He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Ismerkedj a kezeddel, hogy megismerd magad :)))

2017.01.23. 08:02 guma

pinterest

A nagy te­nyér­teszt: tudd meg, mi­lyen a va­lódi sze­mé­lyi­sé­ged

Mi­lyen hosszú a gyű­rűs­uj­jad? Meg­vizs­gál­tad már a kéz­fe­jed? Töb­bet árul el a sze­mé­lyi­sé­ged­ről, mint hin­néd...

Gondoltad volna, hogy nem csupán tenyered, de ujjaid is vizsgálatra méltók, ha arra vagy kíváncsi, mit is árulnak el rólad? Zárd össze tenyered, majd vedd szemügyre az ujjaid, és nézd meg, melyik rajzra hasonlít a legjobban a lentiek közül. Ha gyűrűsujjad hosszabb a mutatóujjnál, akkor A), ha rövidebb annál, akkor B), ha pedig egyforma hosszúságú a két ujj, akkor C) típusú ember vagy.

A) Bájos és gyakorlatias

Ha gyűrűsujjad hosszabb a mutatóujjadnál, akkor te bájos és ellenállhatatlan személyiség vagy. Kiváló a problémamegoldó képességed, képes vagy szinte bármilyen helyzetben feltalálni magad. Együtt érző alkat vagy, de ugyanakkor gyakorlatias is.

B) Magabiztos és céltudatos

Akinek mutatóujja hosszabb a gyűrűsujjánál, az általában rendkívül  magabiztos és céltudatos, nagyra értékeli a magányt. Utóbbi nem feltétlenül jelenti azt, hogy elzárkózó vagy befelé forduló lenne, de kedveli az elmélyült tevékenységeket és nem örül neki, ha ezekben megzavarják.

C) Békeszerető és konfliktuskerülő

Ha egyforma hosszúságú a mutató- és gyűrűsujjad, akkor lételemed a nyugalom és a béke. Hűséges és gyengéd vagy,szeretnél jól kijönni mindenkivel, környezeted gondoskodónak ismer. De vigyázz, mert van egy szenvedélyes oldalad is, melyet időről-időre szabadon kell engedned, hogy ne fojtsd magadba erősebb érzelmeidet se.

http://ripost.hu/cikk-a-nagy-tenyer-teszt-tudd-meg-milyen-a-valodi-szemelyiseged

Tit­kos jelek a kéz­fe­jen: ezt árul­ják el rólad az uj­jaid

Gon­dol­tad volna, hogy az uj­jaid alap­ján is meg lehet mon­dani, mi­lyen sze­mé­lyi­ség vagy? Akkor most fi­gyelj, ez az egy­szerű teszt úgy mű­kö­dik, mint egy tükör. Is­merd meg ön­ma­gad!

Nemrég egy norvég kutatócsoport az emberi viselkedésről és kapcsolatokról végzett egy különös felmérést, amit az alanyok kezén, azon belül is az ujjak méretéből vizsgált. Kiderült, hogy a tesztoszteron- szint nagyon is összefüggésben áll a mutatóujj hosszával, ez alapján pedig két nagy csoportra lehet osztani az embereket. Kíváncsi vagy, te melyikbe tartozol?

A: Ha a mutatóujjad rövidebb, mint a gyűrűsujjad, akkor magas tesztoszteronszinttel rendelkezel, ezért:

1. Kiemelkedő a teljesítőképességed

Bárkivel és bármiben felveszed a versenyt, pláne, ha sportról van szó. Tökéletes lehet számodra a hosszútávfutás, ami egyszerre igényel kitartást, állóképességet és gyorsaságot. 

2. Kiváló a logikád

Sokkal hatékonyabban fog az agyad, így nem okoz nehézséget egy logikai, vagy matematikai feladat megoldása sem.

3. Hajlamos vagy a hűtlenségre

A kutatócsoport 575 felnőttet kérdezett meg arról, léptek-e már félre a kapcsolatuk során. Az eredmény sokkolta az orvosokat, ugyanis a megcsalók többsége valóban rövidebb mutató ujjal rendelkezett. Ez is az átlag fölötti tesztoszteronszint miatt van, ami erős szabadságvágyat generálhat benned.

4. Vonzódhatsz a saját nemedhez

A felmérésből az is kiderült, hogy sokkal több, rövidebb mutatóujjal rendelkező ember találja vonzónak a saját nemét, mint azok, akiknek a mutatóujja nagyjából megegyezik a gyűrűsujjának a méretével. 

B: Ha a mutatóujjad ugyanakkora, mint a gyűrűs ujjad vagy egy kicsit hosszabb, akkor alacsony tesztoszteronszinttel rendelkezel, ezért:

1. Megrögzött monogám vagy

Nincs szükséged arra, hogy egyszerre több szexuális partnered legyen. Igaz, hogy ez általában a nőkre jellemző, de ha férfi létedre te sem csalnád meg soha a párod, valószínűleg a te mutatóujjad sem lóg túl a gyűrűsön. 

2. Kitűnő az emlékezőképességed

Kész lexikon az agyad, így pontosan tudod, kinek mikor van a születésnapja, mindenkinek megjegyzed a vezetéknevét, és nem felejtesz ott soha semmit a boltban.

3. Hajlamos vagy a depresszióra

Ha túl alacsony tesztoszteronszinted, nagyobb az esélye annak, hogy depresszióba esel. Nehezen tudod kezelni a problémákat, és mindent túlságosan felveszel.

4. Hamarabb megházasodsz

Ez szintén összefüggésben áll a monogámiával, azonban az is kiderült, hogy a tesztben résztvevő, hosszabb mutatóujjal rendelkezők többsége már házas volt, míg ez a rövid mutatóujjasok felére volt csak igaz.

http://ripost.hu/cikk-titkos-jelek-a-kezfejen-ezt-aruljak-el-rolad-az-ujjaid

 

Intő jelek! Ezt árulja el a kör­möd az egész­sé­ged­ről

Fi­gyelj oda a kör­möd jel­zé­se­ire, mert ren­ge­teg in­for­má­ciót ad neked a tes­ted­ről.

Körmöd rengeteg jelzés ad neked arról, hogy mennyire vagy egészséges, és hogy testednek mire van éppen szüksége. Ha odafigyelsz a jelzéseire, akkor sok betegségnek és akár komolyabb gondnak is elejét veheted. Összegyűjtöttük neked, milyen elváltozás mit jelent, és mit tudsz tenni a gyógyulásodért.

 

Megváltozott szín

A színtelen, fakó, túl sápadt körmök vashiányra, alultápláltságra utalhatnak. A sárgás elszíneződés gyakran a körömlakk tartós használata vagy a dohányzás miatt alakul ki, a barnásba hajló árnyalat viszont gombás fertőzést jelenthet.

Érdemes patikában beszerezhető készítményhez nyúlni ebben az esetben. Ha a körmöd nem lakkozod, nem dohányzol és mégis sárgásba fordul az árnyalata, akkor nem árt egy teljes vérképet kérned, mert mindez lehet pajzsmirigy-betegségre vagy cukorbetegségre utaló jel.  is. Tartós, kékes árnyalat pedig utalhat arra is, hogy tüdőddel vagy szíveddel van probléma, ezáltal pedig nem jut kellő mennyiségű oxigénhez a szervezeted.

Gödrös, lyukacsos köröm

Ha a köröm felülete fodros, gödröcskés, lyukacsos, az gyakran ártalmatlan kísérője annak a jelenségnek, hogy szarusejtek válnak le róla.

Tartós megléte viszont ekcémára is utalhat, ezen kívül elképzelhető, hogy ízületi gyulladás kísérőtünetét láthatod a kezeden.

Repedezett, száraz körmök

A repedezett körmök többnyire azt jelzik, hogy szervezetednek vitamin- és ásványi anyag utánpótlásra van szüksége. Figyelj oda arra, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozz, téli hónapokban támogasd tested multivitaminnal is!

Ha a repedezés sárgás színnel társul, akkor könnyen lehet, hogy gombás fertőzésről van szó, de érdemes megnézetni pajzsmirigy működésedet is.

Fehér pöttyök a körmön

Általában ez is ártalmatlan jelzés, és a vitaminok pótlására hívja fel a figyelmet.

Amennyiben nem múlik, úgy érdemes laborvizsgálatot kérned, elképzelhető, hogy az eredmény pajzsmirigy- vagy nyirokproblémákat jelez majd.

Hosszanti barázdák

Megjelenése általában a korral jár.

Utalhat viszont emésztési zavarokra, vashiányra vagy szárazságra is. Érdemes tehát figyelned tested egyéb jelzéseit mellette.

Keresztirányú barázdák

A legyengült immunrendszer jele. Kísérheti tünetként az alultápláltságot, esetleg fertőzést is, ezért nagyon hasznos, ha megkeresed a háziorvosod és megpróbáljátok kideríteni az okát.

Megijedni nem kell, általában könnyen és jól kezelhető probléma áll a hátterében.

Fekete vonalak a köröm alatt

Ha ilyen jelenséggel találkozol, akkor fontos, hogy minél hamarabb fordulj bőrgyógyászhoz!

Meglepő ugyanis, de a melanoma sajnos ilyen formában is megjelenhet!

Vörös körömágy

Ha a köröm tövében a bőr puffadt és piros, az gyulladást jelent. Általában jól kezelhető, de szakember fog tudni segíteni benne, ne otthon kezdj kísérletezni.

http://ripost.hu/cikk-into-jelek-ezt-arulja-el-a-kormod-az-egeszsegedrol

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5712079419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2017.01.23. 08:19:25

@Guma Jó reggelt!

Tegnap a kézimeccsen lerágtam a mutatóujjam))

"A"

guma 2017.01.24. 07:04:57

@gazoló: :DDDDD

ez bájos :) ne búsulj, majd kinövöd! :))))

gazoló 2017.01.24. 12:36:22

@guma: D

Mit,az erényővet?)

......

szép napot)

guma 2017.01.25. 05:03:25

@gazoló:

aha! :))))

aztán, ujjad helyet majd a fogad mérete csökken, ha izgulsz :DDDDDDDD

mackó manó 2017.02.03. 15:46:32

Haha. ha.

1. " Tökéletes lehet számodra a hosszútávfutás, ami egyszerre igényel kitartást, állóképességet és gyorsaságot."

...hát nem. Bár nem szégyen de fárasztó. Akkor már inkább a harc.

2. Kiváló a logikád

Ez se. a négy házasság nem erről árulkodik. Persze most már penge vagyok. Na de eddig?

3. Hajlamos vagy a hűtlenségre

No, nem. Ezt egy pártatlan kritikusom úgy definiálta, hogy nagy szívem van, s muszáj kitölteni az űrt. És ez nagyon természettudományos. Ugyan nyilván nem mintáznám magamról a hűség szobrát, de olyan nincs is, s bár szívesen takaróznék a hűség paplanával, de még nem lett legyártva. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy egy bizonyos kor után mindenki hűséges. A saját korához mérten.

4. Vonzódhatsz a saját nemedhez

Bebaszna.

Végül a pontokon túl: az ujjaim hossza az évek során feltehetően változott.
süti beállítások módosítása