He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A csoda barlang

2017.07.28. 08:01 guma

Csodabarlang Kefalóniában A lélegzetelállító Melissani-barlang Görögországban, Kefalónia szigetének keleti részén található, nagyjából 10 km-re Argostoli városál. A mintegy 100 méter hosszú barlangot 1951-ben fedezték fel, és 1963-bannyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, a gyönyörű barlangot csónakkal körbehajózva lehet megcsodálni.

melissani-3

melissani-2

A Melissani- barlangot nem könnyű megtalálni, ugyanis sűrű erdő veszi körül. Már több ezer évvel ezelőtt létrejött, amikor a kamrák egyike beomlott, így hozva létre a B-alakú elrendezést, amelynek egyik felébe besüt a nap, a másik részében pedig csodálatos cseppkövekkel tarkított boltívben gyönyörködhetünk. Az itteni tó vize érdekes keveréke a sós- és édesvíznek, mivel egyrészt természetes víztározóként is működik, de a mintegy 30 méter mély barlangrendszerbe tenger vize is beszivárog. Ha Görögországban jár az ember, mindenképp meg kell, hogy látogassa ezt a természeti csodát.

melissani
Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6412604369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása