He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Csak a regisztrálókat oltják? Ez az oltási terv? Szégyen!

2021.01.11. 05:50 guma

„A magyar egészségügy olyan országoknál bizonyult eredményesebbnek, mint például Belgium, Olaszország, Spanyolország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Hollandia, Svédország, Franciaország. De ebben az összefüggésben a siker szót nem szabad említeni" – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel, a Kossuth Rádióban, a magyarországi koronavírus-áldozatok számára hivatkozva.

Lakosságarányosan azonban Franciaországban, Hollandiában és Svédországban is kevesebb áldozata volt a járványnak, mint Magyarországon. Ha pedig csak a második hullám adatait vesszük figyelembe, akkor a felsoroltak közül tulajdonképpen egyedül csak Belgiumban volt olyan magas halálozási arány, mint Magyarországon – írja az Euronews.

Az Oxfordi Egyetem Our World in Data oldalán elérhető grafikon azt mutatja, hogy a felsorolt országok közül háromban volt alacsonyabb az áldozatok száma lakosságarányban, annak ellenére, hogy mindhárom országban már tavasszal is súlyos áldozatokkal járt a járvány.

Egy másik grafikonjuk napi bontásban mutatja a lakosságarányos adatokat. Ezen az is látszik, hogy ősszel egyedül Belgiumban volt Magyarországhoz hasonlóan rossz a helyzet, most pedig az Egyesült Királyságban romlik drasztikusan.

A regisztrált fertőzöttek számához viszonyítva, az említett országok közül Olaszországban a legmagasabb a halálos áldozatok aránya, Magyarország a második. Ebből a szempontból aránylag kicsi az egyes országok között a különbség, főleg a tavaszihoz képest.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2616383828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása