He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vendéglátósok: Azért nincs pénz a támogatásunkra, mert Orbánék ellopták

2021.02.03. 11:30 guma

A tüntetések hatására Orbánék végül hajlandóak kifizetni a beígért támogatásokat a vendéglátósoknak

Az internetadó, a vasárnapi boltzár és az olimpiai népszavazás példája is jól mutatja, hogy a Fidesz-kormány csak az erőből ért. A vendéglátósok esete is ezt bizonyítja.

Vasárnap és hétfőn is tüntettek a vendéglátósok azért, hogy a karcsú 2020-as év és több bevétel nélküli hónap után újranyithassanak, mert különben csődbe mennek, el kell bocsátaniuk az alkalmazottakat, és nem nem lesz mit enni a családnak.

Az újranyitás ugyan nem biztos, hogy járványügyi szempontból indokolt, de valamilyen támogatást mindenképp kellett, hogy kapjanak az ágazat életben tartásának érdekében.

Még semmi sem lett kifizetve azokból a támogatásokból, amiket Orbán még a lezárások novemberi bejelentésekor ígért be a vendéglátósoknak.

Egyelőre csak azt láttuk, hogy Mészáros Lőrinc szállodái kaptak tetemes összegeket, pedig a stróman már tavaly kirúgott rengeteg embert. A vendéglátós kisvállalkozók eddig csak ígéreteket kaptak, na meg persze fenyegetéseket, hogy ha ki mernek nyitni, akkor úgy megbüntetik meg bezárják őket, hogy egy életre úgy maradnak. Nem csoda, hogy a kétségbeesett emberek tüntettek.

3,5 millió forintra büntették meg a vendéglátós tüntetés szervezőit.

Ez az büntetés hétszer annyi, mint amennyit a pedofil fideszes Kaleta Gábor kapott 19000 kiskorúak szexuális bántalmazásáról készült fénykép birtoklása miatt. Viszont még mindig kevesebbel megúszták, mint Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki azért kapott 4 millió forintos büntetést, mert vitt egy zsák választási krumplit Orbán Viktornak.

A Fidesz fél a népharagtól.

Semmi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy eddig a fülük botját sem mozdították a vendéglátósok problémáira, most viszont hirtelen megígértek mindent is. Egy az éjjel megjelent kormányhatározat szerint egy összegben meg fogják kapni a bértámogatást február végéig.

A felháborodás hatására a kormány végül utólag hajlandó kifizetni a november óta elmaradt állami támogatást.

A vendéglátósok korábban arra is panaszkodtak, hogy elképesztően nehézkes, lassú, akadozó és bürokratikus a támogatási rendszer. Az ígérték, ez is változni fog. De majd meglátjuk, hol a trükk, mert a Fidesznél sosem lehet tudni.

Jól látszik, hogy az Orbán-kormány annyira bízik a hatalmában, hogy csak abból értenek, ha erőt mutatunk. Ezt kell tennünk egészen a 2022-es választásokig, amikor végre eltakaríthatjuk ezeket!

 https://ezalenyeg.hu/kozugy/a-tuntetesek-hatasara-orbanek-vegul-hajlandoak-kifizetni-a-beigert-tamogatasokat-a-vendeglatosoknak-46693?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=46693

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5416414326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása