He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

5 + 1 film, amiben a nők belevágnak az ismeretlenbe

2020.05.03. 07:05 guma

Boldog anyáknapját!  

6868f13f0396a800694ec3683f55a501.gif

Mindenkit más vezérel, amikor úgy dönt, hogy a háta mögött hagyja az addigi életét, és nekivág az ismeretlennek. Menekül valaki vagy valami elől, kalandot keres, régi álmát valósítja meg, vagy egyszerűen csak szeretné jobban megismerni önmagát. Más késztet bennünket arra, hogy változtassunk az életünkön. S ha valaki belevág, annak olyan élményei és emlékei lesznek, amiket soha senki nem vehet el tőle.

Thelma és Louise (Thelma & Louise), 1991

Nem az a tipikus „utazós” road movie, az azonban tény, hogy a két nő úton van. A pincérnőként dolgozó Louise (Susan Sarandon) csinos, talpraesett és kemény. Barátnője, Thelma (Geena Davis) viszont visszafogott és elkeseredett, már nagyon belefáradt a háziasszony szerepébe. Louise rábírja Thelmát, hogy rúgjanak ki a hámból, ruccanjanak ki a hétvégén, hogy elfelejtsék a mindennapok gondjait. A két barátnő útja kellemesen indul, ám egy váratlan esemény örökre megváltoztatja az életüket. Ettől kezdve pedig állandó menekülés lesz az életük.

A marokkói kaland (Hideous Kinky), 1999

Az 1970-es évek elején a szürke Londonból és egy félresiklott kapcsolatból menekülő szép fiatal nő, Julia (Kate Winslet) békét, szerelmet és boldogságot keresve két lányával együtt Marokkóba utazik. Bár Luci és Bea korlátlanul élvezhetik a sokszínű, pezsgő marrákesi életet, a város egy, az élet értelmét kereső és egyben pénztelen anya számára sokkal kevesebb szabadságot biztosít. Julia vesződését az elbűvölő Bilal (Saïd Taghmaoui) változtatja meg. Julia újfajta szabadságának azonban ára van. 

Napsütötte Toszkána (Under the Tuscan Sun), 2003

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. A nőt szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének, és megvásárolja a villát.

Vicky Cristina Barcelona, 2008

A két amerikai barátnő – Vicky (Rebecca Hall) és Cristina (Scarlett Johansson) – Barcelonába érkeznek egy hosszú vakációra. A józan és jegyben járó Vicky a katalán kultúrát tanulmányozná, és nem akar kalandokba bonyolódni. A szertelen Cristina viszont a boldogságot és az élet értelmét szeretné megtalálni a maga keresetlen módján, miután első rövidfilmje a szerelemről nem hozta el neki a sikert. Mindkettőjük életét felkavarja, mikor megismerkednek Juan Antonióval (Javier Bardem), a sármos festővel és annak lökött, szuicid és közveszélyes exnejével, Maria Elenával (Penélope Cruz).

Ízek, imák, szerelmek (Eat Pray Love), 2010

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan: férj, ház, sikeres írói karrier. Ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világ körüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.

Vadon (Wild), 2014

Cheryl (Reese Witherspoon) fiatal, mégis úgy érzi, mindent elveszített. Az élete összeomlóban van, de lát kiutat. Bár életében nem kirándult, egy hirtelen ötlettől vezérelve vándorútra indul. Több mint 1500 kilométert gyalogol az Egyesült Államok nyugati partvonalán. Hosszú útja során sok emberrel találkozik, köt barátságokat és túlél néhány ijesztő kalandot: de az igazi társaságát a múltjából meríti. Menet közben a régi, elrontott élete szereplői kísértik.

https://ridikul.hu/2017/10/28/5-1-film-amiben-a-nok-belevagnak-az-ismeretlenbe/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1715521048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása