He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Black box a Fekete doboz (zenekar)

2019.12.08. 07:50 guma


A Black Box egy olasz house zenecsoport, mely népszerű volt az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején. A csoport tagjai között volt egy trió, amely egy klub-DJ-ből (Daniele Davoli), egy klasszikusan képzett klarinét-tanárból (Valerio Semplici), valamint egy billentyűzet és elektronikus zene "varázslóból" (Mirko Limoni) állt. A csoport képet készített a Black Box színésznőjéről, Katrin Quinol francia divatmodell felhasználásával az albumán / az egyedülálló lemezborítón, és állítólagos vezető énekesével a csoport összes zenei videójában. [1] Azonban sikereik gyorsan hírhedtté váltak, amikor kiderült, hogy Quinol szinkronizálja a csoport aktuális hangszeres énekesét, Martha Wash-t , aki a csoport nagy részének a Dreamland debütáló albumán énekelt.

1988–1989: Korai kezdetek

Daniele Davoli, Valerio Semplici és Mirko Limoni Starlight nevű produkciós csoportot hoztak létre (gyakran Starlight Invention Groupnak nevezik). [2] A csoport első kislemeze egy 1988-ban kiadott, "Numero Uno" nevű tánc-kislemez volt. A dalt gyakran más álnévnek, Groove Groove Melody- nek írták jóvá. A "Numero Uno" a UK Singles listáján kilencedik helyet ért el . [3] 1989 elején "Vocalizado" nevű egységet készítettek Robby Magno olasz énekesnek. 1989 közepén a csoport Wood Allen néven egy maxi-singöt "Airport 89" adott ki. Az egyedülálló csúcspontja a 99-es szám volt az UK Singles listán.

1989–1992: Dreamland

Martha Wash (a képen ), az " Everybody Everybody " kredit nélküli énekesnője és öt további dal.

Ugyanebben az évben a csoport megváltoztatta nevét Black Box-ra, és elkezdte dolgozni az első albumukon. A csoport emellett Katrin Quinolt, a francia karibi modellt is felvette a felállásba, mint a csoport imázsát, és aki tovább akarja szinkronizálni dalait zenei videókban és televíziós előadásokban. 1989 júliusában a Black Box kiadta " Ride On Time " című kislemezüket. A kislemez nemzetközi hírnév lett, és három megyében az első számú csúcsot ért el, beleértve az Egyesült Királyságot is, amelyre az Egyesült Királyság 1989 -es legkelendőbb kislemeze lett, világszerte több mint 1,5 millió példányban. [5] 1989 novemberében kiadták a "Grand Piano" zenét , a Mixmaster álnév alatt. A dal csúcspontja a kilencedik sláger volt az UK Singles listán. [6] 1989 decemberében kiadták a " Nem ismerek senkit más " nyomkövetési singlt . A dal nemzetközi tíz legjobb slágerré vált, és a csoport első számú dalát adta a csoportnak a Billboard Dance listáján . [1] [7] 1990 márciusában kiadták a harmadik " Mindenki mindenki " című kislemezt. Az elődeihez hasonlóan a dal nemzetközi hitté is vált, és megszerezte a csoport második helyezettjét a Dance listán. [7] A dal a Black Box eddig legjobban szereplõ singlé vált.

1990 májusában kiadták a Dreamland debütáló albumát. Annak ellenére, hogy a listákon nem mutatott mérsékelt teljesítményt, az album az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban arany minősítésű lett. [8] [9] 1990 végén az album negyedik kislemeze, a " Fantasy ", amely a Earth, a Wind & Fire 1978-as slágere volt, az Egyesült Királyság Singles-listáján az ötödik helyen tetőzött és ezüst lett az Egyesült Királyságban. [10]

1991 februárjában megjelent a " Strike It Up ", mint az album ötödik kislemeze. A dal egy újabb nemzetközi tíz legjobb slágerré vált a csoport számára, és megszerezte a csoport harmadik helyezettjét a Dance listán. Az album végleges kislemezei, az "Open Your Eyes" és a "Hold On" tisztességesen szerepeltek a listákon. Ugyanebben az évben a Black Box kiadta a "Ride on Time" új kiadását, melynek címe: "Bright on Time". Quinol, aki sem hangosan, sem zeneilag nem járult hozzá a csoporthoz, 1991 végén távozott a Black Box-ból, miután a csoport a média visszahúzódása tárgyává vált az ajkak szinkronizáló botrányaival és a perekkel kapcsolatban.

1993–1999: Pozitív vibráció és felállás változások

1993-ban a Black Box az amerikai énekesnőt, Charvoni Woodsont adta hozzá a felálláshoz. Az újonnan alakult csoport kiadott egy "Rockin 'To The Music" zenét, amely rosszul teljesített a listákon. 1995-ben a Black Box kiadta második albumát, a Positive Vibration-t, amely nem sikerült feltérképeznie, vagy nem érte el a siker szintjét, mint az előző albumuk. Az album született a "Not Anyone" és a "A Positive Vibration" kislemezekben, amelyek mindkettő tisztességesen szerepelt a listákon. 1997-ben az albumot három további kislemezmel adták ki: "I Got the Vibration", "Native New Yorker" és "Fall Into My Love".

1998 áprilisában a csoport kiadta a Strike It Up: The Best of Black Box gyűjtemény albumot. 1998 júniusában kiadtak egy újabb összeállítást a Hits & Mixekből . 1999-ben a "Bright On Time" remixeinek egy egyedülálló kiadványa jelent meg kizárólag Franciaországban.

2003 – jelen: az elmúlt évek

Woodson 2015-ig rendszeres időközönként folytatta turnéját és fellépését a csoport vezető énekeseként. 2015-ben a Celestine Walcott-Gordon élő fellépést kezdett a csoport új vezető énekeseként. 2018-ban a csoport kiadta a "Mindenki követi" céget, amelyen a Celestine éneke szerepel.

Ajak-szinkronizáló botrányok és perek

1990-ben az Loleatta Holloway amerikai énekes és az amerikai producer Dan Hartman beperelte a Black Boxot a szerzői jogok megsértése és Holloway " Love Sensation " dal jogosulatlan mintavétele miatt. [11] A "Ride on Time" a Holloway "Love Sensation" dalának mintája, amelyet Hartman készített és írt. Sem a Holloway-vel, sem a Hartman-nal nem konzultáltak a dal kóstolásának engedélyével, és a Black Box nem tudta jóváírni Holloway énekét a dalban. Ezenkívül a Black Box Quinolt használta a Holloway énekének szinkronizálására a "Ride on Time" zenei videóban, amely arra készteti a közvéleményt, hogy Quinol az igazi énekes. Hosszú bírósági eljárás után a pert Holloway és Hartman javára ítélték el. Mindkettő nyilvánosságra nem hozott bíróságon kívüli megállapodást kapott . [11] Ennek eredményeként a Black Box újra kiadta a "Ride on Time" kislemezüket, amely eltávolította Holloway énekét és bemutatta Heather Small angol énekes újonnan felvett énekét. A csoport továbbra is megtartotta az eredeti verziót az új kiadású albumukon, a Dreamland-en, és hozzátette Holloway nevét a "Ride on Time" kiemelt énekeseként, valamint Hartman dalszerzési jóváírásokat adott. A Black Box később 1991-ben kiadta az új, a "Bright on Time" című új verzióját.

1990 szeptemberében az amerikai énekes, Martha Wash beperelte a Black Boxot és az RCA Recordsot kereskedelmi előirányzatok bevezetése után, miután tudomására jutott a csoport ajak-szinkron botránya. [12] 1989-ben a Dreamland lemezük felvételi ülése során Wash-t felvették session-énekesnek, hogy egyszerűen csak a Black Box által készített dalokat demonstrálják . Tudatlanul, a Black Box megtartotta Wash énekét összesen hat dalon, köztük a "Mindenki mindenkinek", "Nyisd ki a szemét", "Tartsa be", "Nem ismerek senkit más", "Sztrájkold" és " Fantasy "a Dreamland albumon. Annak ellenére, hogy Wash hozzájárult a dalokhoz, a Black Box soha nem jóváírta Wash-t énekéért, hanem Quinolt használta, hogy szinkronizálja Wash énekét zenei videók, televíziós előadások és koncertek során. Az RCA 1990 decemberében bíróságon kívül rendezte az ügyet, vállalva, hogy "jelentős" pénzügyi díjat fizet Washnak. [13] A társaság nyolc albumos felvételi szerződést is aláírt, és finanszírozta nemzeti turnéját. [13] Wash peres eljárása eredményeként a szövetségi jogszabályok kötelezővé tették az énekhiteleket az összes album és zenei videó számára.

https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Box_(band)&prev=search

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8715225542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása