He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kylie Minogue is 50 éves lett az idén

2018.07.02. 08:00 guma

1968 Március 28. Megszületett Kylie Minogue (teljes nevén Kylie Ann Minogue; Született: Melbourne, 1968. május 28.) ausztrál énekesnő, színésznő.Wikipédia

Édesapja Ron Minogue könyvelő, édesanyja táncosnő. Két testvére van, Danii, aki szintén énekesnő, és bátyja Brendan, aki operatőrként dolgozik Ausztráliában. Kylie a Camberwell iskolában tanult Melbourne-ben. A Minogue testvérek karrierje az Ausztrál Televízióban kezdődött 12 évesen, amikor Kylie kisebb szerepeket kapott a a The Sullivans és a Skyways című szappanoperában, majd szerepet kapott a népszerű Henderson Kids-ben. 1983-ban a Young Talent Time elnevezésű zenei műsorban énekelt először -ekkor 15 éves volt- ahol húga, Danii rendszeresen fellépett. 1986-ban a Neighbours (Szomszédok) című ausztrál szappanoperában játszotta Charlene Mithell szerepét, aki egy garázsban szerelőként dolgozik, ekkor ismerkedett meg Jason Donovannel. Hugát Danii-t ezzel a szereppel háttérbe szorította. Népszerűségét Ausztráliában mi sem mutatja jobban, hogy 1987-ben a nézők szavazatai alapján megnyerte a Legnépszerűbb Televíziós Előadó díját.

Kylie zenei karrierje a Fiztroy Footbal Klub javára rendezett jótékonysági koncerten kezdődött, ahol a Szomszédok (Neighbours) című sorozat szereplői is felléptek, Kylie előadta a The Locomotion című dalt, majd szerződést között a Mushroom Records kiadóval. A kislemezt Kylie már Locomotion néven adta ki, mely Ausztráliában hét hétig listavezető volt, valamint ez volt a legtöbbet eladott kislemez Ausztráliában a '80-as években.

A sikereken felbuzdulva Kylie Londonba utazott a Mushroom kiadó igazgatójával Gary Ashley-vel, hogy közösen dolgozzanak a Stock-Aitken-Waterman trióval, akik később dalokat írnak majd Kylie albumaira is. Azonban Kylie érkezéséről elfelejtkeztek, s míg Kylie a stúdió előtt várta őket, megszületett az I Should Be So Lucky című dal, bár igazából a dalt nem Kylie-nak írták. A kislemez egyből az angol lista 1 helyén landolt, és a kenguruk földjén is szintén No.1 sláger lett belőle, illetve a föld valamennyi országában felkerült a listákra. A debütáló album a Kylie nevet viselte, második helyen nyitott a Brit listákon, majd felkúszott az első helyre és több mint egy évig ott is maradt, világszerte 14 millió darabot adtak el belőle. A lemezen található dalokból 6 lett sikeres, melyekből kislemez is született. Amerikában és Kanadában is erős lemezeladást produkáltak az albumból, A Locomotion az US Billboard Hot 100-as listájára felkerült, ahol a 3.helyezést érte el. Kanadában azonban az It's No Secret című dalt jelentették meg először 1988-ban.

1989-ben Kylie Jason Donovannel, korábbi filmes partnerével állt a mikrofon elé, és elénekelték az Especially for You című dalt, mely 1989-ben hatalmas robbanás volt a slágerlistákon. Kylie karrierje mellett Jason karrierje is ebben az időben indult. A kislemezből 1 millió darabot adtak el. Ezt Kylie-nak másodszorra csak a 2001-ben megjelent Can't Get You Out Of My Head című dallal sikerült újra elérnie. Kevin Killian kritikus fenségesnek, felülmúlhatatlannak, áhítatosnak tartotta a dalt, és Diana Ross, vagy éppen Lionel Richie Endless Love című felvételéhez hasonlította. Chris True az All Music hasábjain ajánlotta az olvasóknak Kylie debütáló albumát, melyet szintén az egekbe emelt, azonban a zenéjéről nem nyilatkozott túl elragadóan. A következő Kylie album az Enjoy Yourself (1989) szintén sikeres volt Angliában, valamint Európa szerte, és Ausztráliában is. Az albumról számos dalt másoltak ki kislemezre, azonban Kylie amerikai kiadója a Geffen Records bedobta a törölközőt, bár támogatta Kylie Enjoy Yourself turnéját, mely Angliában, Franciaországban, Belgiumban, és Ausztráliában is sikeres volt. Igaz, az Enjoy Yourself is számos eladást produkált, a debütáló albumhoz képest a 14 millió eladott példányszámot nem sikerült megdöntenie. A korábbiakhoz képest Kylie Rhythm of Love (1990) című 3.stúdióalbuma már teljesen más stílusban íródott.

Kylie zeneileg is felkészült volt, felhagyott a korábbi girl-next-door imázzsal is. Kylie jobban odafigyelt a dolgaira, a videoklipjei készületeiben, felvételeiben is aktívan részt vett. Az első próbálkozása a Better the Devil You Know című dalban volt, mely szexuálisan teljesen túlfűtöttnek bizonyult. Ez időtájt kezdődött kapcsolata a szintén ausztrál INXS csapat frontemberével, Michael Hutchence-vel is. Kylie úgy gondolta, hogy kapcsolatuk révén majd hasznot húz a sikeres énekesből, aki támogatta Kylie pályáját, azonban Hutchence rájött a turpisságra, és erkölcstelennek nevezte Kylie-t. Ebböl az okból kifolyólag ennek hatására az akkor éppen futó Suicide Blonde című dallal "hálálta" meg mindezt Kylie-nak. A Rhythm of Love album kislemezei szintén jó eladást produkáltak Európában és Ausztráliában is, azonban a Brit éjszakai bárokban, ahol Kylie korábban fellépett, több elismerést vívott ki magának az idősebb korosztályból mint a fiatalok köréből.

Amikor a Shocked című dal felkerült a brit Top 10-re, akkor ez volt az első olyan felvétele, melynek sikerült idáig eljutnia. A 22.éves Kylie ennek örömére előadta a The Beatles Help című dalát, azonban előtte a zenekar engedélyét kérte ehhez. Előtte 25.ezres tömeg tombolta végig a dalt John Lennon emlékére megrendezett koncerten. Yoko Ono és Sean Lennon köszönetet nyilvánított Kylie-nak a támogatásért, és segítségért, melyet az alapítványukhoz nyújtott. A média is pozitívan nyilatkozott. A The Sun újság pozitívan nyilatkozott: - A szappanopera sztár megérdemli a dicséretet.

Minogue ezek után lemezszerződést ír alá a 3.albumára, de végülis rábeszélte az érdekelteket a 4.albumának megjelenésére is (Let's Get To It), melynek stílusa merőben eltér az eddig megszokottaktól. Ezáltal albuma változatosabb, és 1-2 lassabb dal is felkerült rá. A legjobb Top 5-be bekerült két dala is, az If you were With Me Now és a Give Me Just a Little More Time című. Kylie ebben az időben összehasonlította korábbi tapasztalatait a Szomszédok (Neighbours) sorozatbeli szerepével, illetve a Stock Aitken Watermannál eltöltött idők is eszébe jutottak. Kylie-nak arra kellett törekednie, hogy a hamarosan megjelenő válogatáslemezére írt három dal is rendben felkerüljön az albumra, és kislemezbeli megjelenése egybeessen a válogatás megjelenésével. (1992)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1014069843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása