He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Az Európai Néppárt politikai gyűlése szerdán, a Fidesz felfüggesztéssel ért véget

2019.03.20. 19:56 guma

Felfüggesztették a Fidesz tagságát a Néppártban

Az Európai Néppárt politikai gyűlése szerdán megszavazta, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a jobbközép pártcsaládban. Illetve az történt, hogy módosítottak az eredeti javaslaton, és végül arról szavaztak, hogy a Fidesz önként felfüggeszti tagságát a Néppártban, amíg a vele szemben indított vizsgálat tart, és ezzel mindkét fél egyetért. Erre utal a szavazatarány is: 190-en szavaztak az indítvány mellett és mindössze hárman ellene.

Ezzel eldőlt, hogy a magyar kormánypártot egy jó darabig, a vizsgálat végéig biztosan nem zárják az Európai Néppártból.

A döntést Joseph Daul, a Néppárt francia elnöke jelentette be a Twitteren, e szerint a döntés azonnali, a Fidesz nem vehet részt a pártgyűléseken, nem szavazhat és nem állíthat jelöltet semmilyen pártos posztra.

A tárgyalás majdnem három órán át tartott. Három opció volt, 13 tagpárt eredetileg a Fidesz kizárását javasolta, a párt vezetése és a Néppárton belül meghatározó német CDU viszont az enyhébb szankció, a felfüggesztés mellett tette le a voksát.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség korábban azt mondta: ha felfüggesztik a Fideszt tagságát, akkor kilépnek a Néppártból, mert ez elfogadhatatlan a párt számára. Ezért volt fontos az az aprónak látszó módosítás a szövegben, hogy a felfüggesztés helyett a Fidesz maga függeszti fel a tagságát, amit mindkét fél elfogad. Így a magyar kormány kommunikálhatja azt, hogy kompromisszum született, és Gulyást se vádolhatják azzal, hogy órákkal a döntés előtt hazudott volna.

A döntés értelmében a Fidesz helyzetét egy bölcsek tanácsa vizsgálja majd, ennek vezetője Herman van Rompuy, az Európai Tanács korábbi belga elnöke lesz. 2000-ben egy hasonló testület ellenőrizte a szélsőjobboldallal összefogó Osztrák Néppártot, amelynek vezetője Wolfgang Schüssel kancellár volt, aki most a Fideszt ellenőrzi majd. Akkor a bizottság végül azt állapította meg, hogy az osztrák kormány megfelel a jogállamiság elveinek.

Orbán Viktor miniszterelnök a döntés után azt mondta: ha az osztrákok számára ez a vizsgálat csaknem húsz évvel ezelőtt elfogadható volt, elfogadható neki is, és arra számít, hogy a végkimenetel is hasonló lesz. A Fidesz jogainak egyoldalú felfüggesztését nem fogadták volna el. De megjegyezte: az EP-választás után a Néppárt és a Fidesz is szabadon dönthet a jövőről, ami szerinte jó döntés, addig pedig támogathatják Manfred Webert, aki jó jelöltnek tartanak az Európai Bizottság élére. Utána pedig eldöntik, mihez kezdenek a mandátumaikkal.

A Fidesz maga is kijelölt egy háromtagú, Novák Katalin alelnökből, családügyi államtitkárból, Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárból és Szájer József EP-képviselőből álló bizottságot, ők tárgyalnak majd a néppárti bölcsekkel.

Manfred Weber, a Néppárt bajor csúcsjelöltje, aki korábban három feltételt szabott a Fidesz maradásához, azt mondta: örül, hogy vége ennek a vitának, és most már szeretne elkezdeni kampányolni.

https://24.hu/belfold/2019/03/20/fidesz-epp-szavazas-felfuggesztes/

Orbán Viktor: minket nem lehet kizárni és felfüggeszteni sem

 

Kompromisszummal zárult a Fidesz és az Európai Néppárt további viszonyáról döntő brüsszeli tanácskozás, ezt értékeli a magyar miniszterelnök; közös megegyezéssel felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát.

2019.03.20. 19:32

Belekényszerítették-e ebbe az alkuba a Fideszt?

Orbán Viktor: nem a "kényszer" a jó szó, hanem a megtámadottság, 13 párt megtámadott bennünket, el akartak távolítani. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy átalakítsák a párt karakterét, kizárva a keresztény-konzervatív szárnyalt. Úgy ültem ott, hogy ott ott volt a kezemben a kilépésről szóló határozat, de úgy ültem ott, hogy egyben tartsuk a Néppártot. Az Európai Néppárt legerősebb pártja a Fidesz, tehát a tiszteletnek kölcsönösnek kell lenni. Ha a baloldaliak sikerrel jártak volna, el kellett volna battyognunk - fogalmazott a miniszterelnök.

2019.03.20. 19:25

Soros?

Az Európai Néppárt balliberális szárnya mögött Soros György pénze és infrastrukturális állománya áll Orbán Viktor szerint, ezt ma minden magyar ember tudja, de erről nem volt szó a mostani tanácskozáson.

2019.03.20. 19:23

Magyarország támogatja-e az Európai Ügyészséget?

Orbán Viktor: nem.

2019.03.20. 19:21

Beülnek-e a fideszes képviselők az Európai Néppárt padsoraiba?

Orbán Viktor: ez egy nyitott kérdés. Magyarországon azért magas az Európai Unió támogatottsága, mert az európai kulcskérdésekben a kormány kikéri az emberek véleményét. Az emberek eldöntik a választásokon a kérdéseket. A Fidesz csak olyan frakcióba tud beülni, ami nem köt titkos paktumokat, keresztény alapokon áll és bevándorlásellenes.

2019.03.20. 19:19

Milyen időtávra szól a "bölcsek tanácsa" mandátuma?

Orbán Viktor: nincs jelentősége ennek. De a választásokig nem várható döntés, mert egy ilyen lerontaná az Európai Néppárt eredményét. A mi három emberünk tárgyalni fog a "bölcsek tanácsával" - közölte Orbán Viktor.

2019.03.20. 19:18

CEU?

Orbán Viktor: A bajor kormánnyal fogunk együttműködni.

2019.03.20. 19:16

Vége lesz-e a Juncker-ellenes kampánynak?

Orbán Viktor: semmiféle Juncker-ellenes kampányunk nem volt, az egy információs kampány volt. A magyar kormány tájékoztatta a magyar lakosságot egy fontos ügyben, a migráció kérdésében. Ez a kampány véget ért. Ez volt Manfred Weber kérése is. A kampány pedig nem is kezdődött meg, majd akkor kezdődik meg, ha erre lehetőség van, ezt pedig a Fidesz végzi.

2019.03.20. 19:14

Nem kell a spekuláció

Orbán Viktor szerint most nem azon kell spekulálni, hogy mi lesz akkor, ha már nem lesz a Néppárt tagja a Fidesz. "Jó mulatság, férfimunka volt" - zárta szavait. Kérdések jönnek.

2019.03.20. 19:13

"Politikánkon nem kívánunk változtatni"

Orbán Viktor erős nemzetek Európáját akarja, ezen nem hajlandó változtatni, ugyanígy a migráció kérdésében sem képes kompromisszumot elképzelni, és a keresztény Európát tartja az egyetlen járható útnak.

2019.03.20. 19:12

Három bölcs fideszes

Orbán Viktor is kiáll három bölcs emberével: Novák Katalin Fidesz-alelnökkel, Varga Judit EU-ügyi államtitkárral (Miniszterelnökség) és Szájer József EP-képviselővel.

2019.03.20. 19:10

A végeredmény

"Mi szeretnénk, ha egységes kampányt tudnánk folytatni, és nem a baloldali, liberális irány kerekedne felül az Európai Néppártban" - folytatta a miniszterelnök. Szerinte elő kellett venni a 2000-es osztrák forgatókönyvet, amikor is az osztrák jobboldali középpárt összeállt a szélsőjobboldallal, ami miatt "autodafékra" kellett járniuk. Ugyanaz a megoldás született Orbán Viktor szerint, mint akkor, három bölcs embert kértek fel jelentéstételre. Addig nem lehet kizárni őket és felfüggeszteni sem. "Mi egyoldalúan felfüggesztjük a tagságunkat" - jelentette be.

2019.03.20. 19:06

"Választási kampány előestéjén"

Orbán Viktor szerint saját maga "felszeletelésébe" kezdett az Európai Néppárt.

2019.03.20. 19:06

"A vita az Európai Néppárt jövőjéről szól"

Egymástól nagyon távol eső pártokat próbál az Európai Néppárt egy táborban tartani - mondta a magyar miniszterelnök. "Az elmúlt hetekben az Európai Néppárt 13 tagpártja azzal állt elő, hogy zárják ki azokat, akik a keresztény-konzervatív oldalon vannak, ezek vagyunk mi. A vita tehát arról szólt, hogy mi az Európai Néppárt jövője" - tette hozzá.

2019.03.20. 19:04

"Érdekes, izgalmas, tanulságos vita utána vagyunk"

"Vén csatalónak számítok, de mindig tudnak történni olyan dolgok, amik korábban nem történtek" - kezdte Orbán Viktor.

2019.03.20. 19:03

Kezdődik a sajtótájékoztató

Havasi Bertalan rövid felvezetője után Orbán Viktor azonnal belekezdett.

Orbán Viktor 18.45-re sajtótájékoztatót hirdetett meg Brüsszelben, de az Európai Néppárt vezetésének tárgyalása igencsak elhúzódott a tagpárt és a Néppárt közös jövőjével kapcsolatban. Erről Manfred Weber néppárti csúcsjelölt Orbán Viktor sajtótájékoztatóját megelőzően elmondta, a Fidesz EPP-tagságát 190:3 arányban felfüggesztették egy későbbi vizsgálódás idejére, amit egy háromfős "bölcsek tanácsa" folytat le.

Előzőleg órákig zajlott a vita, az Európai Néppárt elnöke, Joseph Daul a lemondását is belengette arra az esetre, ha nem születik megoldás a Fidesz és a Néppárt kapcsolatának ügyében.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
https://infostart.hu/belfold/2019/03/20/orban-viktor-eloallt-a-maratoni-nepparti-targyalas-utan

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr914705540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2019.03.20. 21:38:32

Reakciók:)))

Hont András

Akkor én ezt most lefordítom. "Gulyás Gergely és a teljes propagandista siserahad most csinált akkora segget a szájából, hogy annak átmérőjét még a csillagászok sem képesek megállapítani, viszont Önök kedves, bárgyú, kormánytudatú nézőink innentől úgy értesülnek az eseményekről, hogy a nemrég még az Európai Néppárt teljes átszabására bejelentkező, magát az EPP megújítójaként föltüntető garnitúrát nem 190 szavazattal tanácsolták el mindennemű politikai tevékenységtől a pártcsaládon belül, hanem az önként és dalolva ült le a cserepadra, mert csak."

*

Gábor György

Open szoszieti - hangzik el a Hír TV Hírek c. műsorában.
Eszembe jut az a kolléganőm, aki nem szerette az angol nyelvet, s azt mondta, hogy nem egy nyelv az, ami úgy írja, hogy csizma, s úgy ejti, hogy bakancs.
Igaz, ő egy csomó nyelven tökéletesen beszélt, nem csupán magyarul, legfeljebb középfokon.

*

Pápai Gábor

Orbán szerint nem a Fidesz, hanem az Európai Néppárt jövője volt a tét.
Erről kedvenc utolsó mondatom jut eszembe:
- rosszul van, doktor úr? Ollyan homályos az arca...
Meg ez:
Ki akasztotta föl oda kendet?
- Én magam.
- De azt a nyakánál szokta az ember!
- Próbáltam úgy is, de nagyon fulladtam.

*

Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Az Európai Néppárt kilépett a Fideszből.

*

Azonnali

Nagy egyetértésben döntött a Néppárt a Fidesz felfüggesztéséről, Orbán Viktor pedig már azt mondja: húsz év múlva ő fog jogállami ügyeket vizsgálni. Szerintetek viccel vagy fenyeget?

*

Hollik az Azonnalinak:
Nem az Európai Néppárt függesztette fel, hanem az Európai Néppárt szavazta meg a Fidesz javaslatát, amely az Európai Néppárt tagja. Szóval ez a különbség. Értitek?

guma 2019.03.21. 06:20:48

@Orica Középföldi:

természetes, hogy megtámadták: 190-en támadtak, 3-an védték...

Orica Középföldi 2019.03.21. 10:55:45

A témához :

hvg.hu/itthon/20190321_Bator_Sir_Orban?fbclid=IwAR2tDEzN-HLhmJEPN3V0-h9-SBGotH3r475SRD_aK_1je0ECX6JThmQJBIk

*

Más.

Naponta jön valami a sajtóban, a papi pedofíliáról.
Elméláztam, hova kopott a papok tisztelendő atya, tiszteletes/tisztelendő úr megszólítása.

Rátévedtem egy oldalra, ahol arról beszélgettek, hogy illik szólítani a papokat. Valaki megjegyezte, neki nem jön szájára az atya megszólítás, mert neki az Istent jelenti.
Válasz, ha KISBETŰVEL MONDOD az atyát, az akkor már nem azt jelenti.

Kész voltam:))

.

jaegtoer 2019.03.22. 20:29:12

Valamilyen különös oknál fogva eszembe jutott Horn Gábor örökbecsűje:

"..nem azt mondták Feri, azt mondták, menj a picsába, valljuk be."

taga20 2019.03.23. 01:38:48

@jaegtoer: "Valamilyen különös oknál fogva eszembe jutott Horn Gábor örökbecsűje:"

nekem meg eszembe jutott, hogy eszt elbasztuk, nem kicsit!

mék egy klasszikus!

zenét bírod gyökér?:))

nesze nigger! Ode an die Freude.

www.youtube.com/watch?v=a23945btJYw&list=RDa23945btJYw&start_radio=1

guma 2019.03.23. 05:39:43

@taga20:

neked mi árt meg ilyenkor?

jaegtoer 2019.03.23. 06:08:00

@taga20:

elárultad magad, mégiscsak érző lélek vagy te, hiába játszod itt a ....

jaegtoer 2019.03.23. 06:15:28

minőségi szintek, eltérések és különbségek Europa versus Hungary

Európa:

www.youtube.com/watch?v=iwN2r8Lma_8&index=9&list=RDa23945btJYw

Hungary:

www.youtube.com/watch?v=qt5AycD2af4

taga20 2019.03.23. 08:33:00

@jaegtoer: ne légy má ilyen szigorú a leprafészek hazáddal, azé belőled is, csak embert faragott:)))

ja, és még egy szelet jurópa!;)

www.youtube.com/watch?v=OC3jWP-V8Nc

Orica Középföldi 2019.03.23. 09:23:49

Milyen jogász, politológus, egyetemi docens, politikus az, aki 52 évesen még nem tudja,- hosszú "hűség" után - hogy a nerben csak a "vagy-vagy" létezik, és elkezd rinyálni?

Szívem szakadna meg Navráért, ha nem tudnám, - ismerve az előéletét - hogy az antréja a fidesznél már kijelölte ezt az utat.

Orica Középföldi 2019.03.23. 10:06:18

"Demokrácia. Örökzöld és mindig számon kérhető. Tudjuk-e, mivel jár? Hosszadalmas. Energia kell hozzá. Türelem. Modor. Nagyvonalúság, Egymás tisztelete. Nálunk mindennek kialakulása »a szokásosánál« is hosszabb lesz. Mert ebben - elsorvadtak szerény hagyományaink. Mert először mindazt meg kell majd hallgatni, beszélni és vitatni, ami felgyülemlett. Számlák gyűjtögetése folyik. Pedig meg kell beszélnünk a dolgainkat. De valakiknek dönteniük kell majd. És a döntésekért felelősséget kell majd vállalniok. A magyar demokrácia piacán erős túlkínálat van: irigységből, féltékenységből, kárörömből, ellendrukkerségből, monopoldemokráciából."

Ezt Baló György írta több mint 30 évvel ezelőtt. Még előtte voltunk, de ő tudta, hogy az átállás hosszabb lesz a szokásosnál. Neki volt hozzá energiája, türelme, modora és nagyvonalúsága. Csak a harminc év, az nem volt elég. Nyugodj békében, Gyuri!

(Nyáry K)

taga20 2019.03.23. 10:17:36

@Orica Középföldi:

csókolom oricanéni! nagyon igaza teccik lenni, mint mindig:)

azé weber is egy nagy barom, hogy idejött ungárnba a csútihoz, és megdumálta az "oroszlánnal", hogy mostantól legyen vega:)))

komolyan mondom ennyi barmot. ha csak itthon szétnézek. kezdve pálinkástól, az ürgenőn keresztül, hadházyig bezárulva.

nekem már 1998-ra végleg leesett a tantusz, de én csak egy sima esztergályos vagyok:)))

taga20 2019.03.23. 11:29:08

@guma: szerintem valami menedzser betegség lehet, vagy valami cukorka idézi elő eszt nálam:)))

coub.com/view/wh5ag

Orica Középföldi 2019.03.24. 04:43:45

Felteszem, az alábbi nem lesz tananyag S Marcsi töritanárokat tovább/átképző kurzusán. Pedig jó:)

hvg.hu/itthon/201912_mindenkihez

*

Péter Konok

Valamelyik papíralapú pravdaipari bomlástermék hosszú cikkben támadja az Aurórát általában, illetve a ma esti Tanácsköztársaság-kerekasztalt és bulit.
Elrettentésül tőlem idéznek egy passzust, amiben arról írok, hogy 1919-ben egy rakás proligyerek eljuthatott a Balatonhoz, és az elrekvirált magánkastélyok némelyikében tüdőgondozó szanatóriumokat (vagy éppen gyermekotthonokat) alakítottak ki.
Először nem is értettem, hogy miért pont ez a kis részlet sérti legjobban a nerkölcsi érzéküket. Aztán rájöttem: hiszen gazdáik éppen azon dolgoznak, hogy ellopják a Balatont, és az elrekvirált szanatóriumokból és gyermekotthonokból magánkastélyokat alakítsanak ki.
Furcsa dolog ez a történelem.

jaegtoer 2019.03.24. 06:15:28

"..."olyan rossz reputáció Nyugat-Európában miniszterelnöknek és országnak, mint nekem és Magyarországnak, talán még sosem volt."

és mire mentünk vele? - kérdezem már én." [nem én, a kérdező]

Válasz:

'Mire mentünk vele', mire mentünk vele? Muszáj kukacoskodni?! Komolyan mondom, még komolytalanabbul gondolom, mindazonáltal a legelkötelezettebben, minek annyit kérdezősködni? Pláne ilyeneket!? És mi lesz az egészséggel? Arra nem tetszik gondolni? Az a sok kérdőmondat! Az az oka mindennek. Minden bajnak. Hogy mindig fölmerülnek. 'Itten' s 'ottan', kérem szépen rendezetten és szervezetten a legnagyobb csendben, olykor-olykor harsonaszóval nyugodtan, fényes nappal és matt éjjel, és minden egyéb előre jelezhető jelző nélküli napszakban teljes nyugalommal szeretnének rájárni a kasszára, és erre fől egyesek kérdezősködnek, feszt. Hallatlan, na! Mire mentünk vele? Mire?! Kérem szépen elértük a kérdőmondatok aranykorát... s hamarosan a platinakorba lépünk. Hacsaknem már meg is érkeztünk.

jaegtoer 2019.03.24. 06:33:45

@taga20:

"_de én csak egy sima esztergályos vagyok:)))_"

Akkor a maximumon vagy. Egy esztergályosnak muszáj simának lenni. Ki hallott már érdes csapágyról, még a bütykös tengely is sima. Mondjuk amikor (különböző mértékben) karcos vagy érdes esztergályos vagy, akkor elfog a kíváncsiság, hogy a szakmai önbecsülésedet melyik szerszámos szekrényben felejtetted. [:-))) , máhogyértsd, szmájli:-)))) ]

jaegtoer 2019.03.24. 06:35:33

@Orica Középföldi:

ez a: 'Smarcsi' terminológia tetszik. Smarcsi. Kifejező.

Orica Középföldi 2019.03.24. 11:54:56

@jaegtoer:

Lattmann megjegyzése:))

Én egyetlen dolgot kérnék csak: ezt az irányított orálorgiát ne hívjuk már konferenciának, köszönöm.

Orica Középföldi 2019.03.24. 12:10:24

Ez jó.

hvg.hu/kultura/201912__politikusok_felelossege__max_weber__orbanmagyarazas__joembert_nem_keresunk#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

*

Valamiért úgy érzem, passzol a fentihez -

"Sokan azt hiszik, gondolkodnak, pedig csak újrarendezik előítéleteiket." / William James, az amerikai funkcionalista pszichológia atyja /

Az úr kiváló és sokoldalú elme volt. Többek között átértékelte az igazság fogalmát. Az igazság nem egy objektív terminus, hanem egy olyan valami, amely bizonyos kontextuson belül működik. Ezt 1897-ben írta:)

Orica Középföldi 2019.03.24. 12:17:17

Jöjjön egy kis keresztény ismeretterjesztés Gábor Györgytől.

Nagyböjt 3. vasárnapja van. A mai evangélium, hogy mindnyájunknak örömhírrel induljon a nap, Orbán Viktor reggeli rádiós lelkigyakorlata során megfogalmazott üzenete volt, amely így hangzott: „Most böjt van és a böjti időszak arra való, hogy a fontos dolgoknak adjunk elsőbbséget és a lényeg a migráció.”
Én eddig úgy tudtam, hogy a keresztény hívő számára a böjti időszak lényege az elmélyülés, a felkészülés, a kiengesztelődés és a lemondás, hogy a lélek méltó módon készüljön fel Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére. Ezt a célt szolgálja a 40 napos böjti időszak, amely részben emlékeztet Jézus 40 napos böjtjére, pusztai tartózkodására, továbbá a 40 napig tartó vízözönre, s a zsidó nép 40 évig tartó pusztai vándorlására. Ez a lényeg és nem a migráció. Migránsokról itt szó sem esett, legalábbis eddig.
Pedig már a II-III. században élt Tertullianus a De ieiuniis (A böjtökről) szóló művében arra hívta fel a keresztények figyelmét, hogy csakis a megfelelő módon lelkiekben átszellemült lélek böjtje az elfogadható, ha azonban a böjtölő vagy böjtre hivatkozó nem a kívánatos lelki célt jelöli meg, akkor a spirituális fegyelemmel szemben áll, s az nem böjt, csupán „a falánkságra rakunk zabolát”, miközben megvan „a készség a zabálásra.” Tertullianus arra is figyelmeztet – lehet, hogy ezeket a sorokat I. Nagy Keresztényvédő Viktor nem ismerte eddig -, hogy „a soványabb test talán könnyebben is jut át az üdvösség szűk kapuján, a könnyebb test gyorsabban is támad fel”, s Tertullianus alig leplezett gúnnyal és megvetéssel még hozzátette, hogy a sportolók nyugodtan egyenek sokat, „faljanak az ökölvívók és az olympiai versenyzők. Nekik jár ki a terjedelmes test… a mi erőink azonban mások… A jóltartott keresztény szükségesebb tán a medvéknek és oroszlánoknak, mint Istennek…”
Hát így, ennyit üzennék I. Nagy Keresztényvédő Viktornak ókeresztény forrásból a böjtről, valamint a vékony testalkat és az üdvözülés összefüggéséről.
És még valami! Éppen a mai napon, vagyis nagyböjt 3. vasárnapján a hagyományos evangéliumi olvasmány Lukács 13,1-9, ahol Jézus a megtérésre szólít fel, majd elmondja példabeszédét a terméketlen fügefáról. Miután a gazda nem talált a fán gyümölcsöt, arra szólította fel a vincellért, hogy vágja ki. Ám a vincellér az alábbiakat mondta: Uram, hagyd meg még ebben az évben, míg körülásom és megtrágyázom, hátha terem jövőre, ha pedig nem, akkor vágd ki.”
Mintha csak a Néppártban mondták volna I. Nagy Keresztényvédő Viktornak: most még körülássuk és megtrágyázzuk, de ha jövőre sem hoz gyümölcsöt, akkor kivágjuk.

Orica Középföldi 2019.03.24. 12:53:26

@taga20:

"nincs teljesen igazad, mert van amikor érdesnek kell lenni:)"

Az esztergályosnak, vagy a megmunkált darabnak?

"érdes" szinonimái:
rücskös, ragyás, kérges, göcsörtös, durva, dorozmás

Komolyan kérdezem, ezeket esztergával elő lehet állítani?

*

Válaszoltam a Grecsós kérdésedre. Olybá tűnik elkerülte a figyelmed.

taga20 2019.03.24. 15:15:09

@Orica Középföldi:

"Az esztergályosnak, vagy a megmunkált darabnak?"

döntse el mindenki, saját szája íze szerint:)

""érdes" szinonimái:
rücskös, ragyás, kérges, göcsörtös, durva, dorozmás"

egyiket másikat igen, de der dreher alapvetően nem egy szómágus:))

"Válaszoltam a Grecsós kérdésedre. Olybá tűnik elkerülte a figyelmed."

természetesen nem kerülte, köszönöm a válaszod. értettem amit írtál nekem, de nem vagyok a szavak embere, ezé nem volt mit hozzáfűznöm.

ja és a tavaszi tárlat nagyon tetszett.

u.i.:szép az élet, me kurva szép tavaszi idő van:)))

jaegtoer 2019.03.24. 16:51:32

@Orica Középföldi:

Ma pont az igazságról a képzetről elmélkedtem, valamint arról, hogy az igazság miképpen válhat hamissá, s a hazugság miképpen transzformálódhat igazsággá.
A végén hosszadalmas és bonyolult vitába keveredtem Istennel, amit senkinek nem kívánok. Mondanom sem kell, az Úrral ellentétben a Sátán nagyon is hihető válaszokat sugdosott feszt a fülembe, miközben az Örökkévaló csak mismásolt, a tudomány állása meg olyan, amilyen.

jaegtoer 2019.03.24. 16:52:25

...az igazságról ÉS a képzetről...

jaegtoer 2019.03.24. 16:54:04

@taga20:

"_döntse el mindenki, saját szája íze szerint:)_"

Ekkora szabadság nincsen.
Jól is néznénk ki.
süti beállítások módosítása