He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A három testőr Afrikában

2019.08.18. 05:30 guma

A három testőr Afrikában Rejtő Jenő azonos című regényéből készült 1996-ban bemutatott színes magyar filmvígjáték Bujtor István rendezésében. WikipédiaKéptalálat a következőre: „három testőr afrikában”Augusztus 17 és 20 között rendezik meg tizedik alkalommal a Bujtor István Filmfesztivált.

Rejtő Jenő Az elátkozott part és A három testőr Afrikában című műveinek egyik hőse Senki Alfonz.

Regénybeli jellemzése szerint: „A világ valamennyi államából örök időkre kiutasították, és így már régóta csak a legnagyobb titokban tartózkodhatott a Földön.Főként éjszaka.

Tuskó Hopkins szerint dán volt, egy guatemalai méregkeverő esküdött rá, hogy spanyol, ő maga büszkén vallotta, hogy »szülőföld nélküli«, mert egy bennszülött kenuban jött a világra Colombo közelében, és szüleitől valamennyi környező állam megtagadta a gyermek anyakönyvezését. Egy örmény gőzösön keresztelték, de ez az állam időközben megszűnt. Rendőrségi szakértők szerint közigazgatási úton egy másik bolygóra kellene továbbítani. Csinos, kissé nőiesen karcsú fiú volt. Rendkívül választékos modorú, előkelő és igen művelt. De kevesen használták úgy a kést, mint ő, és néhány év előtt egy horogütése következtében a port-szuezi pénzügyőrök káplára évekig rángatta a vállát úgy, hogy értekezést írtak róla egy orvosi szaklapban.”[1]

Később kiderült, hogy ő valójában La Rochelle gróf, aki egy Katherina nevű, csodálatosan szép, de aljas és gonosz parasztlány miatt vált üldözött földönfutóvá, aki megölte Alfonz legjobb barátját, és ügyesen rákente a gyilkosságot. Születésének fenti legendás történetét valószínűleg csak ő találta ki, hogy az alvilág könnyebben befogadja, mert ott talált igaz barátokra, mint Csülök, Tuskó Hopkins és Török Szultán. Velük együtt mint légionista több hatalmas, sok emberáldozattal járó csalást leplezett le, becsületrendet kapott, és végül feleségül vette Duron tábornok lányát, Yvonne-t, aki nem csak szép, de okos és bátor lány volt.  Wikipédia

 
egy vélemény: "Nem olyan borzasztóan rossz ez a film,de az az igazság hogy túl nagy fába vágták a fejszét a készítõk.Rejtõ regényeit ugyanis szerintem nemigazán lehet megfilmesíteni,illetve csak nagyon nehezen.Én ugyan csak öt könyvét olvastam a kb harmincból,de ezek alapján így érzem.Szerintem Csülök szerepére túl öreg volt Koncz Gábor,de Potrien õrmester szerepére se volt jó választás Szilágyi István.Eléggé lerövidítették a sztorit és a cselekményt is.A magyar filmipar egyszerûen nem tud egy ilyen regényt megfilmesíteni,ez túl nehéz.A könyvre simán adok 9,5 pontot,de a filmre jóindulattal is csak 6-ot tudok adni. "

     

    Rejtő figuráit Korcsmáros Pál grafikus ábrázolta a leghitelesebben 

    Itt elolvashatod a könyvet: http://mek.oszk.hu/01200/01268/01268.htm

    Itt Rejtő Jenő könyvét meghallgathatod: https://www.youtube.com/watch?v=wSlfReuuAHY

    és https://www.youtube.com/watch?v=ZEZ_b2tdF4k

    A film: A francia idegenlégió sivatagi erődjében három jó barát romantikus kalandra készül. A titokzatos, gyönyörű szőke lány, Yvonne öccsét akarják felkutatni. A férfi a sivatag kellős közepén lévő büntetőtáborban raboskodik. Ide kell eljutniuk. Kisebb csínytevések után mindhárman bekerülnek a büntetőtranszportba, velük tart marcona tisztjük, Potrien is. A büntetőtábor helyén idilli körülményeket találnak.

    Senki Alfonz miatt legyen itt Az elátkozott part (Rejtő Jenő regénye, Az elátkozott part 1940-ben íródott. A könyvben három jó barát; Csülök, Senki Alfonz és Tuskó Hopkins lelepleznek egy szélhámosságot, amely többek életébe is kerülhet. Wikipédia) könyv részletei csemegének:

     

    Szólj hozzá!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4715000844

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása