogy milyen gyönyörűek.
Bár nem értek hozzá, de ha ezek lassan eltűnnek pénzhiány miatt, az én szememnek és szívemnek nagyon fognak hiányozni.

gazoló 2021.09.07. 20:39:05

@taga20: D

az az egy szem az biztos :-)

jaegtoer 2021.09.09. 20:15:04

@Neytiri1:

Nem mindegy, hogy milyen környezetben milyen helyi éghajlati adottságok közepette épülnek az efféle házikók. Mondjuk Kolontáron kőházak voltak, és szart se ért a tégla, a kő és a beton. New Orleansban sem. Éljen a vályog!

látjátok feleim szümtükkel 2021.09.09. 21:34:17

@jaegtoer:

Éljen! Nekem van egy házam, a falazat egy része vert fal, más része vályog és van tégla rész is. Meg vasbetonba öntött tégla mennyezet. Mellette két nagy fa, nyáron hűvős, télen meleg.

Neytiri1 2021.09.10. 20:07:52

@jaegtoer: én vidéken, faluban látok ilyen házakat, és ott éppen a megfelelő helyén van. Még lepusztult állapotban is gyönyörű tud lenni, csak akkor látni kell benne az idő vasfogát. Persze én a szememmel szeretem, a testemmel nem ismerem. :)
Éljen a vályog! :)

Neytiri1 2021.09.10. 20:11:38

telex.hu/kulfold/2021/09/10/ausztria-legter-magyarorszag-repulogep-nato

"Bauer szerint ez komoly biztonsági kockázatot jelentett, mint mondta, nagyjából egy, az autópályán a forgalommal szemben haladó autóhoz hasonlítható, amit a magyar gép csinált. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért repült ilyen alacsonyan a magyar légierő színeiben repülő, de a NATO parancsnoksága alá tartozó gép pilótája, az azonban Bauer szavai alapján valószínűnek tűnik, hogy az incidensnek lesznek diplomáciai következményei.

Frissítés

Az incidens miatt kerestük a Honvédelmi Minisztériumot is, ám ahogy az tulajdonképpen várható is volt, nem tudtak tájékoztatást adni azzal kapcsolatban. Mint azt a minisztérium sajtóosztálya is kiemelte, annak ellenére, hogy ezek a repülők a magyar légierő színeiben repülnek, nem ennek a parancsnoksága alá, hanem a többnemzeti NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség Nehéz Légiszállító Ezredéhez tartoznak."

Nem is kell, hogy a Honvédelmi Minisztérium bármit is tudjon. A nemzeti zászló csak három színes csík ezen a gépen, ha szembe megy a forgalommal a sztrádán, na bumm, kivezették a pályáról a rendőrök. Aztán majd titkosítják 30 évre, hogy mi történt.

taga20 2021.09.10. 22:27:06

@Neytiri1: a vályog egy kalap szar!

éljen a beton, ahogy a pantheon is él 2000 éve;)

guma 2021.09.11. 08:22:57

@taga20:

erőltesd meg magad, hogy ne a bunkóság, hanem az irónia domináljon!
pusz!

látjátok feleim szümtükkel 2021.09.11. 08:52:12

@guma:

Nem mindenki tudja, hogy a kínai Nagyfal is vályogból épült, meg egynehány egyiptoni piramis is.

jaegtoer 2021.09.11. 10:57:02

@guma: egy betonembernek mondod, hogy legyen liliom?:)

Neytiri1 2021.09.11. 11:12:51

@taga20: éljek én! Kétezer év nem kell. Csak annyi, amíg nem rossz élni.
süti beállítások módosítása