He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fordított világ – Hardy Mihály jegyzete

2021.05.30. 04:45 guma

"Aki nem mutogatja magát - ragyogni kezd. Aki nem dicsekszik - sikeres lesz. Aki nem követel tiszteletet, azt elfogadják vezetőnek. Aki nem küzd senkivel, azzal senki sem képes megküzdeni." – Popper Péter, pszichológus

Furcsa egy országban élünk, annyi szent! Ezen a 93 000 négyzetkilométeren valahogy, valamiért minden pont fordítva működik, mint ahogy kellene. Hogy mire alapozom ezt a tapasztalatot? Vegyük csak sorra!

- Nálunk nem a kormány és tagjai szolgálják az embereket, hanem pont fordítva. A szerencsétlen alattvalók (mert hogy a hatalom így tekint miránk), szóval az alattvalók görnyednek éjjel-nappal, hogy nekik ott fent, meglegyen minden, ami szem-szájnak ingere: kényelmes autó, villa vagy vadászkastély – elzárva a kíváncsi szemek elől, brazil szappanoperába illő magánélet, mert ez jár nekik. Amúgy a latin eredetű miniszter szó éppen szolgát jelentene, a köz szolgálóját.

- Nálunk a válság kellős közepén a szegényeket lopták meg, a rászorulóktól vették el az utolsó fillérjüket is, mert egy csomó helyen se munka sem segély nem maradt a számukra, a gazdagok pedig még gazdagabbak lettek. Hiszen nekik jutott milliárdos támogatás, gyorssegély, baráti kölcsön, nehogy már összébb kelljen húzniuk a derékszíjat, vagy – horribile dictu – hozzányúlniuk a megtakarításaikhoz. Akár bankszámlán, részvényekben vagy szállodaláncokban tartották őket. 

- Nálunk fényes sikerként próbálják meg beállítani a koronavírus elleni kormányzati kampányt, miközben a tények, a számok, az elveszített közel 30ezer élet egészen másról árulkodik. Miféle fényes győzelem az, ahol egymillió lakosra a legtöbb halálos áldozat juta világban? Ki fog a hozzátartozók szemébe nézni és … bocsánatot kérni? Ehelyett a helyes döntések sorozatával dicsekszik az, akinek a kezéből már régen kivették a döntési jogot, nehogy még nagyobb marhaságot kövessen el…

- Nálunk a hivatalos propaganda-gépezet az Európai Uniót vádolja mindenért, amiért csak lehet, miközben éppen Magyarország hivatalos képviselői igyekeznek az erkölcsös és méltányos döntéseket állandó vétójukkal vagy annak fenyegetésével megakadályozni. Az eurómilliárdok jöhetnek, a közös felelősségből viszont nem kérünk? Hogy is van ez? Az európai adófizetők pénzén hízik hatalmasra a magát felsőbbrendűnek képzelő felcsúti-klán, mi meg csak zötykölődjünk tovább a felfagyásos, kátyús alsóbbrendű utakon, alsóbbrendű állampolgárként?

- Nálunk annak fogják be a száját, aki szeretné az igazságot, a tényeket, a való világ eseményeit láttatni és elmondani, miközben milliárdokkal fűtik az állami hazugsággyár kazánjait? Főműsoridő, olajozottan pörgő nyomdagépek, állami frekvenciák a hűbéreseknek és a kollaboránsoknak, akkor is, ha kutya nem nézi, nem olvassa a propaganda-ízű, állami szellemi takarmányt. Az információhoz jutás is alapvető jog lenne, nem igaz, kedves Klubrádió hallgatók? Hát éppen itt lenne az ideje helyére tenni a dolgokat, elegünk van már ebből a fordított világból!

Hardy Mihály jegyzete a 2021. május 29-i Hetes Stúdióban hangzott el, a fenti lejátszás gomb megnyomásával meg is hallgató.

https://www.klubradio.hu/adasok/forditott-vilag-hardy-mihaly-jegyzete-118307

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5416575990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2021.05.30. 08:05:11

Üresen forog a malomkerék.
Igazság van ezekben a mondatokban, csak éppen értelme nincs így az egésznek.
Ezeket az információkat el kell juttatni vidékre, s ez nem egyszerű.
Ma nem az van, mint harmincx éve, amikor értelmes munkásembereknek magyarázhattál a kocsmában a szocialista gazdaság csődjéről és a kapitalizmus szépségeiről.
Sok az agymosott, sok a buta, sok a közönyös.
És hatalmas teher 15 év után is gyurcsány. 15 év.... 15 év dölyfben, 15 év bocsánatkérés nélkül , 15 év orbáni barátságban és szövetségben.
Pedig az előválasztás után menni kell vidékre is.

Neytiri1 2021.05.30. 10:07:56

@habakuk000: ő most a Klubrádió főszerkesztő-helyettese. Elvették tőlük a frekvenciát és csak online adás van, ez az idősökhöz nem biztos, hogy eljut, a fiatalok pedig nem hiszem, hogy Klubrádiót hallgatnak, így főszerkesztő-helyettesként sem tud sok emberhez szólni.

telex.hu/belfold/2021/03/15/orban-viktor-media-sajtoszabadsag-kesma-fidesz

"A KESMA-ról 2019. januárban, Orbán Viktor rendhagyó évindító sajtótájékoztatóján érdeklődtek az újságírók. Az AP tudósítója felvetette, hogy miközben a kormányfő akkoriban még úgy érezte, hogy médiaellenszélben kell dolgoznia, ha az olvasók az ország bármely pontján kinyitnak egy megyei lapot (ezek korábban önállóan állítottak elő tartalmakat), akkor mindenhol ugyanaz a miniszterelnökkel készült interjú fogadja őket.

„Még szép”

– mondta erre nevetve Orbán."

"Orbán Viktor kijelentette: a magyar bírói kar a legfüggetlenebbek közé tartozik Európában, és ha valaki egy magyarországi újságosstandnál olyan újságot kér, amely támadja a kormányt, legalább egy tucatnyit tudnak neki ajánlani."

Ha bekapcsolom az M1-et, ami ugye elvileg a "köz" médiája, folyamatosan csak az jön belőle, hogy Gyurcsány, meg a baloldal, meg az ellenzék milyen mocskos,szemét,hazudik,oltásellenes,lopott,csalt.
Ez az adó látható az egész országban.
Ezek a megyei lapok mennek az egész országban.
Van "ellenzéki" tv csatorna, ami országos lefedettségű?

Az ellenzéknek nincs lehetősége eljutni mindenhová.
Valahol azt olvastam, hogy a pandémia alatt még nőtt is a fidesz rajongók tábora.
Kíváncsi lennék arra, hogy a rajongók hogyan képesek rajongani, amikor szembejön velük a tény, hogy mik kerültek fideszesek kezébe az országban. Hogyha megnézik, hogy mennyi értéke is van most a forintnak, és ennek tükrében mi hány forint? Hogy mennyire szórja az adófizetők pénzét olyanokra, amiből azoknak az ég világon semmi haszna nincs?

Most Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cégben akar többségi tulajdont az állam. Meddig lesz az "államé" a vétel után? Jön a nagy kínai légitársaság. Van valami összefüggés?
"Testvérrepülőtér-megállapodást írt alá a Budapest Airport a Sanghaji Putung Nemzetközi Repülőtérrel a Magyar-Kínai Logisztikai és E-kereskedelmi Fórumon, ahol bejelentették a Ningpo és Budapest közötti cargo-járat május végi elindulását is - közölte a Budapest Airport az MTI-vel.
A Budapest Airport az MTI-vel közölte: a sanghaji nemzetközi repülőtér a térség és a világ egyik legjelentősebb utas- és cargo repülőtere, 2019-ben mintegy 76 millió utast és 3,6 millió tonna légiárut kezelt, utóbbival a 3. legnagyobb áruforgalmú repülőtér a világon."
Mennyi lesz így az ára?

A rajongók talán azért rajongók, mert képtelenek beismerni maguknak és másoknak is, hogy mekkora barmok, hogy rajongók? Szarabb azt mondani, hogy nem volt igazuk és tévedtek, hogy egy ilyen embert támogattak?

habakuk000 2021.05.30. 11:09:34

@Neytiri1: Az rtl is látható. Ráadásul azt nézik a legtöbben.
orbán egy országrontó, felelőtellen gazember, ebben nincs vita.

Baromi egyszerű föltenni a kezünket, mindenhol a királyi tv látszódik, elvesztettük a vidéket.
(Ez igaz amúgy.)
Oda kell menni. Ahol van egy kicsi esély, oda oda kell menni.
Nem "Kaliforniába", a republikánusok sem mennek oda, minek.
A billegőkbe.
De ez még a jövő, az előválasztás után aktuális.

Karácsony ezt jól csinálta, a Nyírségben jelentette be, hogy indul. Szimbólumnak nagyszerű.

Neytiri1 2021.05.30. 14:54:34

@habakuk000: az RTL azért nem ad fél óránként híreket, mint az M1, ezen kívül mostanában csökken nézettsége is.
"Míg az RTL Klub Híradója az idei, januári rekord 221 ezer körüli nézőből mostanra nagyjából 100 ezer nézőt veszített, addig a TV2 január óta nagyjából 20 ezer nézőt veszített csupán."
A cikkben van egy táblázat, összehasonlítva a TV2 és az RTL híradóját, nézd meg, mennyien nézik. 124 ezer a 19.héten. Ezzel nem jut el semmi az emberekhez, nagyon kevés.
port.hu/cikk/tv/oriasi-bukta-olyan-tortent-az-rtl-klub-hiradojaval-ami-mar-nagyon-reg-nem/article-73592

Oda kell menni, de szerintem egy odamenés még nem változtatja meg a berögzült szavazókat, mert minden eseményt, ami a kedvencük ellen szól, tudniuk kéne.
De nem tudják. Akkor, amikor a szavazókat krumplival, meg gulyással meg lehet győzni, akkor, amikor rengeteg külföldi magyar szavazhat, akiknek nyalja a seggét, akkor egy ottlét még nem fog változást hozni.

Én nem bízom a kÓrmányváltásban, remélem, hogy a kétharmaduk nem lesz meg.

habakuk000 2021.05.30. 15:18:20

@Neytiri1: Ott van egy bukfenc a logikádban, hogy a köztévét sokkal kevesebben nézik. :)
A határon túli szavazók a "Kalifornia", egyszer és mindenkorra el lett intézve a pártállásuk az állampolgársági népszavazással. Egy mandátum.
Való igaz, sokkal egyszerűbb sopánkodni, ezt csinálja az állellenzék is.
Kevés a valódi.

Neytiri1 2021.05.30. 15:48:01

@habakuk000: ott van a bukfenc a logikádban, hogy én nem sopánkodok :)
Egyszerű tényként írtam le. Kevesen nézik az RTL-t és sokan a fideszes tv-ket (összességében).
És továbbra is úgy gondolom, hogy egy-két látogatás településekre ellenzékinek, nem más, mint a fecske, ami nem csinál nyarat.
A billegők az utolsó pillanatban fognak dönteni, az alapján, hogy melyiknek olvastak a magánéletéről valami borzalmasat.
A megrögzötteket meg nem igazán érdekli ellenvélemény.
Az egyetlen lehetséges változat a sikerre, ha totálisan összefognak (ellenzék) és "egység"-ként indulnak orbán ellen. Képesek lesznek erre? Ennyifélén? Nem hiszem.

Neytiri1 2021.05.30. 15:49:14

@habakuk000: @Neytiri1: azért remélem még állod a kávét a gyöngyösi főtéren :)

habakuk000 2021.05.30. 16:18:57

@Neytiri1: Természetesen.
(Mondjuk taga persona non grátává vált, jól látja, valóban pont olyan mint gyurcsány, az egó mindenekelőtt hiába a tűpontos meglátások, így elképzelhető, hogy be kell érjed velem.)
A héten is jártam ott a fecskefészkekért, nézegettem is a piros autódat, de nem láttam sehol.

Tudod a kérdéseiden azért háborodom fel, mert a sok elégedetlenkedő, de szavazni el nem menő kérdéseit látom benne. Kétmillió ember szavait. :)

Untermensch4 2021.05.30. 16:32:40

@habakuk000: "Ma nem az van, mint harmincx éve, amikor értelmes munkásembereknek magyarázhattál a kocsmában a szocialista gazdaság csődjéről és a kapitalizmus szépségeiről."

Én itt vidéken a munkahelyi beszélgetésekben szoktam magyarázni. A kevésbé értelmesek sem szeretik ha viktorék hülyének nézik őket és megpróbálják a kádár-rendszer életérzését eladni így, hogy a nacionalista csomagolás ellenére a stagnáló vagy növekvő életszínvonal csak egyéni eladósodással érhető el.

habakuk000 2021.05.30. 16:45:36

@Untermensch4: A lecsúszó, legalsó 1-1,5 millára céloztam.
Aki rendesen dolgozik, annak vannak meglátásai. Aki éli a mindennapjait napról napra, az könnyen befolyásolható, lánc-szavaztatható.
Abszolút egyetértek egyébként abban, hogy aki egy icike-picike gondolkodásra képes, s van legalább 10 osztálya, annak megüti a szemét ez az egész - tudom, van jónéhány iskolát nem végzett bölcs öreg is -, pont ebben nem értek egyet a kék hölggyel, hiába a propaganda ezerrel, kár lemondani a vidékről.

De hetente háromszor sopánkodni az atv-ben kevés lesz.

taga20 2021.05.30. 17:51:56

@habakuk000: :)))

a spektrumon szoktad nézni a Duna-árral szemben?

nagyon jó sorozat.

gazoló 2021.05.30. 19:49:12

@taga20:

nézted a finalfour kézidöntőt?

norvég "viperák elvitték a showt az ETO elől.

aranyosak
kár,hogy néhányan nem a fiúkat kedvelik))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.31. 08:19:39

Kívánjatok boldog születésnapot a gecinek. :))

Neytiri1 2021.05.31. 09:34:58

@habakuk000: beérem :)))
A gyöngyösi fecskefészek jobb, mint az egri?
Nem értettem soha azokat, akik nem mennek el szavazni. Elvégre nem arról van szó, hogy tulipánt vagy rózsát ültessenek a főtérre.

Neytiri1 2021.05.31. 11:03:26

@_atpijkamo_: milyen szép reggele lehetett a hasasnak.
Remélem a mai nagy napon (hamarosan akár nemzeti ünnep is lehet belőle) nem kelt oly korán, ahogy szokott, neje ágyba hozta a kávét, ropogós, langyos pirítóst egy kis házi sárgabarack lekvárral, és a telefonján már izgatottan várta egy üzenet, a Magyar Nemzet e szép napra rendelt egy kutatást a Nézőpont Intézettől (torta helyett, amit most nem ehet, mert fogyókúráznia kell), akik gyorsan felhívtak 1000 embert akik között volt fidesz rajongó és nem fidesz rajongó (ezek egy excel táblázatban vannak, x a megfelelő rublikában), és csodás eredménnyel járó felmérésükben ismét bizonyságot látott, hogy a hasas mindent jól csinál és az alatta valók elégedettek, csak néhány eltévelyedett gondolja máshogy.
Szerintem még a nap is kisütött a Cinege utcában (a név csak csacska véletlen, hogy hasonlít a nagyemlékű valahai honvédelmi miniszter nevéhez) olyan boldogságos mosolyra húzódott a drága lélek szája a hír olvasására.
A nap még csak most kezdődik, kap majd ajándékot innen és onnan, felköszöntik a fészbujkán, és áldják a sorsot, hogy majdnem 59 évvel ezelőtti szerelmeskedés gyümölcseként 58 évvel ezelőtt napvilágra jött az egyik valaha élt legnagyobb magyar.
A történelemkönyvek erről szóló részei már készen vannak, csak bővítgetik, bővítgetik, bővítgetik...

index.hu/belfold/2021/05/31/orban-viktor-koronavirus-elegedettseg-felmeres/

guma 2021.05.31. 16:16:37

@_atpijkamo_:

melyikre gondoltál mert van pár :)

@Untermensch4:

de utálom amikor hülye szlogenekkel adósságba vezetik a népet, mert a tudást is csak csepegtetik, mert közben étvágy mindig van...

Neytiri1 2021.05.31. 17:17:37

A szülinapos kis bogár ezt mondta ma:
"Önök a járvány alatt végig azért dolgoztak, hogy én is elveszítsem az állásomat. Ezért nem neheztelek...
Mint bérből és fizetésből élő parlamenti képviselő még sokáig itt fogok maradni az önök nyakán, ne reménykedjenek, számíthatnak rám az elkövetkező húsz évben."

Most erre mit lehet mondani? :DDD
www.atv.hu/belfold/20210531-ujra-osszecsapott-a-parlamentben-orban-viktor-es-jakab-peter/hirkereso

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.31. 18:05:31

@taga20: "itt egy gyöngyszem, egy nyomorult fityeszbaromtól"

Az nem a gecinek szól, hanem a "világ legjobb miniszterelnökének." :))

Neytiri1 2021.05.31. 18:09:47

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/a-rendorseg-vizsgalodik-a-miniszterelnokkel-szemben-mert-tobbet-koltott-reggelire-finnorszagban/

"A helsinki rendőrség pénteken indított vizsgálatot a miniszterelnök reggelizési költségeivel kapcsolatban,
kötelességszegés gyanújával."

Itt mennyi munkájuk lenne?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.31. 18:37:49

@guma: "melyikre gondoltál mert van pár"

Az 58.-ra. A korábbiak már elmúltak, az 59. szülinapja meg majd jövőre lesz, hacsak meg nem üti a guta addig. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.05.31. 18:42:22

@Neytiri1: "Itt mennyi munkájuk lenne?"

Szinte semmi. azokat az eseteket kellene csak megvizsgálni, amikor NEM loptak. Biztos csak ritkán hibáztak. :))
süti beállítások módosítása