He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Menet közben nőtt ilyen nagyra a Fudan-telek

2021.07.01. 04:18 guma

Eredetileg a terület zsúfoltabb, északi részén lett volna a Fudan Egyetem (forrás: ITM)

Eredetileg sokkal kisebb területre és a diákváros telkétől jóval északabbra tervezte a kormány a Fudan Egyetemet - derül ki a szaktárca által készített és most közölt prezentációból. Az új elképzelésben megfordult az elhelyezés és az értékesebb, Dunához közeli telekrészt adnák a kínai egyetemek.

Ehhez képest a nyilvánosságra hozott anyag másik térképén már az látszik, hogy a kollégiumok az északi területen lennének, majd délebbre haladva jönnének a kulturális és egyéb funkciók, s ezután, az egykori diákvárosi telken maga a Fudan.

Az anyagban végig azzal érvel a kormány, hogy már eredetileg is szerepelt az "egyetemváros" kifejezés, kvázi minden érintett tudhatta, hogy ott egyetem is lesz, nem csak kollégiumok és szabadidős, sport és konferencia létesítmények. A beruházást ellenző kerületi és fővárosi önkormányzat viszont azt mondja, hogy az elmúlt években egyetlen egyeztetésen sem hangzott el a Fudan neve és ők ragaszkodnak ahhoz, hogy egyrészt ne is épüljön oda a Fudan, másrészt a folyóhoz közeli értékes telkeken helyezzék el a szabadidős felépítményeket, az egészet hagyják meg szellősen, ne építsék túl.

A minisztériumi anyag elején közölt harmadik térképen (ami az olimpia lemondása után közvetlenül kialakult koncepciót tükrözi) ugyanakkor semmiféle utalás nincs a Fudanra, csak a Diákváros két ütemére.

Itt még nyoma sincs a Fudannak (forrás: ITM)

Hozzábiggyesztettek azonban egy megjegyzést, miszerint lenne majd egy egyetem, ezen kívül a 8500 férőhelyes diákvárosi kollégiumok és lesz/lenne egy Fudan campus és ott 3000 diáknak létesülne kollégiumi férőhely.

Az eredeti mestertervben az északi részen a Fudanon kívül irodákat, lakásokat és még egy hotelt is elhelyeztek volna, valamint a kollégiumi férőhelyek egy részét. A rendezetlen tulajdonviszonyok miatt azonban "ellehetetlenült" ez az elképzelés - állította a prezentáció. A diákszállás nagyobbik részét a HÉV és a Soroksári út közötti keskeny területre vitték volna. Most az derült ki, hogy vélhetően a gyorsabb építkezés kedvéért vitték délebbre a Fudant, a nagy terület ezen része ugyanis tisztán állami tulajdonú, tehát úgymond nincs beleszólása másnak abba, hogy ott mi épül.

A kormány prezentációjában eredetinek nevezett elképzelésben a kollégium és a közösségi tér 16,2 hektárt ölelt volna fel, a Fudan 17,6 hektárt kapott volna. A módosítottban a kollégium 17,6 hektáron jöhetne létre, viszont a közösségi tér átkerült a Fudanhoz, így az összesen 22,2 hektáron terülhetne el.

A Palkovics féle anyagban azt is írták, hogy a kollégiumi területek az északi részre kerülnek, a terület nagysága a jelenlegi tervezetthez képest kismértékben nő. A közösségi terület elhelyezkedése, mérete és a funkcionalitása nem változik. A Fudan Egyetem területe csökken, ill. a második lépésben a vasúti sín és a Soroksári út közötti fejlesztési területtel, alapvetően kutatóintézeti funkcióra, növelhető - fogalmazott a kormányzati előterjesztés.

https://mfor.hu/cikkek/makro/menet-kozben-nott-ilyen-nagyra-a-fudan-telek.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2516607414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása