He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az Ígéret (bepillantás a török, kurd, örmény történelembe) 16+

2019.10.23. 05:15 guma

Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha nem vagy még 16 éves, kérlek ne lépj tovább!

Az ígéret megtörtént eseményeket feldolgozó, nagyszabású történelmi film, amely az Ottomán birodalom végnapjai idején játszódik. Itt alakul ki egy szerelmi háromszög egy fiatal orvostanhallgató, egy amerikai újságíró és egy csodálatosan szép nő között. A nő és a kegyeiért versengő férfiak egy idő után már saját életükért is versenyt futnak a háttérben mind jobban forrongó fegyveres konfliktusban, s kalandos útjuk során igyekeznek épségben elhagyni az országot.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2815244824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.10.23. 09:45:53

ez meg maga a rettenet...
:(((

mgdé 2019.10.24. 00:20:37

A valóság pedig még ennél is rosszabb volt.

guma 2019.10.26. 14:14:46

@Édg Rá:

hoho!

ez mi?

mármint az eleje... a Rá még érthető, de az nem görög...
állandóan összezavarsz. :D
hogy kell becézni? már hogy leegyszerűsítsem a "kapcsolatunkat". :)))

gazoló 2019.10.26. 20:03:31

@eszti.....: DDD

.....

ez pedig ugyanő a kurdokról(és rólunk):

Jászberényi Sándor
Október 10., 8:24 ·

Gyalázatunk vissza fog hullni ránk.
Napok óta erre gondolok, ahogyan nézem a híreket Észak-Szíriából. Nézem kurd ismerőseim fotóit a közösségi médiában, a képeket a halottakról. Nem sokáig vannak fent ezek a képek, mert az algoritmus kiszűri a vért és az erőszakot, és letiltja őket. Nem szeretik látni az emberek.

Kétségetek azonban ne legyen: vér és ölés zajlik most Észak-Szíriában, európai ésszel szinte felfoghatatlan szinten. Égnek a kurd nagyvárosok, civilek ezrei menekülnek az ágyúzás, légicsapások és az utcáról-utcára zajló lövöldözések elől.

A kurd önvédelmi erők pedig reménytelen védekező háborút folytatnak - ellenünk.

Azok a kurdok, akiket 2014-ben még az európai civilizációnak a megmentőjeként ünnepeltünk. Azok, akik az egyetlen népcsoportként a térségben meg tudták állítani és visszaverni az Iszlám Állam nevű halálszektát.

Helyettünk ontották a vérüket, mi pedig modern kütyüket adtunk nekik érte cserébe. Na, nem olyan modern kütyüket, amivel meg tudnák védeni magukat, de ahhoz elegendőket, hogy harcoljanak a különböző szélsőséges csoportokkal.

Önként harcoltak értünk és az érdekeinkért. Azért, hogy a világ egyáltalán tudjon arról, hogy vannak olyanok, hogy kurdok.

Míg tőlük alig száz kilométerre a nőket élő állatként adták a pénteki nagy piacon, addig az észak-szíriai kormányzat forradalmi emancipációt hirdetett. Törvényben írták elő, hogy minden társadalmi pozícióban 50%-os helyet kell fenntartani a nőknek, és a közel-keleti társadalmakban szinte egyedülálló módon létrehozták a női hadosztályokat, akik bátrabban és büszkébben harcoltak, mint a férfiak.

Többet tettek a női emancipációért a világban, mint bármelyik európai femnáci. Nem látszatproblémákon szájkaratéztak, egyszerűen átkapcsolták a patriarchális társadalmukat.Ezt pedig bárki láthatta, aki elment Rozsavába.

A legfontosabb szövetségeseink voltak a térségben. Egy nép, ami szét van szórva Irakban, Szíriában, Törökországban és Iránban, aminek sosem volt saját országa. Élni akartak, önrendelkezést. Azokat a dolgokat, amiket mi alapvetőnek tartunk.

Észak Szíria lett a kurdok mintaországa. Sikeresen integrálták az arab törzseket is.

Öt éven keresztül hitegettük őket, hogy a kiontott vérük nem lesz hiába, hogy emlékezni fog rá a világ.

Nos, hazudtunk.

A NATO vezetője, az Egyesült Államok elnöke megegyezett a törökökkel, hogy kivonulnak Észak-Szíriából, hogy Erdogan azt csináljon velük, amit akar.

Kisebb áldozatnak tűnik ez, mint a szövetségen belül konfrontálódni a ,második legnagyobb katonai erővel.

Pontosan tudtuk, mit akar Erdogan. Senki ne merje abba ringatni magát, hogy döntéshozóink nem voltak tisztában azzal, miről határoztak.

Erdogan etnikai tisztogatást végez Szíriában, hogy a Törökországban élő hárommillió menekültet oda tudja telepíteni, és ezzel megszüntesse a kurd konfederációt.
Megölik a kurdokat, otthonaikba pedig arabokat költöztetnek be, nyelvüket betiltják, tanáraikat, melyek mindezt túlélik koncentrációs táborokba hurcolják.

Ezt pedig mi, vérforraló cinizmussal nézzük végig. Csodát ne várjunk: a kurdok el fognak esni. Az Eufrátész vörösleni fog a vértől.

Nem lennék meglepve, ha tíz éven belül kurd önkéntes merénylők robbantgatnának szerte Európában. Valószínűleg én is ezt tenném, ha tudnám, hogy kik határoztak úgy, hogy hagyják, hogy miután értük harcoltam a szemem előtt végezzék ki a családomat, irtsák ki a falumat. Valószínűleg semmi mást nem akarnék, csak minél nagyobb pusztítást okozni azoknak, akik ezt tették velünk.

Ez pedig a NATO. Kényelmes azt mondani, hogy nem mi voltunk, hanem Törökország. De, mi voltunk, mi is tagjai vagyunk a szövetségnek. Engedtük az egyik tagállamnak, hogy pogromot és népirtást csináljon, ugyanúgy hagytuk, hogy ez megtörténjen, mint a holokausztot is hagytuk.

A teljes felelősség a miénk. Sosem fogjuk lemosni a szégyent. Sosem fogjuk tudni jóvátenni. Történelmi igazságtalanságban veszünk részt, és a vér a kezünkön Istenhez kiállt.

A gyalázat vissza fog hullni ránk.

(Ezt a fotót idén tavasszal lőttem Kameshliben. A kurd férfi- és női alakulatok sorakoznak fel a stadionban, annak alkalmából, hogy az Iszlám Állam utolsó hadállását is sikerült eltörölni, gyakorlatilag leradírozni a halálszektát a térképről. Ezek az emberek most éppen kétségbeesetten harcolnak az otthonaikért, egy túlerőben lévő ellenséggel szemben, amely nem ismeri el, hogy ők egy nép.)

eszti..... 2019.10.26. 20:27:20

@gazoló:

Nem fogják elfelejteni nekünk, európaiaknak. Az itt élők sem.

mgdé 2019.10.27. 00:32:59

@guma:

az egyik oly jól iró fidifütyi ra-szistának nevezett :)

Kolaxais pedig mondabeli szkíta őskirály
(azt azért feltételeztem, hogy Kötönyről csak-csak tudják ki)

mgdé 2019.10.27. 00:37:58

@eszti.....:

A saját érdekükben nem is szabad, hogy elfelejtsék.

guma 2019.10.27. 05:29:25

@gazoló: :-))

azt hittem, hogy már idehoztam ezt a véleményt...

guma 2019.10.27. 05:32:02

@eszti.....:

@mgdé:

rettenet, mi zajlik és mennyire "hallgatnak" erről a szégyenletes eseményről.

--------------------------

ne hozz már zavarba :)))
süti beállítások módosítása