He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Magyarországon a legdrágább a havi keresethez képest a banki számlavezetés

2019.02.10. 05:05 guma

 Forrás: MNB

A magyarországi alacsony jövedelműeknek a legdrágább a bankolás Európában

A Napi.hu foglalta össze a Magyar Nemzeti Bank friss tanulmányát, melyben a hazai banki költségeket elemzik jövedelemarányosan 11 európai országéval is összehasonlítva. A jegybank arra az eredményre jutott, hogy mind a három jövedelmi kategóriában Magyarországon a legdrágább a havi keresethez képest a számlavezetés.

A minimálbért keresőknek havonta átlagosan 1039 forintba, azaz a nettó jövedelmük 1,13 százalékába kerül a bankolás.

Összehasonlításképpen a második helyen osztozó Bulgáriában és Portugáliában 0,74 százalékát kell az alacsony jövedelműeknek költeniük a banki szolgáltatásokra, míg Franciaországban ez a szám 0,18 százalék, az Egyesült Királyságban pedig kereken 0, ott csak a magas jövedelműeknek kell ilyesmiért fizetnie.

Az átlagosan kereső magyarok 0,56, az átlagon felüli jövedelemmel rendelkezők pedig 0,36 százalékát költik a hazahozott pénzüknek, utóbbi csak kevéssel megy az Egyesült Királyság-beli 0,28 fölé. Ebben a kategóriában a 11 ország közül Dániában és Franciaországban a legalacsonyabb ez a hányados, 0,04 százalékkal.

A tanulmány megállapítja, hogy a legjobb módja a terhek csökkentésének az lenne, hogy ha a többi országhoz hasonlóan Magyarországon is olyan csomagokat árulnának a bankok, amelyek igénybevétele esetén egy fix havidíjért korlátlan mennyiségű utalást lehet egy számláról végrehajtani. Jelenleg azonban a hazai bankok nagy része nem így működik, az átutalási terheket pedig megnöveli a minden utalás (kivéve a 20 ezer forint alatti lakossági utalások) után fizetett tranzakciós illeték, melynek szintén a csökkentését ajánlják a szerzők .

Forrás: Napi.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5214617540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2019.02.10. 08:05:05

Mert nekünk semmi se jó! végre valamiben listavezetők vagyunk, erre püff, ez se jó. Tényleg nem lehet semmit kezdeni ezzel a fél-ázsiai népséggel. Már csak arra vagyok kíváncsi, milyen korszak előembere a magyar népesség. Ahelyett, hogy büszkeséget sugallnának a szerzők, képesek azon agyalni, hogy kerüljünk le a lista elejéről. Nem értek velük egyet. Nagyon nem. Mivé lesz így a NER? Hogy fognak az orbán-csemeték saját lábon álldigálni? (vagy állig állni?) Miből lesz menedzselve a zseniális és multifunkcionális és polihisztor Mészáros Lőrinc és tettestársai? És a sport-üzlet és a -létesítmény létesítés?
Óriási szerencsére a műkincseinket már szakmányban és országszerte hordják a szarháziak szerte-széjjel a múzeumokból, élükön a miniszterelnökkel egészen a legutolsó tolvajig aki elégséges stallummal rendelkezik ehhez az égre-kiáltó arcátlansághoz, - természetesen a megfelelően alkotott és rögzített jogforrás védelme és örve alatt.
Akadémia?... oktatás... egészségügy... egyáltalán bármi...?
Nem tudom felmérni, hogy a tatárdúlás mekkora kárt okozott, de ami most folyik bűnszervezetbe tömörült politikai vezetéssel, nos..., nincs NOS*, mert itt minden tulajdon, jog izeg-mozog, használódik s úgy cserél gazdát, hogy az végül egyetlen akarat, a nemzeti tolvajlást irányító miniszterelnök kedvére történjen. Ha hiszitek, ha nem, a miniszterelnök megtakarításai már 1 millió Ft fölé emelkedtek. Egyszerű ember, na. Szerencsére igénytelen. Képzeljétek el, ha igényes és kifinomult ízlésű és elméjű lenne. No, akkor lenne csak haddelhadd!
Miért ne tennék hát a bankok, amit megtehetnek?

A NOS: New Old Stock (azaz régi (öreg) új darab, példány)

Gyakran 30 -80 éves órákra használják ezt a rövidítést, mintegy érték- és állapotjelölést arra, hogy az óra nem volt használatban, új állapotú, soha nem került eladásra, vagy megvették, de nem használták, dobozában vagy fiókban aludta csipkerózsikai álmát. Karcmentes, hibátlan és gyári állapotnak megfelelő tökéletes külsejű, belsőleg hibátlan mechanikájú szerkezetek a NOS állapotú órák.

Persze vannak szép kinézetű órák, amelyeket a használat során kíméltek, vigyáztak rájuk, vagy üveget cseréltek benne, felpolírozták és/vagy újrakrómozzák az óratokot, s így próbálják eladni őket NOS állapotúnak jellemezve. Ez a módi viszont már csalás. Szerencsére a csalás a föntebbi esetben nem áll fenn. Ezek nyíltan, következetesen, arcpirító pökhendiséggel és teljes mellszélességgel lopnak, csalnak, hazudnak éjjel és nappal. Nem tudtok úgy levegőt venni, vagy akár egyetlen egy lépést tenni, vagy egyetlen percig várakozni, hogy közben ne lopnának el tőletek valamit. Leginkább a jövődet Kedves Nép.
süti beállítások módosítása