He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Olvasólámpa: Homonnay Gergely - Puszi, Erzsi!

2017.12.23. 04:11 guma

Erzsébet ​Fenevadova minden idők legnagyobb celebritása. Egy igazi bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkommentátor asszony… Sokoldalúsága szinte felsorolhatatlan, bölcsessége káprázatos – többek között ezért is teljesen jogos várományosa az elnök asszonyi posztnak.

Hívei tudják, hogy életük Erzsébet útmutatásai nélkül mit sem érne. Nagyságát gyakorta versben is megéneklik, az írástudatlanok pedig Erzsébet kifinomult ízlésének eleget téve tonhalban fejezik ki mélységes tiszteletüket

.Erzsébet jelenleg Budán, a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** Elnöki Lakosztályában él. Sajnos szingli. Pillanatnyilag csak egyetlen, hozzá méltatlan udvari szolgálója, Gergely, próbálja megteremteni a kivételes nagyságához illő körülményeket.

"A szépség nem az arcodon van, nem is a mosolyodban, de még csak nem is a szívedben. A szépség a bundádban van, a tappancsod párnácskáiban és a bajszod végében, ahogy pöndörödik, és ami csiklandozza a másikat – akár egy életen át.

Erzsébet Fenevadova

A világ macskaszemmel
 
Erzsébet Fenevadova minden idők legnagyobb celebritása. Egy igazi bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkomentátor asszony... Sokoldalúsága szinte felsorolhatatlan, bölcsessége káprázatos - többek között ezért is teljesen jogos várományosa az elnökasszonyi posztnak.
 
Hívei tudják, hogy életük Erzsébet útmutatásai nélkül mit sem érne. Nagyságát gyakorta versben is megéneklik, az írástudatlanok pedig Erzsébet kifinomult ízlésének eleget téve tonhalban fejezik ki mélységes tiszteletüket.
 
Erzsébet jelenleg Budán, a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** Elnöki Lakosztályában él. Sajnos szingli. Pillanatnyilag csak egyetlen, hozzá méltatlan udvari szolgálója, Gergely próbálja megteremteni a kivételes nagyságához illő körülményeket.

 

Erzsi és szolgálója, Gergely egy igazán nagyszerű páros. Ennyire érezni egymás rezdüléseit, ennyire alárendelni egymásnak mindennapi dolgainkat, csak két ilyen nagyszerű teremtmény képes. Nem is tudom, ki a nagyszerűbb, Gergely, aki képes Erzsébetet, ezt a gyönyörű, fenséges macskát ennyire kiszolgálni, mellette aludni az ágyban, ha lepisili az ágyneműt, akkor természetesen azonnal beindítani a fertőtlenítő mosodát, ha lehányja a gyönyörű szőnyeget, akkor kitakarítani, vagy éppen káromkodva a másik oldalra fordulni. szóval tehetség kell ehhez, hogy mindig tudja, mit kell éppen csinálni, hogy Erzsi elégedett legyen. Vagy sem.

 

A hangnem, amit Erzsébettel szemben használ nem biztos, hogy célravezető, de felettébb mulatságos, a vízipisztolyos módszer szintúgy, ezt régóta készülök már a zöldséges kiskertünket szaratónak használó szomszéd macskákon kipróbálni. Volt, hogy hangosan nevettem, sokáig. Hol azért, mert Gergely megmondta a magáét, hol azért mert Erzsébet részletezte, hogy Gergely hasalva nézte, amint ő a szaratóban a Sport-szeleteket nyomkodta. Aztán pedig ő nézte Gergelyt hasonló esemény közben. Az illusztrációk is nagyon jók, kifejezetten szerettem nézegetni őket.
De ne is vesztegessünk több szót Gergelyre, hiszen itt Erzsébet az egyéniség, aki tökéletesen tisztában van vele, hogy ő az evolúció csúcsa, maga az isteni tökéletesség, aki körül a világ és Gergely forog.

Bár ő is egyszerű kiscicaként kezdte, de felnővén megmutatkozott királynői méltósága és megtalálta magának a majdnem tökéletes háziszolgát, aki nagyon jól megtanulta a dolgokat, remekül tud púderillatú almot szitálni, enni ad és szállást biztosít Erzsébetnek. Néha érthetetlen módon megráncigálja, megdögönyözi a pofiját, de az Elnökasszony úgy van vele, ennyit ki lehet bírni, hogy mindig legyen friss Riomáré a hűtőben.
Erzsébet igencsak mozgalmas életet él, egyszer el is tűnt három napra, vendégségben is volt, vadászott is már, sőt egyszer már karácsonyfája is volt és kutyákkal is találkozott, no meg Gergely életének szerelmeivel. Mind a nagyon sokkal.

Időnként idegállapotba jön, és akkor nem olyan jó. Se neki, se Gergelynek. De ha békén hagyják őfenségességét, ha nyugodtan heverészhet naphosszat a macskabútoron, akkor ő a világ legnyugodtabb macskája. 
Nagyon-nagyon remek kikapcsolódás volt Erzsébet Elnökasszony életét megismerni, belelátni mindennapjaiba, minden tiszteletem Gergelyé, aki ennyire imádja őt, és ilyen tökéletesen gondját viseli. 
Nagy jövő áll még előttük, ha eljön az idő szavazzunk mindenképpen Erzsire! Puszi, Bea
http://konyvutca.blogspot.hu/2017/01/homonnay-gergely-puszi-erzsi.html

 

Miért imádják ennyire a magyarok Erzsi cicát?

Magyarország egyik legnépszerűbb macskájának a gazdáját, Homonnay Gergelyt kérdeztük az Erzsi-kultuszról és arról, hogyan lettek ilyen híresek

 

Magyarország egyik leghíresebb és legszebb macskája, Erzsi, a kanapén pózol. Ketten fényképezik egyszerre, néma áhítattal. Erzsit több mint 32 ezer ember (alattvaló) követi a Facebook-oldalán, amelyet gazdája (szolgája), Homonnay Gergely indított pár éve.

Magyarország egyik leghíresebb macskájának, illetve a "szolgájának" most jelent meg az első a könyve a Librinél. Már az előrendelésnél lenyomott egy sor ismert és sikeres szerzőt, a listán még az új Harry Potter-könyvet is megelőzte. És most, karácsony előtt immár másodjára nyomják újra a Puszi, Erzsi! című könyvet, mert már elfogyott az üzletekből.

„Gondoltad volna, hogy Erzsébetnek ilyen nagy rajongótábora lesz?” - kérdezem Gergőt, miközben fél szemmel mindketten a fotózást figyeljük.

"

Amikor az első újságcikk megjelent róla, és egy nap alatt 2000 új lájkolóval nőtt az Erzsi for President Facebook-oldal, akkor már igen.

Persze a nagy népszerűséggel együtt járnak a trollok is. De Gergő szerint nincs sok esélyük.

"

Ez az oldal arról szól, hogy a mindannyian jól érezzük magunkat. Ezért nem vagyok hajlandó a trollokat etetni. Ha valaki elkezd anyázni, beszólni, csúnyán beszélni stb. megy a levesbe.

Miért indult a Facebook-oldal?

Amikor 6 éve Gergőhöz került Erzsi, a gazdája büszkén fotózta a nagyon szép és cuki macskáját. Alaposan dokumentálta az életét. Egymás után tette ki a képeket a Facebookra, de nem akarta telespammelni velük az ismerősei üzenőfalát, ezért profilt hozott létre Erzsinek.

A cica 2014 őszén elveszett, és pont akkor, amikor a gazdáján kívül már a fél ország kereste, valaki feljelentette a Facebooknál a profilját, hogy nem is ember, erre letiltották. A Facebook felajánlotta, hogy állatként, közösségként vagy oldalként tovább működhet Erzsébet profilja. Így indult az Erzsi for President oldal.

Homonnay Gergely ezen az oldalon teszi közzé a cicája fotóit tömör, magvas gondolatokkal, versekkel, néha elgondolkodtató szöveggel – úgy ír, mintha egy macska életét és elmélkedéseit fogalmazná meg.

"Aki nem szereti a macskákat, következő életében takarmányegérként fog újjászületni. Gautama Erzsébet."

"Ismerkedjetek meg első számú szolgámmal, Gergellyel, akivel egy család vagyunk."

A zsák és a foltja - Soós Judit verse

Nézzétek! Itt van első számú szolgám, Gergely,

népszerű ő is, de én vezetek egy fejjel!

A királyi testtartás nálunk családi vonás lenne,

mert egy család vagyunk, biztos vagyok benne!

Mosolya lágy és kedves, akárcsak az enyém,

akkor is, amikor kiabálja: 'Erzsébet, te kretén!'

Kettőnknek jövője van, nem miértje és voltja,

mert Gergely a zsák, Erzsi meg a foltja!

Puszi, Erzsi!"

A Facebook-oldalon Erzsi időnként elég határozottan fogalmaz meg véleményt politikai, gazdasági, szociális kérdésekről. Amikor először foglalt állást egyértelműen valami mellett, azonnal megjelentek a kritikák a bejegyzés alatt. De Gergő szerint ez nem csoda, mindenféle szempontból roppant megosztott társadalomban élünk.

"

Azt írták, hogy nem azért jöttek ide, hogy politikai kérdésekben vagy ilyen-olyan társadalmi kérdésekben útmutatást kapjanak, hanem azért, hogy cicás képeket nézzenek. Szerintem cicás képek nagyon fontosak, ha nem a legfontosabbak a világon, de emellett azért más lényeges dolgok is vannak, amelyekről beszélnünk kell.”

A Facebook-oldalon az Erzsi for President közösség szigorú szabályok szerint működik. Aki az oldal követője kíván lenni, annak köszönnie kell, ugyanúgy, ahogyan a cica teszi: „Puszi, Erzsi!” Nem szabad beszólni a külsejére, a súlyára, sőt, egyáltalán nem szabad neki beszólni. Soha.

"

Tudomásul kell venni, hogy nem ember, akivel vitatkozni lehet, ő egy macska. Ennyi, és az emberek ezt élvezik.

Erzsit a rajongói néha egészen extrém módon imádják. Sokan szeretnék látni. Néha kérnek Erzsi portréjával készült pólót – ezt azonban már nem lehet beszerezni. Időnként túlzás is előfordul: valaki Erzsi szőrét akarta megszerezni, azt kérte, Gergő küldje el neki. Természetesen elhárította a kérést.

"Erzsi vs Merkel. Puszi, Erzsi"

Bár egyre többen ismerik Erzsit és a könyv megjelenése óta Gergőt is, egyelőre még nem állítják meg nap mint nap az utcán, azzal, hogy ő-e Erzsi gazdája. De amikor például erzsis pólóban indult el otthonról, akkor valaki rámosolygott a villamoson, a Szigeten pedig a Sia koncert alatt mentek oda hozzá közös fotót készíteni. De felismerték az egyik kedvenc cukrászdájában, a Daubnerben is, máskor a pékségből jövet valaki utána kiáltott, hogy „Puszi, Erzsi!”

"

Ez jólesik. Az is, amikor látom, hogy ettől valakinek jó kedve lesz. Ezért van a Puszi, Erzsi!, hogy jól érezzük magunkat.

Amikor arról faggatom, hogy a kezdetektől fogva határozott célja volt-e az Erzsi for President oldallal, és már akkor azt tervezte-e, hogy egyszer könyvet ír Erzsi nevében, Gergő nemmel felel.

"

Erzsébet eltűnésekor kezdődött a hype. Amikor meglett, nagyon sokan írtak, a tévében is hírt adtak erről, tele lett vele a sajtó. Ha kutatást végzel, milyen tartalmak a legnépszerűbbek, akkor azt láthatod, hogy a cicák uralják a netet. Több kattintást generálnak, mint Donald Trump, a pornó vagy bármi más. Ezt akkor még nem tudtam, csak azt láttam, hogy Erzsinek milyen sok követője lett. Kommentelgették a posztjait, már úgy beszéltek hozzá, mint egy emberhez, Erzsébet csak felvett egy személyiséget. Ami szerintem olyan, amilyennek én őt látom.

Erzsinek egyre nagyobb sikere lett, megjelent a sajtóban, cikkeket írtak róla, rendszeresen szerepelt a Fókuszban és az Aktívban.

"

Amikor már szinte hetente hívogattak tévétársaságok, és én is olvastam egy cikket Grumpyról, akkor láttam, hogy ebből lehetne mást is csinálni. De igazán az a célom, hogy jó kedvünk legyen. A többit a könyvben leírtam, mindenki vegye meg, és ott olvassa el.

És hogy miért olyan fontos Gergőnek Erzsi? Azt mondja, elképzelhető, hogy gyerekpótlék, hiszen neki nincsen gyereke.

"

Erzsi nagyon tud hiányozni, ha elutazom, rendszerint már a repülőtéren megbánom; arra gondolok, miért kellett elmennem. Ő az első olyan lény, aki iránt igazából kizárólag én tartozom felelősséggel. Erzsi szobacica, nem utcai harcos, ha én nem lennék, nagy valószínűséggel nem élné túl a mindennapokat. És már eljutottam abba a korba, hogy tök jó valakiért felelősséget vállalni.

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/miert-imadjak-ennyire-a-magyarok-erzsi-cicat/

"Az emberek logikája megfejthetetlen."

Mindig szerettem a macskákat, ezeket a szörmés kistigriseket. Önálló és eredeti személyiségük lenyűgöző varázserővel bír. Ezt már a régi egyiptomiak is tudták és tisztelték.


Erzsébet Fenevadova a bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkommentátor asszony azaz: Erzsi for President a Facebook sztárja évek óta. Hűséges és alázatos szolgája, Homonnay Gergely újságíró. Az ő tolmácsolásában most alaposabban is betekintést kapunk kettejük jól működő, közös életének mindennapjairól.
Erzsébet valóban gyönyörű, lenyűgöző szépség. Csodásan zöld macskaszemeiben ott az értelem.



Életbölcsességeik és szakvéleményük megkönnyíti az eligazodást a mindennapjainkban, útmutatót adnak a problémák megoldásában. Mert vélemény az van természetesen, hozzáértő és elvitathatatlanul hasznosak ezek a napi túléléshez nekünk, alattvalóknak. A könyvben végig olvasmányos, jó stílusban megírt életükről mesél Erzsébet, enged közelebbi, mélyebb bepillantást. Kezdve az elején a legfontosabbal: az első találkozás, a ki kit is választ alapkérdésével, amire Erzsébet hathetes korában került sor. Gergely férfiasan bevallja, elsőnek bizony nem Erzsébet volt a számára kiválasztott kismacska, ám ebbe Erzsébetnek is volt beleszólása. Már ott és akkor egyértelművé téve, ők egy életre összetartoznak.


A posztokból már megismert vagány, szarkasztikus stílus ugyan itt is visszaköszön,
ám jóval visszafogottabban. Minden kis epizód egy egy bölcsesség, hasznos útravaló gondolat felvezetése után kezdődik. A névválasztás jelentős és fontos pillanataitól, a bundák és ékszerek világán át a cicászaton kötelezően megtett látogatásokról is őszintén mesél Erzsi. Az élet örömeihez tartozó macskák és a karácsony kérdéskört és a diéta szerepét is körbe járva, semmit nem kendőz el. Legtitkosabb vágyáról is mesél, elárulja mi lenne az!

Vállalja önmagát és osztja az igazságot híveinek. Wellnes macskamódra, és a paleodiéta rémségéről is megosztja velünk élményeit, tapasztalatait, ahogyan az eddigi első és egyetlen cinkevadászatról is megtudhatunk fontos részleteket, agy a cicászaton tett látogatásokról is. Nem könnyű egy kedves és megbízható, ugyanakkor ügyes cicadokit beszerezni. Erzsébet egyéni véleményét is megosztja velünk az ivartalanítás előnyeiről. Megfontolandóak, valóban.

Mindeközben szókimondó, bátran beszól, véleményez, őszinte humora nevetésre, gondolkodásra is készteti hűséges alattvalóit. Ezzel is feledtetve életünk millió napi apró, csak számunkra fontos problémáját. Lélekmelengető olvasmány, tuti, mosolyt csal az arcodra neked is!

A raklapnyi riomaré alapfeltétele a jó életérzésnek számára, ahogyan a tonhal is. Az maga az elixír!
A rémséges kalandokat tudja fokozni a porszívó és egy nyitva hagyott ajtó. Erzsébetet háromnapos eltűnése tette igazán sztárrá, közismertté személyét. A fél ország őt kereste... pedig csupán a padlásfeljáróig merészkedett. Hasonló, rémségesen traumatikus élmények még akadnak a macskalétben. A területmegjelölés és macskakényeztetés furcsaságairól is olvashat a kíváncsi rajongó. Egyénien sajátos humora teszi kivételesen szórakoztató, boldogító olvasmánnyá a kötetet. Ahogyan illik, a záró fejezet a Világbéke fontosságát ecseteli.



A humoros bölcselkedések mögött azonban a figyelmes olvasó komoly pillanatokat is talál. Megfontolandóan őszintén nyilatkozik az Elnökasszony saját macskalétének élményeiről és az őt körülvevő világ kétlábú szolgáiról. Szórakoztatóan pontos látlelet ez, amire lehet egyet legyinteni, á, csacska macskaságok ezek, de nem! Ha belegondolunk Erzsi for President gondolataiba, beláthatjuk
jól érzékeli és elemzi nekünk a kétlábúak világát. Vehetjük afféle görbe tükörnek is. Néha bizony
a saját életünket nehezítve kergetjük a boldogságot, szerelmet. Olvasás után megerősödött bennem
a vágy, következő életemben macska szeretnék lenni, és nem csak a kilenc élet miatt. ha még egy ilyen gondos személyzetet is kapok, macskaságom mennyország lehet itt a földön.
Addig beérném egy Puszi, Erzsi! trikóval is, mint ereklye.


A könyvet cuki grafikáival Zsiga Laura tette varázslatosan macskássá. Erzsit a Facebook -on tudod követni, életéről további képeket, apróságokat ott tudhatsz meg. A képeket is onnan kölcsönöztem ajánlómhoz. Az oldal elérhetősége: itt,  IDE kattintva érhető el.

Ajánlóm végére idemásolom Erzsébet Fenevadova egyik számomra kedvenccé lett tanácsát, érdemes megfontolni! Örök igazság, ép bundában, ép lélek lakozik! Ehhez hozzátartozik egy alapos kefélés is....!

"Aludj sokat, mozogj rendesen, egyél tonhalat, és ne csak az alomba szarj, hanem a világra is.
Ez a hosszú, boldog élet titka."











http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/11/puszi-erzsi.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8213456567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása