He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Így diétázott Byron, Sissi, vagy Maria Callas

2016.07.11. 08:00 guma

A fogyókúra és a karcsúság iránti mániákus igény nem a 21. század bolondériája: a történelemben rengeteg híresség diétája maradt fenn, de egyik sem követendő példa: hánytatták, éheztették magukat, vagy épp gusztustalan dolgokat ettek a vágyott alak reményében – még Lord Byron is!Lord Byron

Lord Byron

Az 1800-as évek romantikus költője kövérkés gyerek volt, és egész életében rettegett az elhízástól, ezért évtizedeken át éheztette magát. 18 éves korától kezdve egyik elképesztő elméletet gyártotta a másik után arról, miért is kell neki diétáznia: légiesen könnyed romantikus író szeretett volna lenni, majd úgy vélte, a soványság frissen tartja az elmét. Véleménye szerint a nőknek nyilvánosan nem is szabadna étkeznie, csak pezsgőt inni és homárt enni. Tulajdonképpen kétszersültön, ecetbe áztatott krumplin, zöldségeken élt, amikor pedig éhes volt, szivarozott. Példáját rengeteg rajongó követte, főleg nők, akik szerettek volna hasonlítani a költő csontsovány szerelmére, Lady Caroline Lamb-re. A drasztikus diéta azonban minden volt, csak egészséges nem, így talán nem véletlen, hogy Byron csak 36 évig élt…image1459 (1) 

Sissi diétája

Erzsébet királyné kicsit sem volt megelégedve alakjával.  Sissi a szigorú diéta mellett szoros fűzőt hordott – a pletykák szerint még abban is aludt. Mániákusan mérte derékbőségét, és ha az nem volt ötven centi alatt, akkor jött az ételmegvonás. Amikor úgy érezte, tartja a súlyát és a méreteit, akkor sem evett túl sokat, hashajtókat szedett és hánytatta is magát. A szigorú diéta mellett a torna is élete része volt, amit persze mindenki utánozni próbált. Sajnos Sissi módszere sem adott egészséget, csupán soványságot, az asszony egészségügyi problémáinak nagy része valószínűleg életmódjára volt visszavezethető.Maria Callas a diéta előtt Maria Callas a diéta előtt (Kép: www.bernard-holtrop.com)

Maria Callas bélférgekkel próbálkozott

A gyönyörű és híres énekesnő sohasem tartozott a nádszálkarcsú nők közé, éppen ezért mindent megtett, hogy lefaragjon magából. Annak idején lett divatos a férgek használatát javalló diéta. A diéta lényege, hogy egyszerűen le kellett nyelni a petéket, majd a módszer szerint a kifejlődő férgek  elették a gazda elől a táplálékot, így a hízás nem történhetett meg. A kifejezetten veszélyes módszert Callas is kipróbálta, és harminc kilót fogyott, de cserébe egy sor egészségügyi problémája alakult ki.

Forrás: BBC, Historyandwomen, Mirror,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr708796628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása