He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Így ejtik a külfödiek a magyar szót + pár intő az ellenőzökbe

2016.08.03. 08:01 guma

Szegény külföldiek eleget küszködnek a magyar szavak kiejtésével, pláne akkor, ha olyan hangokat kell kiejteniük, amihez hasonlót saját nyelvükben nem használnak. Egy Amerikában élő magyar nő a családjával és a barátaival mondatott ki pár olyan “egyszerű” szót, mint az üdítő ital, szőrös pók, koncentrációs zavar vagy a szempillaspirál – olyan helyesen próbálják kiejteni, hogy igazán jót szórakozhatunk a végeredményen. 

Az Intőgyűjtemény.blog.hu-n találtunk egy pár igazán vicces tanári beírást, amivel érdemes kezdeni egy napot. Vagy folytatni. Esetleg befejezni. Nagyjából mindegy is, mert nagyon viccesek, nemcsak az égetnivaló, rosszcsont gyerekek csínytevései, de a tanárok diplomatikus megfogalmazása és néhány esetben a frappáns szülői válaszok is.

1. Étkezési célok

“Tisztelt Szülők! Pistike az ebédlőben nemi szervét étkezési célokra ajánlotta fel, ezért megintem…”

i1

2. Gyíkászati szakoktatás :D

” T. Szülők! Pistike a tanórára gyíkot hozott be az udvarról, ami a tanteremben “kiszabadult” a táskájából! Kérném elbeszélgetni a gyermekkel! [Ezzel ugyanis az órát zavarta]..”

Szülői válasz: “Gyíkászati szakoktatásban részesült”

i2

3. Engem?!

Tanár: “Kedves Szülő! Csúnya beszédért osztályfőnöki figyelmeztetésben részesítem!..”

Szülő: “Engem!?”

i3

4. A vásott kölykök és a helyettesítő tanár

“… Modortalan viselkedése miatt gyermeküket megintem! A helyettesítő tanárt meglátva hangos öklendezésbe kezdett..”

i4

5. Váratlan dicséret 

” Tisztelt Szülő!

Attilát az iskolában való dohányzásért igazgatói dicséretben részesítem…”

i5

6. Aki nem sajátítja el a szocialista eszméket, ne is járjon iskolába!

“Pistike 2.a osztályos tanulót Lenin születésének 110. évfordulója tiszteletére rendezett iskolai ünnepségről való késésért, az ünnepség alatti helytelen magatartásáért – ki kellett küldeni – fokozati büntetésként igazgatói megrovásban részesítem. Kérem Pistike szüleit, hogy segítsék az iskola nevelését azzal, hogy Gyermeküket a szocialista eszmékért harcolók tiszteletére nevelik. Kérem elgondolkodni, hogy érdemes-e Pistikének az iskolát folytatni mivel…”

i6

7. A csinos tanárnő és a kamaszhormonok

“Tisztelt Szülők! Fiúk német órán több alkalommal hozzáért a tanárnőhöz és erotikus megjegyzéseket tett. Ezért osztályfőnöki rovóban részesítem. Kérem beszélgessenek el vele erről és értessék meg vele, hogy ne fogdossa a tanárnőt…”

i7

8. Nem elég hogy vásott, de hősnek hiszi magát

“Tisztelt szülők! Pistike az órákon rendszeresen gusztustalankodik, és kulturálatlan viselkedését hőstettként éli meg, holott zavarja társait, az órát. Kérem figyelmeztessék a közösségi élet általános szabályaira, mert ennek hiányában nem méltó az iskolánkhoz.”

+

+1. Kép nélküli, és valójában nem is intő, de annál viccesebb tanári beírás:

“Tisztelt Szülők! Lányuk az utcasarkon egy szál pólóban cigizik. Meg fog fázni.”

Forrás: Intőgyűjtemény.blog.hu

 

+

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr128811790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása