He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Zajlik a Riói karnevál

2020.02.25. 04:38 guma

Kezdetét vette a világ leghíresebb karneválja Rio de Janeiro-ban. A parádén a látványos jelmezek mellett a szamba is főszerepet kap, hiszen ilyenkor mérik össze tudásukat a legjobb szambaiskolák táncosai. A zsűri hamvazószerdán hirdeti ki a verseny győzteseit.

A műhelyekben éjjel nappal folyt a munka, hogy a pénteki megnyitóra minden elkészüljön.

Az iskolák több mint 4 millió dollárt költenek a ruhákra és az előkészületekre.

Fergeteges hangulat, lélegzetállító jelmezek.

Brazília második legnagyobb városában a pénteki felvonulással nyitották meg hivatalosan a fesztivált. Rio de Janeiro jelképes aranykulcsát átadták a karnevál királyának.

A zenés-táncos ünnep egyik legfontosabb helyszíne a brazil farsang főutcája, a több mint másfél kilométeres Sambadrom. Itt mindennap különféle szamba iskolák vonulnak fel.

A fellépőknek 80 percük van arra, hogy elkápráztassák a nézőket és a bírákat, akik nemcsak a tánctudást értékelik, hanem a jelmezeket is. A szambaiskolák egész évben erre a produkcióra készülnek. A versengés győztesét szerdán hirdetik ki.

A 6 napos mulatságra csaknem 2 millió turistát várnak.

A szállodák többségében telt-ház van. Szakértők szerint ez annak is köszönhető, hogy Brazíliában még nem ütötte fel a fejét a koronavírus. A latin amerikai ország vezetése úgy döntött, hogy akinél a vírus tünetei jelentkeznek azonnal karanténba helyezik.

A riói karnevált jelenlegi formájában 1928 óta rendezik meg.

Hír TVriói karnevál 2019

Képtalálatok a következőre: riói karnevál

Képtalálatok a következőre: riói karnevál

Képtalálatok a következőre: riói karnevál

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6515490050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása