He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Gyűjtemény a Kolozsvárosról: "Új év, régi hülyékkel"

2019.01.05. 07:00 guma

Nem csak a bűn, a bűnpártolás is

Új év, régi hülyékkel. Ha valaki azt gondolta volna, hogy egy fikarcnyit is javul a helyzet csupán attól, hogy néhány barom a frászt hozta a kutyákra az év utolsó napján (meg előtte és utána, mert ki kellett próbálni a tűzijátékot időben és el kellett használni a maradékot másnap, harmadnap, negyednap), az nagyon tévedett. Nem javult a helyzet, ellenben sokat romlott. Ilyen fékevesztett őrjöngést, ilyen színvonaltalan, habzó szájú mocskolódást még ezen az égövön is ritkán látni. Ennek egyetlen racionális oka van: fosnak az elvtársak.

A társadalom egyik fele eljutott arra a pontra, amikor felismeri: már nincsen veszítenivalója. Nincs hová hátrálni. És nincs miért hátrálni. Eddig azt tette, mert azt gondolta, úgy majd megússza. Mostanra kiderült, hogy senki semmit nem fog megúszni, a hatalomba csimpaszkodó félművelt csürhe átgázol mindenen, mert még többet akar zabálni. És teljesen mindegy, hogy egyetemi tanár, kutató, gyári munkás, művész, bolti eladó vagy pedagógus az illető, senkinek nincs kegyelem. A lúdtalpas zabálógép utoléri. Nincs kegyelem és nincs védelem.

Egy fél (a másik fele is nézi, csak éppen nem érti) ország nézi évek óta, ahogy a korlátolt szellemi képességű, erkölcsileg lezüllött (vagy eleve úgy született) horda dagadtra zabálja magát a közösből és már hozzák a pereputtyot is, már családostul taposnak azok hátán, akik megtermelik azokat a javakat, amikből aztán kisvasút lesz és stadion a kert végébe, milliós cipőcske az oszloplábakra, magánorvos, magánrepülő, luxusautó a luxusfeleségnek, gyémánt a kurva nyakába, kastély a vőnek, fél ország a seggbuta, saját erőből megélni is képtelen stróman nevére. És mindegyikük arcán ott az öntelt, arrogáns vigyor. Mert ők érinthetetlenek.

Ez a szilárd hit rendült most meg. Nem csak a síkostoba, a hatalom seggének langymelegében élősködő, önmagukat politikusnak képzelő pártkatonák, hanem a bűnbandát pénzért és pozícióért elvtelenül szolgáló propagandisták is rájöttek, hogy baj van. A baj az ő fogalmaik szerint nem ott kezdődik, hogy leamortizáltak és kifosztottak egy egész országot. Nem az a baj, hogy az ország vezetésére szerződöttek leszarják az ország lakóit, hogy ők és családtagjaik milliomosok lettek néhány év leforgása alatt és nem saját erőből, nem önszorgalomból, hanem a köz kifosztásából. Nem az a baj az ő fogalmatlan, értéktelen gondolkodásukban, hogy emberek halnak meg kórházi fertőzésekben a huszonegyedik században, hogy kettészakadt a társadalom – nem két egyenlő részre -, hogy születési előjog lett az egészség, az emberhez méltó élet, a tanulás, a biztonság és születési hiba a szegénység, a tanulatlanság, a kilátástalan jövő, amiből nincs menekvés. A baj nem az, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. Még csak az sem, hogy erre rájött valaki, ugyanis eddig is nyilvánvaló volt, nem is titkolták. A baj az, hogy a társadalom egy része fel merte emelni a fejét.

Most megy az ész nélküli nyüszítés, hiszen nem kicsi a tét. Tudom, hogy a finom lelkű honfitársaim szerint nem szabad senkit sem jogi szankciókkal fenyegetni, mert az csúnya dolog, nem méltó a politikához. Azt nem tudom, mi méltó a politikához, de azt tudom, hogy a bűnözőknek felelniük kell a tetteikért. Márpedig aki lop a közösből, aki megkárosítja a társadalmat, aki szándékosan hazudik azért, hogy lejárasson más embereket, aki közreműködik emberek becsapásában és kifosztásában, az bűnöző. Akár mágikusnak hazudott varázskarkötőt árul hiszékeny embereknek, akár hazugságokkal tömi az olvasók fejét azért, hogy a biztos fizetése meglegyen, felelnie kell. Amennyire tudom, a jog a bűnt és a bűnpártolást is szankcionálja. Ez ennyire egyszerű.

Márpedig ha bukik a rezsim, nem maradhat el az elszámoltatás sem. Már régen nincsen mód a nagyvonalúságra. Nem lehet legyinteni, hogy ami volt, elmúlt, foglalkozzunk a jelennel. Nem lehet, mert ahhoz túlságosan messzire ment már mindenki. Ezt érzik az elvtársak és nem nagyon maradt más eszközük (az erőszakon kívül, de az a legélesebb kétélű kés a fiókban), mint tovább hazudozni. Ott tartunk, hogy mindenki Soros bérence, aki szót mer emelni a nagyüzemi lopások és a demokratikus berendezkedés szétverése ellen. Ott tartunk, hogy a Fidesz a lakájmédiával vállvetve nyivákol azért, hogy a Jobbik Gyurcsány Ferenccel egy lépcsőre állt.

Pedig nem Gyurcsány, nem a Jobbik, nem az LMP vagy a Momentum vagy az MSZP jelenti a veszélyt az élősködőkre. Hanem az az elégedetlen tömeg, aki ezeket az ellenzéki pártokat és pártocskákat belekényszerítette az összefogásba. Ezeknek a pártoknak nincs választásuk. Vagy együttműködnek, vagy őket is elsöpri a készülődő vihar. A kormánypárt és csicskásai mégis igyekeznek meggyőzni a saját híveiket arról, hogy nem a magyar emberek, a tulajdon honfitársaik, gyerekeik, unokáik, testvéreik, szomszédaik, munkatársaik nyilvánítanak véleményt – más lehetőség híján – az utcán, hanem valami külföldről fizetett idegen ellenség.

A mai napon az ellenzéki pártok folytatták a színészkedést.

Soros György pénzéből szerveznek erőszakos utcai megmozdulásokat, és Soros pénzből fizetett aktivisták közreműködésével támadtak a rendőrökre és az Országgyűlés épületére a karácsony előtti napokban. Soros azért finanszírozza őket, hogy az európai parlamenti választások után újra bevándorláspárti többsége legyen az Európai Parlamentnek. (Fidesz)

Egy biztos, hogy Magyarországon csak kis, sorosista csoportok, néhány bűnöző és pár újnáci ragadtatta magát törvénysértésre, miközben a csendes, nagy többség számára az elmúlt években elért gazdasági és társadalmi sikerek, és a nyugalom megőrzése a legfontosabb, és mélyen elítéli a vandál politikai aktivisták és néhány bűnöző utcai őrjöngését. (Origo)

Az óbégatókórushoz csatlakozott a lakájmédia is, immár saját jogon. Egy Buzinkay György nevű momentumos írt egy cikket az azonnali.hu nevű portálra a propagandisták felelősségéről. Konkrétan így zárul a cikk:

2019-ben tehát nem elég a független közmédiát követelni, ami ellenőrzi a hatalmat. A propagandagép propagandistáit is el kell számoltatni. Bíróság elé kell állítani azokat, akik részt vettek az magyar demokrácia felszámolásában és a magyar függetlenség oroszoknak való kiárusításában.

Lát ebben valaki valami oktalan fenyegetést? Mert én nem. Aki egy ország demokratikus berendezkedésének felszámolásában részt vesz, aki más ország érdekeit szolgálja a saját hazájával szemben, annak bizony számolnia kell a következményekkel. Úgy tűnik, a PS propagandistája nagyon magára ismert Buzinkay írásában, mert hajnalhasadáskor tolta is fel a cikknek nem, véleménynek szintén nem, leginkább részeg hőbörgésnek tűnő irományát.

A propagandisták nem újságírók, hanem hazaárulók – ezzel a címmel üzent hadat a kormánypárti firkászoknak egy bizonyos Buzinkay György, a Momentum elnökségi tagja. A vállnélküli párt jeles személyisége (akinek létezéséről ezidáig sajnálatosan nem értesültünk) egyúttal azt is kilátásba helyezte, hogy mi, kormánypárti propagandisták alkalmasint a börtönben fogunk megrohadni mindahányan, már amennyiben itt valaha Fegyőr-kormány alakul. Az alkalomhoz illő tisztelettel első körben annyit bátorkodnék kérdezni tőled, te kis Buzinkay gyerek: mutasd már meg, Macron melyik kondenzcsíkos alsónadrágjából másztál elő? És mit játszod itt a Lenin-fiút, mikor el sem bírod a dobtárast, te anyaszomorító hülyegyerek? (PestiSrácok)

Erős kezdés. A folytatás hasonló hangnemben zajlik, de már az első sorokban is több hazugság és csúsztatás van, mint egy normál portál egész éves anyagában összesen.

Mindez egyetlen dolgot jelent számomra. Fosnak az elvtársak. Helyes. Megvan rá minden okuk és ezt már nem csak mi tudjuk, hanem ők is.

https://kolozsvaros.com/2019/01/04/nem-csak-a-bun-a-bunpartolas-is/

A matekzseni

Tekintsünk el attól, hogy Szijjártó mit emelt ki, mire mutatott rá és mit szögezett le. Én megragadtam a kinyilatkoztatás egy bizonyos pontján. Mutatom:

A Magyarországra érkező cégeknek a kormány a közpénzből 135 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Miután kötve hiszem, hogy nem banki utalással kapták meg ezt az összeget, helyből hülyeség, hogy készpénzben. De nem várom el egy minisztertől, hogy tisztában legyen a banki utalás és a készpénz közötti különbséggel. Naszóval.

135 milliárd forint ingyenpénz a közösből ebből 17 024 munkahely jött létre. Számoljunk! Ha elosztom az összeget a munkahelyek számával azt látom, hogy a remek magyar kormány egyetlen egy új munkahelyet majdnem 8 millió forinttal támogatott. Ez a 425 700 forintos átlagbérrel számolva (már amennyiben az igaz) azt jelenti, hogy legalább másfél évig mi fizetjük a közösből azokat a munkavállalókat, akik ezekben a külföldi tulajdonú gyárakban és üzemekben termelik a hasznot a külföldi tulajdonosuknak. Ügyes.

Nem lehetne inkább azt a rengeteg pénzt a hazai vállalkozások fejlesztésére fordítani? Vagy – tudom, hülye ötlet – kedvezményként odaadni azoknak, akik önfoglalkoztatásban gondolkodnak, de már a kezdet kezdetén rommá adóztatja őket a világrekorder magyar adórendszer és így képtelenek megerősödni?

Már csak azért érdeklődöm, mert a magyar ipar és vállalkozó valószínűleg itt marad, a külföldi meg elhúz innen abban a pillanatban, ahogy kihasználta amit lehet.

Bevallom, nem szívesen támogatom az adómból sem a Mercédeszt, sem az Audit. Akkor sem, ha Szijjártó egy büdös hangot nem ért abból, amit beszélek.

Tavaly külgazdasági rekordokat döntött Magyarország, az elmúlt év volt minden idők legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, soha ennyi és soha ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A miniszter kiemelte: tavaly 98 nagyberuházás jött Magyarországra a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül, ezek összesen 1380 milliárd forint értéket képviselnek, és ezekhez a beruházásokhoz a magyar kormány 135 milliárd forint vissza nem térítendő készpénz-támogatást nyújtott.
    Szijjártó Péter elmondta: a beruházásokkal 17 024 új munkahely létesült az országban, az így létrehozott munkahelyeken a vállalatok 425 700 forintos átlagbért fizettek, ami 40 százalékkal magasabb a külföldi beruházásoknál fizetett 2017-es átlagbérnél.
    Rámutatott: a nagyberuházások hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország érte el a harmadik legalacsonyabb munkanélküliségi rátát az Európai Unióban.

 A tavaly Magyarországra érkezett beruházások azért is nagyon kedvezőek, mert a korábbiaknál jóval magasabb hozzáadott értéket, nagyobb technológiai színvonalat képviselnek, és jóval több kutatás-fejlesztési tartalommal bírnak, így nemcsak mennyiségileg, hanem minőségileg is szintet lépett a magyar gazdaság – mutatott rá a külgazdasági és külügyminiszter.
    Szijjártó Péter hangsúlyozta: a legtöbb beruházás Németországból jött Magyarországra, a 98 nagyberuházásból 28-at német vállalatok hajtottak végre 620 milliárd forint értékben. A német beruházókat az Egyesült Államokból érkezett, illetve a magyar beruházó cégek követik. Az amerikai és a magyar cégek is 15-15 nagyberuházást valósítottak meg, a magyar vállalatok által végrehajtott nagyberuházások értéke meghaladta a 100 milliárd forintot – fűzte hozzá.
    A miniszter ismertette, a legtöbb beruházás az autóiparba érkezett, a 98 nagyberuházásból 36-ot ebben az ágazatban hajtottak végre, amelyek révén 851 milliárd forint értékű befektetés jött az autóiparba. A második helyen az alapvetően pénzügyi funkciókat Magyarországra telepítő üzleti szolgáltató szektor és az elektronikai szektor áll, 10-10 nagyberuházással.
    Elmondta: a magyar gazdaság a dimenzióváltás időszakát éli, amikor már nem az új munkahelyek száma a legfontosabb szempont, hanem az általuk megtestesített technológia és kutatás-fejlesztés áll a középpontban. Szerinte ez azt is jelenti, hogy a beruházás-ösztönzés terén az új támogatási formák jól működnek.
    A miniszter közölte, tavaly 7 technológia-intenzív nagyberuházáshoz és 10 kutatás-fejlesztési beruházáshoz adtak támogatást.
    Kiemelte: a beruházás-ösztönzésben, egy elismert szakmai rangsor alapján, Magyarország bekerült a világ 10 legjobb befektetési helyszíne közé.

 A miniszter megjegyezte, a tavalyi beruházások következtében Németországon kívül Magyarország az egyetlen olyan ország Európában, ahol megtalálható mindhárom német vezető autómárka saját gyártóegysége – ezt a világon még Kína mondhatja el magáról. Emellett a Jaguár, a Nissan és a Ford is szolgáltató funkciókat ellátó központot működtet az országban – közölte.
    Rámutatott: a magyar kormány keleti nyitás politikájának sikerét mutatja, hogy Dél-Koreából, Indiából, Japánból és Kínából 17 beruházást valósítottak meg tavaly Magyarországon.
    Szijjártó Péter jelezte, 2014 óta, amikor a külgazdasági és külpolitikát “egyesítették”, 71 800 új munkahelyet teremtettek az országban a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül.
    A tárcavezető kiemelte, az exportot tekintve 2014 óta minden évben nőtt a magyar kivitel összege. Az elmúlt év első 10 havi adatai alapján tavaly várhatóan ismét 100 milliárd euró fölött lesz a magyar export, 2018 október végéig ugyanis 7,6 százalékos bővülést mutatott a kivitel.
    “Ezen számok mögött a magyar emberek és a magyar családok teljesítménye áll” – mutatott rá a miniszter, hozzátéve, ez jelzi, a magyar emberek által előállított termékek nemzetközileg is versenyképesek. (MTI)

https://kolozsvaros.com/rovidek/a-matekzseni/

Csiribí-csiribá, Kásler doktor csodái

Hiába! Aki tud, az tud. A szegénység felszámolva (amit nem mérünk, az nincs), hajléktalanok nincsenek (képben) és elsejétől, nulla óra nulla perctől az egészségügyben varázsütésre megoldódott a sürgősségi ellátás. Hát mi ez, ha nem valóságos csoda? Naugye.

2019. január 1-je óta egységes sürgősségi ellátórendszer működik az országban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton fejezi ki köszönetét az egészségügyi intézményeknek a sürgősségi ellátás zökkenőmentes bevezetésért és a betegek ellátásában nyújtott magas minőségű szakmai tevékenységért, illetve a rendszer kialakításában  korábban végzett komoly előkészítő munkáért.

Január 1-től megváltozott a sürgősségi ellátás rendje. A változásnak köszönhetően gyorsabbá és biztonságosabbá vált az ellátás, ugyanis a triázs rendszer lehetővé teszi, hogy a lehető legrövidebb idő alatt rögzítsék a sürgősségi ellátás informatikai hálózatában a beteget, majd a súlyossági kategóriák alapján  azonnal besorolják aktuális állapotának megfelelően. Ezzel a szabályozással hatékonyabbá vált a rendszer, hiszen a magas kockázatú betegeket kiemelik a kevésbé sürgős ellátást igénylők közül. (MTI-OS)

 

https://kolozsvaros.com/rovidek/csiribi-csiriba-kasler-doktor-csodai/

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9314537400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2019.01.05. 09:03:16

Merő kárálás az egész. Itt kérem -minden istenhitem- mellett meg kell állapítanom, hogy evolúciós problémák vannak. Számos kulcspozícióban lévő egyén vagy elbújt az evolúciós hullám elől, vagy az a hullám egyszerűen átbukott rajta, mintegy érintetlenül hagyva. Másként mire is vélhetném a vélelmezhetőket?

Orica Középföldi 2019.01.05. 10:14:27

Erről jutott eszembe:)

A hülyék őstörténete
Fantasztikus figurák voltak. Voltaképpen Julianus barátig vezetnek vissza a szálak, aki 1235-1236-ban, keresve a magyarok őseit, eljutott Baskíriába és a tatárok földjére. Wilhelmus Rubruk az 1240-es években, a mongol nagykán udvaráig megy el, s állítása szerint találkozott magyarokkal. Georgius de Hungaria a XIV. században utazik Khambalikbe (mai Peking), hogy magyarokra leljen, Johan Gruber II. Apafi Mihály udvarából indulva Belső-Ázsiát járja be hasonló céllal. Aztán ott van Kőrösi Csoma Sándor, aki szintén Belső-Ázsiát utazza körbe, Jerney János Levédia és Etelköz feltételezett helyét kutatva jut el a párthusok földjére, Zichy Jenő a mai Üzbegisztán területére, Reguly Antal a lappokhoz, az udmurtokhoz, a hantikhoz, a mordvinokhoz és a csuvasokhoz, s Vámbéry Ármin ugyancsak Belső-Ázsiát járja. Munkácsi Bernát az udmurtokhoz, a vogulokhoz és a manysikhoz jut el, Szinnyei József a finnek földjére és még hosszan sorolhatnám. A személyes bátorságon, kurázsin és elszántságon kívül kellett persze némi szaktudás: nyelvészek, orientalisták, néprajzosok, történészek, finnugristák, turkológusok, altajisztikával foglalkozó szakemberek, és persze valamennyien sok-sok nyelven beszélő és sok-sok nyelv történetét és grammatikáját jól ismerő kutatók voltak.
Most – mint azt a Válasz cikkében olvasom –, Kásler Miklós, akit tekinthetünk az Orbán-kormány nulladik és a hazai orvostudomány tizenegyedik parancsolatának, an sich, a politikai célú nemzeti múltberuházás jegyében, az MTA BTK Őstörténeti Témacsoportja és a tavaly létrehozott László Gyula Intézet mellett (amely a Lezsák Sándor-féle Nemzeti Művelődési Intézetbe tagolódik be), mintegy 880 millió forintos alaptőkével felállította a Magyarságkutató Intézetet.
Eddig remek. Aztán Kásler Miklós, amint ezt tavaly novemberben megígérte, s amint ígéretéhez hű is maradt – szó szerint azt mondta, hogy „nem a legavatottabb tudóst keressük erre a feladatra” – meg is találta a sem nem avatott sem nem tudóst, akit rögtön főigazgatónak nevezett ki. Az illető sem nem nyelvész, sem nem néprajzos, sem nem történész, sem nem finnugrista, sem nem orientalista, sem nem turkológus, sem nem altajisztikával foglalkozó szakember, ellenben a Központi Statisztikai Hivatal műszaki és üzemeltetési osztályáról áthelyezett jogász, továbbá egy társasházkezelő cég tulajdonosa, bizonyos Horváth-Lugossy Gábor. Nos, lófasz fog itt nyelvészkedni, néprajzoskodni, történészkedni, beszélni mindenféle nyelveken, szépen lekönyvelik magyar nyelven azt, amit Áder, Orbán, Kövér vagy Kásler megrendel tőlük, oszt a társasházkezelő tulajdonosa azonnal egy közös társasházba költözteti be a sumérokat, a szittyákat, a hunokat, a baszkokat, a párthusokat és a magyarokat, a finnugor jöttmenteket pedig szépen kilakoltatja onnan, elvégre ő „nem a legavatottabb tudós”, ám a társasházakhoz kurvára ért, aztán slussz-passz!
Eddig is remek. Aztán az is remek, hogy – mint kiderült – ez a „nem a legavatottabb tudós” (de avatott társasházkezelő és műszaki osztály jogász) avatott barátja, haverja és üzletfele annak a nagyszerű, kissé dadogó tollú Szakács Árpádnak, aki a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője, a kiváló Magyar Idők újságírója, s aki nemrég szakmányban írta a kultúrharcos cikkeit. Nos, a mi jó tollú Szakácsunk korábban annál a Magyar Társasház Kft-nél dolgozott ügyvezetőként, amelynek tulajdonosa a „nem a legavatottabb tudós”, mindenféle nyelveken, szépen lekönyvelik magyar nyelven azt, amit Áder, Orbán, Kövér vagy Kásler megrendel tőlük, oszt a társasházkezelő tulajdonosa azonnal egy közös társasházba költözteti be a sumérokat, a szittyákat, a hunokat, a baszkokat, a párthusokat és a magyarokat, a finnugor jöttmenteket pedig szépen kilakoltatja onnan, elvégre ő „nem a legavatottabb tudós”, ám a társasházakhoz kurvára ért, aztán slussz-passz!
Eddig is remek. Aztán az is remek, hogy – mint kiderült – ez a „nem a legavatottabb tudós” (de avatott társasházkezelő és műszaki osztály jogász) avatott barátja, haverja és üzletfele annak a nagyszerű, kissé dadogó tollú Szakács Árpádnak, aki a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője, a kiváló Magyar Idők újságírója, s aki nemrég szakmányban írta a kultúrharcos cikkeit. Nos, a mi jó tollú Szakácsunk korábban annál a Magyar Társasház Kft-nél dolgozott ügyvezetőként, amelynek tulajdonosa a „nem a legavatottabb tudós”,mindenféle nyelveken, szépen lekönyvelik magyar nyelven azt, amit Áder, Orbán, Kövér vagy Kásler megrendel tőlük, oszt a társasházkezelő tulajdonosa azonnal egy közös társasházba költözteti be a sumérokat, a szittyákat, a hunokat, a baszkokat, a párthusokat és a magyarokat, a finnugor jöttmenteket pedig szépen kilakoltatja onnan, elvégre ő „nem a legavatottabb tudós”, ám a társasházakhoz kurvára ért, aztán slussz-passz!
Eddig is remek.

Orica Középföldi 2019.01.05. 10:17:01

folyt.

Aztán az is remek, hogy – mint kiderült – ez a „nem a legavatottabb tudós” (de avatott társasházkezelő és műszaki osztály jogász) avatott barátja, haverja és üzletfele annak a nagyszerű, kissé dadogó tollú Szakács Árpádnak, aki a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője, a kiváló Magyar Idők újságírója, s aki nemrég szakmányban írta a kultúrharcos cikkeit. Nos, a mi jó tollú Szakácsunk korábban annál a Magyar Társasház Kft-nél dolgozott ügyvezetőként, amelynek tulajdonosa a „nem a legavatottabb tudós”, Horváth-Lugossy Gábor, s Szakács Árpád jó tollú író könyvkiadó cége székhelyének a „nem a legavatottabb tudós”, vagyis Horváth-Lugossy Gábor a tulajdonosa. Ugyanaz a Horváth-Lugossy Gábor nevű „nem a legavatottabb tudós”, aki Szakács Árpád Nagy Magyarország c. lapjában, „nem a legavatottabb tudós”-ként korábban publikált is valamit.
Mindez azért jó, mert azok a régi idióták jöttek-mentek össze-vissza, járkáltak, mint zsidóban a fájdalom, a törökökig, a mongolokig, a tatárokig, párthusokhoz és mordvinokhoz, csuvasokhoz és vogulokhoz, Baskíriába és Üzbegisztánba, minden eszement helyre, de ezeknek már utazgatniuk sem kell: az egyik átmegy a saját lakásából a másik által tőle bérelt úgyszintén saját lakásába, aztán vissza, a másik által emettől bérelt lakásából a saját, amannak kiadott lakásába, ezt hetente négyszer-ötször, kicsit ilyenkor áldoznak a saját és a bérelt lakásban egyaránt megtalálható Kásler-szobor előtt, ahol a miniszter, kezében az egy kőtáblán elférő nulladik és tizenegyedik parancsolattal, épp elhajítani készül a kőtáblát ahhoz a tudóshoz, aki feltűnt egy pillanatra az előszobában, mindenféle idegen nyelven hablatyolt, s kereste a magyarok nem elmebajos őseit.
Eközben a „nem a legszakavatottabb tudós” és a remek tollú újságíró (műszaki üzemeltetési ellenőr, civilben Társasház Kft tulaj és a Társasház Kft ügyvezetője) egymáshoz simulva, fene módon dorombolva olvasgatják a legszakavatottabb tudósok legszakavatottabb munkái közül az alábbiakat: Bobula Ida: A sumér-magyar rokonság kérdései (Buenos Aires, 1961.), Badiny Jós Ferenc: Mah-Gar a Magyar…! (Buenos Aires, 1976.) és Baráth Tibor: A magyar népek őstörténete I-III. (Montreál, 1972-1974.)
Amely munkákból például megtudják, hogy a bibliai Elkána valójában magyarul: főkanász; a bibliai Kirjat–Arba helynév: kérjed árban!, a Makpélá szántóföld és barlang: megfelezve, Szamária: szem-úr-hon; valamint azt is, hogy Európa nyugati részébe is magyar ajkú népesség érkezett legelőször, amelynek legfőbb bizonyítéka, hogy Homérosz valójában magyarul: humoros, Odüsszeusz: honi utas, Mentor: mentő úr; Iokaszté: anyja kezdte; a szirének: síró nők; Kharübdisz: harapdos; Pénelopeia: fánál a feje; Pikárdia: fekete; Siracusa: urak háza; Aquitania: vízi tanya; Locmariaquer: lók (lovak) maúri (magyar) köre és így tovább.
Szóval mindenütt a magyarok, Nyugattól Keletig, Északtól Délig, s mindenhol a teljes elhülyülés és gazemberizálódás, az Emmi ősmagyaros-tízparancsolatos miniszterétől a „nem a legavatottabb tudósig” és annak jó tollú lakásbérlőjéig.
És persze ügyelni kell arra, nehogy a románok, szégyenszemre, lekörözzenek minket a dákoromán elméletükkel.
Van még kérdés a magyarok őstörténetével kapcsolatosan?

(Gábor György)

Orica Középföldi 2019.01.05. 12:36:37

Fészbuk Törzskávéház

Umberto Eco ma lenne 87 éves

„Ha nincs ellenség, mivel biztassuk a népet? Valaki azt mondta, hogy a patriotizmus a csőcselék utolsó mentsvára: akinek nincsenek erkölcsi elvei, az többnyire valami zászlóba burkolózik, a korcsok pedig mindig a fajuk tisztaságára hivatkoznak. Aki nincstelen, az végső soron a nemzeti hovatartozásból merít magának erőt. A hovatartozás-érzés viszont a gyűlöletből fakad. Annak a gyűlöletéből, aki máshová tartozik. A gyűlölet ápolandó polgári érzemény. Az ellenség a népek barátja. Mindig kell valaki, akit gyűlölhet az ember, hogy magyarázatot leljen a saját nyomorúságára.”
(A prágai temető)

Sir Bates dö Hól 2019.01.06. 01:08:54

merce.hu/2019/01/04/tgm-mi-lenne-a-teendo/

szerintem érdekes (mégha nem is mindenben értek vele egyet)

jaegtoer 2019.01.06. 10:11:21

@Sir Bates dö Hól:

Az. Sőt figyelemreméltó. Mindemellett jó lett volna vendégül látnom, mintegy félévnyi foglalkoztatásra, amely után az osztály nélküli társadalom óhaja valamennyire árnyaltabban jelenne meg a nagy összefüggések sodrában.

Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen finoman, nagyszerűen és árnyaltan gondolkodó és gondolkozó elme, mint TGM, hogy hogy nem veszi azt számításba, hogy az osztály nélküli társadalom kialakítása során, legalább négy dolgot kell megszüntetni.

1) Mivel a legitimitásuk nem megalapozott, a Szabályozások és a szabályzatok érvényességének és hatályának megszüntetése,
2.) A munkamegosztás minden formáját és fajtáját,
3.) Az termékcserét,
4.) A vezető, a varázsló, és a vezetettek hierarchiáját.

Amennyiben ez megvan, lássuk milyen elvek, óhajok és szükségletek érvényesülése előtt nyílik lehetőség?

Azt tapasztalnánk, hogy a vidám ököljog átmeneti népszerűsége után, heves vágyakozás törne ki, lenne úrrá a népességen,
1.) A munkamegosztás fajtáinak és formáinak kialakítására,
2.) A termék és árucsere és pénzgazdálkodás kialakítására,
3.) A vezető, a varázsló és a vezetettek viszonyainak kialakítására,
4.) Előbbi 3 pontban foglaltak szabályozására, valamint a 4. pontban foglalt szabályozás szabályainak kialakítására és megvalósítására.

Ehhez többet nem tudok hozzáfűzni, ennyivel tudok hozzájárulni TGM által vizionált remek osztály nélküli társadalom élőképének exponálásához.

Sir Bates dö Hól 2019.01.06. 10:49:02

@jaegtoer: buék!

biztos ismered: "míg Éva szőtt és Ádám kévét hordott, ki látott lovagot és lordot?" Wat Tyler idején mondogatták.

értem én, s valóban van társadalmi munkamegosztás, ám már a jelző is meghatározó: az egész társadalom, s így a jelenlegi helyzetet én inkább egy societas leonidas-féle társuláshoz hasonlíthatom: míg egyesek a költségeket viselik csak, addig mások csupán a gyümölcseit szedik...

csak egy kérdés: egy váltás után mit tennél a ner-lovagok felhalmozott/összeharácsolt vagyonával? maradjon náluk?

jaegtoer 2019.01.06. 11:17:12

@Sir Bates dö Hól:

Nem tudom, mit tennék. De bízom a leleményességemben.

Sir Bates dö Hól 2019.01.06. 11:26:15

@jaegtoer: sz'tem semmi különbség nincs abban, hogy az elmúlt tíz évben lopták össze azt a vagyont vagy a törzsi társadalom felbomlásakor hajtották végre a state capture-t, legalábbis az elvek szintjén...
a status quo fenntartásának szükségességére mindig azok hivatkoznak, akik az előző status quo megdöntésének következtében kerültek kivételezett helyzetbe... ők vagy őseik...

jaegtoer 2019.01.06. 12:52:51

@Sir Bates dö Hól:

Azért én ezt árnyalnám egy kicsit. Azért van valamennyi különbség egy közös kasszába kincseket halmozó és azzal sáfárkodó sáfár, és a közös kasszára csak rájáró sóvár tolvaj között.

A 'mindig' helyett a 'többnyire', vagy az 'általában', összességében találóbb gyakoriság határozó.

Most hogy mélyebben belegondolok, a társadalom mégiscsak egy avítt dolog, mennyivel jobb lenne az, úgy általában és képletesen, ha a tigrisek és az antilopok egyaránt növényevők lennének.

Meg az is előre lépés lehetne, ha a törzs tagjai megölnék a legerősebbeket és a leggyengébbeket. [persze csak spontán, ösztönösen, semmi szervezés, csak úgy zsigerből]

jaegtoer 2019.01.06. 13:00:27

ja, hogy 'state capture'...

Régebben egyszerűbb volt, mert minden lassabban zajlott, volt idő a hiba kijavítására.

Manapság meg olyan gyorsan zajlik, hogy nem marad rá idő. Mire ki lehetne javítani, mindig új helyzet van, és új ártatlanok.

Az igazság az, hogy nincs motivációm bölények saját lábú hajkurászására, ellenben nagyszerű ötleteim vannak arra, hogy a hajkurászók ne törhessék ki a nyakukat.

Sir Bates dö Hól 2019.01.06. 15:53:37

@jaegtoer: maximum az első generáció sáfárkodott helyesen azzal a trezorral, amennyiben nem a gyerekének, hanem az arra legalkalmasabbnak adta át a stafétát... nyilván van olyan, aki viszont hajkurászni szeret, a kérdés az, hogy miként részesedünk a zsákmányból?...

jaegtoer 2019.01.06. 19:45:29

@Sir Bates dö Hól:

igen. itt a veleje: miként részesedünk a zsákmányból?

Mennyit kap a dárdakészítő?
Mennyit kap, aki a lándzsát eldobja.és talál?
Mennyit kap, aki eldobja a lándzsát, de nem talál?
Mennyi jár a hajtóknak?
Kaphat-e, aki csak bogyókat gyűjt?
mennyi bogyó, mennyi hús?
És akkor még ott a varázsló.

guma 2019.01.07. 17:34:33

nem köntörfalaz...

"Káslermagyarországon a félműveltség is teljesen elérhetetlen magasságokban van, imbecillis tahók magyarázzák el ennek a szerencsétlen népnek a televízióban, miért lenne üdvös neki a seggén maradnia és halkan, de azért elég határozottan, gyűlölnie egy nyolcvannyolc éves New York-i zsidó bácsit. Erre itt van a TGM, aki Karl Marx és Marie-Alphonsine Chaumier bárónő levelezését magyarázza el dühös bányászoknak. Ez az ő személyes ezerkilencszázhatvannyolca, és nem fogom kicsi sárgább, kicsit savanyúbb Sartre-nak nevezni, a lényeg, hogy a mienk. És nincs más. Nincs más, aki kiálljon a sarokra, hogy elmagyarázza az empiriokriticizmust a dolgozó tömegeknek, nincs más, aki tényleg érdeklődik az albán, montenegroi és koszovai munkásmozgalmi problémák iránt, aki valóban elolvassa az indiai lapokat. Ha TGM bemegy egy televízióba, akkor oda be lesz menve, ő nem akar mindent megúszni, nem akar "jókat mondani", direkte nem akarja illegetni magát, ő pofán akarja magyarázni a Bokrétát."

orulunkvincent.blog.hu/2019/01/06/tgm_maganyossagarol_megjegyzesposzt
süti beállítások módosítása