He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Hintőpor? Erre és így használd

2020.05.04. 07:59 guma

GettyImages-589963032

Eltünteti a makacs zsír- és olajfoltot, és szagtalanít - 5 háztartási trükk hintőporral

A hintőpor nem csak a babapopsi kipirosodása ellen jó.

A hintőport főként a kisbabák popsijára használják, hogy ne irritálja az érzékeny, kicsípett bababőrt a nedvesség. Pedig ezen kívül számos olyan dolog van, amire ez a pár száz forintos csoda felhasználható: a szépségiparban izzadás ellen, valamint szárazsamponként is bevethető, de erős nedvszívó képességének, poros állagának és finom illatának köszönhetően alkalmas különböző háztartási munkákra is.

Talán kevesen tudják, de a hintőpor tulajdonképpen egy puha ásvány, pontosabban a talk (zsírkő) nevű ásvány őrölt változata. A parányi kristályok miatt a talknak igen nagy a fajlagos felülete, ebben rejlik nedvszívó képessége is, amit a háztartásban is könnyedén alkalmazhatsz.

Mi mindenre jó a hintőpor?

A hintőpor rengeteg módon könnyítheti meg az életedet, ezért ma már elképzelhetetlen, hogy ne legyen minden háztartásban minimum egy dobozzal belőle.

Eltünteti a makacs zsír- és olajfoltot

A makacs zsír- és olajfoltok eltávolítása mindig nagy fejtörést okoz, főként, ha a mosógép sem tudja azonnal kivenni a ruhából. Ha zsíros folt került a kedvenc ruhádra, dörzsöld be alaposan babahintőporral, hagyd nagyjából fél óráig a folton, majd dobd be a mosógépbe. A hintőpor hatékonyan fel fogja szívni az olajat.

Gyors módszer a cipő szagtalanítására

Számos olyan lábbeli létezik, melyet nem lehet kimosni, ha befülledt, ezáltal pedig nem túl friss az illata. A hintőport az átnedvesedett cipellőknél is hasznosítani lehet: miután levetted a lábbelit, szórd meg alaposan hintőporral, hagyd állni egy darabig, majd porold ki belőle alaposan. Nemcsak az izzadságot szívja magába, de szagtalanító hatása révén a kellemetlen illatokat is eltünteti. Ha olyan a lábbelid, amibe sajnálsz hintőport önteni, tölts meg egy kiszuperált nejlonharisnyát, csomózd meg, és úgy tedd a cipellőbe.

Tisztítsd meg vele a régi könyveket

A padláson vagy a pincében tárolt régi könyveknek nem tesz jót a nedvesség, ezért célszerű, ha óvatosan bepúderezed őket. A lapok összeragadásánál is használható a fehér por. Az ételtől, italtól összeragadt kártyalapokat például könnyedén szét tudod majd szedni, ha egy zacskóba bedobod őket, babapúdert szórsz rájuk, és összerázod. Ha kivetted a lapokat, egy törlőkendővel végigmehetsz rajtuk, hogy tiszták legyenek.

Ágynemű felfrissítése

Az ember nemcsak nyáron, de télen, a jól befűtött hálószobában is képes éjszaka megizzadni, a nedvesség pedig a baktériumok szaporodása miatt nem tesz jót az ágynak. Szórj a lepedőre, ágyneműre és a párnára egy kis hintőport, amivel felitathatod a nedvességet, valamint szagtalaníthatod, felfrissítheted azt. Hagyd egy kicsit hatni, majd alaposan porold ki őket.

Recseg a padló?

A kisgyerekes szülők állandó problémája a recsegő parketta, amelynek hangjára a baba azonnal felriad. Erre is megoldást kínál a hintőpor, amit csak rá kell szórni, majd a repedésekbe söprögetni, a felesleget pedig egyszerűen feltörölni.

Borítókép: Getty Images Hungary

https://femina.hu/otthon/hintopor-haztartas/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9015238116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása