He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Miért csak a páncélozott auton történő elmenekülésére emlékszünk? Vagy a kordon bontására, ahol élt a "jogaival"? + Miért törölték Orbánt az oxfordi diákok listájából?

2021.02.05. 05:55 guma

Orbán: Jogállamiságunkban kételkedő nyugati partnereinknek azt mondom, hogy ti hol küzdöttetek a jogállamiságért? Én Budapest utcáin harcoltam

Az Európai Unió szuverén nemzetekből áll - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök egy interjúban, amely a Stern című német hírmagazin csütörtöki számában jelent meg. A beszélgetést az MTI szemlézte.

„Magyarországon úgy mondjuk, hogy csak akkor lehetsz jó európai, ha jó magyar vagy” – válaszolta a kormányfő arra a kérdésre, mit jelent számára jó európainak lenni. Kifejtette, hogy a magyar felfogás szerint Európa szuverén nemzetekből áll össze, egyes tagországok viszont az európai intézmények megerősítésre törekednek és egyre több hatáskört adnának át Brüsszelnek. A magyarok ezt a „centralizmust” a történelmi tapasztalataikból adódóan aggodalommal szemlélik – mondta. A magyar történelem vezérfonala a birodalmak elleni küzdelem, és „nem akarjuk már megint feladni a Közép- és Kelet-Európa számára 31 éve kivívott szuverenitásunkat és a jogállamiságot” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország miért nem lép ki az EU-ból a brit példát követve, elmondta, hogy „jobb nekünk az unióban”, a Brexit pedig „nagy hiba volt, meg kellett volna akadályozni”. Kifejtette, hogy elsősorban a kulturálisan különböző, szuverén nemzetek évszázados európai hagyományának megőrzését várja az EU-tól. „Olyan kulturális kontextust akarunk, amelyben jól érezzük magunkat” – mondta. Magyarország a korszerű tudás és technológia megszerzésének lehetőségét is várja az EU-tól, valamint geopolitikai stabilitást és biztonságot. „Fontos nekünk, hogy egy szövetséghez tartozzunk, amely biztonságot nyújt” – mondta a miniszterelnök. Kiemelte, hogy az EU-ról szóló Lisszaboni Szerződés második cikkelyében rögzített alapértékeket Magyarország természetesen teljes mértékben elfogadja. Ezeket az értékeket a magyar alaptörvény is tartalmazza – mutatott rá. Hozzátette: Magyarországon elképzelhetetlen, hogy fegyveres védelemre szorul egy zsidó intézmény. Budapesten él Európa egyik legnagyobb zsidó közössége, és „társadalmi feladat gondoskodni arról, hogy a zsidó élet teljesen szabadon kibontakozhasson” – mondta Orbán Viktor.

Kiemelte: a Magyarországot ma kormányzó erők az „antikommunista jogállami mozgalomból” érkeztek.

Jogállamiságunkban kételkedő nyugati partnereinknek mindig azt mondom, hogy kedves barátaim, ti hol küzdöttetek a jogállamiságért? Én Budapest utcáin harcoltam

– mondta Orbán Viktor. „Már a helyzetet is abszurdnak tartom, hogy kérdéseket szegeznek nekem a jogállamiságról”, és „méltatlannak, mindenekelőtt azért, mert a bizonyítatlan vádakat soha nem kapcsolták világos, objektív kritériumokhoz” – mondta.

A sajtó helyzetéről a többi között elmondta: „objektív elemzések azt mutatják, hogy a kormánnyal szemben nagyon kritikus médiumok piaci részesedése jóval 50 százalék felett van”. Hozzátette, hogy a kormány „nem szól bele” médiaügyekbe.

Előkerült a mesekönyv

Családpolitikai kérdésekkel kapcsolatban egyebek mellett kifejtette, hogy az alaptörvény szerint a család nő és férfi köteléke, és ez nem jelent intoleranciát. Azzal kapcsolatban, hogy egy mesekönyv körüli vitában kijelentette, hogy „hagyják békén a gyerekeinket”, elmondta, hogy a kötet „szexuális propagandát” tartalmazó meséket tartalmaz, amelyek célja a gyermekek személyiségének befolyásolása.

Magyarországon valóban van egy határ, és az emberek nagyon nagy része egyet is ért azzal, amit mondtam. Türelmesek vagyunk, de biztosítani kell, hogy a gyermekek nyugalomban fejlődhessenek

– emelte ki Orbán Viktor.

Az alkotással szembeni „heves tiltakozás nagyon is indokolt”, ugyanakkor nem helyes „a fasizmus vagy a kommunizmus világába” visszavezető jelképek használata – mondta azzal kapcsolatban, hogy a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt egyik vezetője nyilvánosan megsemmisítette a mű egy példányát. Az iszlámhoz fűződő viszonyról elmondta: a magyarok nem szeretnék, hogy muszlim vallású emberek nagy számban megjelenjenek országukban és „kulturális változást” okozzanak életükben. A Magyarországon tartózkodó muszlimokat „mi magunk engedtük be”, és ők „elfogadták, hogy egy keresztény-zsidó országban élnek, és betartják törvényeinket”. Ez az alapállás nem csak a muszlimokra vonatkozik. Így például „kitűnő viszonyban vagyunk a kínaiakkal, de nem szeretnénk, hogy holnap bejöjjön ötmillió kínai” – fogalmazott a kormányfő.

A menedékkérők elhelyezése körüli EU-s jogi vitákkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy „alapvetően ellenezzük az illegális bevándorlást”, ugyanakkor a menedékkérők „rendes ellátást” kaptak, kifogás csak azzal szemben volt, hogy nem mozoghattak szabadon a befogadóközpontokon kívül. Ezért állították fel a Szerbia vagy Horvátország felé nyitott tranzitzónákat, de „az unió sajnos ezt sem fogadta el”. Így bezárták a tranzitzónákat, de az Európai Bizottság azt a megoldást sem fogadta el, hogy a biztonságos harmadik országokban működő magyar külképviseleteken kell benyújtani a menedékjogi kérelmeket. Ezért most egy újabb bírósági döntésre kell várni ebben a „macska-egér játékban”.

Az következő 20 év kérdése

Orbán Viktor kiemelte, hogy ellenez minden politikát, amely azt az érzést kelti a segítségre szorulókban, hogy a megoldás a bevándorlás Európába, hiszen így mindenki nekivágna az életveszélyes és megpróbáltatásokkal teli útnak. Mint mondta, Magyarország betartja azt a nemzetközi szerződésekben lefektetett szabályt, amely előírja, hogy az otthonukból alapos okból menekülő embereket megilleti a befogadás joga egy biztonságos országban. Azonban nincs olyan nemzetközi jog, miszerint ki lehet választani ezt az országot. Kiemelte, hogy az EU felfogása a menekültek befogadásáról jóval túlterjeszkedik a menekültek helyzetéről szóló nemzetközi egyezményben lefektetett jogoknál. Sajnos, ez a felfogás lett „a politikai mérce, és azonnal fekete báránnyá lesz, aki nem osztja ezt a politikát” – mondta.

A többi között hozzátette, hogy a következő húsz évben a migráció lesz az „európai civilizáció nagy kérdése”, és ebben a kérdésben a nemzeti parlamenteknek kell dönteni. Hangsúlyozta, hogy Magyarország kulturális és vallási értelemben „nagyon sokszínű” ország, amelyben konfliktusok nélkül, harmonikusan élnek együtt vallások és világnézetek.

Szeretjük a sokszínűséget a saját kultúránkon belül, de ami kívülről jön, azzal nagyon óvatosak vagyunk, azért is, mert kis ország vagyunk

– mondta Orbán Viktor.

Az interjú készítői által a németek ellen irányuló világháborús retorikaként jellemzett beszédmódjáról Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy szavai soha nem irányulnak a németek ellen, és mivel nem is a németek, hanem a magyarok választják meg hivatalába, nem a németeknek, hanem a magyaroknak címezi szavait. Vezető német politikusok Magyarországról tett kijelentéseit idézve hozzátette, hogy általában véve javítani kellene a politikusok szóhasználatán, és „verbális leszerelésre” lenne szükség. Kiemelte: a 2015-ös menekültválságban megmutatkozott, hogy „a német politika egy posztkeresztény és posztnemzeti Európában hisz”, amelyben a magyarok nem hisznek. Ebben a helyzetben „toleránsnak kellene lennünk egymással és ki kellene mondanunk, hogy ti úgy gondolkodtok, mi meg így, de ettől még lehetünk barátok”. A németek azonban azt mondták, hogy úgy kell gondolkodni a migrációról, mint a németek többsége. A magyarok ezt nem akarják, ami visszatérő feszültséget okoz a kétoldalú kapcsolatokban. „Ez a magyar olvasat az utóbbi öt évről” – mondta Orbán Viktor.

Mások mellett szólt Angela Merkel német kancellárról is. Szavai szerint a politikus „erős asszony, aki két keresztet cipel: a német és az európai politikát”, mégis mindig egyenesen jár, amiért tisztelet illeti.

https://24.hu/kulfold/2021/02/04/orban-viktor-stern-interju/

A mostani oxfordi diákok az egykori oxfordi diákról

A ”Meseország mindenkié” című mesekönyv körüli történésekre ezúttal az oxfordi egyetem legnagyobb diáklapja tért ki terjedelmes cikkben.

A cikk ismertette a könyvben szereplő meséket, a kiadvány célkitűzéseit, valamint a kormány könyvvel kapcsolatos megnyilvánulásait, intézkedéseit, majd megállapította: nem meglepő, hogy Orbán Viktor is kifejezésre juttatta a véleményét az LGBTQ közösséggel kapcsolatban, amikor azt mondta: „Hagyjátok békén a gyerekeinket!”.

„A jobboldali Fidesz populista kormánya egy ideje egyre erősödő homofób propagandát folytat. Politikája a keresztény-konzervatív állam alapjának mondott az erős családi kötelékeket propagálja, és úgy tűnik, a felfogásukban ezt veszélyeztetik a szexuális kisebbségekhez tartozó emberek léte és jogai” – írta a lap.

A továbbiakban szólt a cikk az LGBTQ-emberek körüli lengyelországi helyzetről. A szerző úgy véli, a jelek szerint az kormányok azt nem értik meg, hogy a szexuális kisebbséghez tartozás nem elhatározás kérdése. Az LGBTQ-ellenes, jobboldali pártok európai felemelkedése platformot adott az olyanoknak, akik még mindig azt hiszik, hogy a kisebbségek támadása a szólásszabadság körébe tartozik. Még az olyan országokban is, mint Németország vagy Anglia, egyre több embert érnek sértő megjegyzések, amidőn a homofóbok és a rasszisták felbátorodnak, mert tüzeli őket a gyűlölet, amelyet ezek a kormányzó pártok tolerálnak.

Végül a szerző rámutatott: a szexuális kisebbségekhez tartozók közül nagyon sokan gondolják úgy, hogy az Európai Uniónak komolyabb lépéseket kellene tennie a tagállamaiban folyó nyílt diszkrimináció ellen, mert attól kell tartani, hogy a magyarországi és lengyelországi fejlemények feletti szemhunyás elősegítheti, hogy ezek a kormányok, netán még mások is tovább bátorítsák az emberi jogok megsértőit – figyelmeztetett a szerző.

Mint ismeretes, Orbán Viktor a 80-as évek végén egy évig tanult az ELTE Jogi Karának elvégzése után a híres Oxfordi Egyetemen, a Pem­broke College-ban. (Tanulmányait 1990-ben felfüggesztette, hogy hazatérjen az országgyűlési választásokra.) Orbán neve szerepelt a Famous Oxo­nians-en, azaz a híres oxfordi diákok listáján, de 2014-ben egy frissítéskor – melynek során a már nem élő öregdiákokat kivették a listáról – kitörölték onnan.

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8216416494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2021.02.05. 18:01:28

taga20!

veled történt meg?

"Most ébredtem, nemtom hol vagyok. Asszem elloptam egy fűnyírot. Ti merre?"

"Gyere be a házba aztán majd megbeszéljük."

taga20 2021.02.05. 22:11:07

@guma: asszonyom nem értem miről teccik beszélni, de azé szeretyük egymást:)))

zene, az egyik lekjobb!

www.youtube.com/watch?v=cv7NEbacamQ

guma 2021.02.06. 08:12:29

@taga20:

azt gondoltam azért tűntél el mert a fűnyíróra vigyázol :)))

taga20 2021.02.06. 11:09:48

@guma: nem tűntem el, csak felkészültem a szezonra:)))

napiszar.hu/bejegyzesek/egyeb/holanc-funyirora/
süti beállítások módosítása