He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Swan Edgar + Rezeda

2021.05.11. 07:15 guma

fotó: hvg 360

Rezeda: Willendorfi Viktor

Mint azt nagyon jól tudjuk, hiszen velük együtt utaztunk, Svejk és kedves barátai – az egyéves önkéntes, valamint Jurajda, az okkultista szakács – módszeresen bántották szóval a rájuk felügyelő katonát, mert mindannyian tudták, mint ahogyan mi is, hogy a monolit hatalom legnagyobb ellenfele a humor, az, hogy nevetségessé válik. A fogdavagon mikroklímájában a felügyelő katona volt egy személyben minden hatalmak szobra, akit először külsejében kezdtek ki a romlott hármak, és ő elkövette azt a hibát, hogy felvette a kesztyűt eljutva végül vereségében oda, szótlanul kellett tűrnie, hogy Svejk a képébe dörgöli, akkor sem szólhatna egy szót sem, ha pézsmapocoknak nevezné. Mert mi kivetni valót találhatni egy pézsmapocokban, ugye.

Itt jutunk el az alaptézishez, miszerint szabad-e fölhúzni az orrunkat, ha bárki-akárki a külsőnkön élcelődik, vagy nem is élcelődik, csak csupán tényszerűen megállapítja, milyenek vagyunk. Aki tudja, hogy hibákkal terhesen él, ilyesmivel nem törődik, lepereg róla mintegy. Ahogyan például Sheldon hallgattatta el az anyján fogást találni próbáló Rajest és Wolowitzot a képükbe dörgölve, ő tisztában van a mamájával, aki vallási fanatikus, Dr. Pepper függő és egy kicsit nagy a feje. Erre a két gonosz nem tudott mit mondani, ezért kezdték ki Sheldon Mimóját, de az már egy másik történet. Ez a miénk az, hogy érdemes-e a külsőnket ért bírálatokkal foglalkozni, ha tudjuk, a lényeg máshol van, és teljesen mindegy, hogy például lekonyul-e a fülünk vagy sem.

És persze, hogy Karácsonyról és Orbánról beszélek, meg erről a cirkuszról, ami folyik napok óta, hogy a főpolgármester azt állította a diktátorról: alacsony és kövér. Azt nem mondhatta, hogy sudár jegenyefa, mert csak rá kell nézni. És Karácsony még csak azért sem hibáztatható, hogy a kettejük közti különbséget ebben vonta meg, hogy mármint ő pedig magas és sovány. Ez még polkorrekt beszédnek is felfogható, mert, ha a valós véleményét adta volna elő, már a Kossuth téren lobogna a máglya, rajta Karácsony, akinek Semjén feszülettel a kezében próbálná megmenteni az eltévelyedett lelkét, miközben lengene a légben az égett hús szaga. Így most csak egy zsiráfhoz hasonlítják a hívek, ami buzgalom egészen elképesztően infantilis, de erre futja.

Mint ahogyan röhejes ugyan, de a maga nemében elrémisztő az eset folyományaként elkezdődő szimpátia-zabálások sora is. Ott tartunk, mint a kokárdánál, hogy akkor aki velük volt, az viselte, most pedig szintúgy a hordába tartozás szimbóluma lett zsírtól tocsogó ételekkel fotózkodni. Az ügyben viszont még nem szólalt meg a nemzet dagadtügyi szakértője, Norbi, aki eddig mindenkit kikezdett a külseje miatt, vagy felajánlotta, hogy lefogyasztja a neves túlsúlyosakat. És az sem jutott egyik fideszistának sem eszébe, hogy azt mondja, hát, a Maradona is milyen mokány volt és mégis zseni a pályán, s ha jobban belegondolunk, észben is hasonló készségekkel rendelkezett. Viszont futballozni tudott, ami a mi fiunkról nem állítható.

És itt érkeztünk el a főhőshöz egészen, aki előttünk áll fejéről a glória lekerülve, dagadtan, trottyos gatyában és véreres szemekkel, szétcsúszva immár egészen. Az eltelt tíz évben látványosan esett szét a manus, s innen nézve nem az az érdekes, hogy mekkora a gyomra, hanem, hogy a szétmálló, bomló organizmus miként mutatja a benne lakozó romlott lelket. Nem genetikusan kövér, mert az apja is milyen szikár kőbányász, hanem a gátakat nem ismerő, féktelen habzsolás miatt, hogy nem tud magának parancsolni, tehát gyenge. Orbán dagadtsága a jellembéli hibák következménye. Ne mi nyerjük a legtöbbet, a bankszámlát el lehet tüntetni, a tokát nem, a dagadtság a romlottság mutatója, ezért leleplező.

A rajongóknak mégsem ezért fáj, hanem, mert azt hiszik, olyasmin gúnyolódnak, amiről a gazda nem is tehet. Dehogynem. Ugyanakkor az is benne van ebben a históriában, hogy számukra így tökéletes. A Willendorfi Vénusz is a maga korának szépségideálját mutatja, mint ahogyan néhány afrikai törzsben a kövérség a gazdagság szimbóluma, és akkor a NER-ben eljutottunk immár a kőkorszak civilizációs nívójához, de ez csak egy gondolatkísérlet a körülöttünk tomboló téboly megmagyarázására. Egy írást elkezdeni és befejezni a legnehezebb, most is alig bírom abbahagyni, mert annyi ága-boga volna még ennek a képtelen történetnek, hogy soha nem lenne vége. Mint ahogyan nincs is, ezért írom immár közel egy évtizede folyamatosan. Mára viszont ennyi jutott.

Szerző: Rezeda
Forrás: Huppa

Ki a büdös francot érdekel?

Napsugaras szép reggelt! Kezdődik a dolgos hét, de a nemzet színe és virágzata a hétvégén sem lazsál, mint a pórnép, mert ha a nemzet szolgálatáról van szó, akkor semennyi gürc nem túl sok és nem túl megerőltető. Külgazdasági-, lélegeztetőgép és vakcinabeszerzési-, valamint támogatásosztási száguldó miniszterünk elhencegett a feltétlenül remek hírrel: sikeresen előzött a kanyarban a kormány. Ezt onnan lehet immár biztosan tudni, hogy a versenyképesség növelésére irányuló újabb támogatási programot indít a kormány 30 milliárd forint értékben. Azért aki éber, azt is felfedezheti, hogy a forrása a bőkezűségnek az egyre korcsosuló Unióban lehet, mert a támogatás az Európai Bizottság határozata alapján osztható ki. Szemben azokkal a támogatásokkal, melyeket a multiknak szokott bőkezűen juttatni a multik ellen nemzetileg harcoló kormány, mert az például a mi adónkból megy. 30 milliárdot átlagban 5-6 multi között szokott szétdobni Szijjártó, de lehet, hogy kicsit többnek is jut időnként belőle. Szóval aki nem ragaszkodik hozzá, ne aléljon el a meghatottságtól.

Sok változás mára virradóra nem történt, és nem is várható, hogy a héten történni fog. Az ellenzék oltásellenes, Karácsony Gergely nem tud angolul – én nem is tudtam, hogy tolmácsot keres a Fidesz. Mert ha igen, érdemes lenne előkotorni Orbán egykori cimborájának barátnéját, Vida Ildikót, hátha tudna tanácsot adni. Esetleg Tállai Andrást is meg lehetne faggatni, hogy országot vezetni is a magyar nyelv szabályai szerint kell, vagy csak adózni -, ámde. Amennyire én tudom, jelenleg Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere. És itt következzék egy interjúrészlet:

A nyelvtudással hogy áll?

Ez a leggyengébb pontom, németül beszélek egy keveset. Egy humán tagozatos gimnáziumba jártam, ahol latinul és ógörögül tanultunk, az orosz nyelvvel pedig az én korosztályom szerintem általában hadilábon állt. De talán Budapest főpolgármesterének nem az az elsődleges feladata, hogy fordítóirodát tartson fenn. Különben is, Kuncze Gábor hány nyelven is beszélt, amikor miniszterelnök-helyettes lett?

Az interjú 2006-ban készült, az alanyát Tarlós Istvánnak hívják. Hát nem érdekes? Nem különösebben. Ki a büdös francot érdekel? A Fideszt persze most nagyon, mert valamelyik kitalálta, hogy ezzel lehet alázni Orbán potenciális kihívóját, pláne el lehet terelni a figyelmet az ipari méretű lopásokról és balfaszkodásokról.

Mostanra az a vicces helyzet alakult ki, hogy az állampárti lakájmédia – és persze az összes fideszes beszélő fej – szerint az ellenzék egyrészt kommunista, másrészt lebeszéli az embereket a kínai vakcináról, mert csak a nyugati jó nekik, másrészről a konzervatív és legalább annyira keresztény kormány a kommunista vakcinához ragaszkodik valamiért. Ha majd egyszer, ötezer év múlva kíváncsi régészek előtúrják a csontjainkat a rárakódott müzlisdobozok és tejeszacsik alól, a vakcinamaradványokat fogják vizsgálni, hogy tudják, melyik csoporthoz tartozott a csontok egykori tulajdonosa. Ha kínai vakcina nyomaira bukkannak, akkor fideszes volt, ha nyugati vakcináéra, akkor ellenzéki. Nyehehe.

Vasárnap délután váratlanul kiderült, hogy lehet Pfizer vakcinára időpontot kérni. Szorosan ezután kiderült, hogy mégsem lehet. Hogy mikor lehet majd, azt nem tudta megmondani a Koronavírus Sajtóközpont, mert ők az illetékesek. Bizonyára hamarosan lesz Pfizer oltás. De persze nem ám csak úgy, ahogy normális ésszel gondolná az ember, hanem ilyen váratlanul bedobják, mint egy füstbombát. Várható, hogy ez fog történni, hiszen megakadt az oltás üteme, hiába örvendezett Szijjártó az újabb kínai szállítmánynak. Aki akart, márt kérte azt az oltást, aki inkább mást szeretne, az kivárt. Azt már lehetett tudni régebben, hogy ettől a héttől folyamatos lesz a Pfizer beszállítás, innentől arra gondolhatott, aki szokott ilyesmit csinálni, hogy befejezi ártunk és ormányunk a bohóckodást, lehet időpontot kérni és menni az oltásért. Ehhez képest majd bedobják az egyik nap, hogy másnap futás, de ám nem akárkinek, hanem aki kap SMS-t (ha szerencséje van, nem az lesz benne, hogy üljön át egy másik autóba), és aki nem érte még el a 60 éves kort. 18-59 évesig regisztrálhatunk, nehogy már felnőttnek érezhessük magunkat. Mert állítólag a 60 fölöttiek már megkapták. Na és akkor mi van? És ha kimaradt 80, esteleg 8 ezer ember? Mi a francért nem lehet 16-116 éves kor között regisztrálni? Mi a kockázata a kormány részéről, ha már egyszer a védett korban lévők és a krónikus betegséggel élők többsége be van oltva, akkor mi a cakkos francért kell ilyen korlátokat felállítani? Vagy bármi más korlátot? Nehogy természetesnek tekintsük, hogy működik valami? Nehogy azt érezzük, hogy az állam szolgáltat? Arra szoktunk néha gondolni, hogy ezeket a vakcinákat mi – te, én, a sarki zöldséges – fizettük ki? A kormány dolga a logisztika lenne, nem pedig az, hogy kegyként beszórják a nép közé, ha úgy vannak a számok. Ehhez képest egy ország áll rajtra készen, hogy mikor rohanhat és hová. Igaz, ha normálisan meg lenne szervezve, még azt hihetnénk, ez jár nekünk, nem Orbán adománya. Így meg…

Jó ébredezést mindenkinek! Már lehet vinni a dolgozóba a nyunyókát, senki ne felejtse otthon! Hamarosan jövünk az első beszólással.

https://kolozsvaros.com/2021/05/10/ki-a-budos-francot-erdekel/

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr116528780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2021.05.11. 14:49:44

Pedig nem ártana gondolkodni, és családvédelmi programot kialakítani a kóros elhízás ellen pl.
Ez ugye bármilyen fura, összefüggésben van az iskolázottsággal és a szegénységgel.

Mint ahogyan nem ártana megvizsgálni, hogy a kiugróan magas kovid halálozás hogyan függ össze a kóros elhízásokkal.
Vagy az átlagéletkorral.

Idén nagyon komoly baj lesz az élelmiszerárakkal, szóval nyugodtan lehetne egy valódi ellenzék programja a válság megoldására a szegények, nyugdíjasok támogatása, az inflációs kosár felülvizsgálata.

Csak az ellenzék sem olyan nagyon okos.

Neytiri1 2021.05.11. 14:52:34

@habakuk000: már most is eszméletlen költség egy bevásárlás, lassan becsúszok a szegények fiókjába... :(

habakuk000 2021.05.11. 14:59:05

@Neytiri1: Legalább büszke lehetsz, hogy minden 100 forintnyi kacsazsír után 27 forinttal támogatod a kivaxolt menyecske lakodalmát.

habakuk000 2021.05.11. 17:51:07

Vannak országok, ahol nem azzal foglalkoznak, hogy nyúljanak le minél többet egy válságból, hanem komolyan véve a lakosságot, nem kisérleti nyúlként és feláldozható erőforrásként tekintenek rá, sőt - ez nálunk hihetetlen - válságot kezelnek. Jól.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210511/sok-a-kerdojel-az-astrazeneca-oltasaval-kapcsolatban-482656https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210511/sok-a-kerdojel-az-astrazeneca-oltasaval-kapcsolatban-482656

habakuk000 2021.05.12. 07:00:33

@Neytiri1: Mert nem sok ország állampolgára mondhatja el magáról, hogy ilyen nagyvonalúan adományoz valakinek.

Neytiri1 2021.05.12. 07:06:10

@habakuk000: hát... én ezért nem büszke vagyok, hanem más gondolat születik meg a buksimban :)
süti beállítások módosítása