He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Lezárta a rendőrség a Dunaújvárosba vezető utakat - frissítve!

2021.04.17. 00:15 guma

A város lezárása

A város lezárása - fotó:

Nem egy szimpla péntek este – eddig ennyi biztos (galériával)

Öcaline - 2021. április 16. 20:17

Hatalmas rendőri készenlét a város ki- és bevezető útjain, pletykaözön, találgatás. Online üzemmódra váltunk, amint friss és releváns információ érkezik, azonnal frissül a cikk.

Nem hivatalos információink szerint a Dunaferr társaságcsoport tulajdonlása miatti jogvita eszkalálódott ma délután/este Dunaújvárosban. Jelentős rendőri készültséget és jelenlétet tapasztaltunk a város bevezető útjain, valamint a társaságcsoport Vasmű téri főkapujánál. 

A helyzetet nehezíti, hogy hivatalos információ eddig nem látott napvilágot az eseményekről, a közösségi felületen a gyárkapun belüli bombáról és tűzről, emellett szökött rabról és jelentős drogfogásról keringenek ellenőrizetlen, de annál virulensebb hírek. Az esettel kapcsolatos kérdéssort eljuttattam a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatához, amint megérkezik a hivatalos tájékoztatás, azonnal nyomatom!

A DO online üzemmódra kapcsolt, amint releváns információ fut be a történtekről, máris frissítem az állományt. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy nem egy szimpla péntek este tanúi lehetünk városunkban.

UPDATE 20.47.

Nagy rendőri készültséget tapasztalt még most is a Dunaferr főkapujánál egy olvasónk: sok rendőr és több elsötétített üvegű autó érkezett. "Az összes kapu full zárva". Nagyon várjuk a rendőrségi összegzést. 

UPDATE 21.08

A belvárosban is nagy rendőri készültséget tapasztaltak a Vészhelyzet Dunaújváros (VéD) helyzetjelentői. Közben egyre durvább pletykák kaptak szárnyra, van viszont egy jó hírünk, nemsoká fönn a DO hivatalos webgalériája az egyik leginkább beállt körforgóból és Vasmű térről!

UPDATE 21.20

Nem hivatalos, de megbízható rendőrségi forrásból származó információink szerint a megyei állományból is nagy erőket mozgósítottak Dunaújvárosba, lényegében hermetikusan lezárták a városba vezető utakat. Forrásaink szerint további rendőrségi erősítés érkezik, egy további századot várnak a készenléti rendőrség állományából.

UPDATE 21.23

Több műszakos dolgozó jelezte, hogy egyelőre nem kaptak tájékoztatást arról, beléphetnek-e a gyár területére. Amint biztosat tudunk, jelentkezem!

https://dunaujvaros.com/hirek/202104/nem_egy_szimpla_pentek_este_eddig_ennyi_biztos

Dunaferr: Militáns zsoldoscsapattal próbálták elfoglalni a gyárat az ukránok

Rendőri készültség az ISD-Dunaferr bejáratánál – Fotó: Olvasónk/Telex.hu

Körülbelül 50 rendőr volt készültségben a Dunai Vasműnél, miután péntek este egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni a városba – mondta el a Telexnek Pintér Tamás (Jobbik), Dunaújváros polgármestere. 

A közösségi médiában kezdtek el terjedni olyan képek és videók, hogy péntek este a szokásosnál sokkal több rendőrautó tűnt fel Dunaújváros kül- és belvárosában.

A Dózsa György út városhatár felőli szakaszán, a vasútállomás és az OMV benzinkútnál található körforgalom között teljesen beállt a forgalom a rendőri ellenőrzések miatt. Pintér szerint a rendőrök – akik Budapestről is érkeztek – visszafordították a csoportot.

A polgármester a Vasműnél volt, ahova a rendőri intézkedés ellenére mégis sikerült pár külsős biztonsági őrnek eljutnia. A hírek szerint megpróbáltak bejutni, de ez nem sikerült.

Korábban úgy lehetett tudni, hogy a gyárban a műszakváltást is leállították, teljes zárlat volt, de a polgármester később cáfolta, hogy gond lett volna a műszakokkal. Pintér szerint a városba érkező biztonsági csapat elhagyta a Vasmű bejáratát.

Pintér Tamás este fél 11-kor a Facebookon osztotta meg a helyi portál cikkét a történtekről,

A péntek esti események mögött a gyárat működtető ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosi jogvitája állhat. A Dunaferr mögötti szövevényes történetről, illetve a szinte párhuzamosan működő orosz és ukrán tulajdonosokról több cikket is írtunk, ezeket itt lehet elolvasni.

Kerestük a Fejér megyei Rendőr-Főkapitányságot és az ISD Dunaferr Zrt.-t is, a válaszaikkal frissítjük a cikket.

Frissítés: A Dunaferr vezetése az éjjel közleményt adott ki az eseményekről. Ebben azt írják, „az elmúlt hónapok verbális és jogi agressziója – valamint számos fenyegető üzenet – után fizikai agresszióra készült Mikó István és csapata. Mikó a DUNAFERR ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jár el, és a DUNAFERR információi szerint toborzott zsoldos csapattal készült elfoglalni a vasművet. A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták.”

A cégvezetés információja szerint „gyakorlatilag le akarták rohanni és jogalap nélkül akarták elfoglalni a vállalatot azok, akik az elmúlt hónapokban hamis meghatalmazásokkal és a járványhelyzet által előidézett jogi hézagokat kihasználva próbálták átvenni a cég irányítását”. Mindennek ellenére a vállalatnál most is zavartalan a termelés, írják. A cégvezetés úgy kommentálta a történet kifutását, hogy az ukrán módszereket nem engedik Magyarországon, azokat a hatóságok nem tűrik el.

„Az Európai Unióban nem lehet erővel, erőszakkal, zsoldosokkal elfoglalni egy vállalatot.”

 https://telex.hu/gazdasag/2021/04/16/dunaferr-biztonsagi-orok-rendorseg-dunai-vasmu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4616503748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2021.04.17. 08:14:02

Akkor a kormánynak jó így a vasgyári helyzet, ahogy van.

Ellenkező esetben csak egy rendőr vegyespáros lett volna kivezényelve tanúskodni.

Láttam már ilyen kopaszok hadával történő ipari ingatlan elfoglalást közelről.
A rendőrök csak pislogtak és magyarázták, hogy nincs joguk közbelépni.
süti beállítások módosítása