He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ősidőkben kaptam: Gyógyító kövek, kristályok

2020.03.07. 06:35 guma

holdk__1.jpg
Gyógyító kristályok - Holdkő

A holdkő az új kezdetek köve.
Amint a neve is jelzi, erősen kötődik a Holdhoz és a megérzésekhez.
Hatása legerőteljesebben az érzelmek csillapításában érvényesül.
Tudatossá teszi a tudatalattit, fokozza a megérzést és az empátiát. Segít megérteni az álmok üzenetét, különösen telihold idején.
Csillapítja a felindulást, melyeket helyzetek vagy érzelmi okok váltanak ki.

Erőteljesen befolyásolja a menstruációs ciklust és enyhíti a menstruációval összefüggő rendellenességeket és feszültséget. Kapcsolatban áll a tobozmiriggyel; kiegyensúlyozza a hormonrendszert, a testfolyadék áramlását és ráhangol a bioritmus órájára.

Segíti az emésztő - és szaporító szerveket, a tápanyagok felszívódását, csökkenti a méreganyagokat és a folyadék visszatartást. Enyhíti a bőr, a haj, a szem, a máj és a hasnyálmirigy elváltozással járó betegségeit.

Kitűnő a menstruációt megelőző tünetekre, a fogantatásra, a szülésre és a szoptatásra.

Bolygó: Hold
snowflake.jpg
Gyógyító kristályok - Hópehely obszidiánHópehely obszidián

A tisztaság köve: egyaránt kiegyensúlyozza a testet, a lelket és a szellemet.
A napfonatcsakrára téve nyugtat és csillapít, valamint fogékonnyá tesz bennünket a belénk rögződött viselkedésminták felismerésére és megváltoztatására.
Támogatásával sikerül a külvilág teljes kizárásával átadni magunkat a meditációnak.
Segít felismerni a helytelen és stresszt kiváltó gondolkodásmódot, s egyben meg is szabadít ezektől.

Jótékonyan hat az erekre és a gerincoszlopra, valamint javítja a keringést.

Bolygója a Szaturnusz
Howlite.jpg
Gyógyító kristályok - HowlitHowlit

Rendkívüli a nyugtató hatása. A párna alá téve kitűnő ellenszere az álmatlanságnak.
Összeköttetésben áll a spirituális dimenziókkal: megindítja a ráhangolódást, valamint felkészíti az elmét a bölcsesség és az ösztönös megérzések befogadására.
Nyugodt és értelmes kommunikációra ösztönöz. Erősíti az emlékezetet és serkenti a tudásszomjat.

Egyensúlyban tartja a szervezetben a kalciumszintet, jótékonyan hat a fogakra, a csontokra és a puha szövetekre.

Bolygója a Merkúr

jade_nephrite.jpg
Gyógyító kristályok - JadeJade

A tisztaság és a nyugalom jelképe, a lelki béke bölcsességét jelképezi. A szívcsakrával társítják, növeli és táplálja a szeretetet. Védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat. Növeli az önállóságot.

Jótékony a vesékre és a mellékvesékre, eltávolítja a méreganyagokat, újjászervezi a sejteket, gyógyítja a műtéti összevarrt sebeket. Fokozza a termékenységet, segítséget jelent a szülésnél. Egyensúlyban tartja a testfolyadékokat, a víz-só/sav-lúg arányt.

Bolygója a Neptunusz és a Vénusz

jaspis_rood_Trommelstenen_006.jpg
Gyógyító kristályok - JáspisJáspis

A jáspis úgy ismert, mint a legkiválóbb gondoskodó. Stresszes időkben életben tart és támogat, nyugalmat és a teljesség érzetét biztosítja.

Összehangolja a csakrákat.

Segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet és az ötleteket tettekké alakítja át.

A jáspis meghosszabbítja a szexuális örömöt. Jótékonyan hat elhúzódó betegségek és kórházi kezelés idején, valamint újra energiával tölti fel a testet.

Támogatja a keringési, az emésztő- és az ivarszerveket. egyensúlyban tartja a test ásványanyag tartalmát.

Bolygója a Merkúr

1056_CLD-1b_kalcedon.jpg
Gyógyító kristályok - KalcedonKalcedon

Fejleszti a testvériességet, a jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét.
A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk, az ellenséges érzületeket megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át.

Hatékonyan tisztít, beleértve a nyílt sebeket is. Táplálja az anyai ösztönt, és növeli a tejelválasztást, javítja az ásványi anyagok hasznosítását, megakadályozza lerakódásukat az erekben.
Csökkenti az elmebaj és a szenilitás tüneteit. Fokozza a fizikai energiát. Egyensúlyba hozza a testet, az érzelmeket, az elmét és a lelket. Gyógyítja a szemet, az epehólyagot, a csontokat, a lépet, a vért és a keringési rendszert.

Bolygója a Hold

ken2.jpg
Gyógyító kristályok - KénKén

A kénnel negatív elektromos töltése van, ezért rendkívül hatékonyan nyeli el a negatív energiákat, kisugárzásokat és érzelmeket. A környezetünkbe elhelyezve magába szív mindenfajta negativitást és eltávolítja az akadályokat a fejlődésünk útjából.
Vulkanikusan képződött, ezért kitűnő mindenre, ami kitör, legyen szó akár érzésekről, erőszakról, bőrbetegségről vagy lázról.
Ugyancsak hatásai közé tartozik, hogy nyilvánvalóvá teszi a rejtett extraszensz képességeket.

A daganat területére helyezve csökkenti a káros szövetburjánzást.
A fürdővízbe téve vagy eszenciaként a kén enyhülést nyújt a fájdalmas duzzanatokra és izületi problémákra, külsőleg alkalmazva pedig gyógyítja a bőrbetegségeket.

A porkén használható természetes rovarirtó szerként, de emberre mérgező, ezért maszkot kell viselni, hogy ne lélegezzük be; utána pedig ki kell szellőztetni a helyiséget.
kiasztolit_Keresztko_1.jpg
Gyógyító kristályok - Keresztkő (Kiasztolit)Keresztkő

A keresztkő erőteljes védelmet nyújtó kő. Régen a rosszindulat és az átok távoltartására használták. Megvan a képessége, hogy a viszályt harmóniává alakítsa át. Kreatív kő, amely szétoszlatja a negatív gondolatokat és érzelmeket.
Kaput nyit a rejtélyek világára és megkönnyíti a testen kívüli utazásokat.
A halállal és az újjászületéssel van kapcsolatban, segíti a halál utáni átmenetet.

Csökkenti a lázat, megállítja a vérzést, enyhíti a gyomorsavtúltengést, gyógyítja a reumát és a köszvényt.
Serkenti a tejelválasztást a szoptató anyukáknál. Helyreállítja a kromoszómák károsodását és egyensúlyba hozza az immunrendszert.
Alkalmazható a paralízis kezelésére valamint idegerősítő.
chrysanthemum.jpg
Gyógyító kristályok - KrizantémkőKrizantémkő

Gyengéden átvisz az idősíkokon és megkönnyíti az időutazást. Nyugodt magabiztosságot vált ki, és finom jelenlétével bármilyen környezetet kiemel.
Ösztönöz, energiával tölt fel és meghozza erőfeszítéseinek gyümölcsét.
Szembeszáll a felszínességgel.
Alaposabbá teszi a gondolkodásunkat és megvédi a figyelemelterelő dolgoktól.
Hozzásegít ahhoz, hogy mindent összefüggéseiben lássunk.

Elősegíti a fizikai fejlődést.
Jótékonyan hat a bőrre, a csontvázra és a szemre. Hasznos kő a méreganyagok eltávolításához és a daganatok szétoszlatásához.
chrysopras.jpg
Gyógyító kristályok - KrizoprázKrizopráz

Azt az érzést tudatosítja bennünk, hogy az isteni egész részei vagyunk. Mély meditatív állapotot idéz elő. A régiek azt tartották róla, hogy erősíti az igazságszeretetet, akárcsak a reményt és az ösztönös megérzést. Energiával tölti fel a szívcsakrát és a szakrális csakrát, míg a fizikai testbe univerzális energiát hoz.

Kitűnő kristály a relaxációhoz és a nyugodt alváshoz. együtt rezeg a szexcsakrával, fokozza a termékenységet, megszünteti a fertőzés okozta terméketlenséget és védelmet nyújt a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Jótékonyan hat a köszvényre, a szemproblémákra és a mentális betegségekre.
Gyógyítja a bőrbetegségeket, a szívproblémákat és a golyvát, egyensúlyba hozza a hormonokat, csillapítja az emésztőrendszert.
Fokozza a C vitamin felszívódását.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1615498320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása