He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Verdi

2018.12.21. 05:51 guma

Az aktuális rész ismertetője: Verdi immár nyilvánosan is felvállalja kapcsolatát Giuseppinával, és hozzá költözik Párizsba. Barezzit, egykori apósát és jótevőjét is meghívja magukhoz, hogy elfogadtassa vele új kedvesét. Az öreg kereskedő azonban tervvel érkezik, hogy hogyan csábítsa haza Bussetóba a neves zeneszerzőt. Párizsban 1848-ban felkelés tör ki, és forradalmak rázzák meg egész Európát. Itáliát is eléri ez a hullám, előbb Milánót, majd Velencét. Verdire igen nagy hatással vannak az események.

A műsor ismertetése: A nagy zeneszerző élete, szerelmei és munkássága Olaszország egyesítésének történelmi hátterével 9 részben. Giuseppe Verdi (1813-1901) kora viharos eseményeinek tanúja, művei által alakítója volt, Operáinak felkavaró, alig leplezett patriotizmusa miatt gyakran került szembe az osztrák cenzúrával, ugyanakkor óriási népszerűségre tett szert honfitársai körében. Nagy szerelme, viszonya Giuseppina Strepponi szopránénekesnővel, ugyancsak a figyelem középpontjába emelte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4514382536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása