He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Orbánt újra választották és utat mutat - esemény gyűjtemény + videó

2019.09.30. 16:15 guma

Orbán megüzente a Nyugatnak, mi a vele való kiegyezés feltétele

A magyarok nem akarnak kevert nép lenni. hanem keresztény kultúrából kisarjadt, büszke európai nemzet

– üzente Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz tisztújító kongresszusán elhangzott záróbeszédében.

Orbán, akit a küldöttek ismét a párt elnökévé választottak, egy olyan évtizedre szóló programbeszéddel állt a küldöttek elé, amelyben belpolitikai céljait és uniós, sőt világpolitikai terveit is bemutatta.

Az unióval kapcsolatban kijelentette: megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de a megegyezésnek komoly feltételei vannak. Mint fogalmazott, nem akarja kenyértörésre vinni a dolgot azokkal, akik multikulturális országgá alakították saját otthonukat, “elvégre az az ő otthonuk, az ő hazájuk, de ez itt mi hazánk, a mi életünk, efölött a magyarokon kívül más nem rendelkezhet soha”.

Szerinte az unió keleti és nyugati fele más eszmények vonzásában él, más erényeket tisztel, de reméli, hogy az együttműködés még ilyen körülmények között is kialakítható. A feladattal az EU bizottság új elnök asszonyának kell megbirkóznia.

Orbán az együttműködés feltételeit is megnevezte:

  • Az EU-nak el kell fogadni a keleti és a magyar berendezkedést,
  • Fel kell hagyniuk az államaink és kormányaink elleni nyílt támadásokkal.

Nem vagyunk hajlandóan uniós pénzből finanszírozni a velünk ellenséges Soros-féle álcivil szervezetek garmadáját, mi nem küldünk hozzájuk efféle politikai aktivistákat, hát ők is vigyék haza Közép-Európából a sajátjaikat.

Orbán szerint az EU-nak fel kell hagyni a kormányok elleni a rejtett akciókkal, és nem juttathatnak hatalomba pártokat ilyen eszközökkel.

Ibizából egy is elég volt.

Az unió költségvetése nem arra való, hogy a liberálisoknak tetsző csapatokat, médiumokat finanszírozzák, tüntetőket, aktivistákat képezzenek ki, és vessenek be nálunk – mondta Orbán, aki szerint Macedónia instabilitásáért, Románia bajaiért is a rejtett beavatkozás a felelős, Washington és Brüsszel liberális hálózati jelentik a legnagyobb veszélyt a közép-európai térség békés nyugodt életére. “Politikai trükkökkel és fake news hálózatok tucatjaival kell szembe néznünk” – sorolta Orbán, aki szerint Európa “egybentartása” azon múlik, hogy ezek a “beavatkozási kísérletek” elszűnnek-e.

A nyugati kormányoknak küldött üzenet mellet a miniszterelnök belföldre is üzent.

Szerinte például azért kell a nagyvárosok polgárainak is a Fideszre szavazni, mert ő ugyan megvétózza az uniós kvótaterveket, de a következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni. Szerinte Szeged lesz az első számú betelepítési célpont.

Orbán nem fukarkodott a jelzőkkel a Fidesz méltatásánál. Az ország legrégibb hagyományú és lelkiségű pártja szerinte új rendszerváltást hajtott végre.

Az eredmények közé sorolta, hogy egy valódi, működő államelméleti modellt, egy magyar kereszténydemokrata államot hozott létre. „Demokrácia igen, liberalizmus nem!”

Az első rendszerváltás a szovjet világ megszüntetése volt. A második – szerinte – keresztény rendszerváltás is volt.

A beszédben többször kitért arra, hogy szerinte a szocialisták nem értik, hogy milyen szerencséjük volt, hogy „ép bőrrel megúszták” az előző ciklusokat. Orbán kijelentette, hogy csak a Fideszen múlott, hogy az utcai forradalom helyett az alkotmányos utat választották.

A megválasztásával kapcsolatban elmondta, jó oka volt arra, hogy most ne álljon elő a személyi változás javaslatával, bár a “kisködmönnek” lehetett volna új gazdája.

Tudjátok, nálunk ökölszabály, ha valaki nagyon akar egy pozíciót, ha láthatóan eszi érte a fene, akkor azt semmiképpen nem kaphatja meg, mert a sóvárgás vége csak a bukás lehet.

Orbán szerint a legfontosabb szabály, hogy a pártban munkát osztanak, nem pozíciót, és nem hatalmat. Kijelentette: most nagyon örül, hogy erre a munkára megválasztották, mert „most jön a java, az igazán nagy dolgok most jönnek, és ebből semmiképp sem szeretne kimaradni”.

Orbán szerint az igazán nagy dolgok az előttünk álló évtizedben történnek majd, végleg magunk mögött hagyjuk a szegénységet. 2010 óta egymillió ember tört ki a szegénységből, és folytatni kell a munkát.

Mi leszünk az a párt, amelyik elmondhatja, hogy felszámolta a szegénységet Magyarországon.

A cigányság helyzetének javítása is kiemelt ügy Orbán szerint. Bár a romák világában sok minden megváltozott, de még ma is nehéz világ az. Szerinte Balog Zoltán korábbi miniszter sok munkájával, a kormányzat, a civil szervezetek és az egyház összefogásával értek el komoly eredményeket, például a munkanélküli cigányok száma felére esett, a felsőoktatásban tanuló romák számát pedig megduplázták.

A Fideszről beszélve Orbán azt mondta: jól halad a Fidesz generációs megújulása, jönnek a fiatalok aktivistának, képviselőnek, polgármesternek. A kormányban is 38-40 éves miniszterek 70 évesekkel dolgoznak együtt, a tapasztalatok halmozódnak és át is adják egymásnak.

Orbán szerint a szerint a pártban a bajtársiasság a legfontosabb erény. „Bajtársak vagyunk, és szavak nélkül is tudjuk, hogy egy vérből vagyunk.” Bárki lojális tud lenni a másikhoz, ha annak igaza van, mondta, ahogy „hozzám is könnyű, ha igazam van”. „A bajtársiasság több ennél: akkor is lojális vagyok hozzád, amikor te tévedsz, és akkor is számíthatok rád, amikor én tévedek”. Ezért van a Fidesz fent és az egymást folyton eláruló liberális baloldal lent – állította Orbán, aki szerint a pártban a 11. parancsolatnak kell érvényre jutnia:

Ne mondj rosszat a fideszes társadról!

https://24.hu/belfold/2019/09/29/orban-meguzente-a-nyugatnak-mi-a-vele-valo-a-kiegezes-feltetele/

A 11. parancsolat: „Ne mondj rosszat a fideszes társadról!”

Orbán Viktort ma ismét megválasztották a Fidesz elnökének. Ennek örömére erős beszédet tartott a küldötteknek: 

  • Beszélt a Fideszről, aminek a jövője szerinte évtizedekre biztosítva van, 
  • pozíciókról, amiket, ha valaki nagyon akar, akkor azt tőle biztos, hogy nem kapja meg, mert annak politikai és erkölcsi bukás a vége, 
  • a nemzetáruló szocialistákról, akik szerinte a Fidesznek köszönhetik, hogy ép bőrrel megúszták tragikus kormányzásukat. 
  • Szó volt az olasz partokról, amiket szívesen megvédene, és a migránsoktól is megtisztítana, 
  • szegénységről, amit végleg magunk mögött fogunk hagyni, 
  • a nyugattal való megegyezésről, amihez szigorú feltételeket szab,
  •  és arra is volt mód, hogy röhögjön egyet a Népszabadság megszűnésén.

    https://444.hu/2019/09/29/a-11-parancsolat-ne-mondj-rosszat-a-fideszes-tarsadrol

Orbán Viktor: Ne mondj rosszat fideszes társadról!

Budapest, 2019. szeptember 29. Orbán Viktor miniszterelnök, a párt elnöke (j2) a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. Jobbról Kubatov Gábor pártigazgató, alelnök, középen Balázs Péter színmûvész, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. MTI/Szigetváry Zsolt
Komolyan vehető ellenfél nélkül maradt a Fidesz, ezért egyre fontosabbá válik, hogy „Ne mondj rosszat fideszes társadról!” – erről beszélt Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán, miután újraválasztották a párt elnökévé. Alelnök maradt Novák Katalin, Kubatov Gábor és Németh Szilárd, Gulyás Gergely helyére pedig Kósa Lajos került.

– A magamfajta faluról jött és utcai harcok világához szokott férfiaknál az érzelgősség inkább a gyengeség jele, de a támogatás és a szeretet, amit tőletek kapok, mélyen megérint, sőt néha megrendít – így fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz elnökévé választása utáni beszédében. A kormányfő ezután gyorsan hozzátette, hogy nem marad viszonzatlan senkinek a szeretete. A párton belüli bajtársiasságról beszélt, majd gyorsan áttért a lojalitásra.

Mint mondta, bárki tud lojális lenni a másikhoz, ha annak igaza van. – Hozzám is könnyű lojálisnak lenni, ha igazam van. A bajtársiasság több ennél, azt jelenti, hogy akkor is lojális vagyok hozzád, amikor tévedsz – mondta. És ugye ki nem tévedett még az elmúlt harminc évben. De a Fidesz – szavai szerint – összezárt, ezért vannak ők most fent, a „folyton egymást eláruló liberális baloldal” pedig ezért van lent.

Ezután igen érdekes részhez ért a miniszterelnök. Ronald Reagant idézte a politika 11. parancsáról, amit úgy fordított le, hogy „Ne mondj rosszat fideszes társadról!”. – Ezt még gyakorolnunk kell – fűzte hozzá. Orbán Viktor szerint ez egyre fontosabbá válik, hiszen egyre inkább komolyan vehető ellenfél nélkül maradnak. Ezért – ahogy fogalmazott – bölcs, bátor, igazságos és mértéktartó közösségre van szüksége, mert a hatalom és felelősség a természeténél fogva belemar a kapcsolatokba.

A kormányfő egyúttal előrevetítette a következő tíz év legfontosabb teendőit. Az egyik, hogy felszámolják a szegénységet, és vállalják, hogy mindenkinek lesz munkája, otthona, a gyerekeknek jár majd az étkezés. – Mi leszünk az a párt, amelyik elmondhatja magáról, hgoy felszámolta a szegénységet Magyarországon – mondta. Egy másik területet is említett, mégpedig a cigányság helyzetének rendezését. – Az előjelek biztatók, bár a romák világában sok minden megváltozott, de még ma is nehéz világ az – mondta. Személyesen Balog Zoltánnak mondott mindenesetre köszönetet, amiért megduplázódott a felsőoktatásban tanuló cigány fiatalok száma és egyre kisebb a munkanélküliség is  köreikben.

Természetesen a közelgő önkormányzati választások témáját sem hagyta ki a miniszterelnök, egyből azzal kezdve, hogy „egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett, az egyik idehaza, a másik Brüsszelben gáncsolja a magyarok ügyét”. Azzal ekézte tovább az ellenzéket, hogy bár úgy tűnt, mintha elásták volna a csatabárdot, mára ott tartunk, mintha inkább egymást ásnák el. Nem mondta ki név szerint, de itt nyilvánvalóan a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvételre utalt.

Orbán Viktor szerint sokan látják úgy, hogy szerencsés a csillagok állása, de akkor is dolgozni kell a győzelemért. – Mindenkit fel kell keresnünk, mindenkit el kell vinnünk szavazni – adta ki az utasítást, hozzátéve, hogy nagy győzelmet arathat a Fidesz, amit meg is érdemel.

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

https://magyarhang.org/belfold/2019/09/29/orban-viktor-nem-mondj-rosszat-fideszes-tarsadrol/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1815184278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása