He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Fokhagyma mézzel, sok mindenre hatásos

2018.08.26. 05:57 guma

A fokhagyma különösen nyersen fogyasztva fejti ki remek hatásait. Ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok és inulin gazdag tárháza.

A fokhagyma előnyös hatásai nyersen fogyasztva megtízszereződnek, különösen akkor, ha más élelmiszerekkel együtt fogyasztjuk, mint például méz, almaecet, gyömbér vagy citrom.

Természetes gyógykészítmény fokhagymából

*Torokfájás ellen

  • 2-3 zúzott fokhagyma gerezd
  • 1 evőkanál nyers méz

Keverd össze az összetevőket és fogyaszd el. Segít az immunrendszer erősítésében, miközben jó egészségben tart, gyógyítja a torkot és kezeli az influenza és a nátha tüneteit.

*Influenza ellen

  • 5 zúzott fokhagyma gerezd
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 2-3 evőkanál almaecetet
  • 1 citrom
  • 2 apróra vágott piros paprika

A betegség megelőzése érdekében rétegezd a hozzávalókat egy üvegben és hagyd néhány napig érlelődni, majd keverd össze jó alaposan, hogy homogén keveréket kapj. Fogyassz belőle napi 1 alkalommal.

A fokhagyma fogyasztás előnyei

Káliumban, kalciumban, A- és C-vitaminban gazdag, alacsony kalóriatartalmú. Elősegíti a toxinok eltávolítását a szervezetből, erősíti az immunrendszert, csökkenti a rossz koleszterin szintjét, amely a szív-érrendszeri betegségek szempontjából előnyös. Serkenti az anyagcserét, és küzd a fertőzések ellen. A benne található allicin antibakteriális hatással rendelkezik, szemölcsök ellen is hatásos.

Almaecet fogyasztás előnyei

Kalciumban, magnéziumban, káliumban, vitaminokban, probiotikumban gazdag. Erős anitbakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Pektint is tartalmaz, amely enyhíti a bélgörcsöket. Ecetsav tartalmának köszönhetően csökkenthető a vércukorszint és az inzulinémia. Segít megelőzni a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, küzd a szezonális allergiákkal szemben, méregteleníti a testet, segít enyhíteni a gyomorégést, kiváló szer a nátha enyhítésére.

A mézfogyasztás előnyei

Antibakteriális, természetes gyulladáscsökkentő, gazdag aminosavakban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A méz képes megelőzni bizonyos betegségeket és tüneteket, mint a nátha, torokfájás, valamint segít megszabadulni a toxinoktól. Flavonoid tartalmának köszönhetően antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.

A gyömbér előnyei

Vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, polifenolokban és különösen a gingerolban gazdag gyömbér közvetlenül segít megelőzni bizonyos vírusos megbetegedések, gyomorpanaszok, izom- és ízületi fájdalmak megjelenését. Rákmegelőzésben is feltételezik a szerepét.

Citrom fogyasztás előnyei

A C-vitamin egyik legjobb forrása és számos egyéb táplálkozási előnyt szolgáltat. Találhatóak benne polifenolok, szerves savak, rostok, amelyek mind előnyösek a szervezet megfelelő működéséhez. Az immunrendszer, a kötőszövetek, a csontok barátja.

(Tudásfája)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr10014108915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása