He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BBC: Az Orbán-interjú főhajtás Trump előtt

2021.08.07. 17:25 guma

Tucker Carlson Magyarországról közvetített adásában elismeréssel szólt a határkerítésről – amelyhez helikopteren vitték el –, és leszögezte: minden nagyon rendezett, nem olyan kaotikus, mint az Egyesült Államok mexikói határán, és ez azt mutatja:

„Nem szükséges amerikai méretű GDP, hitech megoldások sora, fegyver, vagy megfigyelő felszerelés, csak akarat kell ehhez”.

Egyben elismeréssel szólt Orbán Viktorról, mert

„nem engedi meg, hogy ezt a tízmilliós nemzetet örökre megváltoztassák olyan emberek, „akiket nem hívtunk, és akik illegálisan jönnek ide”.

És hogy mindenki értse az üzenetet Orbán Viktor politikáját Joe Bidenével állította szembe – írta Nick Thorpe, a BBC tudósítója.

”Éppen, mert a tanulságok annyira nyilvánvalóak, és annyira egyértelműen cáfolják a nálunk folytatott jelenlegi politikát,az ezt véghezvivő embereket kíméletlenül támadják, Magyarországot és a kormányát tekintélyelvűnek, fasisztának mondják. Mostanában sok hazugságot hallunk, de ez talán a legnagyobb hazugság” – idézte a szerző Tuckert.

Megemlítette, hogy Tucker Carlson a Matthias Corvinus Collegium (MCC) Esztergomban rendezett háromnapos fesztiválját keresi fel, és szólt arról, hogy az MCC anyagilag rendkívül jól ellátott intézmény, ahol Orbán kormánya neveli a kiváló diákokat, akikről azt remélik, hogy belőlük lesz az ország új jobboldali elitje. A rendezvényen Carlson és Orbán is beszédet mond.

Carlson látogatása a szerző szerint jókor jön Orbánnak, aki 11 éve tartó szinte korlátlan hatalom után a tavasszal esedékes választásokon első ízben néz heves csata elé: az ellenfele a szokatlan módon egyesült ellenzék, amely a miniszterelnököt a magyar demokrácia elrablásával és saját embereinek kedvezményezésével vádolja. Orbánt azzal is vádolják, hogy egy Izraelből vásárolt kémszoftverrel lehallgatta mintegy 300 olyan független újságíró, jogász és üzletember telefonját, akik nem a Fidesz szövetségesei. A kormánypárti KESMA alapítvány, amely 457 tévéadót, rádiót, online portált, valamint napi és regionális lapot ölel fel, folyamatosan dicsőíti Carlsont, akit „az Egyesült Államok legbefolyásosabb jobboldali gondolkodójaként” mutat be: ez a sztár-státusz eddig csak magét Donald Trumpot és volt kampánymenedzserét, Steve Bannont illette meg – írta Thorpe.

Idézte az interjút, amelyet Carlson a Mandinernek adott, és amelyben arról beszélt:

„Az amerikai politikaim elit túlságosan középszerű és buta lett ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal. Az elit saját népe ellen fordult, és ez nem egészséges. Egyszerűen szólva: a vezetés gyűlöli saját népét”.

Carlson ezzel szemben Orbánt dicsérte:

„Védelmezi a demokráciát a milliárdosokkal, a civil szervezetekkel és bizonyos nyugati kormányokkal szemben. A demokráciáért küzd azok ellen az erők ellen, amelyek azt el akarják temetni” – mondta.

A Fox News adásában Carlson szólt arról is, hogy milyen udvariasan vett őrizetbe, majd toloncolt vissza Szerbiába egy a kerítésen lévő kapun keresztül két szíriai menekültet. Thorpe idézte Léderer Sándort (Magyar Helsinki Bizottság), aki erről a BBC-nek azt mondta:

„Ez az eljárás szörnyű szenvedést okoz azoknak, akik védelmet keresnek. Törvénysértő, súlyos biztonsági kockázatokat hordoz, és a szervezett bűnözés kezére játszik”.

Az amerikai konzervatív populisták számára Magyarország nem csupán egy kicsiny európai ország, hanem a jól folytatott jobboldali politika példája – írta Thorpe. Nagyon jól illeszkedik az amerikai Republikánus Párt Trump-érában használt retorikájához az, ahogyan Orbán korlátozza a sajtószabadságot, ellenzi a bevándorlást, védelmezi a „hagyományos” családi értékeket, és ahogyan etnonacionalista politikájával támadja az értelmiséget és az internacionalistákat. Ez magyarázza Tucker Carlson elhatározását, hogy Budapestről sugározza népszerű showját, és hogy dicséri Orbánt, nem csupán politikája miatt, hanem azzal, hogy védelmezi a nyugati civilizációt, és hogy „éppen a megfelelő emberek gyűlölik”. Ez főhajtás a Trump-féle provokatív politika előtt.

„Trump elnöksége a jobboldali populisták modern politikai sikerének példátlan szintjét vezette be, és a pandémia kellős közepén tumultussal végződött, amikor Trump dühödt hívei megtámadták a Capitoliumot. Ám az utóbbi idők minden olyan igyekezet ellenére, hogy fényezzék Trump hagyatékát, a volt elnök népszerűsége jelentősen csökkent az általános amerikai közönség körében, ezért ideológiai testvérei a legváratlanabb helyeken keresik a reményt” – írta Thorpe.

Fotó: Tucker Carlson/Twitter

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4216651760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása