He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Így írnak külföldön a budapesti tüntetésekről - lapszemle + TASZ: A rendőrség nem találhat ki magának jogköröket + más "begyűjtött" vélemény

2018.12.14. 12:15 guma

Szemben a magyar sajtóval, amelynek becslése szerint maximum kétezren vettek részt a csütörtök éjszakai budapesti demonstráción, a Reuters háromezerre teszi ezt a számot. A külföldi sajtóorgánumok szívesen idézik, amit a tüntetők skandáltak.

A tüntetők összecsaptak a rendőrséggel a magyar fővárosban Budapesten a két napja folytatódó demonstrációkon, amelyeken az úgynevezett rabszolgatörvény ellen tiltakoznak - kezdi videófelvételes helyszíni tudósítását az euronews.com. Ezután tájékoztatja külföldi olvasóit, hogy a jogszabály szerint a munkavállalók éves túlóra kerete 400 órára nőhet a jelenlegi 250-ről, amivel egy teljes munkanappal bővülhet a munkahét. (Ezt nevezik a szakszervezet a szombati munkanap visszahozatalának.)

A törvényt Orbán Viktor miniszterelnök Fidesz pártjának képviselői szerdán fogadták el a parlamentben nagy többséggel - folytatódik a beszámoló. Ellenzéki képviselők meg akarták akadályozni ezt, a hírportál idézi a parlamentben felmutatott transzparensükön szereplő szöveget, amely szerint a kormánypárt ezzel a jogszabállyal a "Családok évét" átváltoztatta a "Rabszolgák évévé".

Skandálás

A hírportál idézi azt is, amit az utcán vonulók skandáltak: traitors (árulók), Orbán go to hell (szó szerint: Orbán, menj a pokolba!). A tiltakozók a beszámoló szerint több száz rendőrrel néztek szembe az Országgyűlés épülete előtt. Az Euronews tudósítója a Reuters fotósától tudta meg, hogy a tömeg egy oldalbejárat felé mozdult, ahol mindenfélével dobáltak a rendőröket, akik paprikaspray-vel válaszoltak.

A cikk ezután felidézi, hogy bírálói szerint az Orbán-kormány autokratikus rendszer épít, amely hatással van az üzleti és az akadémiai szféra, a bíróságok és a média működésére is, ám ritkán dühít fel egyszerre több, különböző társadalmi csoportot.

A tudósító megemlíti, hogy a rabszolgatörvénnyel egyidejűleg fogadták el a közigazgatási bíróságok bevezetéséről szóló jogszabályt. Ezek a közvetlenül az igazságügy-miniszter felügyelete alatt lévő bíróságok át fogják venni a kormányt érintő ügyeket - például az adózással és a választásokkal kapcsolatos pereket - a független jogszolgáltatástól. A kormány szerint ez javítja az ügyek kezelésének hatékonyságát, ám a kritikusok úgy látják, lehetővé teszi, hogy a végrehajtó hatalom befolyásolja az igazságszolgáltatást, azaz tovább gyengíti a jog uralmának érvényesülését.

Tehet rá

A Reuters tudósítója 3000 becsli a csütörtöki demonstráció résztvevőinek számát. Megemlíti, hogy a tömeg blokkolta az egyik Duna-híd forgalmát és az "Orban go to hell" mellett felhangzott a "Dirty Fidesz" (Piszkos Fidesz) skandálás is. Idéz egy 65 éves tüntetőt, aki szerint a rabszolgatörvény pofon a dolgozó emberek arcán, a közigazgatási bíróságokat pedig azért vezetik be, hogy még erősebben bebetonozzák a kormány hatalmát. Egy diák szerint csak egy nagy feltartott középső újat mutatnak a hatalomnak.

Ez a cikk is elismétli a két jogszabállyal kapcsolatos ellentétes véleményeket és megemlíti, hogy bírálói szerint Orbán Viktor miniszterelnök 2010-es hatalomra kerülése óta építi le a demokratikus súlyok és ellensúlyok rendszerét, propagandagépezetet csinált a média nagyjából és előnyben részesíti barátait a közbeszerzéseknél.

Magyarország külföldi partnerei kudarcot vallottak azzal a kísérlettel, hogy megállítsák - folytatódik a tudósítás. A vele szembeni elégedetlenség ellenére Orbán a választási rendszer átalakításának és az ellenzék megosztottságának köszönhetően fenn tudta tartani a kormánypárt kétharmados többségét a tavaszi választásokon. Továbbra is akkora a támogatottsága, ami meghaladja pártja összes versenytársának együttes szavazóbázisát.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/rabszolgatorveny-kulfold-sajto.675132.html

CNN: “Orbán láthatólag zavarban van”

A nemzetközi sajtó pénteken többnyire hírügynökségi jelentéseket közölve, széles körben beszámolt a szerdai parlamenti eseményekről, a „rabszolgatörvény”, illetve a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló jogszabály elfogadásáról, valamint az ezt követő tüntetésekről.

A CNN sok helyszíni fotóval illusztrált jelentésében megállapította: Orbán Viktor szerdán nem mutatott hajlamot arra, hogy engedjen az Egyesült Államok és az EU „illiberális államában” való kormányzásával kapcsolatos figyelmeztetéseinek. A cikk ismertette a két új jogszabály lényegét, és részletesen leírta az országgyűlésben szerdán lejátszódott jeleneteket.

Az egyik képaláírás:

„Amikor a magyar országgyűlés káoszba süllyedt, Tordai Bence ellenzéki képviselő odatrollkodott Orbánhoz, és válaszokat követelt tőle az új túlóra-szabályozással kapcsolatban. Ez példátlan. Orbán láthatólag zavarban van. Nem számított erre”.

Beszámolt a cikk a szerdai és a csütörtöki tüntetésekről, és idézte az új jogszabályok ellen tiltakozó több civil szervezet állásfoglalásait is, majd felsorolta a kormány utóbbi időben hozott intézkedéseit, amelyek egyre mélyebb aggodalmat váltanak ki az EU-ban.

Szerző: hj
Forrás: Huppa

TASZ: A rendőrség nem találhat ki magának jogköröket

 

Jogellenes, hogy a rendőrök tényleg nem engedték el a tüntetőket addig, amíg kamerába nem mondták a nevüket, írja a TASZ a Facebook-oldalán.

Mint arról korábban a 24.hu is beszámolt, a tüntetés vége felé az történt, hogy előbb kisebb csoportokban mindenkit igazoltattak, majd csak úgy engedték el a tüntetőket, hogyha nyilatkoznak a kamerának.

Annak nincs akadálya, hogy a rendőri intézkedést videóra vegyék, és így az igazoltatást is felvehették volna. Arra viszont nincs jogköre a rendőrségnek, hogy csak úgy engedjék el a tüntetőket, ha a kamerának nyilatkoznak.

Sejthető, hogy mindezt azért tették, hogy könnyebben be tudják azonosítani a tüntetőket a többi felvételen, de bármennyire is praktikusnak tűnik ez az ötlet, a rendőrség nem találhat ki magának jogköröket. Amire nincs kifejezett jogszabályi felhatalmazása a rendőrségnek, azt tilos is csinálnia

– fogalmaztak.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

https://24.hu/kozelet/2018/12/14/tasz-a-rendorseg-nem-talalhat-ki-maganak-jogkoroket/

Gulyás: agresszív politikai aktivisták vettek részt a szerdai tüntetésen

A tárcavezető szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján az ellenzék előző napi parlamenti akciójáról azt mondta: szomorú és példátlan, ami az Országházban történt, az ellenzék egésze tette magát nevetségessé a méltatlan, az alkotmányos rendet veszélyeztető akciójával.

A kormánypárti többség azonban megőrizte a saját és a Ház méltóságát, és biztosította a parlament alkotmányos és törvényes működését – hangsúlyozta. A miniszter kijelentette: komoly, érdemi jogi vita fel sem merülhet az országgyűlési döntések törvényességével – sem a képviselői kártyákkal, sem az ülésvezető elnök helyével – kapcsolatosan.

‼️CSALÁS‼️

Vadai Ágnes kártyája nincs a szavazókészülékben, az mégis úgy működik, mintha bent lenne, szavazni is lehet a géppel. Ezzel szembesült minden képviselőnk. Ez felháborító! A Fidesz már az ellenzéki képviselők szavazógépeit is meghekkelte, miközben éppen törvénytelenül akarja elfogadni a rabszolgatörvényt.
Ami ma a parlamentben történik, az teljesen törvénytelen!

A parlamenti történéseket követő esti budapesti demonstrációról úgy nyilatkozott: alkotmányos alapjog a gyülekezéshez való jog, de ez békésen és törvényes keretek között gyakorolható. Ami szerdán történt, törvénytelen volt, agresszív politikai aktivisták és szép számmal

“Soros György szervezeteinek kitartottjai”

vettek részt a tüntetésen, a rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ami pedig súlyos bűncselekmény fejtette ki, hozzátéve, hogy nyílt kereszténygyűlölet világlott ki a megnyilvánulásokból. A jelenlegi adatok szerint a rendőrség 34 embert tartóztatott le – közölte.

A DK vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a tegnap esti események miatt, mert véleményük szerint a rendőrség szabálytalanul oszlatta a tömeget a Kossuth téren.

Fotó: Index.hu

  

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5214482624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2018.12.14. 19:30:27

fiúk! benneteket hol kell keresni? :DDD

ez pedig viccnek durva!

Fejetlenség a rendőrségen: szülők nem tudják, hol és miért tartják fogva a gyereküket a tüntetés után

24.hu/belfold/2018/12/14/tuntetes-rendorseg-orizetbe-vetel/

Orica Középföldi 2018.12.15. 08:25:38

Lattmann Tamás
1 órája ·

Olvasom a relatív távolból, hogy mi történik Budapesten, és amikor azok a hírek jönnek szembe, hogy a rendőrök bevisznek embereket, akikről utána nem tudják a hozzátartozóik, hogy mi van velük...
És akkor eszembe jut, hogy itt 2010 után a bohóc Balsai István (tudjátok, aki 90-94 között igazságügyminiszterként lóf.szt sem csinált pl. a kommunista rendszer bűneivel szemben, aztán 2010 környékén hosszasan és sokat ajvékolt az elmaradt igazságtétel miatt, lásd pl. Biszku-ügy, és hálából alkotmánybíró lett, mert annyira képben van) hoppmesterkedése mellett el lett fogadva egy törvény, ami kimondja, hogy a 2006-os zavargások során született minden, rendőri tanúvallomásokra alapozott ítélet semmis, mert csak, mert ezek a gonosz rendőrök ilyenolyanok.
Ez szerintem még mindig hatályban van...

taga20 2018.12.15. 08:29:08

HURRÁ, SZAKAD A HÓ!:)))

megyek havat lapátolni! ja már voltam:)))

www.youtube.com/watch?v=atyvdC15HFA

guma 2018.12.15. 15:48:05

@Orica Középföldi:

ezt nem tudom én sem elfelejteni...

guma 2018.12.15. 15:50:48

@taga20:

nálunk csak a pihék szállingóznak....

gazoló 2018.12.15. 16:01:23

@guma:

"fiúk! benneteket hol kell keresni? :DDD"

Kosssuth téren drága,lassan már bejelentkezem oda állandóra))
nem szabad engedni! vasárnap a gyertek mindenképpen a Hősök terére!
A dolog pikantériája,hogy így negyedév végén szívás van a multinál is,de sebaj a túlórához "puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot))
ha mégse,akkor veszek fel mezt és gázálarcot is))

kepkezelo.com/images/iq45vkziedhj4m2f5v4d.jpg

................

kepkezelo.com/images/jvi7914dvfmbyq3z7ax8.jpg

jaegtoer 2018.12.15. 22:52:30

@guma:

"nálunk csak a pihék szállingóznak...."

Pesten viszont az egy főre jutó lópikula (értsd: sallangos lófasz) inkább sokasodik, mint csökken. Ugyanakkor a tőzsdei és egyéb előrejelzések szerint várható az ország területének egyenletes lefedettsége. A kérdés már csak az, hogy a pesti mennyiség terül szét egyenletesen szerte széjjel, vagy a vidék sem akarván lemaradni, intenzív önerős kitermelésbe kezd. Az elmúlt évtized trendjei alapján az utóbbi változat valószínűsíthető.

[csak zárójelek között jegyzem meg, hogy mindaddig, amíg a politikai potentátok helyben, helyi önerőből nem lesznek egészen konkrétan, visszavonhatatlanul és letagadhatatlanul 10 négyzetkilométer területi egységenként szórványosan pofán baszva 1 hónapon túl gyógyuló szeretetteljes keresztényi hálaadással, és nagyjából egy hónapig odaadó szeretettel szikkasztott fonott kaláccsal, szembeszökő változás nem várható, nem mintha ilyen ájtatos cselekedetre biztatnék bárkit is, és különben is magára vessen, aki a szeretetteljes, keresztényi hálaadást, a kalácsos képletet pejoratív módon félreértelmezi, és megfosztja ezeket eredeti jelentésétől, és összekeveri az üzenet értékét a müezzin énekével. Tulajdonképpen azt akartam mondani, hogy tökfőzeléket mindenkinek, mielőtt bárki önkényesen messzemenő következtetéseket vonna le a fenti összeadásból. Ugye.]

guma 2018.12.16. 07:00:22

@jaegtoer: :D

a tökfőzelék mellé fasírt is jár?

@Orica Középföldi:

ezt már láttam...

@gazoló: :)

sátrazol?

jaegtoer 2018.12.16. 07:19:32

@guma:

Már miért járna fasírt? Itt ülünk nyakig a tökfőzelékben és még fasírtot is? nem elég hogy mindenki fasírtban van mindenkivel? Már el van felejtve, hogy kétharmad áll szemben kétharmaddal, miközben a kétharmadok élén egyharmadnyi emberek kerepelnek? Előre közlöm, sült galambról szó sem lehet.

guma 2018.12.16. 07:36:32

@jaegtoer: :))

pont most mondasz le a galambról, amikor már kormányprogram 1/3-a fogja reptetni, hogy megsüsd!

Orica Középföldi 2018.12.16. 11:02:37

Ceglédi Zoltán
40 perce ·

Aham. Emlékeztetni szeretnék, hogy még tavaly áprilisban Bayer Zsolt veréssel fenyegette meg Hont Andrást. Elbaszta, mert kivételesen nem T/1, a fideszes közpénz-kloáka közepéből fenyegetőzött, hogy "mi" így meg "mi" úgy, hanem a saját nevében. Hont meg rögtön válaszolt, hogy oké, mondd meg, hol és mikor.
Ez volt tavaly áprilisban. Zsolti azóta is keresi a helyet a naptárjában. Igaz, augusztusban ráküldtek egy vidékről felutaztatott verőembert Hontra, aki ki is baszta azt a büféből. Zsolt meg még mindig keresi az ideális alkalmat, nyilván. No, de most ügyes volt, mert megint a gazdái és bűntársai nevében fenyeget, akik vesznek neki lengyel bértüntetőt, meg adnak félmilliárdot a pénzünkből négy pici netes ócska videócskára. Ja, meg a Másfélmillió lépés Magyarországon újraforgatására, annyi változtatással, hogy Zsolt kocsival ment.
Szóval hajrá, lehet ellentüntetni, bátor, igazi fenegyerekhez méltó dolog a tőlem ellopott pénzből kormánypárti seggnyalóderbyt csinálni. Méltóságteljes, nyugodt erő, az pont te vagy, Zsolt, persze.
Én mindenesetre ma kimegyek az igazi tüntetésre.

444.hu/2018/12/16/bayer-zsolt-tuntetni-akar-a-tuntetesek-ellen?fbclid=IwAR253kzze3DtsS7Zc_yPsxI-RzwGJWRxBMAdNJZgbstRsD-3Nvu9l4PrTtU

taga20 2018.12.16. 13:59:00

@Orica Középföldi: "Ja, meg a Másfélmillió lépés Magyarországon újraforgatására, annyi változtatással, hogy Zsolt kocsival ment."

ráadásul, ennek a takonynak szlovák rendszámos a terepjárója.

ezek bakker olyanok, hogy a rönojukra nagymagyarország matricát ragasztanak:))

szerintem ennek az országnak reszeltek!

Orica Középföldi 2018.12.16. 14:34:36

@taga20:

Konok Péter válaszolt:)))

- Itt az ideje újra elővenni a régi, harcos lelkemet - dünnyögte Bayer Zsolt betűvető szakmunkás, miközben feltúrta a gardróbszekrényt.
A régi lélek sehol nem volt, csak az időtől szétmállott naftalinos golyócskák, elfeledett fél pár zoknik, egy egérfészek, benne múmiává aszott egértetem, valami szlovák nyelvű forgalmi valami BMW-ről - egy kicsit dolgozó keményemberi élet savanyú szagú hordaléka.
- Talán a padláson - reménykedett Bayer Zsolt, és ledöntött egy kupica régi palackozású lelkesedést, ahogy felhágott a műmárvány padlásfeljárón. A lelkesedés egészen átfűtötte. "Hősies tettre, harcra nevelte..." - zümmögte magában, ahogy a megsárgult újságok és megbarnult fényképek között matatott a foszladozó kofferekben. Végül, mikor már kezdte feladni, Bayer Zsolt hirtelen megpillantotta a régi, harcos lelkét. Ott volt mindvégig az orra előtt a polcon, egy doboz patkányirtó és egy fél flakon hipó mellett. Igazából már többször is átfutott rajta a tekintete, csak félig eltakarta egy újabb okafogyott, elmagányosodott zokni. - Ó, az én régi, harcos lelkem - motyogta meghatottságtól elhomályosuló szemmel Bayer Zsolt, ahogy lefújta róla a port. - Tulajdonképpen eléggé olyan, mint a mostani. Majd ezzel a kis hipóval kifakítom innen az MSZMP-s fejlécet.

Orica Középföldi 2018.12.17. 10:09:51

Hont nagyon gizda, de jó:))

Hont András
10 perce ·
Békés, törvénytisztelő polgárok emberi méltóságát taposták sárba maszkjaik mögé rejtőzött verőlegények. Mögöttük a megrendelő hatalom jól kivehető sziluettje. Az elkövetők, a verőlegények, közvetlen parancsnokaik, a rendőri vezetés, az őket biztató politikusok máig azt hiszik, elkerülhetik a felelősségre vonást. De tévednek. Mi nem nyugszunk addig, amíg minden egyes elkövetőt, felbujtóikat és az értelmi szerzőket fel nem derítettük, és felelősségre nem vontuk. Ahol valaki azért élvez védelmet, azért nem vonható felelősségre a tetteiért, mert a hatalom berkein belül van, ott kiszolgáltatják az embereket a gátlástalanságnak és az erőszaknak.

(Orbán Viktor 2007. október 23.)
süti beállítások módosítása