He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Félelem és reszketés Las Vegasban + Rumnapló 18+

2020.02.21. 08:00 guma

Az oldalon található videó a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény besorolása szerint a kiskorúakra veszélyes kategóriába tartozik. Ha te kiskorú vagy, ne lépj tovább.

1971-ben járunk, az Egyesült Államokban, a kompromitációs botrányba keveredett Richard Nixon elnöksége és a hippi korszak idején. Raoul Duke, a sportriporter, megbízást kap a nevadai sivatagban megrendezett motorverseny tudósítására. Barátjával az ügyvéd Dr. Gonzóval, útnak indul, ám céljuk nem a sivatag lesz, hanem Las Vegas, a szerencsejáték városa. A két férfi a kábítószerek és az alkohol összes létező fajtájával felszerelkezve vág neki a kalandnak, hogy megtalálja az amerikai álmot.

A színészek

A főszereplők egészen különleges előkészületeket tettek szerepeikhez. Del Toro húsz kilót hízott és kiterjedt kutatásokat folytatott Acosta életéről a forgatás megkezdése előtt. Depp hónapokig Thompsonnal élt, hogy részletesen megismerje Thompson szokásait, jellegzetes gesztusait. Depp még a kocsiját is lecserélte Thompson piros Cadillacje, a „Nagy vörös cápa” mására és az előkészületek során körbeutazta vele Kaliforniát. A filmben viselt ruhadarabok között több eredeti is található, amiket Depp Thompsontól kölcsönzött és Thompson maga vágta le Depp haját olyanra, ahogyan ő nézett ki. Thompson fel is bukkan egy rövid időre a filmben, Duke egy emlékének felidéződésekor: egy San Francisco-i klubban, a Mátrixban Thompson egy asztalnál ülve éppen tüzet ad a mellette ülő lánynak, Duke ezt kommentálva mondja: „Ott voltam. Szűz Mária! Ott voltam!”

A forgatókönyv

Mindkét színészt a film eredeti rendezője, Alex Cox választotta ki a szerepre, az eredeti forgatókönyvet is ő írta társával Tod Davies-szel. Amikor azonban Gilliam megkapta a rendezést, egyúttal le is cserélte a Cox–Davies-féle forgatókönyvet. Thompson maga nem szerette és nem hagyta jóvá Cox megközelítését a filmhez. Gilliam ekkor saját forgatókönyvvel próbálkozott, amit Tony Grisonival készített. A bemutatáskor Gilliam megtudta, hogy az Amerikai Írók Egylete (Writers Guild of America, WGA) nem engedi, hogy Cox és Davies nevét kivegyék a stáblistából, noha anyagaikat egyáltalán nem használták a filmhez. A hírnév megosztásának kényszerén feldühödve Gilliam kilépett a WGA-ből és a film bizonyos korai premier-nyomtatványain egy rövid névtelen bevezetőben figyelmeztette a közönséget, hogy a feliratoktól eltérően a filmben nem voltak forgatókönyvírók.

Folytatás

2011-ben mutatták be Johnny Depp főszereplésével a szintén Hunter S. Thompson által írt Rumnapló filmváltozatát.Képtalálat a következőre: „rumnapló”

A Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült film főszereplője Paul Kemp egy meghasonlott, alkoholista újságíró. Aki egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt elutazik Puerto Rico-ra és egy helyi lapnak fog írni. A szigeten a rum olcsóbb a víznél és Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázóba Chenault-ba aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sanderson-nal. Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét vagy kiteregeti a szennyest.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8315342066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.02.23. 00:27:42

jaj a félelem és reszketést a varanus blognak koszonhetem, ottan hallottam rola , aztán el is olvastam
süti beállítások módosítása