He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Verhofstadt: Halljátok Orbánék hallgatását? + Nancy Pelosi: "vészhelyzet van, két hétre sem szabad engedni, hogy Trump hatalomban maradjon"

2021.01.08. 05:00 guma

Guy Verhofstadt, az európai liberális pártcsalád (ALDE) vezetője (Forrás: Guy Verhofstadt Facebook-oldala)

Trump támogatóinak szörnyű puccskísérlete után halljátok azoknak az európai politikusoknak hallgatását, akik szintén szeretik őt? – tette fel a kérdést a Twitteren és Facebookon is Guy Verhofstadt, az ALDE vezetője, volt belga miniszterelnök, miután előző nap Donald Trump leköszönő amerikai elnök hívei megostromolták a washingtoni Capitolium épületét.

A liberális európai parlamenti képviselő név szerint fel is sorol néhány politikust, akiknek eddig nem volt mondanivalójuk, így Orbán Viktor neve is felmerül Nigel Farage, a brexit egyik „megálmodója”, Janez Jansa szlovén miniszterelnök, a szélsőjobboldali Marine Le Pen, Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter és a szélsőjobboldali holland Geert Wilders mellett.

Végül hozzáteszi: „Számunkra is ezt tartogatjátok?”

A magyar kormány hivatalosan eddig nem kommentálta a szerdai washingtoni eseményeket, amikor Trump-szimpatizánsok megostromolták az amerikai törvényhozás épületét, és négyen életüket vesztették az összecsapásokban.

A magyar kormányból eddig csak Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter írt arról Twitteren, hogy „sokkolták” a Capitoliumból érkező felvételek.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője rövid Facebook-bejegyzésben kommentálta a történteket: „Előbb Black Lives Matter, most meg Nothing Matters. United States of Anarchy. Ennyi.”

Nacsa Lőrinc, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője pedig arról írt Twitteren, hogy az erőszak soha nem lehet válasz.

Hazánk egyébként az amerikai szenátus ülésén is szóba került, Angus King szenátor szerint hazánkban és Törökországban is visszaszorulóban van a demokrácia.

https://hang.hu/kulfold/2021/01/07/verhofstadt-halljatok-orbanek-hallgatasat/

Nancy Pelosi: Az alelnök váltsa le Trumpot a 25. alkotmánykiegészítés alapján, vagy jöhet az újabb impeachment

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke Donald Trump elnök leváltására szólít fel az amerikai alkotmány 25. kiegészítése alapján. Ezt javasolja Chuck Schumer, a demokraták szenátusi vezetője is.

A 25. alkotmánykiegészítés alapján az elnököt el lehet mozdítani a hivatalából, ha nem tudja ellátni a feladatát. A posztot ilyenkor az alelnök kapja meg. Szükség van hozzá az alelnök, és a kormány többségének beleegyezésére is. Pelosi azt mondta, hogy ha Mike Pence alelnök nem egyezik bele, akkor készek újabb alkotmányos vádeljárást, vagyis impeachmentet indítani. Az Axios cikke szerint már zajlanak a tárgyalások az alkotmánymódosítás alkalmazásának lehetőségéről.

Pelosi szerint túl veszélyes, ha marad

Trump ellen már indult egy impeachment tavaly az ukrán elnökkel folytatott telefonhívása miatt, de a republikánus többségű szenátus végül felmentette az elnököt. Pelosi ennek ellenére azt mondja, készek lehetnek újat indítani.

Trump ugyan már csak január 20-ig lenne hivatalban, de azután, hogy hívei az ő buzdítása rohanták le a Capitolium épületét, sokan túl veszélyesnek tartják, hogy ennyi ideig is hivatalban maradjon.

Pelosi szerint vészhelyzet van, két hétre sem szabad engedni, hogy Trump hatalomban maradjon. 

Biden: A legsötétebb nap

Joe Biden, aki január 20-tól az Egyesült Államok elnöke lesz, belföldi terroristáknak nevezte a zavargókat. Szerinte a Capitolium megtámadása az amerikai történelem egyik legsötétebb napja volt. 

„Ez nem ellenállás, ez nem rendetlenség, ez nem tüntetés. Ne hívjuk őket tüntetőknek. Zavargó csőcselék voltak, felkelők, belföldi terroristák” - mondta.

Adam Kinzinger Illinois-i republikánus képviselő is közzétett egy videót, amiben az elnök elmozdítására szólít fel:

https://444.hu/2021/01/07/nancy-pelosi-az-alelnok-valtsa-le-trumpot-a-25-alkotmanykiegeszites-alapjan-vagy-jon-az-ujabb-impeachment

Törték-zúzták a kamerákat a trumpisták, és felírták, hogy „gyilkolják meg a médiát”

 

https://444.hu/2021/01/07/tortek-zuztak-a-kamerakat-a-trumpistak-es-felirtak-a-falra-hogy-gyilkoljak-meg-a-mediat

Az amerikai törvényhozás épülete mellett volt még egy célpontja a trumpista zavargóknak szerdán: a média, írja a New York Times

Több videó is készült arról, ahogy kamerákat és egyéb felszereléseket vernek szét a Capitolium épülete előtt:

Az egyik kamerakábelből akasztófakötelet készítettek, és feltették egy fára:

Az épületen belül pedig belekarcolták egy ajtóba: Gyilkolják meg a médiát!

Egy helyszíni beszámoló szerint azok a tüntetők, akiket kiszorítottak az épületből, üldözőbe vettek mindenkit, akinél kamerát láttak.

Shomari Stone, az NBC riportere szerint ez olyan támadás volt a szólásszabadság ellen, amilyet még nem látott. Chip Reid a CBS News-tól pedig arról beszélt, olyan védőfelszerelést kellett viselnie forgatás közben, amit legutóbb az iraki és afganisztáni tudósítások idején. Donald Trump régóta hergeli a támogatóit a média ellen is. (New York Times)

https://444.hu/2021/01/07/tortek-zuztak-a-kamerakat-a-trumpistak-es-felirtak-a-falra-hogy-gyilkoljak-meg-a-mediat

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8616376996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2021.01.08. 12:20:48

Ennek az őrült buzinak üzenemm, ____ Orbáán most nyilatkozotth a Kossuth ráádióbann. ______ Bár ne tettte volnah __ mert akkorr ennek a buzinak igaza lenneh.

taga20 2021.01.08. 17:28:47

a csutigeci egy gyáva patkány, mint mindig.
ugyan olyan retardált fasz, mint a narancsfejű, ennyi.

ja és ez a szerencsétlen bohóc, már le is köpte a feltüzelt híveit:)))

"A Capitoliumot megostromlókhoz is szólt – ezzel nyitotta a beszédét –, és „förtelmesnek” nevezte a törvényhozás épülete elleni ostromot.

Nem képviselitek az országunkat. Azoknak pedig, akik törvényt szegtek: meg fogtok fizetni”
– jelentette ki."

:))))))

gazoló 2021.01.08. 18:19:29

@taga20:

a patkányversenyt a köpcös nyeri kamudemokráciájával és a mai napi vetítésével. szánkóégetési kísérlet kivételével itt balodali tüntetésen nem nagyon volt atrocitás.
süti beállítások módosítása