He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

EPP vizsgálóbizottságának, az úgynevezett bölcseknek írt, Orbán Viktor

2019.06.15. 06:54 guma

Orbán egy 2016-os Kossuth Rádiós interjú közben
Fotó: Anadolu Agency / Hungarian Prime Ministry Press O

Orbán szerint az sem kritizálhatja Magyarországot büntetlenül, akinek igaza van

A jogállamiság vizsgálata lókupeckedés a miniszterelnök szerint, a politikában pedig csak az erő számít.

Még akkor sem szabadna egy uniós országot kritizáló, "támadó" valakinek az EU vezetői közé kerülnie, ha igaza volt - fejtegette Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. Csakhamar kiderült, legfőképpen Manfred Weberre, az EPP frakcióvezetőjére gondolt a kormányfő, akivel komoly konfliktusa adódott nemrég a pártcsalád fekete bárányának, a Fidesznek.

Orbán erre azután tért rá, hogy a V4 országok összefogásáról beszélt. A visegrádi országok többek közt arról egyeztek meg csütörtökön, hogy saját jelöltet keresnek az Európai Bizottság élére, és más ügyekben is együtt lépnek majd fel. A miniszterelnök erről azt mondta: nem gondolja, hogy elképzeléseiket méltányolni fogják az EU-ban, de akkor is érvényesítik őket. Majd kifejtette:

a politika az erőről szól.

 

Kivéve persze, ha a magyar kormánnyal szemben alkalmaznak erőt, mert az Orbán reményei szerint az ilyen brüsszeli politikusok állásába kerül. A magyar jogállamiság vizsgálatát is minősítette az ettől minden bizonnyal kellemetlenül feszengő kormányfő: lóvásári fognézegetéshez hasonlította azt.

Ezután a gazdaság és más dolgok megvédéséről is értekezett a miniszterelnök, majd hosszan részletezte, hogy a Hableány tragédiájának áldozatai magyar vendégek voltak, és ez rázhatta meg igazán Magyarországot. Arról nem beszélt, hogy az ország történetének legsúlyosabb hajóbalesete nyomán tesznek-e a jövőben bármilyen lépést az ellen, hogy a budapesti belvárosba édesgetett szállodahajók máskor ne tarolhassák le kisebb, helyi társaikat.

https://nepszava.hu/3039494_orban-szerint-az-sem-kritizalhatja-magyarorszagot-buntetlenul-akinek-igaza-van

Orbán levelet írt a néppárti vizsgálóbizottságnak, a bölcseknek

Orbán Viktor levelet írt az EPP vizsgálóbizottságának, a bölcseknek, amelyben azt állítja, nonszensz, hogy a Fidesz ne lenne elkötelezett az európai értékek iránt.

A Népszava által megszerzett levélben a miniszterelnök többek között azt írja:

  • A magyar jogszabályok mindenben megfelelnek az uniós jognak, ezért nem indított még eljárást az Európai Bizottság.
  • Arra a kérdésre, hogy miért kampányol az EU és az EPP ellen, Orbán azt válaszolta: csak nyílt párbeszédet szeretnének a kritikus témákról.
  • A magyar bíróságok függetlensége garantált az alkotmányban, viszont a közigazgatási bíróságokról szóló törvény visszavonásáról nem tesz említést.
  • A szólás- és véleményszabadság helyzete miatt sem kell aggódni Orbán szerint, és megemlíti a kormányközeli sajtótermékeket tömörítő KESMA-t, ugyanakkor úgy látja, hogy a legfontosabb közéleti médiumok, az RTL Klub, a HVG, az ATV, a Blikk és a Népszava kormánykritikusak.
  • A korrupció miatt sem kell szégyenkezni, mert az OLAF vizsgálatainak 47 százaléka ügyészségi nyomázást von maga után, az európai átlag csak 42 százalék. 
  • Szerinte a civil szervezetek sincsenek elnyomva, mert 60 ezer ilyen szervezet működik az országban.
  • A CEU önként távozott Bécsbe, senki nem vegzálta őket, pláne a kormány nem.

Az Európai Néppárt által a Fidesz átvilágítására létrehozott vizsgálóbizottságot Herman Van Rompuy vezetésével állították fel, amiben Wolfgang Schüssel és Gert Pöttering is benne lesz. 

 https://index.hu/kulfold/2019/06/13/orban_viktor_level_bolcseknek_magyarorszag_epp/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2314895074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása