He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A magyar fejlesztésű Orsos Island

2017.01.06. 08:02 guma

Két éven belül elkészülhet az első vízen úszó lakósziget, amellyel a világ bármely pontján le lehet horgonyozni. A magyar fejlesztésű Orsos Island teljes mértékben környezetbarát és önfenntartó lesz. A 37 méter hosszú, 20 méter széles, 3 szintes Orsos Island 2 motorcsónakkal és a felszereléssel együtt körülbelül 5 millió euróba, 1,4 milliárd forintba fog kerülni. A cégnek az Egyesült Államoktól Kínáig a világ minden tájáról vannak már előrendelései – mondta a tervezést vezető magyar származású Orsós Gábor. A tervezésben Csikós Mihály építészirodája is részt vett. Az Orsos Island teljesen önellátó, környezetbarát, napelemekkel és szélenergiával működő generátorral tartja fenn magát. Motorja nincsen, viszont bárhova elvontatható és bárhol képes lehorgonyozni. Az úszó szigeten tizenkét embernek és néhány fős személyzetnek van hely az összesen 1000 négyzetméteres lakótérben. Egyebek mellett 6 hálószoba, 3 konyha, köztük egy grillező, üvegtetős nappali, jakuzzi, napozóterasz, bár, moziszoba, mosoda és a személyzet szobái kapnak helyet az Orsos Island fedélzetén.

Az úszó sziget egyelőre csak látványtervek formájában létezik, Orsós szerint hamarosan megkezdik az első modellek gyártását, amik várhatóan másfél-két év múlva készülnek el. A luxusingatlanok és a luxusjachtok előnyeit ötvözi: olyan kényelmet kínál, mint egy felső kategóriás hotel, de nincs helyhez kötve, nem függ az infrastruktúrától, és nem igényel akkora személyzetet, mint egy hajó. Az energiát napelemekkel és szélturbinával termeli, a tengerből pedig édesvizet állít elő.

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

Orsos Island, a vízen úszó lakósziget

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9412051179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2017.01.06. 15:12:49

ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy nem is voltak olyan rosszak az elmúlt századforduló kommunista elvei

pedig isten látja lelkemet, nem az irigység beszél belőlem, nincsenek luxus allűrjeim, egyszerűen nem tartom igazságosnak az erőforrások ennyire egyenlőtlen felhasználását

(mondjuk nagy valószínűséggel nem jött volna ki belőlem ez a komment, ha nem nézegetem végig a szerintem végtelenül unalmasan giccsesen újgazdagosan puccos belső építészeti megoldásokat:) )

taga20 2017.01.06. 19:26:42

ez má a gecinek készül?
me olyan ismerős ez a név valahonnan:)))

gazoló 2017.01.06. 20:19:57

@taga20:

Helló kitty,bráneré köll fogadalmat tartani?
Hiányzik az ábrázatod!!

taga20 2017.01.06. 20:31:52

@gazoló: ez kedves tőled macskásbinyiglis:)

szarjam le heripottert? legyek fityeszes?

hajlok rá:)

húsvér kocsmába nincs kedvem járni, me ott több a hülye, mint a gyíkon:))

guma 2017.01.08. 07:45:23

@habakuk000:

azt tapasztalom, hogy van az a pénz amitől a maradék ízlését is elveszti az ember.

Knósszosz 2017.01.15. 11:52:59

@guma:
Ha valaki hány a luxus szaroktól akkor az én vagyok.
De ezt az izét el tudnám képzelni magamnak, persze a berendezés teljes áttervezésével, mert az nekem nem stílusom. Amúgy egy lakóhajó az mindig is szimpi megoldás volt nekem képzeletben. A z érem másik oldala meg >> a film jut eszembe, a nem olyan rég vetített Elysium. Elgondolkodtató amit Haba írt...

guma 2017.01.15. 16:05:54

@Knósszosz: :))))

na igen, az anyagok újgazdag felhasználása legalább annyira borzalmas mint az arany WC kefetartó.

és akkor az alapgondolat: a világból is kimenekülő utat ajánló lakóhajó még szembe tűnőbb és izgalmasabb

igen. sokszor a látványos máz alatti ötlet miatt kerül ide egy, egy képsor.

örülök, hogy felbukkantál.

hiányoztál. hol voltál?

Knósszosz 2017.01.16. 10:17:02

@guma:
… és ha belegondolunk abba, hogy ebből az izéből a Nemzet Víz-Gáz-Gőz és Buborékszerelő egykori nagyon kis iparosa kapásból négyet is vehetne… Már abból amit nagy kelletlenül bevallott, ugyanis a többit még ő sem mindig tudja mennyi. Szóval bírnám én ezt az akármit, csak valami szemnek kellemes berendezéssel. Nekem minden ilyen feszes vacaktól viszketőfrászom támad, nekem kell mindenbe egy kis mediterrán könnyedség, egy kis „összevisszaság”, hogy jól érezzem magamat. Végül is, talán inkább az fogott meg benne, hogy közvetlen kapcsolata van a vízzel, éshátugye én imádom a tengert.

Amúgy meg olvasom továbbra is a Kocsmát meg a Varánuszt is, csak most jóval kevesebb időm van beröfögni mert a meló. Ami nem baj, csak a mai állapothoz képest két éve egyfolytában csak vakarództam. De van eredménye; szeptemberben két hét Hellász, már mindent leszerveztem, lefoglaltam, átutaltam-kiutaltam-beutaltam, csak ki köll hajnalban kutyagolni Ferihegyre (06:30-kor indul a gép) oszt itt hagyni legalább két hétre ezt a szellemi-morális pöcegödröt.
( nem az országot minősítettem, hanem azoknak a szellemiségét[...], akik azzá tették, ami lett belőle mára...)

Olvastam, hogy Te is túl vagy egy beavatkozáson, kívánom, hogy minden frankón alakuljon ezek után! Sajnos én is tudom milyen szar dolog mozgásszervi nyavalyákkal kínlódni :((

guma 2017.01.21. 05:56:28

@Knósszosz: :))))

"szeptemberben két hét Hellász"

végre valami jó hír, ami csak attól lenne jobb, ha én is ott lehetnék.
süti beállítások módosítása