He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lovasi András: "ezekben a rendszerekben mindenhol rossz. Pont, mint a pokolban.”"

2021.02.13. 06:00 guma

„Remélem, megérem a bukásukat” – Interjú Lovasi Andrással

A második hullám elkerülésének céljára hivatkozva össze lett omlasztva a fesztivál- és rendezvénypiac, aztán végigsöpört rajtunk a második hullám. Most a többnyire családi vállalkozások által vitt kávézók, vendéglátóhelyek még a teraszukat sem nyithatják ki, míg a plázák, a bevásárlóközpontok és a kaszinók zsúfolásig tele lehetnek emberekkel. Azt gondolom, nem biztos hogy a NER szája íze ellen van az, ami most történik ezekkel a családi vállalkozásokkal és a fesztiváliparban működő cégekkel. Könnyebb lesz szemezgetni közülük – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Lovasi András.

Az egykori Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag együttes frontembere szerint minden célzott segítség csak növeli a szakadékot a NER-kompatibilis és nem NER-ista zenészek, zenekarok és piaci szereplők között, ami még annál is nagyobb kárt okoz, mint a járvány miatti leállás. Ezért inkább az egész iparág felállását segítő kedvezményrendszer kellene, amely egyformán jó mindenkinek, ilyen például az áfacsökkentés, járulékcsökkentés.

Lovasi András szerint 2010 után úgy tűnt, érdemes csöndben maradni és kibekkelni, ám mostanra az „aki nincs ellenünk, az velünk van” világot felváltotta az „aki nincs velünk, az ellenünk van” hatalmi felfogás, a kultúrharc.

  • Mit gondol a Kádár-korban nagyot futó popművészekről, akik ma hódolatukról biztosítják Orbánt?
  • Hogy néz ki most a tilt-tűr-támogat világ?
  • Milyen illúziói voltak a rendszerváltásról?
  • Miért gondolja azt, hogy az ellenzék a NER része?
  • Összeáll-e a Kispál és a Borz?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang február 12-én megjelent 2020/7. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online (mi az a Magyar Hang Plusz?)!

Lovasi András: Remélem, megérem a bukásukat, hogy a NER úgy megy a kukába, mint nemrég az alaptörvény szerzője

Interjút adott a Magyar Hangnak Lovasi András, aki beszélt a raktárkoncertekről, megemlítette az SZFE-t és Pataky Attilát, illetve szidta a NER-t.

Lovasi úgy fogalmazott a vendéglátóhelyek nyitvatartását korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban, hogy „nem biztos, hogy a NER szája íze ellen van az, ami most történik ezekkel a családi vállalkozásokkal és a fesztiváliparban működő cégekkel. Könnyebb lesz szemezgetni közülük”. A raktárkoncertekről pedig azt mondta, „egy hónapnyi jövedelmet jelentett, de csakis egy szűkebb elitkörnek”, de szerinte „a cél valójában az volt, hogy feltőkésítsék az Antenna Hungária körüli hang-, fény- és színpad- technikát szolgáltató állami cégcsoportot”.

Szerinte „érdemes végignézni az oroszországi történéseket, mert tíz év lemaradással követjük őket, de gyorsulunk”, majd hozzátette, hogy úgy gondolja, „a social media tavasszal várható szabályozása lesz a következő lépés, ezzel párhuzamosan a maradék egyetemi, közösségi helyek, fórumok beszántása”. Úgy fogalmazott:

„A pesti színházi világot az SZFE annektálásával lassú haldoklásra ítélte Orbán.”

A kérdésre, hogy kire gondolt, amikor arról írt, hogy „vicces és szánalmas is, ahogy a Kádár-korban nagyot futó popművészek újra megtalálták az igazodási pontot, amikor hódolatukról biztosítják Orbánt”, Lovasi azt válaszolta, Szikora Róbertre és Pataky Attilára: „Így hirtelen ők jutottak eszembe, mert mostanában ők szeretik a leghangosabban Orbánt meg a rendszert, de ne áltassuk magunkat, a ma rendszeresen szereplő előadóknak vagy a menedzsmentjüknek kivétel nélkül van valami személyes kötődése, elköteleződése a NER felé, ha öreg, ha fiatal”.

Beszélt arról is, hogy „ha választás lesz, még az is lehet, hogy listán nem a Kétfarkúakra szavaz, mert hátha számít az az egy szavazat is”. Mert „hiába vannak ellenérzései” az „nem mérhető azzal a permanens nyomasztó érzéssel, hogy mit jelent a NER-ben élni”.

„Remélem, megérem a bukásukat. Nem egy választási vereségre gondolok, hanem hogy a nagy mű, a NER, alaptörvényestül, holdudvarostul, mindenestül úgy megy a kukába, mint nemrég az alaptörvény szerzője” – mondta Lovasi, aki a végén úgy fogalmazott:

„A végén azoknak se lesz jó, akik a hab tetején vannak, mert ezekben a rendszerekben mindenhol rossz. Pont, mint a pokolban.”

https://444.hu/2021/02/12/lovasi-andras-remelem-megerem-a-bukasukat-hogy-a-ner-ugy-megy-a-kukaba-mint-nemreg-az-alaptorveny-szerzoje

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7516425432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása