He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Judith Sargentini: "Magyarországon van VIP-tranzitzóna?"

2018.11.14. 13:00 guma

"Biztosan volt segítsége" – a macedón belügyminiszter szerint Gruevszki illegálisan, a határátkelőhelyek elkerülésével hagyta el Macedóniát

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök bizonyosan nem repülővel távozott az országból, hanem illegálisan, a határátkelőhelyek elkerülésével hagyta el Macedóniát – közölte Oliver Szpaszovszki belügyminiszter a Kanal 5 televíziós csatornával.

Minden elemzés arra utal, hogy (Nikola Gruevszki) nem légi úton ment el, de nem is kelt át egyik határátkelőn sem. Ez azt bizonyítja, hogy illegálisan, a határátkelők megkerülésével távozott. A zöldhatárt járőrözéssel védik, és azt nem lehet hermetikusan lezárni

- magyarázta a macedón belügyi tárca vezetője kedd este a tévében.

Hozzátette, amint releváns információt szereznek arról, hogyan menekült el a volt kormányfő Macedóniából, azt közölni fogják a nyilvánossággal, de előrevetítette, hogy bizonyosan volt segítsége.

Biztosan volt segítsége, és most azt vizsgáljuk, hogy ki volt az, aki ezt biztosította

- közölte Oliver Szpaszovszki,

aki nem zárta ki, hogy Gruevszki párttársai, a legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) tagjai nyújtottak segítő kezet volt elnöküknek.

Oliver Szpaszovszki közölte, hogy magyar kollégái megerősítették, Nikola Gruevszki Magyarországon tartózkodik.

Sajnálatos, hogy egy uniós országba egy másik ország bűncselekményért elítélt volt kormányfője azért utazik, hogy menedéket kérjen

- adott hangot véleményének a belügyminiszter, aki egyben a kormányzó szociáldemokrata párt alelnöke is.

Nikola Gruevszki kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Azonnal felmerült a kérdés, hogyan jutott oda a volt miniszterelnök, akinek nincs útlevele, mert a macedón hatóságok azt még korábban elővigyázatosságból elvették tőle az ellene folyó eljárások miatt.

A politikus 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

Nikola Gruevszkit májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt

Az ítélet szerint Gruevszki miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a győztesnek kihirdetett autókereskedő utólag jutalékot fizetett neki, illetve ő maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót.

A 600 ezer euró (192,85 millió forint) értékű Mercedes megvásárlására 2015-ben derült fény, amikor az akkor még ellenzéki – azóta kormányfővé választott – szociáldemokrata Zoran Zaev nyilvánosságra hozta Gruevszkinek és a kormány több magas rangú tisztségviselőjének illegálisan lehallgatott telefonbeszélgetéseit. Az eljárás során perdöntő bizonyítékká vált Gruevszkinek és az akkori belügyminiszternek az egyik telefonbeszélgetése, amelyben a gépjármű megvásárlásáról esik szó.

A politikusnak múlt csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetésének letöltését, de ügyvédei fellebbezést nyújtottak be, amellyel nyertek egy kis időt Gruevszki számára, ám az indítványt a múlt pénteken a fellebbviteli bíróság elutasította.

A döntést – amely szerint azonnal börtönbe kell vonulnia – a múlt hét végén és hétfőn többször is megpróbálták kézbesíteni a volt kormányfőnek, ám Gruevszkit sehol sem találták, ezért hétfő késő délután elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Miután kedden bizonyossá vált, hogy a politikus Magyarországon van, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Nikola Gruevszki ártatlannak vallotta magát ebben és további négy ügyben, majd közölte: az eljárások politikai indíttatásúak, és azok mögött a szociáldemokrata kormány áll.

Forrás: MTI

Judith Sargentini is megszólalt a korrupció miatt kiszabott börtönbüntetése elől Magyarországra távozott, és Budapesten menedékjogot kért volt macedón kormányfő, Nikola Gruevszki ügyében. Szijjártó Péter szerdán egy más témában tartott sajtótájékoztatón a Kempinski Hotelben azt mondta, semmilyen joga vagy felhatalmazása nincs arra, hogy folyamatban lévő menekültügyi eljárásokról bármilyen információt adjon.

Judith Sargentini @judithineuropa

I once asked the Hungarian authorities wether one can ask for asylum outside of the detentions centres at the Serbian border. ‘No’ was the answer. Will they lock up or is there a VIP-asylum procedure possible in Budapest?

Judith Sargentini EP-képviselő a Twitter oldalán jegyezte meg: amikor utoljára érdeklődött arról, hogy a Szerbia felől érkező bevándorlók kaphatnak-e menedékjogot Magyarországon, azt a választ kapta, hogy nem.

Vajon Magyarországon van VIP-tranzitzóna?

– kérdezte ezután bejegyzésében Sargentini, utalva  Nikola Gruevszki ügyére.

Szijjártó is megszólalt

Az ügyben ma megszólalt Szijjártó Péter külügyminiszter is, aki a 444.hu szerint egy más témában tartott tájékoztatón a Gruevszit érintő kérdésre azt mondta:

Ha a menekültügyi eljárás lezárul, akkor szívesen állunk természetesen mindenkinek a rendelkezésére. Gondolom, a menekültügyi eljárás alanya is. Addig azonban én további tájékoztatást nem tudok önnek adni. 

Hozzátette:

semmilyen joga vagy felhatalmazása nincs arra, hogy folyamatban lévő menekültügyi eljárásokról bármilyen információt adjon.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a volt macedón miniszterelnök tegnap Facebook-oldalára írta ki, hogy jelenleg Budapesten tartózkodik és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Szkopje is megerősítette, hogy a volt macedón miniszterelnök Budapesten van

A macedón belügyminisztérium kedden megerősítette, hogy a szökésben lévő Nikola Gruevszki volt miniszterelnök Magyarországon tartózkodik.

A belügyi tárca közleménye szerint a korábbi értesülést a magyar belügyminisztérium erősítette meg.

Ezután pedig a macedón rendőrség tájékoztatta az illetékes bíróságot, hogy írjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a volt kormányfő ellen, valamint a külügyminisztériumba kérették a szkopjei magyar nagykövetet.

Az kérdéses, hogy a volt macedón kormányfő hogyan jutott el Magyarországra, ugyanis tavaly elővigyázatosságból elvették tőle az ellene folyó eljárások miatt.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, ahol viszont a héten elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

Nikola Gruevszkit májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. Az ítélet szerint Gruevszki miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a győztesnek kihirdetett autókereskedő utólag jutalékot fizetett neki, illetve ő maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót.

A 600 ezer euró (192,85 millió forint) értékű Mercedes megvásárlására 2015-ben derült fény, amikor az akkor még ellenzéki – azóta kormányfővé választott – szociáldemokrata Zoran Zaev nyilvánosságra hozta Gruevszkinek és a kormány több magas rangú tisztségviselőjének illegálisan lehallgatott telefonbeszélgetéseit.

Az eljárás során perdöntő bizonyítékká vált Gruevszkinek és az akkori belügyminiszternek az egyik telefonbeszélgetése, amelyben a gépjármű megvásárlásáról esik szó.

A politikusnak múlt csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetésének letöltését, de ügyvédei fellebbezést nyújtottak be, amellyel nyertek egy kis időt Gruevszki számára, ám az indítványt a múlt pénteken a fellebbviteli bíróság elutasította.

A döntést – amely szerint azonnal börtönbe kell vonulnia – a múlt hét végén és hétfőn többször is megpróbálták kézbesíteni a volt kormányfőnek, ám Gruevszkit sehol sem találták, ezért hétfő késő délután elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A rendőrség átkutatta a politikus házát, Oliver Szpaszovszki belügyminiszter pedig bejelentette: a hatóságok fokozottan figyelik a Szkopjéból kivezető utakat, illetve a határátkelőket is.

A sajtó azt is közölte, Gruevszkinek nincs útlevele, mert azt még korábban elővigyázatosságból elvették tőle az ellene folyó eljárások miatt.

Nikola Gruevszki ártatlannak vallotta magát ebben és további négy ügyben, majd közölte: az eljárások politikai indíttatásúak, és azok mögött a szociáldemokrata kormány áll.

Menedéket kért Magyarországon 

Nikola Gruevszki kedden saját maga jelentette be Facebook-oldalán, hogy Budapesten van:

Nikola Gruevski
23 órája

Во последните неколку денови примив безброј закани по мојот живот.

Јас сум во Будимпешта сега, и побарав политички азил од Унгарските власти.

Секогаш ќе останам верен на каузата на Македонија. Никогаш нема да отстапам.

Gruevszki üzenetében azt írja: az elmúlt napokban több halálos fenyegetést kapott, de soha nem adja fel. "Mindig hű maradok Macedóniához" – tette hozzá.

Forrás: Zoom.hu, 24.hu, 444.hu, MTI

Címlapi kép: MTI/EPA Georgi Licovski

Hoppá: bekérették a szkopjei magyar nagykövetet

A macedón rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Nikola Gruevszki ellen, akiről nem tudni, hogy sikerült Budapestig eljutnia, mivel az útlevelét már korábban elkobozták.

Egyre jobban kezd dagadni a korrupciós bűncselekmény miatt elítélt, ám kiszabott börtönbüntetése elől Budapestre szökő Nikola Gruevszki ex macedón kormányfő ügye.

A 444 cikke szerint a macedón rendőrség most már nemcsak hazájában körözi, hanem nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene. 

Hoppá: bekérették a szkopjei magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Nikola Gruevszki korábbi kormányfő, a kormányzó jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetője Ohridban 2017. szeptember 28-án

Fotó, címlapi képMTI/EPA/Aleksandar Kovacevski

Gruevszki azonban már Magyarországon van, erről ő maga számolt be a Facebook-oldalán. Ez csupán azért furcsa, mert a macedón hatóságok már korábban elkobozták az útlevelét.

Vagyis egyelőre nem tudni, milyen útvonalon és milyen segítséggel sikerült Macedóniából Magyarországra jutnia.

"Gruevszki elméletileg kérhet menekültstátuszt (ennek elbírálása Szijjártó szerint folyamatban van), de mivel Magyarország biztonságos harmadik országnak nyilvánította Macedóniát, ez igencsak nehéz lesz.

Erre az anomáliára hívta fel a figyelmet Judith Sargentini holland EP-képviselő, aki Twitterén tette fel a kérdést, hogy vajon van-e Magyaroszágon VIP-tranzitzóna, mert amikor utoljára arról érdeklődött, a Szerbia felől bevándorlók kaphatnak-e menedéket Magyarországon, azt a választ kapta, hogy nem."

A 444 az MTI-re hivatkozva arról is beszámolt, hogy "Nikola Gruevszkit májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. Az ítélet szerint Gruevszki miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a győztesnek kihirdetett autókereskedő utólag jutalékot fizetett neki, illetve ő maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót.

A politikusnak múlt csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetésének letöltését.

Nikola Gruevszki ártatlannak vallotta magát ebben és további négy ügyben, majd közölte: az eljárások politikai indíttatásúak, és azok mögött a szociáldemokrata kormány áll."

http://propeller.hu/itthon/3384468-hoppa-bekerettek-szkopjei-magyar-nagykovetet

70 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8314372007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.11.14. 18:55:32

a macedon orbángeci jött a magyar gecihez menedékért.

nincs itt semmi látnivaló, lehet hazamenni!

azé aszt már várom, mikor a geci é klánja azrebajdzsánban kér menedékjogot:)))

Orica Középföldi 2018.11.14. 19:29:31

- Anikó! Ki ez a nő a hálószobaszekrényben?!
- Miféle nő... ja, az? Az csak a Soros elől menekülő volt macedón miniszterelnök.
- A volt macedón miniszterelnök nő?
- Dehogy, szívem, csak női ruhát vett fel, hogy átverje a Cion bölcseit.
- Basszus, én meg már kezet csókoltam neki!

(Konok)

Orica Középföldi 2018.11.15. 09:40:02

Pető Péter

pár mondat az orbánizmusról.

1. egy jogerősen elítélt miniszterelnök simán bejön budapestre, biztonságos harmadik országból érkezik, ám az orbán-kormány összes bevándorlást érintő jogszabályát figyelmem kívül hagyja az eljárás, azaz nem vitték például tranzitzónába, már ha tényleg nem volt papírja, a fidesz pedig kvázi üldözöttnek tekinti, ellentétben például sok radikális iszlám által üldözöttel. így az orbán-rendszerben szabad azt korrupt politikusnak, amit nem szabad senki másnak.

2. bűncselekmény hiányában lezárják az elios-nyomozást, miközben hajléktalanok állnak a bíróság elé. azaz az ügyészség szerint - az olaf állítását ismételve - a szervezett bűnözés feltételeinek megfeleltethető módon ér, büntetőjogi - és az ügyészségtől függetlenül politikai - következmények nélkül maradhat a milliárdos magánvagyon telepítése a miniszterelnök környezetébe, de nem maradhat büntetés nélkül a kiszolgáltatottság, a tökéletes nyomor.

3. a felcsút tao-programja 9 milliárdos lett, szabályok során mulatva, és újra teljessé vált a mészáros-karika: mészáros lőrinc megkapja a közpénzes megrendelést a kormánytól, az adót a nap végén ebből nem teszi be a közös kasszába, hanem letaózza a mészáros lőrinc vezette felcsútnak, ahol mészáros lőrinc közbeszerzés nélkül úgy dönt, hogy a mészáros-birodalmat bízza meg építkezéssel, hogy aztán ennek a megrendelésnek az adója taóként újra felcsúton maradjon, mindez a miniszterelnök háza mellett, miközben 4 magyar régió van az eu 20 legszegényebb területe között, 9 milliárdból például alighanem adható lenne dupla fizetés az ott munkát vállaló toptanároknak, hogy kapjon a kelet a reményt.

most csak ennyit akartam mondani, meg talán annyit, hogy nyugodtan nevessen fel, akinek ez a párt majd nemzetről és erkölcsről kiáltozik. az ugyanis kábé annyira indokolt, mint rogán antal részvétele a magyar morálbajnokság belvárosi előselejtezőjén.

guma 2018.11.15. 10:18:57

@taga20:

@gazoló:

olvasni én is szeretek. :)))

guma 2018.11.15. 10:20:25

@Orica Középföldi: :))

sokat lazsálsz mostanában! :D
de amit hozol az I. osztályú :)

guma 2018.11.15. 16:08:57

@gazoló: :DDD

Kepes András: Ami most virágzik, abból később trágya lesz, a trágyából pedig ismét virágok nőnek ki

Eleinte talán kicsit szarszagúak lesznek, de szép színesek. Kepes Andrással cenzorokról és kulturkampfról, valamint arról beszéltünk, hogy mi a jó a gyomorfekélyben és az öregségben. Nagyinterjú.

24.hu/kultura/2018/11/14/kepes-andras-interju-tovispuszta-istenek-es-emberek-vilagkep-desszert-konyv/

Orica Középföldi 2018.11.16. 07:28:34

@guma:

"sokat lazsálsz mostanában! :D"

Igaz, és nem igaz:)
Csak nem osztom meg, reakció híján fogalmam sincs érdekel-e valakiket.

Na de most. Már régen idéztem kedvenc pszichiáteremtől, pótolom.

Bánki György gyöngyei:

A Magyar Idők új rovatnak szorít helyet
Szakács Árpád sáv
néven
(magyar MTI)

*

Fontos ünnepeken csak az állam ünnepelhet.... hírhez:

Soros helikopterei ünnepen már csak mellékutcákba szállíthatnak bankkártyás migráns puszilgató nemzetperiférikus gyüleményeket

*

Az Oscar-ra jelölt libanoni filmről beszélget Enyedi Ildikóval (rövid),

www.youtube.com/watch?v=amxGHKEOllo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3ZhPWVSO2SPIJXT6dwzX2osxYcYr4gLLm9VoFDRlNrD-ydFJ_slj2bTsk

.. és az ajánlás előtt ezt írta:

Írok mégis a poszt elé valamit. Nem annak, aki rögtön érti, hanem annak, aki nem. Szóval a film, és ez a pár mondat például arról is szól, hogy a legsötétebb, legérthetetlenebb, legelvetemültebb reakcióink mögött is személyes és társadalmi traumák vannak. Ez nem azt jelenti, hogy el kell fogadni a rossz reakciókat, hanem azt, hogy jó lenne érteni, mi bántotta meg azt a valakit, vagy azt a csoportot. Ha egy család vagy egy közösség nem ad teret, esetleg igazságot azoknak, akik sérelmet szenvedtek, az elszenvedők visszhangtalanok maradnak, és legközelebb jó eséllyel ők lesznek az agresszorok. Ezért jobb, ha a traumáink nem versenyeznek, hanem elférnek és hallatszanak.

guma 2018.11.16. 17:03:20

Orbán Viktor a Soros vezette, nemzetközi, bevándorláspárti erők zsoldjába lépett.

hvg.hu/itthon/20181116_hont_pavatanc_szakadek_szelen_gruevszki_soros_bevandorlas_migrans

Orica Középföldi 2018.11.17. 06:46:52

OFF leszek, bocsánat:)

Két napja molyolok, hogy behozzam a témát vagy se. Döntöttem, ha egyetlen embert is érdekel, már érdemes.

TGM "lélekharangos" publija rendesen kivágta a biztosítékot. Több reflexió is megjelent, nekem az egyik legérdekesebb az alábbi.

magyarnarancs.hu/pislogo_szobrok/szabaditsuk-ki-jokait-meg-magunkat-is-115089

A másik Konok fb-ja, ahol pikírt megjegyzésére -

Ez fura, szomorú. TGM legújabb írásait olvasom a HVG-ben. Egy kicsit félrenéztem talán? Mikor lett a sziporkázó és szellemes, mindig progresszív Gazsiból ez a pikírt, kellemetlen, dohogó, ókonzervatív vénember? Tényleg, már csak egy tajtékpipa hiányzik a szájából, meg néhány Göre Gábor-idézet, hogy a kép tökéletes legyen.
Mi baja lehet?

hihetetlenül érdekes vita alakult, pro és kontra érvekkel.

Valaki odáig merészkedett, hogy párhuzamot von TGM és Noam Chomsky között. Guma kedvéért beteszem:)

"- Egy távolinak tűnő párhuzamot vélek felfedezni Noam Chomsky (aki Gazsihoz képest tényleg nyelvész, bár korántsem a legkiválóbb) és TGM között, aki a SzDSz CSODAFEGYVEREKÉNT indult. Chomskyt az ötvenes években találta ki CSODAFEGYVERnek a magát kurva ravasznak képzelő elhárítás odaát. NC eredetileg matematikus, ami garantálja, hogy tudományos amit mond, megcáfolni csak a saját eszközeivel lehet. Orosz származású, ráadásul zsidó, amit a kommunistáknak (értsd: szovjeteknek) mindig az orra alá lehet dörgölni, amikor ők a négerekkel támadnak a szabadság és a bőség honára, mert az antiszemitizmusnak óriási hagyománya van a keletiszláv kultúrkörben. Harminc éven át egy mértékadó nyelvészeti folyóirat nem közölt le olyan cikket, melynek szakirodalmában nem szerepelt a kötelező «Syntactic Structures», vagy melynek címében a «generative» szó. Mára Chomsky saloonképtelen lett, mert anarchoszindikalista nézeteket hangoztat, tehát antikapitalista, meg használja a palesztin szót is. Nem mérgezik meg mint régen, maradhat a MIT-n, sosem fog forradalmat kirobbantani a tőkések ellen, de amiért tényleg teljesen veszélytelen a hatalomnak: olvashatatlanul unalmas." (Tálos Endre)

*

A viták természetesen jelzik, hogy itt hiányzik egy csomó alapkutatás, ami irányt mutathatna.Hogy mennyire végzetes ez a lemaradás, fogalmam sincs.

Orica Középföldi 2018.11.17. 07:03:33

Imádom Váncsát:))

" Birodalom, amely a Dél-kínai-tengertől az Atlan­ti-óceánig ér, lelki-szellemi erőközpontja a felcsúti stadion, ütere a transz­eurázsiai méretre nyújtott kisvasút leend."

www.es.hu/cikk/2018-11-16/vancsa-istvan/eurazsia.html?fbclid=IwAR0AlH1iqfS2YPHEqCvvAqoLt5f6QUKidF04IdZVfa_rCwV_bi-X0BK6zF0

guma 2018.11.17. 07:54:03

@Orica Középföldi: :)))

ez vicc!
kb ebben az időben, mikor ide tetted - akkor olvastam újra a narancson:

TGM és OJD a kötelező olvasmányokról - Ha nem olvasod el ezt a könyvet, meghal a magyar kultúra

kösz!
(néha gondolkodás nélkül, pénzért ír ez az ember??)

Orica Középföldi 2018.11.17. 08:32:16

Kérdések, kérdések, kérdések.

24.hu/kulfold/2018/11/14/goebbels-titkarnoje-naci-holokauszt/?fbclid=IwAR3y8r6Fs8IaaP7aJVnEUUe7e9CBaAvq5QRqvd8BHcClqOEBEAG74EKST8c

*

Ha akarnám, de nincs kedvem, tudnék összefüggést, közös pontokat felmutatni ez előző témával.

jaegtoer 2018.11.18. 09:41:24

@Orica Középföldi:

Méghogy trószok valaha is!? 'Lószart, mama! -idézném a klasszikust, de kár minden mondatért, szóért vagy hangért.
Kivételek igen. Kivételek voltak. De ez minden.

taga20 2018.11.18. 15:44:17

@Orica Középföldi: nagyon érdekes volt. köszönöm.

engem, a végén ez a pár sor fogott meg, amit már magam is megfogalmaztam magamban, másokkal egyetemben.

"Hansen óvatosan keresi a hasonlóságokat az 1929-es és a 2008-as gazdasági válság utáni időszak történései között, de egyértelmű párhuzamot nem mer vonni, még ha fel is mutat hasonlóságokat.

Az igazságtalanság érzése egész lakosságcsoportokat képes radikalizálni, és a végén már csak egy alkalmas ellenségképre van szükség, és máris megnyerhetők egyszerű megoldásokra, vagy még azoknál is rosszabbra
– írja figyelmeztetően, majd sorolja a példákat a populisták megerősödésére: Erdogan, Trump, Orbán, a német PEGIDA és az AfD politikája különböző formákban és mértékben aggodalomra ad okot Hansen szerint. Mint megjegyzi, egy kiépült diktatúra ellen már nehéz tenni, de azt egy lopakodó radikalizálódási folyamat előzi meg mindig. A náci népirtást is zsidóellenes rágalmak, majd zsidóellenes törvények előzték meg, a zsidóüldözés már csak egy sokadik lépés volt, amikorra a társadalom nagy része már emberszámba is alig vette a zsidókat.

Brunhilde Pomsel története „lehetőséget nyújt arra, hogy felismerjük, miért térhetnek vissza és fejlődhetnek diktatúrákká jobboldali populista és autoriter rendszerek”, írja Hansen, és szerinte

a jobboldali populizmus és antidemokratikus tendenciák annyira előretörtek, hogy veszélyt jelentenek a társadalomra és a demokratikus rendszerre."

Orica Középföldi 2018.11.19. 06:15:04

@taga20:

Én is ismertem a közelmúltból olyan - fiatal és igen tehetséges - titkárnőt, akitől megtudtam, fogalma nincs mit ír. Ez, gondolkodó embernek alig hihető, de igaz. Gyorsírás közben a szavak és a hibátlan lejegyzés, gépírás közben a helyesírás és a forma kötötte le a teljes figyelmét.
Neki soha nem álltak össze - bármiféle gondolatot hordozó - mondatokká a szavak.

Ha összeveted a Tavaszi tárlat gondolkodó főszereplőjével, magad is le tudod vonni a konzekvenciát.

Ne ezt a könyvet kérd karácsonyra:)

Orica Középföldi 2018.11.19. 08:57:34

@taga20:

Még egy gondolat.

Poppert hallgatok, aki Thomas Mannt idézte: Nem szabad a társadalom bűneiből egyéni bűnt csinálni.

*

Igen összetett mondat.

*

www.youtube.com/watch?v=OX6Jo_S2VM0&t=1853s

Orica Középföldi 2018.11.19. 13:56:14

Nyáry Krisztián

Az 1855. november 19-én elhunyt Vörösmarty Mihálynak – egyebek mellett – három alapvető fontosságú új szót köszönhet a hálás utókor: ő alkotta meg a fröccs, a szivar és a ledér szavakat.

A fröccs eredetét többen is leírták. 1842. október 5-én Fáy András író Vörösmartytól vásárolt fóti pincéjébe hívta szüretre néhány barátját. Köztük volt Jedlik Ányos fizikus, a dinamó feltalálója is. Jedlik szerette a bort, de könnyen a fejébe szállt, ezért elhozta magával találmányát, a széndioxiddal dúsított palackba zárt vizet. Az italt kedvelő, vállalkozó kedvű Vörösmarty volt az első, aki a társaságból kipróbálta a szúrós vízzel hígított bort. A feljegyzések szerint klasszikus, fele-fele arányú kisfröccs volt. „Íme a spritzer” – mutatta be találmányát Jedlik. Vörösmartynak már az első korty után ízlett, de azonnal átkeresztelte a németes hangzású italt. Magyarosabb, ha fröccs a neve, mondta. Még ott a szüreten megírta a fröccsöt köszöntő első verset, a Fóti dalt: "Fölfelé megy a borban a gyöngy; / Jól teszi. / Tőle senki e jogát el / Nem veszi."

Vörösmarty másik káros szenvedélye a dohányzás volt. Nemcsak fogyasztotta, hanem maga is állított elő szívnivalót, amelyhez maga termelte dohányt használt. A szivarozással az angliai útjairól hazatérő Széchenyi ismertette meg a korábban pipázó költőt. A külföldről behozott dohányáru már akkor is drága volt, így Vörösmarty már 1836-ban kísérletezni kezdett az otthoni gyártással. A Figyelmező c. lap 1837. 7. számában pedig az addig használatos cigarro és szipa helyett új szót is ajánlott a közönség figyelmébe: a szivart. Barátai szerint a Vörösmarty-féle szivar nem volt igazán jó, de büszke volt rá, ezért vendégei is elszívtak nála egy-egy torokkaparó szálat. Halála előtti éjszaka is rágyújtott orvosa tiltakozása ellenére. Később az ő tiszteletére nevezték el a magyar szivarmárkát hőséről Csongor szivarnak.

A Csongor és Tündéhez kötődik a harmadik szó is, ami ugyancsak Vörösmarty egyik tiltott szenvedélyére utal. Mirígy boszorkány ifjakat elcsábító, szép leányát Ledérnek nevezte el. Az etimológiai szótárak német vagy francia eredetű szóként jegyzik, de Vörösmarty előtt nincs nyoma. A költőnek a színműhöz írt jegyzetéből az is kiderül, hogy Ledér foglalkozása valójában micsoda: „A népmesében a »vár kívüli« ház a boszorkány tanyája. A valóságban itt rejtőztek–gyakran »tisztes özvegy« vezetésével – a bordélyok.” Ledért ide irányítja Mirígy, hogy Csongor nála találjon „útált szerelmet”. Mirígy háza tehát, ahol a kihívóan szép Ledér megpróbálja eltéríteni a főhőst az igaz szerelemtől, egy városon kívülre szorított vidéki bordélyház. Vörösmartynak volt tapasztalata az efféle helyekről, de hívő katolikusként bűntudatot is érzett emiatt. Erre utalhat „A merengőhöz” egyik megjegyzése is: „Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget.” Ez persze megint azt bizonyítja, hogy nem annyira a fiatal lányhoz, mint saját magához írta a verset.

guma 2018.11.19. 15:18:46

@Orica Középföldi: :)))

tudod ám mi az élet! :)
Popper, Nyári és felesleges is sorolni kalandozásod.

(kösz, hogy hozol is egy kis ízelítőt.)

még @taga20: is beszállt...
még talán meg is komolyodik, mert Sir is hat rá, nem csak a szesz :)))

Orica Középföldi 2018.11.19. 18:14:35

Szórakoztató:)

Gábor György

Az Origo tudós és tájékozott szerzője mélyen fel van háborodva, s úgyszólván személyes sértésnek veszi, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár fogadta Soros Györgyöt, s tárgyalt vele a CEU átköltöztetéséről. A publintás a következtetés logikai szabályait nagyvonalúan kezelve oda konkludál, hogy „az amerikai üzletember ismét nyomást akar gyakorolni egyeteme ügyében Magyarországra.” De a java még csak most jön! Miután a remek tollú publicista beszámol arról, hogy a találkozón Kurz és Soros megbeszélést folytatott a brexitről és Európa jövőjéről, elharsogja a nagy szerzői számonkérést: „milyen alapon vett részt Soros György egy olyan tárgyaláson, ahol Európa sorsáról is szó volt?”
Válaszolok:
1. A szolgalelkeknek ez persze értelmezhetetlen, de a világnak vannak olyan helyei, ahol az embereknek lehet véleményük akkor is, ha azt nem adják nekik parancsba.
2. Bizarr lehet ez az Origóból szemlélve, de akad még tárgyalás, amelynek tematikáját nem Orbán Viktor határozza meg.
3. Mind Kurz, mind Soros azzal beszélget Európa jövőjéről, akivel csak akar.
4. Mindig is akadtak és akadnak olyan személyiségek, akik ugyan nem politikusok, de akiket hagyományosan a legmagasabb szinten szokás fogadni. Mondok néhány nevet: Albert Schweitzer (teológus, orvos, orgonaművész), Albert Einstein (fizikus), Szilárd Leó (fizikus), David Rockefeller (bankár), Neil Armstrong (űrhajós), Bill Gates (szoftverfejlesztő, feltaláló).
5. Ami David Rockefeller biblikusan csengő nevét illeti, a biztonság kedvéért szólnék az Origo szerkesztőségének és olvasótáborának, hogy mielőtt elhamarkodott analógiát állítanának fel közte és Soros között, tudjanak róla, hogy az egykori, az Origo szellemiségétől nem túl távoli Völkischer Beobachter írta meg róla, jelentősen mellélőve, hogy a Nürnbergi törvények szellemében minek is tekintik őt. Tévedtek vagy hazudtak, ezt az Origo munkatársai – saját rutinjukra alapozva – jobban el tudják dönteni.
6. Végül vannak olyan világlapok, amelyeknek a főszerkesztőit szintén szokás a politika legmagasabb köreiben fogadni. Speciel az Origo nem tartozik közéjük. Ők még Orbántól is csak közvetve kapják az ukázt.

taga20 2018.11.19. 19:10:24

@guma: "még talán meg is komolyodik,"

nem fog menni, nem olyan családból származom:)

ja és csak, hogy tudja meg mindenki!:)))

www.youtube.com/watch?v=5W5pV9LQgLs

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 21:49:58

@Orica Középföldi: erre írt egy választ gábor györgy, én tgm oldalán állok, egyébként index.hu/belfold/2018/11/20/tamas_gaspar_miklos_interju/ nekem ez is tetszik...
(jó, hogy behoztad)

guma 2018.11.21. 05:36:23

@taga20:

de néha igyekszel. :)))

guma 2018.11.21. 05:43:31

@Sir Bates dö Hól:

eszméletlenül jó ez a nő és a kalandozása... :)
te meg szégyen, hogy ily ritkán reagálsz erre...

Orica Középföldi 2018.11.21. 08:14:12

@Sir Bates dö Hól:

Valóban, nem örömteli, de nagyon jó az interjú.

*

Egy teltházas program, és ahogy a fotókon látszik, zömében fiatal érdeklődők. Ez viszont örömteli.

www.magyarkurir.hu/hirek/hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya?fbclid=IwAR3F_8T00IfQTc2c-fUHK46J5KsNOmV4TzcA2E0cQhpHeEnQbfl1A0c-3qQ

jaegtoer 2018.11.22. 04:50:14

@Orica Középföldi:

Amióta hallottam ezt tőled, időnként előjön és töröm rajta a fejem, de egy kicsit elkalandozva.

És fordítva? Az egyéni bűnt lehet-é társadalmasítani? amikor a struktúra olyan, a berendezkedés hiányosságai teszik lehetővé, sőt olykor kényszerítő erővel sodorják az egyént bűnbe ingoványába.

Persze korunk slamposan snájdig hőse, a bűn honi első szóvivője és alattomos haszonévezője nem ilyen. Nem áldozat. Bár rendszerhiba következtében végzi pusztítását, mégsem okozat. Viszont a kékhalál a miénk. Nem kizárólag. Jut belőle a jövő nemzedékének is.
Azon el lehet gondolkozni: -Raszkolnyikov nyerhet e feloldozást?
Ellenben azon nincs töprengeni való, hogy Orbán működése (tettei és mulasztásai) morálisan mennyire mértéken aluliak.
Csak úgy fotel-szindrómásan jegyzem meg: Mi a mérték? Vagy: Mivé lett a mérték?
Mert valahol azért mégiscsak szörnyű, hogy egy szürke, sziszifuszi szerdába is beszüremkedik a ner, és minden további nappal egy kicsit több van belőle jelen. És egyszer csak azt vesszük észre, hogy raszkolnyikovok és orbánok között lehet csak választani.

jaegtoer 2018.11.22. 05:00:19

@Sir Bates dö Hól:

Tévedés.
Magyarország nem a legreakciósabb ország. Az lehet egy etalon, egy mérték is.
Helyesen:
Magyarország a legkreációsabb ország.
Itt még démonkrácia is van. Vehető: a legszegényebbek vehetik a legdrágábban, a leggazdagabbak a legolcsóbban. És naponta 'mindig' megvan véve, olykor négyévente -kiárusításkor- black friday- szintén.
Minden eladó, és minden el is van adva. Minden. Szó szerint.

Orica Középföldi 2018.11.22. 07:36:16

@jaegtoer:

Nehezeket kérdezel:))

Én már ott elakadtam, hogy mi lehetett Mann motivációja a mondat megfogalmazásakor. Merthogy a mondat jó, mondhatni lényegtelen a motiváció, de engem érdekelne. Fontos lenne a szövegkörnyezet, mert a kiterjeszthetőség más és más értelmezési tartományokra nem feltétlenül egyezik a szándékkal.

Innentől aztán - tudás (jogi, jogtörténeti, filozófiai, etc.) hiányában - csak kérdéseim vannak, de az számtalan. Jenőke ebből jónéhányat meg tudott volna válaszolni.

Majd szóban megcsócsáljuk:))

Orica Középföldi 2018.11.22. 14:53:22

Nyáry Krisztián

L Simon László a színházjegyekre rakódó áfa 5%-ra csökkentését ajánlja a megszüntetett tao helyett. Kicsit számoltam.

Ma egy 3000 forintos olcsó belépőjegy ára 2370 + áfa, azaz a jegyvásárlásnál 630 megy azonnal az államnak. Ha 5%-ra csökkentenénk az adóterhet, akkor 2860 + áfa lenne az ára, azaz csak 140 forint menne az államnak. A különbség 490 Ft, tehát tényleg érezhető könnyebbség lenne, meg amúgy is: minden adócsökkentés jó dolog.

Csakhogy. Egy színház eddig a maga nettó 2370 forintjához kapott 80% tao-t, ami 1896 forint. Szóval a kiesés még kisebb áfa mellett is 1406 forint lenne. Két év múlva, legjobb esetben, hiszen az adótörvényt már elfogadták. Az idei év – minden valószínűség szerint - színházi csődöket okozó, visszamenőlegesen érvényesített elvonását ez nem orvosolja, és a jövő évre lemondott előadásokat sem hozza vissza.

A tao eredetileg arra szolgált, hogy a jegyeket akár önköltség alatt is árulhassák a színházak. Pontosabban az állami és önkormányzati színházak eddig is ezt tették, csak ők a költségvetési támogatásból (is). A magánszínházak csak a tao-ból. Tao nélkül a példában szereplő 3000 forintos bruttó jegyár helyett 4266 + áfa azaz, durván 5400 forintot kellett volna fizetni a jegyért. (5%-os áfával csak 4500-at) És majd kell is, ha lesz, aki meg tudja venni.

*

Nyáry nem számol a focistákkal. Évi 500 millából állandóan velük lesznek tele a színházak.

Orica Középföldi 2018.11.23. 06:15:42

"– Schmidt Mária sajnos nem állandó eleme a tárlatnak – "

Ez a Szily ritka nagy dög:))) Megéri elolvasni.

444.hu/2018/11/22/schmidt-maria-halal-komolybol-megcsinalta-a-tanu-hires-poenjat-a-fideszes-szellem-vasutjat

A legszelídebb kommentet is itt olvastam: annyi esze van, mint egy marék lepkének.

Elképzeltem:))

Orica Középföldi 2018.11.23. 07:15:56

Igazán nemes ügy.

Alföldi Róbert megosztott egy albumot.
·
III. Művészek a Heti Betevőért kiállítás és művészeti aukció

Elindult a licit!
December 1-én este 8 óráig licitálhattok 63 művészeti alkotásra a Heti betevő III: Művészek a Heti Betevőért művészeti aukciója keretében.
Az egyes művekre, így Alföldi Róbert Csók című munkájára, az albumban, a kiválasztott alkotás fotója mellett kommentben lehet licitálni.
Minden hasznos információt megtaláltok a leírásban.
Aki "élőben" is megnézné a a képeket, az még november 26-ig megteheti a Kahan Art Space Galériában.

Az aukció teljes bevételéből a Heti betevő csapata meleg ételt főz budapesti hajléktalanok és rászorulók számára.

*

Én ugyan nem vagyok a modern művészet szerelmese, de ha mecénás lehetnék, licitálnék néhányra. Van egy-két egészen kiváló. Sőt azt is látom, mire fognak az igazán szerelmesek licitálni:)

https://www.facebook.com/hetibetevo/posts/2307844786102424?__xts__[0]=68.ARBi3c_tij8rI0AW4Z0Pm5UdG3Q2MQr6iiTOOL7_HiW1WcEk-BwTQLAYZAqz28S7pT6XxX1j1W8Fs_-MaDvBK_YBt9MfQDa8dz5V7DJkJqIrVhQPEy9VN96tUaLDJF8Iti6Ixy_BgH2Jgb1fmJqNw6qocPX26EKSTxMR07pjuemm5Mauk1qHLNSncZymLk11a-rAY0oWDBNiECbVfcpPMjCqI_jEzdx7jXpHCpA84o9KGzyfU5-o3Lg7HDXuBtyRrgGgUn_8q0TzCSa52ulIHhVlYkoA5OA51TxFkmB2USchNOgi2glZByzvJE9i-IoYrcju7k7Sjb9ViVx_NbZT3HdFwKqcPzANCxZ50Fie0vnQmNDA_7wTTnuq0olBhPOsjyWCG-TJtSR1lVX-yNYAnELNz1CVIzjxtBA4Bi8gFWJ5B4eca_l5RcM-MnQf86j_GhV7O-cOyMC9jBnNfb8ElRFW9g&__tn__=-R

Orica Középföldi 2018.11.23. 14:48:04

Tanáraik feljelentésére biztatja az egyetemistákat Habony Árpád lapja

*

Halló, 888? Feljelentést szeretnék tenni!
- Nagyszerű! Baloldali, netán liberális mételyt tapasztalt az egyetemen?
- Nem. A szomszédasszonyom, aki magunk közt szólva egy ocsmány szipirtyó, az ablakában eteti azokat a piszkos galambokat. A galambok pedig direkt odaszarnak a muskátlimra.
- De kérem, ehhez nekünk semmi közünk!
- Miért, az egyetemi oktatáshoz mi a fasz közötök van?!

(Konok)

*

Egyre nagyobb hányás ez az egész.

Orica Középföldi 2018.11.23. 19:33:59

Page Not Found történelmi stúdióblog

"Ebben az országban csak a mágnás, a pap és a szamár egzisztálhat. És aki az ezek kedvében jár" - írta az 1877. november 22-én született Ady Endre, szerintünk a legnagyobb magyar költő, a "táltosok átkos sarja", mintegy magyarázataként annak, hogy miért kezdte már olyan korán kiinni magát az Életből.

Mindössze 41 évet élt a zseni, aki az "Új versek" (1906) című kötetével szétrobbantotta a korabeli magyar lírát, hogy aztán a detonáció után a kortársak Ady kötete körül polarizálódjanak újra. Később Németh László azt írta: "Ady puszta létével borzalmas kritika. Akik mellette éltek, gyűlölniük kellett, mert ha ő igazán nagy költő s nem torzszülött, akkor tán nincs is igazi magyar irodalom, csak egy másfél század óta haldokló, szörnyű vágy utána."

Ady nem volt torzszülött, pedofilügyei sem voltak, igaza annál inkább, mint a legtöbb lényeglátó zseninek. De nem csak úgy akkor-ott, hanem máig ható érvénnyel: a megcsúfult parlamentarizmusról, a korrupcióról, a sötét klerikalizmusról vagy a kultúra szabadságáról szóló szövegeit - ha kitakarjuk a neveket -, egy az egyben le lehetett volna hozni egy 2016-os Népszabadságban. Hogy aztán másnap be is zárják a lapot. Ha álnevet választottunk volna neki, az olvasók azt hitték volna, hogy fölvettek egy új publicistát.

Az Ady-publi nem az a ma jól ismert egyrészt-másrészt himihumi, hanem fölkap és odaken a falhoz, de úgy, hogy még a mérsékelten visszafogott Mike Tyson is összerezzen. Őserő, egy betűkbe öntött "Kölyköd voltam".

Ahogy Szerb Antal jellemezte: "Ady előbb volt jó újságíró, mint jó költő." Ady még kortársai zsúrversikéit utánozta, mikor a debreceni tanulóévek után a publicisztikában és a kritikaírásban robbantott: Nagyváradon, 23-24 évesen. Írásaiban a leghétköznapibb témákból, minthogy kirabolták a helyi Nemzeti Dohányboltot, jutott el általánosabb érvényű társadalombírálatokig, a polgári radikálisok századelőn új szociológiai megközelítésének megfelelőn, és mindenből Ügyet csinált. Országos ismertséget is ilyetén szerzett, mégpedig nagyváradi sajtópörével, amit azért akasztottak nyakába, mert egy publijában dolgozni küldte a lazsáló váradi kanonokokat.

A fiatal Ady nagyváradi sajtópöréről és fogházbüntetéséről a magyar irodalomtörténet legnagyobb botrányai között írtunk:

http://pnftop10.blog.hu/…/top_10_a_magyar_irodalomtortenet_…

"Add az aranyod, aranyod!" Mármint osszák meg minél többen, mert már vár minket a jachtunk.

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 01:22:18

@guma: hozok neked másik tárcát is, pont tgm-re vonatkoztatva 888.hu/article-tgm-es-a-magyar-ertelmiseg-orok-tragediaja
azért megértem, hogy ez mennyire vonzó lehet valóban a globalizáció ifjú nyerteseinek, akik soha nem láttak még dolgozni senkit sem muszájból...
[mondjuk az kegyetlen, nekem valahogy mindig ez jut eszembe a munka hallatán, a muszáj; ennek ellenkezője a jó mulatság... (utáltam, mikor reggel elmentek dolgozni, én meg egyedül maradtam otthon... általános második osztálytól érettségiig minimum háromszor késtem hetente reggel max. 600 méter távolságból: sosem értettem ezt a kötelezőt! de olyan szinten, hogy ötödiktől mindig tudatosan, nem volt elég megtenni hatszáz métert húsz perc!)]

@Orica Középföldi: nyugi, lesz ez még másként. sz'tem annyira túltolják a biciklit, hogy amikor visszaleng az inga, akkor lemészárolják őket... annak külön örülök, hogy megadja, g fodor, huth, szarvas, m dobos és persze apáti még elég fiatal ahhoz, hogy mindezt lássa és átélje:-)... komolyan megnyugtató, s ha van túlvilág, akkor ott is mennyire és mennyien fogják őket várni...

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 01:27:35

@jaegtoer: szerintem ez a nyelvvel is összefügg: mi mindenkitől különbözünk, senkivel sem vállalunk közösséget, stb. gondolj bele, egész biztosan a nyelvvel is összefügg! ami áldás, az egyben átok is!...

Orica Középföldi 2018.11.24. 05:30:22

@Sir Bates dö Hól:

"ezt egyébként sajnálod?"

Mit? Annyifelé kalandoztam, nem tudlak visszakövetni.Hogy nem vagyok/lehetek mecénás, kifejezetten sajnálom. Hogy S. Marcsi nem állandó eleme egy tárlatnak, nem sajnálom. Romboló esztétikailag.

*

Tudom, fizikai törvényszerűség, az inga visszaleng. Na de mikor? És milyen mozgási és helyzeti energiával?

Orica Középföldi 2018.11.24. 06:41:11

@taga20:

Köszi:)))

*

Akkor meg is válaszolom.Ez kódolva volt. Viszonylag zavaros identitás, nem elég karizmatikus vezető. Ez, - Tábori Nórát idézve - kurvakevés:)

jaegtoer 2018.11.24. 06:42:24

Az FB-ről:

"Mennyire stílusos: most tudtam meg, hogy Szakács Árpi egy társasházkezelő ügyintézője volt még a pre-NER (vagy ante NER?) korszakban. Márpedig házmester nemzetnek házmester szócsövek kellenek."

olyan undorító, hogy az már gyönyörű.

taga20 2018.11.24. 06:55:36

@Orica Középföldi:

túl szigorú vagy. számomra kellemes jelenség volt a hölgy. természetesen szigorúan a belbecs tekintetében:)))

ja és! nem akarok kukacoskodni, de az előző kommentedben, az első "Ez" előtt nem volt szóköz.

kicsit zavar, de má mekszoktam tőled.

uploads.disquscdn.com/images/cdfca7ce65a8d8efcdfbe2b2bdbe86aca8c5bf4dadd916d1797db8379abb6811.gif?w=800&h=250

taga20 2018.11.24. 07:00:31

@jaegtoer: ha elég ügyes lesz ez az árpi, lehet belőle még házmesterügyi államtitkár is, me igény az lenne rá, ahogy olvasom a hangulat jelentéseket.

444.hu/2018/11/23/tanaraik-feljelentesere-biztatja-az-egyetemistakat-habony-arpad-lapja

jaegtoer 2018.11.24. 08:05:38

még mindig az FB-ről:

Óh Uram, tégy csodát a kedvemért.
Változtasd elfoglalt nagypapává Tóth Lászlót a régi reakcióson. De ha ez túl nagy kérés, esetleg a gyíkká változtatás is megteszi.

jaegtoer 2018.11.24. 08:21:03

Jaaaa... nekem mán megfogyatkozott a motivációm, a mondanivalóm, de főleg a fecsérelendő időm, miközben a mentálhigiénés védelmemet kell erősítenem hőn szeretett, magyari, drága honfitársaim terjesztette kórokozókkal szemben. Mondanom sem kell e honfitársak (mind, mind magyariak) annyira drágák, hogy egyszerűen nem lehet megfizetni. Minden túl sokba van, hát még mennyibe lesz?! Ugye. Mert a lenni és a lesz lenne a lényeg, de ezek a drágák állandóan visszafelé pillognak, miközben az istennek se akarnak felbukni. Pedig a fizika törvényi feltételei adottak. Ez azért elég érdekes talány. Minden esetre drukkolok.

jaegtoer 2018.11.24. 08:23:09

@taga20:

Ezt olvastam. Remélem, a feljelentésre buzdítókat is eléri a feljelentők hulláma.

taga20 2018.11.24. 10:57:40

@jaegtoer: aki ismeri egy kicsit a történelmet, az vágja, hogy valószínű nem fogják megúszni a feljelentők se.

ahogy danton is megjósolta robespierre-nek anno:)

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 12:33:31

@Orica Középföldi: orosz annára és a momentumra vonatkozott...

taga20 2018.11.24. 13:34:51

@Sir Bates dö Hól: kösz sir, de már mekfejtettük ketten oricával:))

jaegtoer 2018.11.24. 13:43:49

@Sir Bates dö Hól:

az egyik arcuk éppen olyan hadarós titán, mint egykor orbán. Nem jó ómen.
LiLi kutyánk mindegyiket beelőzi. Okos, elegáns, tud viselkedni, jó tervező, kellő, de nem sértő manipulációs készséggel és képességel rendelkezik, kitartó, teljesíthető terveket készít, minden tervét sikerrel végigviszi - általános közmegelégedésre.
Egy szomszéd ugyan másként gondolta, de túlélte. LiLi is, a szomszéd is. Cserébe a szomszédot viszont folyamatosan a méreg eszi. De ez így van rendjén. Minden a legnagyobb rendben van. Jövőre akár 400 órát is túlórázhatok. Röhögnöm kell. Hol élnek ezek? Pláne a hu/o/nfitársaim. 400 órán én három hónap alatt túl vagyok. Akkor utána mi lesz? bakfitty?

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 14:17:01

@Orica Középföldi: ez érdekes, épp most néztem a tévében a champ elysee-n zajló "harcokat" (pont a sünök kezdték), azt azonnal nézeteltérésem támadt a kispolgár szomszéddal, aki jelezte, hogy ez nem helyes, a törvény az törvény, de azt nem tudja megmagyarázni, hogy miért nincs társadalmi mobilitás, miért nincs esélye a gyerekeinek előbbre jutni, miért álom nekik egy 3000€/hó jövedelem, mikor a most adócsalásért elkapott renault-vezér 40000€ jövedelemmel rendelkezett naponta (az francia állam többségi tulajdonos a cégben!)... ostoba és megvezetett emberek mindehol vannak, nulla identitással... a rabszolga sem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester...

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 19:33:04

Mostanában olvastam valahol a neten, hogy vége az amerikai álomnak, vége a középosztálynak, az egy kiürült fogalom mára csupán, nem ideálokat és attitüdöt jelent, csupán jövedelmi kategóriát. Holott eredetileg (száz-százhúsz évvel ezelőtt az amerikaiak 60%-a saját maga alkalmazotta volt, ez mára 10% alá ment) azokat jelentette, akikre épült a demokrácia.
Ha valaki ismeri a cikket, küldje át.

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 20:49:31

@Orica Középföldi: sajnos egyik sem az, amit keresek... valami balos oldalon lehetett, sajnálom, hogy nem mentettem el, nagyon érdekes és elgondolkodtató cikk volt... párizsban továbbra is tart az összecsapás...

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 02:04:53

@Orica Középföldi: vajnáról írtam vagy egy hónapja, hogy ő volt az, aki igazán átbaszta orbánt: amerikai börtön helyett mora ment, megkapott mindent (még a csajokat is), olyan filmeket csináltatott amilyeneket akart, ismét a csúcsra jutott, oscart szerzett, nélkülözhetetlenné tette magát a korda stúdióban, kapott egy tévét, ahonnan kitalicskázta a pénzt romániába, kaszinóin annyit keresett, hogy azt el nem tudjuk képzelni, most meg röhög a markába, s már a mostani helyzetre is felkészült: timikét nem hiába készítette fel az amerikai állampolgárságra... a hörcsög megakadt a ner torkán: se lenyelni, se kiköpni nem tudják (nélküle a korda sem működik, szükségük van rá és az ezáltal nyert imidzsre: a sok ner-cseléd tényleg azt hiszi, hogy Vajna nélkül bármelyik hollywoodi sztár tudná, hogy hol van budapest?!)

guma 2018.11.25. 04:41:41

@Orica Középföldi:

olvasgatom amit sikerült idehoznotok és komolyan földbe gyökerezett a lábam...

egyszer azt mondta rám @Sir Bates dö Hól:, hogy "akkor politikailag képzettebb vagyok mint ő" :DDD

ez nincs így. csak más, földközeli tapasztalatom van mint nektek.
amikor a TB és a "garancia" szó eltűnt az alaptörvényből akkor már lemertem írni, hogy szerintem mi jön ezzel, és csodálkoztam mekkora csend van...

ezt a gfg által indított mozgalmat sem tudjuk kikerülni, mert alig volt igazi reagálás a házmesterek országában, amikor bedobták próbaként:

offforever.blog.hu/2015/03/19/sztalin_sugd_be_jelentsd_fel_a_provokatort_ujjaeleszti_ezt_a_fidelitas

nem is szólok más témához mert elég durva gondolataim vannak és sajnos nem vagyok szellemes most...

jaegtoer 2018.11.25. 06:12:38

@Sir Bates dö Hól:

A köznép politikába szabadítása egyúttal megásta a középosztály (polgárság) sírját.

Ehhez egy-két megszívlelendő gondolat:

"Néhány idézet a demokráciáról
Beküldte libertarius - 2014. február 9. 10:38

„A demokrácia olyan, mintha két farkas és egy bárány szavazna arról, hogy mi legyen a vacsora. A szabadság egy jól felfegyverzett bárány, amelyik vitatja a szavazás eredményét.” – Benjamin Franklin államférfi, természettudós, filozófus és az Egyesült Államok egyik alapító atyja.

„A demokrácia sosem marad fenn sokáig. Elpazarolja, kimeríti és megöli magát. Soha nem volt még demokrácia, amelyik ne követett volna el öngyilkosságot.” – John Adams, az Egyesült Államok második elnöke.

„A demokrácia nem más, mint a csőcselék uralma, amikor az emberek 51 százaléka elveheti a másik 49 százalék összes jogát.” – Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnöke.

„Úgy hisszük, a szocializmus és a demokrácia ugyanaz és elválaszthatatlan.” – az USA Szocialista Pártja.

„Minden választás olyan, mintha a lopott javakat előre elárvereznénk.” – H. L. Mencken (1880 – 1956) amerikai újság- és cikkíró.

„Hogyan biztosíthatnánk a folyamatos fejlődést, ha egyre inkább olyan életformát teszünk magunkévá, amelyben senki sem vállal felelősséget saját magáért és mindenki a kollektivizmus biztonságára vágyik? Ha ez a mánia folytatódik, társadalmunk olyan rendszerré silányul, amelyben mindenki a másik zsebében kotorászik.” – Ludwig Erhard, korábbi német kancellár, a háború utáni német gazdasági csoda eszmei atyja.

„A korlátlan demokrácia, az oligarchiához hasonlóan nem más, mint sok emberre kiterjesztett zsarnokság.” – Arisztotelész.

„Az állam az a nagyszerű kitaláció, amelynek segítségével minden ember mindenki más költségén akar élni.” – Frédéric Bastiat (1801 – 1850) francia klasszikus liberális gondolkodó és közgazdász.

„Amint az emberek rájönnek, hogy pénzt szavazhatnak meg saját maguknak, az a köztársaság végét jelenti.” – Benjamin Franklin államférfi, természettudós, filozófus és az Egyesült Államok egyik alapító atyja.

„Akik a nagyobb állami beavatkozást sürgetik, végső soron még több kényszert és még kevesebb szabadságot akarnak.” – Ludwig von Mises, osztrák közgazdász, a szabad piac elkötelezett védelmezője.

„A demokrácia a nép akarata. Reggelente meglepődve olvasom az újságban, hogy mi az, amit akarok.” – Wim Kan, holland komikus."

Tetszik, nem tetszik, ezek mind levegőbe hullott szavak.

Orica Középföldi 2018.11.25. 08:21:04

Csak két rövid reagálás, mert nem érek rá.

@taga20:

"ja és! nem akarok kukacoskodni, de az előző kommentedben, az első "Ez" előtt nem volt szóköz."

Ez übercuki, hogy ilyen helyesírással szóköz-fetisiszta legyen valaki:))

@guma:

"nem is szólok más témához mert elég durva gondolataim vannak"

Rövid távú, de hasznos terápia: egy napig nem olvasol híreket, nem hallgatsz meg hülye embereket, jó szövegeket, jó zenét hallgatsz, veszel egy cserép szépséges karácsonyi kaktuszt és gyönyörködsz.

@Sir Bates dö Hól:

Több mindenre kéne reagálnom, de most nincs időm.

taga20 2018.11.25. 10:30:07

@Orica Középföldi:

má az is baj, ha tanulok tőled?

de még csak az utam közepén járok:))

jaegtoer 2018.11.28. 09:10:58

@Orica Középföldi:

Az egykor szépreményű ifjúnak sikerült lábtörlővé leküzdeni magát. Feltehetően ezért megy a hisztéria a Lidl fenyő- és karácsonyfás lábtörlői miatt a Magyar Időkben, merthogy a vezér neve mégsem kerülhet forgalomba lábtörlői összefüggésben. Arról természetesen nincs szó, hogy a Lidl forgalmazná azt, de tény, hogy valahol (máshol) csak hozzájutnak a népek.

guma 2018.11.28. 17:35:39

de jó ahogy életet leheltek ide (is)

jó zene, jó szöveg, jó gondolatok :)))
minden pénzt megértek!

de @Sir Bates dö Hól: fekete pontot kap, hogy csak a b1-en tud felemelően üde lenni.
süti beállítások módosítása