He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Fogyassz gyömbért legalább egy hónapig, naponta

2019.12.18. 07:50 guma

Fogyassz gyömbért minden nap egy hónapon keresztül és ez a 8 dolog fog történni veled

A gyömbér egy nagyon hasznos gyógynövény, hiszen számos pozitív előnyt hordoz magában az egészségünkre nézve. Legyen szó friss, aszalt, őrölt vagy kapszulás formáról, érdemes minden nap fogyasztani belőle egy keveset. 

Köszönhetően gingerol tartalmának és  egyéb antioxidáns hatású vegyületeinek, a gyömbér konyhai felhasználása mellett fontos helyet tölt be a természetes gyógyászatban is. Lássuk, hogy mi az a 8 pozitív hatás, amellyel számolhatunk, ha minden nap fogyasztunk belőle

1# Immunrendszer erősítő

Ha az immunrendszer gyenge, akkor a test nem tudja megvédeni magát. A gyömbér bizonyítottan képes erősíteni az immunrendszer működését és csökkenti a betegségek megjelenését.

2# Serkenti a fogyást

Sajnos a jelen kor étkezési szokásai miatt lassan elkerülhetetlen, a túlsúly és elhízás kialakulása. Az egyetlen biztos megoldás a tudatos életmód, amelynek része kell, hogy legyen a növényi hatóanyagok kiaknázása is. A gyömbér javítja a glikémiás profilt és segíti a fogyási folyamatot túlsúlyos és elhízott embereknél.

3# Hányinger-és hányás csillapító

Nagyon régóta alkalmazzák hányinger és hányás csillapítására. Hasznos műtéti beavatkozások utáni fellépő hányinger, hányás enyhítésére is.

4# Cukorbetegség megelőzés

Kutatások szerint a 2-es típusú cukorbetegek esetében  a gyömbér rendszeres fogyasztása (2g gyömbér por naponta) segít szabályozni és csökkenteni az éhomi vércukorszintet.

5# Enyhíti a menstruációs fájdalmakat

A menstruációs fájdalmakat megélő nők általában fájdalomcsillapítót, görcsoldót szednek be a ciklus kezdetekor fellépő fájdalmak enyhítésére. Jacques Blancher kardiológus szerint a gyömbér por legalább olyan hatást képes kiváltani, mint pl. az iburprofen, ráadásul mellékhatása sincs.

6# Védi a szív-érrendszer egészségét

Általánosan elfogadott tény, hogy a telített zsírokban gazdag étrend fokozza a rossz koleszterin (LDL) szintjét a vérben, ami növeli a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Kutatások szerint a gyömbér képes csökkenteni az LDL szintet.

7# Javítja az emésztést

Legyen szó székrekedésről vagy puffadásról, a gyömbér segít enyhíteni ezeket a panaszokat. Az epe kiválasztását is serkenti és ennek köszönhető a zsírok emésztését is támogatja.

8# Segít az asztmában és egyéb légúti megbetegedésekben

A gyömbérben található gingerol és shoagol segít ellazítani a légutak izmait és ezáltal enyhíteni a légúti betegségek tüneteit.

Figyelmeztetés!

Kismamáknak, vér- és epebetegségekkel küzdőknek nem ajánlott a fogyasztása.

tudásfája

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr715353554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.18. 12:27:00

Ha már gyömbér a téma. Kedvenc ivómban támasztottam a pultot, amikor bejött egy új vendég és a pultostól egy üveg gyömbért kért.

Mire kérdeztem az ismeretlent. "Te ide a gyömbér jöttél?"

Elismerem, kicsit recseg, de tudok ám rosszabbat is. :-)

guma 2019.12.18. 13:42:10

@rdos:

csak azért nem csaplak agyon, mert azt másnak tartogatom karácsonyi meglepinek! :)

de még egy ilyen recsegő, és én átmegyek szirénába...
:DDD

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.19. 22:13:13

@guma: :-) Köszike. :-) Szirénázó Szerénke leszel? :-)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.19. 22:15:11

@gazoló: Bocsika, de lehet rövidíteni is. "Te ide a" ki is hagyható a rövidebb alliteráció? kedvéért :-)

gazoló 2019.12.20. 09:21:40

@rdos: DDD

ne égessé ki kora hajnalban.))

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.20. 10:18:26

@gazoló: Nemtom hogy kérdezzem vagy mondjam. Teszem mind2őt, mi baj lehet belőle. :-)

A picopata akkor is beteg, amikor lázmentes?

A picopata akkor is beteg, amikor lázmentes.
süti beállítások módosítása