He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Zacher Gábor is felmondott!

2018.08.31. 15:05 guma

Zacher Gábor: "A mai nappal beadtam felmondásom"

Nagyon súlyos kritikákat fogalmazott meg a Honvédkórházban tapasztalt állapotokról.

A mai nappal beadta felmondását Zacher Gábor. A hírt maga az érintett közölte a hvg.hu-val, azonban korábban információként több orvostól hallottuk. Zacher azt mondta, a két hónapos felmondási ideje október végén jár le, addig ellátja feladatát. A sürgősségi osztályt vezette a Honvédkórházban.

Zacher azzal indokolta a döntését, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető. Azt mondta, az elmúlt időszakban 9 orvos adta be felmondását - ezt épp tegnap tagadta le a Honvédelmi Minisztérium -.

Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni

- mondta Zacher.

Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam.

Szeptember elsejei hatállyal más sürgősségi orvosok is beadták a felmondásukat, ők már benne vannak abban a 9 emberben, akit korábban említett. A Népszava illetve a rezidensek érdekvédelmi képviseletei szerint a Honvédkórházban 112 traumatológus és aneszteziológus tagadta meg, hogy ingyen végezzen 12 óra önkéntes munkát, emiatt csúszhatnak az ütemezett műtétek, végső soron a sürgősségi ellátás is bajba kerülhet. A Honvédelmi Minisztérium tagadta, hogy ez így lenne, azt állították, fizetnek az orvosoknak. Gulyás Gergely miniszter a kormányszóvivőin azt mondta, a kórház eddig nem kért plusz pénzt a sürgősségi ellátásra.

Zacher Gábor felmondása és kritikái miatt megkerestük a Honvédelmi Minisztériumot, hogy hogyan akarják a kialakuló krízishelyzetet kezelni, válaszukkal a cikket frissítjük.

No go zóna

A Honvédkórház sürgősségijéről különösen sok ijesztő történet keringett – nyilván ez összefüggésben áll azzal, hogy a legnagyobb kórházként a legleterheltebb is. Márciusban egy háziorvos, Mateisz Erzsébet egyenesen no go zónának kiáltotta ki, miután meghalt egy betege, akit először a sürgősségire vittek be, de onnan – a háziorvos állítása szerint nem megfelelő ellátás után – hazaküldtek. Az idős nő másnap visszakerült a kórházba, azonban egy másik osztályon a gondos ellátás ellenére nem tudták megmenteni az életét. Mateisz akkor azt mondta, az eset után próbált kommunikálni a kórház vezetésével, de lepattant róluk. A minisztérium szerint nem igaz, hogy nem látták el az idős asszonyt, bár azt nem részletezték, mi volt a szakszerű ellátás.

Egy másik, fél napig várakoztatott, majd elhunyt, súlyos beteg férfivel kapcsolatban Zacher Gábor, a sürgősségi osztály vezetője korábban azt mondta, a lelkiismeretük tiszta, szakmai hiba nem történt, de a kapacitások végesek.

Márciusban megkérdeztük a HM-et, hogy ezek után milyen változtatás szükséges, de a válaszukból úgy tűnt, semmilyenre. Annyit írtak, "a Honvédkórház orvosai, úgy ahogyan eddig, ezután is az esküjükben vállaltak szerint mindent megtesznek a betegek gyógyítása és felépülése, valamint az emberi élet megmentése érdekében".

http://hvg.hu/itthon/20180831_Zacher_Gabor_A_mai_nappal_beadtam_felmondasom

Nem hiszed el! Ezért mondott fel Zacher doktor

A mai nap­pal be­ad­tam a fel­mon­dá­som - je­len­tette ki Za­cher Gábor, a Hon­véd­kór­ház sür­gős­ségi osz­tá­lyá­nak ve­ze­tője.

Zacher Gábor a Facebook oldalán is közzétette  a hírt.

Kiderült: a két hónapos felmondási ideje október végén jár le, addig elvégzi a feladatait.

Súlyos kritikát írt indoklásként:

Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni.

„Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam" – mondta.

Az ügy előzménye, hogy több orvos is felmondott a sürgősségi centrumban túlterheltségre hivatkozva.

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4814214101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2018.08.31. 18:31:30

112 orvos nem vállal több túlórát, mert nem fizették ki őket...

guma 2018.08.31. 19:09:49

mi van?
szét kell keni a szart?
ki nevezte ki a kórház igazgatót? neki nincs felelőssége?

Azonnal elzavarta Zachert a miniszter: éjféltől már nem dolgozik a kórházban

Zacher Gábor a mai nappal adta be felmondását, tervei szerint október végéig dolgozott volna a kórházban. A miniszter máshogy döntött.

hvg.hu/itthon/20180831_Zachert_a_miniszter_felmentette_a_munkavegzes_alol_ejfelig_dolgozik_a_Honvedkorhazban

guma 2018.09.01. 06:31:50

nincs szándékom istent csinálni Zacherből, hiszen

"Zacher Gábor nem azért váltotta ki emberek ezreinek haragját, mert az ő osztályán halt meg az a három beteg, hanem azért, ahogy azokról a betegekről később beszéltek. Hibáikat el nem ismerve, emberetlen módon kezelték az elhunyt páciensek hozzátartozóit, családtagjait. Felelősséget nem vállalva próbáltak elhárítani mindenféle médiamegkeresést. Azzal mindenki tisztában van, hogy voltak, vannak és még lesznek is olyanok, akik a sürgősségi osztályon vesztik életüket. Ez sajnos az élet része, ezt elfogadja szerintem mindenki. A gond akkor van, amikor ezeket az embereket és hozzátartozóikat a kórház vezetése megpróbálja hülyének nézni. Illetve azzal, hogy az osztály vezetője a sürgősségire érkező betegeket teszi felelőssé a kialakult helyzetért."

tehát azzal, hogy beszélt VÉGRE a valóságról azt nem lehet elfelejteni, hogy képtelen volt felelősséget vállalni az ott történtekért és megpróbálta hülyének nézni az embereket. Zacher Gáborból ezért nem kell hőst csináltunk, egy olyan hőst, aki az utolsó pillanatokig küzdött.

guma 2018.09.01. 06:40:50

jellemző, ahogy a tárca aszisztált és védte a kialakult helyzetet és még most a végén is sikerült borzalmasan hülyén és tévesen reagálni az eseményre.

még a felmondást sem kell ledolgozni!
na ez mindent elárul, hogy mi a fontos még most is amikor válság van az emberek ellátásában.

Orica Középföldi 2018.09.01. 08:14:59

@guma:

Nem tudom honnan idéztél, de nem értek egyet.
A sürgősségi eljárásban van egy kötelező protokoll, amit nem lehet megszegni. Hiába ül, fekszik kint száz ember, ebből ötvennek semmi keresnivalója nincs ott, ha nincs több orvos műszer, hely,akkor ennyire futja.A létszám nem a főorvos felelőssége.
A Vészhelyzeten edződött népesség fantazmagógiáiért sem felelős.

www.youtube.com/watch?v=OOeYA-Kjo5I

27.23-tól

taga20 2018.09.01. 09:29:06

@guma: egy kibaszott miniszter, akinek semmi fogalma nincs a kórházi munkáról, besértődik és azonnal kirúgja záhert, mert az megelégeli az áldatlan állapotokat?

milyen elbaszott egy ország lettünk?

taga20 2018.09.01. 09:44:44

@gazoló: haver, nagyjából utálom ezt a mi országunkat, mert segítik a csúti gecit és bandáját, hogy végérvényesen szétbasszák.

néha azé büszke vagyok, hogy magyar vagyok. pl. ezért:)

index.hu/kultur/zene/2018/08/27/bfz_royal_albert_hall_brahms_ciganyzene/

www.bbc.co.uk/events/e9mbc8/play/aggwbp/p06jd18j

gazoló 2018.09.01. 10:26:04

@guma:

Közelemben élőt idéznék:
"azért tud még működni minden a szoc. és e,ü.szférában mert a vérünkkel etetjük a szörnyeteget"

megjegyezném,hogyan lehetne másképp,hogy az ellátás fennmaradjon??

gazoló 2018.09.01. 10:48:15

@taga20:

szasz

kb.így vagyok mostanság,hazánkba-ra szakadt honfitársaimmal(

kösz amit küldtél,legyen szép a napotok!

Orica Középföldi 2018.09.01. 11:13:33

@taga20:

Ez egy zseniális ötlet volt, és egészen kimagasló kivitelezés. Már x-szer meghallgattam. Pazar:))

taga20 2018.09.01. 14:34:43

@Orica Középföldi: szerintem is über fasza volt.

a könnyem is kicsordult a végén, mikor tapsolt az 5500 ember, a közönség:)

guma 2018.09.01. 18:33:41

@Orica Középföldi: :)

szia!

azt gondolom, hogy az idézett rész csak azt szolgálta itt, hogy előbb kellett volna borítani a bilit.

a stílus sem volt rokonszenves.
akkor sem, ha nagyon utálom azt amennyire elvesztette a jó nép kontrollját saját maga felet, és rendelésekre jár közösségi életet élni.

guma 2018.09.01. 18:37:20

@Orica Középföldi:

@taga20:

napok óta nem tudok normálisan belépni!
tehát hiába akartam ezt a fergeteges beszámolót és a zenei linket idehozni - nem tudtam.

így duplán gratula tagának a két linkért!

taga20 2018.09.01. 18:50:57

@guma: er macht nichts!

csak hozom a formám:) na zene!

www.youtube.com/watch?v=aKJvbTEnp0I

taga20 2018.09.01. 20:01:47

@guma: a haverunk a birka, ezt kérőzte ki a diggerblogon:

"balcán maxval bircaman · bircahang.org/ 2018.09.01. 19:08:12
@lenn a bánya mélyén:

Zacher visszatér eredeti szakmájába, a cukrászatba."

és ez a selejt cca. 20 éve mérgezi magyarországot!:)))

guma 2018.09.01. 20:32:33

@taga20: :D

na látod annyira hülye sosem voltam, hogy a blogjára ránézek.
nekem bőven elég volt amikor egy, egy hsz-ét elolvastam valamikor.

ma már átgörgetem, és helyette ezeket olvasom inkább:

wmn.hu/wmn-egszsg/49333-honvedkorhaz-zacher-ugy-avagy-parhuzamos-valosagok-az-egeszsegugyben

merce.hu/2018/08/31/szemesz-a-surgossegin-az-ilyen-helyzetek-miatt-mondhatott-fel-zacher-gabor/

gazoló 2018.09.02. 10:01:23

@taga20:

most tudtam meghallgatni..olvadok))

mindig tudtam,hogy ezek a 'feketék sokkal többet konyítanak a zenéhez)

www.youtube.com/watch?v=YlJQEx-rkD0&index=3&list=RDzqRGfPT8b18

www.youtube.com/watch?v=YlJQEx-rkD0&index=3&list=RDzqRGfPT8b18

a hetvenes években,fociztam ellenük(ifitáborban ahová gyakorolni jártak bagóért) a száztagúból kikerült prímásokkal,most itt,ott és az Experidance Fergetegesében csodálom őket hová jutottak!

www.youtube.com/watch?v=pTxJWfxYjUM

Imádom a roma zenészeket)

taga20 2018.09.02. 11:04:46

@gazoló: én is bírom a cigányzenét, de önmagában elég szar. nyekergetik a hegedűt, mek a cimbalomot. unalmas öt perc után:)

úgy jó, ha keverik valamivel, vagy valakivel.

pl. így.

www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8&start_radio=1&list=RDtI-InzaNKk8

www.youtube.com/watch?v=Y1aEGtreQWM

gazoló 2018.09.02. 11:33:26

@taga20: D

pedig neked hivatalból még kisgrófót is imádnod kéne))))

......
na de inkább

www.youtube.com/watch?v=hDMX52g19ww

Frankie Látó 'dzsóbácsival))

taga20 2018.09.02. 11:50:08

@gazoló: ja, meg a csúti lókupecet is, mi?:)

az öreg, a korához képest jó nyomja, csak a mikrofonnal volt baja, meg az énekléssel. a cigány gyerek, viszont ott volt.

csak az a bajom az egésszel, hogy utálom ezt a számot, de kösz:)

én azé maradok a jó öreg dzonikesnél, az isten nyugosztalja, ha van:)

www.youtube.com/watch?v=It7107ELQvY&list=RDIt7107ELQvY&start_radio=1

gazoló 2018.09.02. 12:18:54

@taga20: D

"isten nyugosztalja, ha van"

isten vagy J Cash?

J Cash már rég nincs,az istent meg istentudja)....

...

más..fehér 'cigányok nyíregyről))

www.youtube.com/watch?v=9hz0MLS1unY

gazoló 2018.09.02. 13:59:52

@taga20: ))ezektől a comboktól én is))

............

más..

tegnap elgondolkodtam,amikor a kis Vidnyánszky,ezzel jött ki)) opsz

www.youtube.com/watch?v=-7UBh6rfrkQ

gazoló 2018.09.02. 14:13:03

@taga20:

facé jársz arra a hulladékblogra,rendre leosztanak a ''nagytudásúak oszt idejössz ríni))

guma 2018.09.02. 15:23:32

sportoljatok egy kicsit:

Zokogsz: Valakik irgalmatlanul megtrollkodták a Felcsút mai meccsét (+fotók)

nyugatifeny.hu/2018/09/01/zokogsz-irgalmatlanul-megtrollkodtak-a-felcsut-mai-meccset-fotok

gazoló 2018.09.02. 15:47:15

@guma:

sokan voltak,de nem elegen..hozhatott volna magával +még egy kormánytagot a migráncsválogatott meccsére))

kepkuldes.com/images/b424040cf1e8f4e2fe8e9048d58b1327.jpg

guma 2018.09.03. 08:27:27

@gazoló:

lassan már én is csak így ropom! :D

gazoló 2018.09.04. 08:07:13

@guma: D

nincs ezzel semmi baj Margó,én annyira sem vagyok táncoslábú mint ezek a derék elefántok))

www.youtube.com/watch?v=VzALZjoIx0g

guma 2018.09.05. 09:48:33

@taga20:

@gazoló:

hahahaha
még szerencse, hogy tálaltok ezt azt, mert én már mindenről lemaradok:

A fideszes alpolgármesternő meztelenül táncoló férfiak miatt tett feljelentést

www.sztarklikk.hu/kozelet/a-fideszes-alpolgarmestern-meztelenul-tancolo-ferfiak-miatt-tett-feljelentest/341894/#

gazoló 2018.09.06. 09:30:34

@taga20:

csípom a zenéidet,lyézus menyasszonya))))))))))

taga20 2018.09.06. 17:44:34

@gazoló: ez ám a gender, nem az, amit betiltott a fityeszmaffia.

hallod, az milyen lenne, ha a geci kitalálná, hogy fityeszjobbágy menjen a felházba menyasszonynak.

birka vagy a többi agyhalott fityeszdroid, egyből tolná a köcsögdudát:))

www.youtube.com/watch?v=uzCleIHK2lU

gazoló 2018.09.07. 08:10:21

@taga20: D

három kiló krumliért mind lenne menyasszony,birka lenne az előoboázó)

guma 2018.09.08. 13:14:32

azért meg kell említeni, hogy a kórház hirtelen minden eszközt és pénzt megkapot a napokban!

hogy honnan, miből az rejtély!
mint ahogy az is, hogy miért vártak eddig, veszélyeztetve az emberi életeket?
süti beállítások módosítása