He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kína: a jáde birodalom kincsei + Kóboroljunk Kínában (dokumentumfilm, 2009)

2018.09.30. 07:58 guma

Fedezze fel Han-dinasztia sírjait, melyek az egykori Kínának állít hallhatatlan emléket! Az ott felárt pazar műalkotások: a különös gonddal készített terrakotta had- és állatseregek, a különféle mesterségeket képviselő figurák, a kegytárgyak, mind arról árulkodnak, hogyan éltek és alkottak. Miért és hogyan jött létre ez a hihetetlen gazdagság, és miféle szerepet játszik a régmúlt öröksége a mai Kína életében?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7614261903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2018.10.01. 10:10:27

Néhány ezer éve Kína már nagyon fejlett civilizáció volt. Ahogy elnézem, felébredt, és ahogy olvasom, ez Putyinnak nem feltétlenül öröm.

guma 2018.10.01. 11:39:05

@Orica Középföldi:

fogalmam sincs miért, de szerettem mindig Kínáról, Japánról olvasni. hihetetlen világot teremtettek és valóban értékes, érdekes civilizációt, tudományos világot valósítottak meg, építettek fel...
akiket az életben megismertem (pl étterem, bolt), azokat meg is szerettem. sokat dumáltam velük és megleptek mennyire beilleszkedtek hozzánk.
az, hogy a nagy gyerekeik mind felsőoktatásba mentek, de a kicsiket bizony hazaküldték pár évre a nagyszűlőkhőz a kultúrájuk és a nyelv miatt.

guma 2018.10.01. 11:48:45

@Orica Középföldi:

most jut eszembe, hogy vagy 20 éve hozott a gyerek keletről egy jáde borospohár készletet, díszdobozba...
(majd megkérdezem, hogy megvan e neki még :DDD)
süti beállítások módosítása