He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Miből, mikor lett Hungarian Air Force repülőnk?

2018.07.19. 07:11 guma

Orbán Viktor miniszterelnököt (j2) és feleségét, Lévai Anikót (b) Ofir Akunisz izraeli tudományos-tecnológiai és űrkutatási mini
Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Szürke, Hungarian Air Force-feliratú repülővel érkezett meg Tel-Avivba Orbán Viktor. A járatszám azonos a honvédség egyik tavaly vásárolt Airbusával, ami hangsúlyozottan nem kormánygép.

Masszív és méltóságteljes Airbusból szállt ki szerdán délután Orbán Viktor és felesége a tel-avivi Ben Gurion reptéren. A szürke gép oldalán a Hungarian Airforce felirat látható, a miniszterelnöki antréról készült, Orbán Facebook-oldalán megosztott videónpedig a járatszám is látszik: 605. 
Mindez azért érdekes, mert a Magyar Honvédség tavaly vásárolt két Airbus-szállítógépet, az egyik (az A309-es jelzésű gép) esetében pedig a 605-ös járatszám is megegyezett. Azt korábban a honvédelmi tárca és kancelláriaminiszterként még Lázár János is határozottan cáfolta, hogy kormányzati gépeket vettek volna, a minisztérium szerint katonai, egészségügyi és polgári feladatokra használt gépeket szereztek be.
http://www.nepszava.hu/3002111_hungarian-air-force-az-amerikai-elnokoket-koppintja-orban

Nem kormánygépnek vették, mégis azzal repült Orbán Viktor Izraelbe

Megtört a jég: a Magyar Honvédség csapatszállításra vásárolt Airbus A319-esén érkezett a magyar kormánydelegáció szerdán Tel-Avivba. Az MTI által közreadott képekből, illetve a repülési adatokból egyértelműen kiderül:

Orbán Viktor a 605-ös lajstromszámú géppel landolt Izraelben.

Pedig a kormány nem győzte mantrázni az év elején: 

a csődbe ment AirBerlintől megvásárolt 9 illetve 10 éves Airbusok nem kormánygépek, hanem csapatszállítók lesznek.

A repülők februári kecskeméti bemutatóján Simicskó István akkori hadügyminiszter kijelentette:

„a most beszerzett Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.”

Lázár János is hasonló kijelentéseket tett: Simicskó István mandátuma nem kormánygépek beszerzésére szól, hanem „a légi szállító képesség helyreállítására.” A Miniszterelnökséget vezető miniszter persze nem állt volna meg itt: a tavaly decemberi, 106. Kormányinfón azt mondta, hogy Magyarország az egyetlen az unió tagállamai közül, ami nem rendelkezik saját kormányzati géppel. Szerinte a repülőjegyek ára, gépek bérlési költségei drágábbak, mintha húsz év 

„kisstílűsége után végre rászánnánk magunkat, hogy végre normális kormányzati szállítási flottát építünk ki.”

Egyes vélemények szerint az, hogy a gépeket a honvédség szerezte be, csak azzal magyarázható, hogy így 

nemzetbiztonsági okokra hivatkozva teljes titokban tarthatták a beszerzést. 

Jelenleg nem ismert az eladó pontos kiléte (egyes hírek szerint az AirBerlintől egy cseh közvetítőn keresztül érkeztek az Airbusok), sem a pontos vételár.

Kérdéseinkkel, hogy mennyibe került a gép használata az izraeli túrára, és pontosan ki utasította a Magyar Honvédséget a feladat végrehajtására, kerestük a Honvédelmi Minisztériumot, a Miniszterelnökséget, a Miniszterelnöki Kabinetirodát és a Külügyminisztériumot is. Ha válaszolnak, közzétesszük.

https://444.hu/2018/07/19/nem-kormanygepnek-vettek-megis-azzal-repult-orban-viktor-izraelbe

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9514122209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2018.07.19. 23:02:38

ettől évek óta megvédték itthon.
most a zabszem biztos nem talált volna helyet....

24.hu/belfold/2018/07/19/tuntetok-alltak-el-orban-utjat-izraelben-nem-engedtek-ki-a-yad-vashembol/
süti beállítások módosítása