He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A sürgősségi sem jár ingyen? Ezek a luxus politikusok megőrültek?

2021.06.15. 06:15 guma

Tízezreknek nem jár ingyenes egészségügyi ellátás itthon

Kikérte az LMP-s Ungár Péter a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, hogy hány ember vesztette el a társadalombiztosítási jogosultságát azóta, hogy a Fidesz egy „újabb neoliberális ámokfutás keretében” kimondta, hogy aki nem fizet járulékot, annak nem jár egészségügyi ellátás Magyarországon.

A Facebook oldalán osztotta meg a választ, amely szerinte elég egyértelműen bizonyítja, hogy itt nem csupán egy elvi, szimbolikus problémáról beszélünk: március 11-e és május 31-e között 76 ezer embernek került érvénytelenítésre a TAJ száma. Ez azt jelenti, hogy 76 ezer embernek mostantól csak akkor jár egészségügyi ellátás, ha külön fizet érte, miközben erre nyilván nincs lehetősége.

A politikus külön bírálta, hogy mindezt a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán lépte meg a kormány, amikor létszükséglet volt, hogy mindenki orvoshoz forduljon, aki tüneteket észlel magán.

Ungár Péter úgy vélte, Magyarország ma elég tehetős ország ahhoz, hogy senki se maradjon ingyenes sürgősségi ellátás nélkül. Ez nem költségvetési, hanem elvi kérdés, és pont ezért tartja igazán félelmetesnek, hogy egy súlyos gazdasági és egészségügyi válság közepén a Fidesz legfontosabb dolga az volt, hogy újra megüzenje: ez a kormány a gazdagokat támogatja, a nélkülözőket kisemmizi, és mindezt büszkén teszi.szemben állnak a jelenlegi kormánypárttal.

https://hang.hu/belfold/2021/06/14/tizezreknek-nem-jar-ingyenes-egeszsegugyi-ellatas-itthon/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4416593878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása