He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Megdöbbentő alkalmazásai a Coca-Colának

2017.07.03. 07:52 guma

coca_cola.png Mire jó a Coca-Cola - azon kívül, hogy megisszuk még jó néhány helyen alkalmazhatjuk a népszerű üdítőitalt.

1. Az USA néhány államában az autópályafelügyelők két gallon Coca-Colát hordanak magukkal, amivel a balesetek során az úttestre került vért tüntetik el.
2. Rakj bele egy T-bone sztéket egy kólával teli edénybe, és az két nap alatt feloldódik.
3. A WC tisztítás eredeti módja: önts Coca-Colát a WC kagylóba, hagyd benne egy óra hosszat, majd öblítsd le.
4. A Coke-ban található citromsav hatásosan eltünteti a koszt a porcelánokról.
5. A krómozott fémtárgyakról (pl. lökhárító) könnyen eltávolíthatod a rozsdát, ha kólába mártogatott alufóliával dörzsölöd.
6. Az autó akkumulátorának csatlakozóiról is el lehet távolítani a korróziót: önts rá egy kis Coca-Colát és az lemarja az oxidált réteget.
7. A berozsdásodott csavarok meglazítása: rakj kólával átitatott ruhát a csavarra néhány percig, és már tekerheted is ki.
8. Zsír eltávolítása a ruhából: tedd be a mosógépbe a zsíros ruhákat, önts rá egy üveg Coca-Colát, majd futtass le egy normál mosóprogramot. A Coca-Cola segíteni fog megtisztítani a ruhákat. Alkalmas még a bogárnyomok eltávolítására a szélvédőről is.
9. A Coke egyik összetevője a foszforsav, aminek pH értéke 2.8. Egy szeget 4 nap alatt old fel.
10. A Coca-Cola koncentrátumot (amiből szódavíz hozzáadásával készítik az üdítőitalt) szállító tartálykocsikra kötelező kitenni a veszélyes anyagokat szállító járműveket megkülönböztető jelzést. A veszély kategóriája ebben az esetben a "Fokozottan korrodáló anyag".
11. A Coca-Cola forgalmazói húsz éve a teherautók motorjának tisztítására is használják az üdítőitalt.

Itt még van pár ötlet összeszedve, amivel illusztrálja miért ne fogyaszd:

részlet

"A Coca Cola 20 gyakorlati felhasználási területe A kóla úgy működik, mint egy savas tisztítószer, lemarja a fogakról a zománcot is. A coke ph-ja 2.5 körül van. Ahhoz, hogy ezt perspektívába tudjuk helyezni, az akkumulátor sav pH-ja 1 és a tiszta víz pH-ja 7. Annak bizonyítására, hogy a coke nem tartozik az emberi szervezetbe, 20 praktikus módot gyűjtöttünk össze:

Anyagból, ruhából eltávolítja a zsírfoltokat. Eltávolítja a rozsdát. Meglazítja a berozsdásodott csavarokat. Eltávolítja a vérfoltokat a ruházatból, szövetekből. Olajfoltot távolíthatunk el vele garázsunk padlójáról. Hagyjuk az olajfoltot ázni a kólában, aztán mossuk azt le hideg vízzel. Elpusztítja a meztelen csigákat és az éticsigákat. A sav megöli őket. Megtisztítja a leégett serpenyőket. Colával való áztatás után egyszerűen csak öblítsük le őket. A vízforralóról eltávolítja a vizkövet (ugyanazzal a módszerrel, mint a leégett edények esetében) Tisztítja a gépkocsi-akkumulátor terminálokat oly módon, hogy egy kis kólát kell öntenünk a terminálokra. Tisztítja a motort. A Coke forgalmazók már évtizedek óta használják ezt a technikát. A régi fillérek ragyogni fognak: a Coke kifényesíti a régi filléreket, pénzérméket. A konyhai, fürdőszobai csempék, padlólapok közti fugát kitisztítja, csak rá kell öntenünk a konyha padlójára egy kis kólát, hagyjuk állni néhány percig, majd töröljük fel jól, hogy a cukortól ne ragadjon. Felold egy zárt tartályban lévő fogat. Eltart egy ideig, de működik. Eltávolítja a hajba ragadt rágógumit. Tegyünk egy kis tálba kólát, meritsük bele a hajat néhány percig, majd töröljük le. A rágógumi ki fog jönni a hajból. Eltávolítja a foltokat a porcelánról. Piszkos a medencéd? 4 liter kóla oldja a medence aljára rakódott rozsdát.

Eltávolíthatsz vele festéket a hajból, ha diétás kólát öntesz rá. A szőnyegben lévő filctoll foltok eltávolítására is kiváló. A kólával való dörzsölés után szappanos vízzel kisúrolva marker, filctoll, toll nyoma is eltávolítható. Kitisztítja a WC-t. A kólát öntsük bele a WC csészébe, majd állás után öblítsük le. A kóla alufóliával együtt visszaállítja a króm magas fényét. A fémbútorról festéket távolíthatunk el vele. Áztassunk egy törülközőt kólába és tegyük rá a festett felületre. Most már tudod képzelni, milyen az, amikor a Coca Cola a gyomor falát támadja meg? Nem is kell semmi más tisztítószert bevásárolnunk, ha van otthon kóla. Gondolkoztál már azon, mi is pontosan a Coca Cola és hogy mi történik annak elfogyasztása után? 10 perc után: Egy pohár kóla cukortartalma pusztító “sztrájk”-ot okozhat a szervezetben. Ennek oka az, hogy a foszforsav gátolja a cukor felszívódását. 20 perc után: a véráram inzulinszintje hirtelen megemelkedik."

http://zoldvalasz.hu/node/924

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5212538303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása