He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Sándor, József, Benedek... - de mit jelent a nevük?

2020.03.18. 08:00 guma

Boldog névnapot fiúk, jó egészségben, szeretetben!

Sándor név jelentése

 Március 18. Sándor névnap.

(görög-német-török) Márciusban Józseffel és

Benedekkel együtt meleget cipel a zsákjában;

Jelentése: az embereket vagy az emberek ellen oltalmazó; akarat.

Az élete az érzelmekről és az élet élvezetéről szól. A lelki mélység és az anyagi kötődés egyaránt megjelenik. Keresi az olyan kapcsolatot, amelyben érzelmileg kötődhet, de nem korlátozza és nem kényszeríti. Igazi művészlélek, aki mindenkié. Azonban a szenvedélyek is megjelennek, és ez negatív esetben birtoklóvá és zsarnokká teheti. Ez esetben szerelem és szenvedély dolgában kielégíthetetlen. Ezt társának is el kell fogadnia. Igazi feladata a családban vagy a környezetében a kiszolgáltatott embereken való segítés lehetne. Támogatnia kell az olyan embereket, akik nem képesek önálló döntéseket hozni, anyagiakat teremteni. Adottságai vezetésre a legmegfelelőbbek , ha szolgálni tudják az alárendeltjeit. Nehézséget az állandó kielégítetlenség okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti. Gyakran az elégedetlensége sodorja nehéz helyzetbe. 

József név jelentése

 Március 19. József névnap.(héber)

Jelentése: Isten gyarapítson; elveszi a gyalázatot.

Az érzelmi és az anyagi biztonság megteremtése lehet életének célja és feladata.Ez jelenti számára a kiteljesedést. Mivel az önfeláldozás a feladata, neki mindig le kell mondani arról, amije van. Az anyagiakat is ennek érdekében kapja, ezért nagyban függ sikere a párjától. Nekik kell teremtenie. Házasságban nem képes irányítani , emiatt olyan társra van szüksége, aki ezt megteszi. Mindent érzelmileg közelit meg, nem bírja a kudarcot, ilyenkor agresszívvá válhat. Hajlamos az élvezeteket előnyben részesíteni, de van mikor ezt teljesen elfolytja, és igénytelenné válik. Nagyon erősek a kötődései, ez féltékenységet hozhat. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Könnyen befolyásolható, így sokszor illúziókat kerget. Problémát az anyagi vágyak és a lehetőségek közötti feszültség okozza.

Benedek név jelentése

Március 21. Benedek névnap.

(latin)  Márciusban Sándorral és Józseffel együtt meleget cipel a zsákjában. 

Életének feladata mások anyagi segítése és támogatása.Minden élethelyzetben keresni fogják áldozatkészségét amit neki vállalnia kell. Arra született, hogy bizalmat és segítőkészséget árasszon magából. Ha ezt nem teszi, könnyen kerülhet olyan élethelyzetbe, ahol ő szorulhat másokra. Figyelnie kell, hogy kérést soha ne utasítson vissza. Mindig kell mellé valaki, akivel együtt valósíthatja meg álmait. A kiteljesedése és sikere az alkalmazkodóképességén múlhat. Gyakran érezheti, hogy kihasználják, és neki mindig többet kell adnia, mint amennyit kap. A sorsának buktatója lehet, hogy illúzióit és vágyait kergeti. http://bvkati.hu/blogtar/nevnapok/nevnaptar.htm

Március - Böjtmás hava

"Amilyen a március kilencedik napja,Olyan lesz az egész hónap folyamatja."

március 12. Gergely napi szél, Szent Gyögy-napig él. Megrázza még szakállát Gergely!

március 18. Sándor Sándor, József, Benedek, Hoz a zsákban meleget.
De ha nem hoz meleget, Gyuri lesz majd a gyerek.
március 19. József Szent Józsefkor nyissad, (szőlőt) Ha vízben áll is a lábad.

március 21. Benedek Benedek, jönnek a jó melegek.

március 25. /Irén/ Gyümölcsoltó Boldogasszony
Gyümölcsoltó hidege
Téli hónapnak megölője.
Ha ezen a napon megszólalnak a békák, még negyven napig hideg lesz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7415284826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2020.03.19. 19:17:24

azért ne maradjatok zene nélkül, egy kis bár hangulatot kaptok:

www.youtube.com/watch?v=bjGhe61TxKE
süti beállítások módosítása