He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Figyelj a lábadra

2018.08.18. 07:55 guma

Ezt árulják el a lábfejeink egészségünkről

Valószínűleg kevesen vannak tisztában azzal, hogy a lábfejünk az egyik olyan testrészünk, amit ha kicsit alaposabban megnézünk, akkor nagyon sok mindent megtudhatunk arról, hogy milyen állapotban van a testünk és az egészségünk. Az alábbi dolgokat érdemes figyelni.

A lábfejünk sokat elárul egészségünkről A lábfejünk sokat elárul egészségünkről

Szőrtelen lábfej

Nemtől függetlenül szinte mindenkinek van pár erősebb szőrszál a lábujjain, illetve a lábfején. Ha azt vesszük észre, hogy ezek a szőrök ritkulnak, gyengülnek, esetleg eltűnnek, az keringési problémákra is utalhat. Ha az érfalak megkeményednek, illetve az erek összeszűkülnek, akkor a végtagok keringése, és a bőrkeringés is romlik, és ilyenkor a szőrtüszőkhöz nem jut elegendő vér.

Kanálköröm

Ha a lábujjakon a körmök abnormálisan elvékonyodnak, lapossá válnak, illetve kanálszerűen besüllyed a közepük, az vashiányra, illetve vashiányos vérszegénységre utalhat. Kezeletlenül hagyva sápadtságot, kimerültséget, nehéz légzést, fejfájást, mellkasi fájdalmat okozhat.

Lassan, nehezen gyógyuló sebek

Ha a lábunkon sebek keletkeznek, amelyek hetek, akár hónapok alatt sem gyógyulnak meg, az cukorbetegségre utalhat. Ha a vér cukorszintje, illetve trigliceridszintje tartósan megemelkedik, az károsíthatja az idegeket, illetve megnehezítheti a különböző sebek gyógyulását is.

Hideg láb

Ha azt vesszük észre, hogy minden különösebb külső ok nélkül a lábfejeink állandóan hidegek, az pajzsmirigy-alulműködésre is utalhat. Ennek hatására lelassul a keringés, különösen a végtagokban, ami például megkönnyítheti a gombás fertőzések kialakulását is.

Sárga körmök

A leggyakrabban gombásfertőzésokozza a körmök besárgulását. Szerencsére akörömgombagyógyszertári és házi szerekkel is viszonylag gyorsan és egyszerűen kezelhető.

 

Vörös, fájó talpak

Ha ilyesmit tapasztalunk, érdemes lehet minél hamarabb orvoshoz fordulni, mivel ez akár a mélyvénás trombózis egyik tünete is lehet. Ez a betegség különösen 50 éves kor felettieknél gyakori, de a családi hajlam, a dohányzás és a túlsúly megnövelheti a korábbi kialakulást kockázatát.

Forrás: brightside.me 

https://www.hazipatika.com/eletmod/egeszseges_szepseg/cikkek/ezt_aruljak_el_a_labfejeink_egeszsegunkrol/20180626122613?autorefreshed=1

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6614087397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása